Tolvsrød

Visning 15.06 kl 17:00]Stilren & pen leilighet. Uteplass, trappefri adkomst, biloppstillingsplass, El-billader i sameiet

Iduns vei 3F , 3151 Tolvsrød

VISNINGER

15. juni torsdag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

60%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 71 m²
Bruksareal 77 m²
Tomt 18 375 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2003
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 573
Energimerking C
FINN.no 302022524
Sist endret 08.06.2023 15:07
Prisantydning 3 190 000,-
Totalpris 3 278 769,-
Fellesutgifter 4 090,-

Beregnet totalkostnad

3 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 278 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Flott og stilren leilighet med trappefri adkomst som inneholder:
1. etasje med vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom, soverom og bod.

- Utvendig bod.
- Biloppstillingsplass på fellestomt.

Standard

Iduns vei 3F er en pen og romslig selveierleilighet på hele 77 kvm. Leiligheten ligger i et koselig en-etasjes rekkehus, i et attraktivt boligområde på Tolvsrød nær daglige servicetilbud og fine turområder. Tønsberg sentrum er kun 3,5 km unna. Leiligheten har en fin terrasse med beplantning foran denne. I tillegg medfølger det biloppstillingsplass (ikke faste plasser). Leiligheten har rom med god størrelse og lekre farger. Leilighetens "femte vegg" - gulvet er nytt i 2022 og er pen enstavs eikeparkett!

Stuen oppleves særdeles luftig med sin gode høyde til himling og med god plass til både sofaløsning og spisestuemøblement. Kjøkkenet er pent og praktisk med mye skap- og benkeplass og tidsriktig LED belysning. Tilliggende bod som i dag benyttes som kontor. Badet er flislagt og har gulvvarme og tidsriktig mørk baderomsinnredning med frittstående vask, sort armatur, rundt speil med LED-belysning, matchende høyskap og dusjkabinett som står i stil til innredningen forøvrig. Wc og opplegg til vaskemaskin.

Kort fortalt:
- Pen 2-roms selveier i 1. etasje.
- Flott uteplass.
- Biloppstillingsplass.
- Felles El-billader (forbruk faktureres hver enkelt).
- Stor, trivelig stue med råflott nyere eikeparkett.
- Kjøkken med eikeinnredning i malt i mørk farge.
- Romslig soverom.
- Flislagt bad med gulvvarme og lekker innredning.
- Soverom med stort og hendig garderobeskap med innfelt belysning.
- Innvendig bod ved kjøkken (benyttes i dag som kontor).
- Balansert ventilasjon.

Leiligheten fremstilles om godt vedlikeholdt og gir et positivt inntrykk. Velkommen til visning i flotte og rolige omgivelser!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk, midt på attraktive på Tolvsrød. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser - det er gangavstand til omtrent alt av de sentrumsfunksjoner Tolvsrød har å by på.

Det er gangavstand til skoler, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretninger og hyggelig café som serverer nydelig kaffelatte. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbaner. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nabolaget. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.

Stor og fin Menybutikk i nabolaget, i tillegg til søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød . På Olsrødsenteret er det flere hyggelige butikker og treningssenteret Level som også tilbyr badeland.

Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum.

Felleskostnader

4 090 pr. mnd. Dekker utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, forretningsførsel og a-konto strøm.

Herav:
Fellesutgifter kr. 2 790,-
A-konto strøm kr. 1 300,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor - inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Presterødtunet, org.nr. 989 089 862, består av 50 seksjoner.

Styreleder i sameiet er Odd-Egil Sørby.
Forretningsfører i sameiet er Heimtun Regnskap og Rådgivning AS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Sameiet skal kartlegge muligheten for at beboere kan kjøpe ut garasjer fra garasjene kjøpt av Sameiet i 2020/2021. Det skal da kartlegges interessen rundt dette og det rent praktiske om hva som eventuelt er beste løsning.

Protokoll fra årsmøte 2023 følger vedlagt i salgsoppgaven.
- Ordlyden i paragraf 3 av garasjeanlegget endres for å gjenspeile at det er ok å lagre inventar og løsøre over kortere perioder.
- Styret oppfordrer igjen for at det gjennomføres en el-kontroll av hver enkelt beboers leilighet. Styret jobber med å få på plass en rammeavtale for å få til dette så billig som mulig for den enkelte. Det er også på tide å bytte ut deler av felles elektrisk anlegg og styret tar også kontakt med elektriker angående dette for å få på plass en pris. Dette er en betydelig kostnad og må budsjetteres og antageligvis tas på sikt.

Selger opplyser at det skal gjennomføres vedlikehold av tak og utstikk. Økning av fellesutgifter i forbindelse med dette er allerede gjort.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 22989744

Regnskap

Inntekter for 2022 kr. 2 847 017,-
Kostnader for 2022 kr. 2 496 133,-
Resultat kr. 350 884,-

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Ifølge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Seksjonseier har ikke rett til å foreta arbeider som påvirker/berører sameiets fellesarealer, fellesanlegg og utvendig tilleggsareal uten forhåndsgodkjenning fra styret, som f.eks. montering av vindavskjerming.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 77 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Utvendig bod på ca. 4,3 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 26.04.2023 utført av takstmann Sturla Teisbekk. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 18 375 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass på fellestomt.

Byggemåte

Sameiet Presterødtunet er opprinnelig et eldre skolebygg fra ca. 1960 som i 2001-2003 ble ombygget til leiligheter. Bygget er oppført i en etasje i trekonstruksjoner med pulttak med papp mot atrium i midten og takstein på fasadesiden. Lav kjeller i betong under bygget, og støpte gulv i 1. etasje. I sameier tilfaller ansvar for fellesarealer og utvendig vedlikehold sameiet. Det har vært mus på loft i vindfang, og styret er informert om dette. Sammendrag leilighet: Leiligheten var ny i 2002-2003, og fremstår å være i normalt god stand. Leiligheten er pusset opp innvendig fra 2018 til 2022 med nytt parkettgulv og oppmaling. Kjøkken fra byggeår som er malt opp, benkeplate er foliert. Fliselagt bad med varmekabler fra ca. 2002, hvor det er satt inn nytt dusjkabinett og innredning i 2023. VVS anlegg og el-anlegg er stor sett fra byggeår. Boligventilasjon fra 2006. Egen utebod.

Utvendig
Vinduer og dører: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 2001. Vinduer er sameiets ansvar. Bygningen har malt hovedytterdør fra ca. 2001. Glass nytt i 2018. Ytterdør er den enkeltes ansvar.
Terrasse/inngang: Terrasse ved inngangssiden. Beiset terrassebord. Rekkverk i tre. Gulv er den enkeltes ansvar, behov for beis. Rekkverk vedlikeholdes av sameiet.

Innvendig
Overflater: Gulv har parkett. Veggene har malt strie. Innvendige tak har malte plater. Vegger er malt opp i 2018. Parkett er ny i 2022. Bod og soverom malt opp på vegger i 2022. Tak er ikke malt opp. Fliser i vindfang med varmekabler er fra ca. 2002. Termostat er ny i 2023.
Etasjeskiller: Etasjeskiller er av betongdekke. Noen skjevheter.
Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Området har moderat til lav Radonforekomst ifølge Radonkart. I egen bolig er det ikke påbudt å måle radonverdiene eller gjøre tiltak, men det anbefales.
Innerdører: Hvite formpressede innerdører, antatt fra 2002

Våtrom
Fliselagt bad med varmekabler fra ca. 2002. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Gulv har fall til sluk, men litt mindre enn krav den gang. Det er ny innredning med og dusjkabinett i 2023. Toalett og opplegg for vaskemaskin er fra byggeår. Det er balansert ventilasjon. Røropplegg og sluk er synlig i krypkjeller under bygget, og det er sjekket for fukt her uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken
Kjøkkenet har innredning fra byggeår med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt kum. Kjøkken er malt opp, benkeplate foliert og det er lagt nye fliser over benk i 2019. Det er opplegg for oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut via ventilasjonsanlegget.

Tekniske installasjoner
Vannrør i kobber. Stoppekran i krypkjeller samt på det meste av utstyret inne. Det er avløpsrør av plast, alt virker å vøre skiftet i 2001-2002. Varmtvannstanken er på ca. 120 liter og fra 2001. Boligen har balansert ventilasjon. Aggregat er nytt i 2006 og plassert i loft over vindfang. Service er tatt i august 2021 inkl. kanalrens. Automatsikringer og en jordfeilbryter. Hovedkurs på 32 amp. Hovedsikring er skiftet i 2016/2017. Jordfeilbryter er skiftet i 2023. El-anlegg ellers er i stor grad fra byggeår. Eier har hatt elektriker til å ta tilsyn i 2023 og det er skiftet begge termostater til varmekabler samt byttet jordfeilbryter. Brannvarsler og pulverapparat finnes.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt 10-20 mm skjevhet i rommene og noen mindre svanker.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Overflater vegger og himling på bad/vaskerom: 50 % av normal levetid er brukt opp og det gis derfor TG 2.
- Overflater gulv på bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulv har fall mot sluk, men mindre enn krav i 2001. Det er målt 10 mm høydeforskjell fra slukrist til membran ved dørterskel.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Membran kan ikke sees i sluk under klemring, og antas kun være smurt ut på slukkanten.
- Vannledninger: Anlegget er ca. 22 år og 50 % av normal levetid er brukt opp. Eier har koblet vask og dusjkabinett samt armatur på kjøkken selv i fbm oppussing.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det kan komme noe lukt fra avløp vaskemaskin hvis denne ikke har blitt brukt på en stund. Dette forsvinner så fort vannlåsen er i bruk.
- Byttet baderomsmøbler/armatur og satt inn dusjkabinett. Utført ved egeninnsats.
- Felles krypkjeller under bygget, noe fuktighet.
- Eldre bygg, noe skjevheter i gulv.
- Har observert kanskje 5 sølvkre i løpet av alle årene jeg har bodd her. Har hørt antydning til mus i overtak gang når det er minusgrader. Har kontaktet sameiet vedrørende dette og det er satt ut gift i kryploft over gang og det vil gjøres ytterligere tiltak.
- Var en lekkasje i tak, men ikke over denne leiligheten. Dette ble tettet og ny sveiseduk ble lagt på området hvor skaden ble merket.
- Samsvarserklæring fra byggeår 2003 og samsvarserklæring av sikringsskap ved bytte av hovedsikring i 2017 av tidligere eier. Byttet jordfeilautomat 04.23 og noen stikkontakter i forbindelse med el-kontroll.
- Sameiet har en felles elbillader som kan brukes av alle som er registrert.
- Det skal legges ny sveiseduk og takene på to av byggene skal utbedres i løpet av året. Felleskostnadene er allerede økt for å ta hensyn til dette.
- Det kan se ut til at det er mus i krypkjeller hvor kloakk, rør og varmtvannstank for leiligheten er. Denne krypkjelleren er adskilt leiligheten.

Selger opplyser videre at der er noe lyd fra kjøleskap på kjøkken, samt noe knirk i gulv og noen skjevheter i undergulv.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk, datert: 28.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 03.06.2008. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser at garasjer er bygget i 2000.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Presterød skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Balansert ventilasjon.
- Varmekabler på bad og i vindfang.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11 500 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 020 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon. Vannmåleren deles med flere seksjoner, målt forbruk fordeles på hver seksjon. Forskudd for dette år er satt til 70 m3.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 662 491 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 384 968 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, annet byggeområde (boder),  felles grøntareal, felles avkjørsel og høyspenningsanlegg, med plannavn Presterød gamle ungdomsskole, vedtatt 16.02.2000. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om vann/kloakkledninger mv - tinglyst 17.04.2000, dagboknr. 4740, gjelder: Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.

Seksjonering, tinglyst 27.05.2004, dagboknr. 7314.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går avløp- og spillvannsledninger over eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, ovn, komfyr og oppvaskmaskin.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Smart-dørlås på ytterdør, skap på kontor, dekkreoler og hylle i bod og plantekasse til venstre for inngangsdør.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Iduns vei 3F, 3151, Tolvsrød, Gnr. 151 bnr. 573 snr. 41 orgnr. 989089862 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0104

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.