Jarlsø

Nydelig leilighet med sjøutsikt & solrike balkonger - Ypperlig bokvalitet med 2/3 soverom - Båtplass, heis og p-kjeller

Jarlsøveien 55B , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over 5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 111 m²
Bruksareal 117 m²
Tomt 24 651 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2009
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 4
Energimerking F
FINN.no 306763271
Sist endret 06.09.2023 21:19
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 748 119,-
Fellesutgifter 5 290,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 248 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 748 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Fantastisk beliggende leilighet i 3. etasje som inneholder følgende:

Entré/hall med skyvedørsgarderobe, nyere kjøkken med integrerte hvitevarer og praktisk arbeidsbenk, stor stue med gasspeis og utgang til vestvendt balkong, stort soverom med skyvedørsgarderobe (soverommet kan enkelt deles/omgjøres til 2 soverom), bod, romslig hovedsoverom med garderobeskap og utgang til frokostbalkong. Hovedsoverommet har direkte adkomst til eget bad som inneholder dusj, toalett, nyere badekar og baderomsinnredning og har godt med skapplass. Gjestebad som inneholder dusj, toalett, baderomsinnredning hvor servanten er plassert oppå innredningen og har tilhørende speil med lys. Opplegg for vaskemaskin.

Båtplass. Bod på terrassen og ekstra stor bod i kjelleren. Parkering i felles garasjeanlegg.

Standard

Velkommen til Jarlsøveien 55B og denne prima leilighet som ligger i 3. etasje. Her får du virkelig følelsen av å bo på toppen! Du bor høyt og fritt og med en FANTASTISK utsikt på begge sider av leiligheten. På vestsiden er det utsikt mot Husøy, til skjærgården, innseilingen til Tønsberg og mot Tønsberg by. På østsiden ser du mot Oslofjorden, vår vakre skjærgård og kjente øyer som bla Torgersøya og Ormøya.

Leiligheten har store glassflater mot vest med masse herlig lys som strømmer inn. Og lignende solnedganger skal du lete lenge etter! Interiørmessig fremstår leiligheten som lys og delikat. En ny, stilren og smakfull kjøkkeninnredning fra Drømmekjøkken, i perlegrå utførsel og montert i 2019. Benkeplate i kompositt og integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap, steketopp og kombi mikro og komfyr. Stilrene plater over benken, i tråd med innredningen forøvrig. Begge bad er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger. Master bedroom løsning med eget bad som inneholder dusj, nytt badekar og ny innredning, samt toalett. Bad nr. to har i tillegg til vanlige funksjoner også opplegg til vaskemaskin. Leiligheten ble oppgradert med flere tilvalg i forbindelse med at den ble bygget, herunder ekstra garderobeskap og spotter i tak. Alle spottene er skiftet ut til LED og det er nye dører på skyvedørsgarderobene. Gulvet er skiftet til enstavs eikeparkett er lagt i hele leiligheten foruten badene. Leiligheten har opprinnelig 3 soverom, så det vil være enkelt å tilbakeføre til.

På terrassen er det montert motorisert markise og varmelampe. Leiligheten er malt i duse og delikate farger.
Gjennomgående velholdt, pent og ordentlig - her kan man flytte rett inn - velkommen!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og nyetablert boligområde på Jarlsø i Tønsberg kommune. Jarlsø ligger idyllisk til og fremstår som en perle i Oslofjorden, med unik beliggenhet. Flotte bryggeområder på vestsiden, med fin promenade, sjøboder og sittebenker. Her er det også nydelig sandstrand som innbyr til bading. Øya har en rik historie langt tilbake i tid, men fra ca.1900 og frem til 2004 var området regulert for industri. Øya er nå åpen for allmennheten og bebygd med moderne boliger, samt noe næring og verneverdige bygninger. Stedet har en egen petanqueklubb, lesesirkler og oppleves som et godt nabolag. Syd på Jarlsø er det en flott, gammel eventyrskog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På sydspissen ligger Jarlsøs eget fyr, som fortsatt er i drift. På de øvrige deler av øya anlegges botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming. Tønsberg sentrum ligger ca. 10 minutter unna med bil og er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Nærbutikken Joker som er åpen til kl. 22.00, 7 dager i uken. I dette området finnes også kafé, frisør, hudpleiesalong samt treningssenter. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Olsrød Park på Tolvsrød et godt utvalg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er på Jarlsø, og bussen går hver halvtime til Tønsberg. Ved å benytte bil tar det ca. 8 min til Tolvsrød, 10 min til Tønsberg, 49  minutter til Drammen og ca. 35 minutter til Torp Lufthavn. Eiendommen har gangavstand til Husvik barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

5 290 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, a-konto fjernvarme, service ventilasjon, felles bygningsforsikring, div. honorarer og andre driftskostnader.

Herav:
A-konto fjernvarme kr. 1 329,-
Service ventilasjon kr. 145,-
Felleskostnad kr. 3 432,-
Medieprodukter kr. 384,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Årsavgift til bryggesameie utgjør kr 2.250,-.
TV/Internett fra Telenor - inkl. i fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Vestsiden 1, org.nr. 993 401 129, består av 115 seksjoner, fordelt på 6 bygg.

Til hver boligseksjon medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg og én bod.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Ketil Asplin.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

- Ang. gasspeis: Selskapet har brensel avregning hos Techem og det avregnes juli-juni.
- Sameiet har laget en utbedringsplan for sameiet i perioden 2022-2030. Planen følger vedlagt i salgsoppgaven.
- Vedtektene ble endret på årsmøte i 2022, hvor seksjonseiers vedlikeholdsplikt ble mer konkretisert enn tidligere vedtekter.
- Styret reviderte husordensregler for å ytterligere presisere tilbakevendende utfordringer. Dette gjelder spesielt innvendige og utvendige fellesarealer.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Regnskap

Årsberetning med regnskap er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Eiere av husdyr plikter å rette seg etter til enhver tid gjeldende offentlige bestemmelser om husdyrhold - herunder reglene om båndtvang.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 117 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.06.2023 utført av takstmann Erik Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 24 651 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Nydelig opparbeidet uteområder.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i felles garasjeanlegg. Godt med gjesteparkering på området.

Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved transport av båtplass.

Byggemåte

3-roms (opprinnelig 4-roms) selveierleilighet opprinnelig oppført i 2009. God og innholdsrik planløsning, beliggende i 3. etasje i boligblokk. Seksjonen disponerer egen båtplass. Egen bod i felles kjeller. Egen parkeringsplass i felles garasjekjeller. Standarden er meget god og leiligheten fremstår som moderne og tidsriktig. Takstmannen har grundig undersøkt de ulike rom, konstruksjoner og bygningsdeler. Der det er avdekket avvik er det også angitt anbefalte tiltak. Da dette er et sameie gjøres det ikke undersøkelser av utvendige bygningsdeler som yttertak (inkludert loft), yttervegger, grunn og fundamenter, drenering, utvendige vann- og avløpsledninger m.m. Dette da boligen er organisert i et sameie hvor sameiet er ansvarlig for utvendig vedlikehold. Det understrekes at dette kun er en oppsummering. Hele rapporten må leses for å få en oversikt over boligens tilstand.

Innvendig
På gulv er det overflater av parkett og fliser. Veggoverflater av slettmalte flater og fliser. I tak er det slettmalte flater.

Varmekilder
Elektriske varmekabler på begge våtrom. Vannbåren gulvvarme i resterende rom. Gasspeis i stue.

Våtrom
Bad fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, badekar og dusjnisje.
Bad/vaskerom fra byggeår. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggfestet toalett, dusjnisje og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken
Kjøkken fra 2019. Kjøkkenet har slette fronter og benkeplate av stein. Integrert komfyr, induksjonstopp, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin.

Tekniske installasjoner
Vannrør av pex (rør-i-rør) og flexislange. Avløpsrør av plast. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Gasspeis er tilknyttet felles gasstank med egen måler. Vannbåren gulvvarme via felles fjernvarmeanlegg. Sikringsskap med automatsikringer.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Rommet er i bruk og fungerer med dagens tilstand. Et våtrom har begrenset med levetid og i henhold til dagens forskrift er mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt på membran- og slukløsning.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Sisternen kan være utført med innebygget sealingbag eller lignende.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Rommet er i bruk og fungerer med dagens tilstand. Et våtrom har begrenset med levetid og i henhold til dagens forskrift er mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt på membran- og slukløsning.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Sisternen kan være utført med innebygget sealingbag eller lignende.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad og bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (blandebatteri/vannuttak ligger mot naboseksjon).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Erik Pedersen, datert: 05.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 01.09.2010. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Det noteres at det opprinnelig er 3 soverom i leiligheten (kan enkelte tilbakeføres). Dette er endring innenfor hoveddel og ikke søknadspliktig. Det er alltid bruken av et rom som avgjør rommets betegnelse. Det understrekes at alle forhold knyttet til bruk, lovlighet, tilbygg mm. må undersøkes hos PBE i Tønsberg kommune.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Elektriske varmekabler på begge våtrom.
- Vannbåren gulvvarme i resterende rom.
- Gasspeis i stue.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 417 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk. Forskudd for dette år er satt til 81 m3.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 189 383 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 281 777 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til blokkbebyggelse, turvei, offentlig friområde, felles gangareal, boliger, bevaringsområde, felles avkjørsel og felles grøntareal, med plannavn "Jarlsø", vedtatt 06.12.2006. Relaterte planer: Jarlsø - byggetrinn 3 og 4, vedtatt 25.04.2012, kai/fergeanløp på husvik, vedtatt 20.03.2013, Jarlsø - byggetrinn 5, vedtatt 07.11.2018, Jarlsø - byggetrinn 1, vedtatt 01.06.2007, vegsystem til Jarlsø, vedtatt 29.02.2008 og Jarlsø - byggetrinn 2, vedtatt 27.03.2009. Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan, med plannavn "Jarlsø - byggetrinn 1", med planID 52010, vedtatt 01.06.2007. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse, byggegrense, strandlinje sjø, grønnstruktur og veg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Nytt byggetrinn, Jarlsø Fjordpark, er under utbygging.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om vei, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18544 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har veirett over gbnr. 162/9. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune.

Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 09.01.2008, dagboknr. 18559 - gjelder: Eiendommen gbnr. 162/10 har rett til etablering/tilknytning og vedlikehold av vann - og avløpsanlegg over eiendommen gbnr. 162/9. Kan ikke slettes u/samtykke fra Tønsberg kommune.

Seksjonering, tinglyst 25.11.2008, dagboknr. 954376.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går vann- og spillvannsledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 19.05.2021. De opplyser videre at det ikke er nødvendig å feie avgasskanalen fra gasspeisen, dersom anlegget virker som forutsatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer medfølger i handelen.
Båtplassen medfølger i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jarlsøveien 55B, 3124, Tønsberg, Gnr. 162 bnr. 4 snr. 89 orgnr. 993401129 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0111

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.