Soltoppen

Solrik & lys leilighet med vidunderlig vestvendt balkong - Splitter nytt med 3 sov, nydelig kjøkken & bad - Carport

Engåstoppen 20D , 3140 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

65%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 85 m²
Bruksareal 85 m²
Tomt 3 231 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2020
Gårdsnummer 80
Bruksnummer 67
Energimerking B
FINN.no 302409580
Sist endret 06.06.2023 10:01
Prisantydning 3 850 000,-
Totalpris 3 955 269,-
Fellesutgifter 3 100,-

Beregnet totalkostnad

3 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 96 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 850 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 105 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 955 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Nyere oppført leilighet som inneholder følgende:
2. etasje med entré, gang, åpen stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc og vaskerom/teknisk rom.
Carport og stor vestvendt balkong med mye sol.

Standard

Velkommen til Engåstoppen 20D og denne nyere leiligheten med tre romslige soverom, stor og åpen stue, separat vaskerom og et meget pent bad. Leiligheten er moderne, lys, romslig og praktisk. Usjenert veranda på 12 m² vendt mot vest, med fantastiske solforhold og god utsikt.

Kjøkken leveres av danske Aubo med alt som trengs for å forberede gode matopplevelser til både familien din- og vennene dine. Kjøkkenfrontene er av typen Unik Arktisk Grå, med hvit benkeplate av laminat, og rustfritt ståldetaljer. Hvitevarene kommer fra svenske Electrolux, og ventilator fra Røroshetta.
Badet er påkostet med en pene materialer og et moderne uttrykk, med flotte, beige fliser på gulvet og på deler av veggene. Flott dusjhjørne i glass, vegghengt toalett, og hvit innredning fra kvalitetsleverandør.

Leiligheten er malt i lune farger med et moderne uttrykk. Det er lagt hvitpigmentert eikelaminat på overflatene, og gips på veggene. Flytt rett inn!!
Vel møtt.

Beliggenhet

Her får du et nytt og moderne boligprosjekt beliggende landlig, men likevel sentralt på Nøtterøy. Her er det flotte naturområder rett utenfor døren. Leiligheten ligger i en blindvei. Meget solrikt og barnevennlig.

Området har nærhet til skoler, barnehager (Brattås) og offentlig kommunikasjon. Kun få minutters gange til Kjøpmannskjær med Kiwi butikk og sjøen. Borgheim ligger ca. 3 km unna med dagligvarebutikk, bakeri og frisør, og det er ca. 8 km til Tønsberg med alle bymessige fasiliteter. Det er ellers kort vei til idrettshall, golfbane, ridesenter og treningssenter. Nøtterøy er viden kjent for sin vakre skjærgård, men hovedøya har også fine muligheter for turer i skog og mark. Vinterstid, så fort værforholdene tillater det, kjøres det opp skiløyper.

Sommerdagene kan tilbringes ved de flotte badestrendene i nærområdet, som blant annet Torødstranda, Øra badeplass, Fjærholmen eller Verdens Ende. På Borgheim er et nytt trenings-/parkouranlegg (Tuftepark) klart for bruk. Anlegget ligger ved siden av Wilhelmsenhallen som er en av tre idrettshaller på Nøtterøy. Bak hallen er det beachvolleyball-bane. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.

Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Nøtterøy Kulturhus anbefales.

Felleskostnader

3 100 pr. mnd. Dekker fiber, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, brøyting og div. honorarer.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Styreleder opplyser at det ikke er noen planlagt økning i felleskostnader, men at det kan bli økning i fremtidig grunnet strømkostnader o.l.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Fiber, inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Soltoppen Boligsameie Færder, org.nr. 926 430 904, består av 14 seksjoner.

Styreleder i sameiet er Hege Cathrin Esaiassen.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det er byggeplass på andre siden av veien for sameiet. Ett prosjekt ligger ute for salg, mens ett er under utbygging.

Følgende ble vedtatt på årsmøtet 2022:
Endring av ordensreglene - Nye endringer vedrører bruk av bl.a. kullgrill, ikke tillatt inntil husvegg eller på balkong/terrasse, båt/henger bes avklare med styret dersom det skal bli stående over en lengre periode. Størrelsesbegrensninger på båt/henger/bobil etc.

Årsmøte for 2023 er p.t. ikke avholdt.

Forsikring

Sameiet har felles bygningsforsikring.

Regnskap

Årsregnskap for 2022 og budsjett for 2023 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppsetting av markiser, parabolantenner, endring av fasadekledning, endring av utvendige farger etc. skal godkjennes av styret og skal skje etter en samlet plan for bygningen vedtatt av årsmøtet.

Husdyrhold

Ifølge sameiets vedtekter er husdyrhold tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.05.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 231 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Seksjonene med betegnelse leilighets.nr B1, B3, C1, C3, D1 og D3 skal ha enerett til å bruke enkelte deler av fellesarealene som naturlig sokner til disse seksjonene.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du på anvist plass i felles carport, samt på oppstillingsplasser. Det er gjesteparkering på området

Byggemåte

Halvpart av sammenføyet tomannsbolig som er bygget i 2020/2021. Igangsettingstillatelse er gitt 04.03.2020 og midlertidig brukstillatelse datert 20.04.2021. Ferdigattest er datert 29.06.2022. Den vurderte boligen ligger i byggets 2. etasje og det tilhører egen bod og carportplass som ikke er vurdert. Alt arbeide er utført av respektive fagfolk via utbygger. Det er utført kontroll av utbygger i 2022 med enkelte kosmetiske forhold som ble utbedret. Det finnes FDV-dokumentasjon på boligmappa. Vurderinger er da gjort på bakgrunn av all FDV-dokumentasjon som finnes samt ferdigattest. Som det fremkommer i rapporten er det registrert noen nevneverdige feil eller skader foruten enkelte mindre kosmetiske forhold. Boligen vurderes å gi et normalt godt inntrykk. Det er ikke gitt opplysninger om det har verdt skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Grunnet forskrifter er dette et lukket takverk. Tg settes som følge av alder. Taktekkingen har asfaltpapp og er besiktigelse fra bakkenivå. Yttervegger i bindingsverk med antatt 25 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig
Innvendige overflater er fra byggeåret. På gulv: Laminat og noe fliser. På vegger: Malte plater. I tak: Malte plater.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Da det er gitt ferdigattest må det antas at all relevant dokumentasjon er ivaretatt ved søknad om ferdigattesten. Rommet inneholder innredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.

Bad: Badet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Da det er gitt ferdigattest må det antas at all relevant dokumentasjon er ivaretatt ved søknad om ferdigattesten. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Kjøkken
Aubo innredning med slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ventilasjon med varmegjenvinning, gulvvarme på bad og i fliset entré. Oppvarming ellers er panelovner. El-anlegget er fra byggetiden og eier har FDV-dokumentasjon. Sikringsskap er plassert i gangen. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 13 kurser.

Tomteforhold
Byggegrunn er ukjent/ikke dokumentert. Grunnmuren består av ringmurer hvor det er pukket, isolert og støpt med plate på mark.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 08.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 29.06.2022. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Brattås skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ventilasjon med varmegjenvinning, gulvvarme på bad og i fliset entré. Oppvarming ellers er panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 753 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feiegebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg og angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål, med plannavn "Veibakken", vedtatt 20.03.2019. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse (plasskrevende næring lager med videre) - fremtidig. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås avsatt til nåværende boligbebyggelse og det foreslås å legge inn hensynssone ras- og skredfare over deler av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 13.04.1971, dagboknr. 1651, gjelder: Tiltalelse til oppføring av enebolig i en avstand av 1 meter fra felles eiendomsgrense.

Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 14.05.1974, dagboknr. 2956.

Erklæring/avtale, tinglyst 26.09.1977, dagboknr. 5505, gjelder: Grunn til snuplass.

Erklæring/avtale, tinglyst 28.10.1983, dagboknr. 14480, gjelder: Bestemmelser ang. anlegg av gang-/sykkelvei, avkjørselsregulering og frisiktsklausering.

Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 22.07.2008, dagboknr. 601938, gjelder: Rett til å koble seg på kloakkledning.

Bestemmelse om nettstasjon, tinglyst 01.10.2021, dagboknr. 1220412, gjelder: Rett for nettselskapet til å etablere, og ha stetsevarig stående en nettstasjon på eiendommen.

Seksjonering, tinglyst 10.11.2020, dagboknr. 3308437.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at denne eiendommen ble registrert hos de 21.04.2022. De har ikke vært på tilsyn ennå.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Engåstoppen 20D, 3140, Nøtterøy, Gnr. 80 bnr. 67 snr. 14 orgnr. 926430904 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0101

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.