Tjøme

Enebolig i sjønære og solrike omgivelser ved Tjøme sentrum!

Østveien 660 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 87 m²
Bruksareal 87 m²
Tomt 608 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1890
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 29
Energimerking G
FINN.no 305624549
Sist endret 22.09.2023 09:47
Prisantydning 2 890 000,-
Totalpris 2 978 669,-

Beregnet totalkostnad

2 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 890 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 88 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 978 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan inneholder:
1. etasje med gang/trapperom, stue, kjøkken, bad/wc og disponibelt rom.
2. etasje med gang/trapperom og 2 soverom.

Standard

Snerten enebolig i populære, solrike og sentrale omgivelser i Tjøme sentrum.

Fra boligen er det gangavstand til både badestrand og båthavn. Herfra tar du deg raskt ut i Tjømes vakre skjærgård og Færder nasjonalpark. Tjøme sentrum er et flott sted å bo for barnefamilien eller de voksne med utsøkt natur og flotte turområder. Det er en rekke fasiliteter i umiddelbar nærhet til boligen som pizzeria, vinmonopol, Spar matbutikk, apotek, kirke, klesforretninger, skatepark, golfbane med mer!

Barneskolen og barnehage finner man på Lindhøy.  Ungdomsskolen ligger på Haug. Forøvrig kort gangavstand til bussholdeplass fra boligen.

Eiendommen har moderniseringsbehov, så her har man muligheten til å skape seg et flott hjem til seg og sine med innsats! Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven samt egenerklæringsskjema for ytterligere beskrivelse av standard.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og rolig område på Tjøme. Det er kun få meters gange til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Kort vei også til barne- og ungdomsskole i tillegg til flere av øyas barnehager. Ungdomsskolen er under renovering og vil fremstå som ny i løpet av året 2023. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for hele familien. Man kan dra på dagsturer både til fots, og med båt til Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært i høstferien (uke 40). Flotte turområder i umiddelbar nærhet, og flere idylliske bademuligheter. Her bor du sentralt, solrikt og idyllisk til i Tjøme sentrum!

Forsikring

Eiendommen er forsikret av selger frem til overtagelse.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 87 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, stue, kjøkken, bad/wc og disponibelt rom.

2. etasje:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang og 2 soverom.

Krypkjeller.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad. Takhøyde i 1. etasje er ca. 2,0 m og dels høyere. Kun deler av areal i 2. etasje er måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Krypekjeller er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 22.05.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 608 kvm, Eierform: Eiet tomt
Det gjøres oppmerksom på at den frittliggende sidebygningen står på grensen eller noe over egen tomtegrense, ref. tilsendt matrikkelkart fra Færder kommune.

Garasje / Parkering

Garasje - Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur. Usikkert oppføringsår men antatt muligens ca. 1890 og tilbygd i 1. etasje i 1957. Påbygd takopplett i 2. etasje i 1977. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Registrert fukt og det er sannsynlig at baderommet har skjulte skader. Rommet må ombygges. Generell bruksslitasje/elde i innvendige overflater. Generell værslitasje/elde i utvendige overflater. Boligen har stedvise råteskader og et generelt behov for vedlikehold m.m. Boligen betraktes som et renoveringsobjekt. Frittliggende garasje oppført i tre i 1963. Mosegrodd asfaltshingel på tak. Skjev garasjeport og skjevheter i bygningen. Generelt behov for vedlikehold. NB! Garasjen er for øvrig ikke vurdert. Frittliggende sidebygning oppført i tre (ukjent byggeår). Foreligger ingen tegninger. Lovlighet ikke vurdert. Stedvise råteskader. Diverse skjevheter i bygningen/konstruksjoner. Gulvkonstruksjon med risiko for skjulte skader. NB! Bygningen er for øvrig ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med flat sementstein . Takrenner/beslag i stål (ukjent årstall/eldre dato). Yttervegger i bindingsverk av tre (bl.a. fra 1922). Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre. Ytterdører i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med belegg. Dels panelte og tapetserte/malte vegger. For det meste platet/malt tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Tegl-/mursteinspipe. Vedovn. Parafinovn. Sotluke. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Belegg på gulv. Platede/malte vegger og tak. Fliser på del av vegg. Inneholdende toalett, servant, badekar. Støpejernsluk. Ingen ventilasjon.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av soil/støpjern. Ventilering via ventil i vegg i noen rom samt luftespalte i et vindu. Avtrekk fra kjøkken. Oppvarming med panelovn, ved og parafin. Varmepumpe. Varmtvannsbereder på 115 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn (muligens dels fjell/stein). Ingen drenering. Grunnmur dels av naturstein og dels av betongblokker. Støtte-/terrengmur. Dels skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger ukjent utførelse og alder. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Utvendige beslag har utettheter. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist råteskader i veggkonstruksjonen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng. Kostnadsestimat: Over 300 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Omfang av råteskader ikke kjent. Nedbøying i deler av konstruksjonen. Størstedelen av takkonstruksjonen er gjenbygd. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Utvendige vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduene har råteskader. Generell værslitasje/elde. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 30 mm i hele rommet i stue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i "disp. rom", Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 30 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 70 mm i hele rommet i rom i 2. etasje. Det er i tillegg til forannevnte også nivåforskjell mellom rom. Generelt skjevheter i gulvene. Registrert fukt i gulv i "disp. rom" i 1. etasje. Fuktnivået er av en slik karakter at råteskader kan utvikles. Det er grunn til å tro at konstruksjonen kan ha skjulte skader. Det er kun deler av konstruksjonen som kan inspiseres fra undersiden. Gulvkonstruksjon/bjelkelag i 1. etasje betraktes som risikokonstruksjon med påregnelighet for skjulte skader. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Krypkjeller: Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Spor etter borebille. Krypkjeller har fuktig miljø. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad/wc: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er ikke bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc: Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader. Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.
- Branntekniske forhold: Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Forstøtningsmurer: Forstøtningsmuren(e) er skjev(e) som følge av setningsskader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Dels fuktskade i ytterdør.
- Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avflaking av murpuss rundt/ved pipe.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
- Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Diverse sprekker/setning med til dels kraftig symptomer.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 31.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det foreligger ferdigattest for takoppbygging og innredning av soverom, datert 27.05.1977. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger tegning med planløsning for deler av boligen. Plantegning i 1. etasje har ikke inndeling av rom og etasjen er større enn vist på innsendt plantegning. Lovlighet er derfor ikke vurdert for hele bygningen. Deler av arealet er ikke byggemeldt/omsøkt.

Det er ikke kjent om frittliggende sidebygning er omsøkt og godkjent hos kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med:
- Panelovn
- Ved
- Parafin (det er ikke lenger tillatt å fyre med parafin) Det er ikke kjent om det er nedgravd oljetank på eiendommen, er dette tilfelle overtar kjøper ansvaret for forholdet. iht. forurensingsloven.
- Varmepumpe

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 296 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 736 871 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 652 736 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er registrert med kulturminne 07230108044.

Boligen er registrert i SEFRAK-registeret. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til sentrumsformål - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende sentrumsformål, men det foreslås å innlemme eiendommen i bestemmelsesområdet for sentrum og legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over deler av den. Eiendommen omfattes av detaljregulering nr. 2018007 Tjøme sentrum og foreslås regulert til boligbebyggelse, annen veggrunn - teknisk anlegg og fortau.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 10.01.1963, dagboknr. 99, gjelder: Erklæring ang. etablering av kloakkledning langs fylkesvei i 1963.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 11.11.1963, dagboknr. 3545, gjelder: Erklæring ang. etablering av privat avkjørsel fra fylkesveg i 1963.
Bestemmelse om vannledning, tinglyst 23.06.1969, dagboknr. 2707, gjelder: Søknad om tillatelse til å legge vannledning under fylkesveg 390.
Pantedokument med urådighet, tinglyst 04.03.2014, dagboknr. 181952, gjelder: Dokumentet slettes i forbindelse med oppgjør.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 03.07.2017. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Boligen vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Eiendommen selges ved fullmakt, og fullmaktshaver har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da vedkommende aldri har bebodd den.  Fullmaktshaver har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Østveien 660, 3145, Tjøme, Gnr. 218 bnr. 29 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0112

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.