Barkåker

Innholdsrik enebolig med skjermet, solrik tomt - Anneks med garasje & innredet leilighet - Sentral beliggenhet

Barkåkerveien 33 , 3157 Barkåker

VISNINGER

30. september lørdag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 148 m²
Bruksareal 168 m²
Tomt 823 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1910
Gårdsnummer 60
Bruksnummer 11
Energimerking G
FINN.no 306762953
Sist endret 25.09.2023 11:51
Prisantydning 4 250 000,-
Totalpris 4 372 669,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 122 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 372 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Her får du en enebolig over to plan + kjeller, samt sidebygning med innredet leilighet.

1. etasje: Vindfang, wc, vaskerom, hall m/trapp, kjøkken, tv-stue, stue/spisestue
2. etasje inneholder trapperom/gang, bad og 3 soverom
Kjellerrom for lagring + ikke måleverdig kryprom.
I tillegg er det lagerloft i boligen.
Sidebygning/garasje på 84 kvm BTA. 1.etasje 43 kvm, loft 41 kvm

Standard

Velkommen til Barkåkerveien 33, en innholdsrik eneboligen som holder en normalt god standard og er godt vedlikeholdt. Boligen er ombygd og påbygd fra i 1979, -87 og -91. I dag har boligen en praktisk planløsning hvor det er flere soner hvor familien kan oppholde seg uforstyrret fra hverandre.
På gulv i boligen er det parkett i hall og stue mens øvrige rom har linoleum eller tepper. I tak er det enten malte plater eller panel og vegger er malt i lyse farger. Kjøkkeninnredningen er i eik og har godt med skap- og benkeplass. På kjøkken er det integrerte hvitevarer som microovn, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjølehjørne. På kjøkken er det spiseplass og koselig peis. I 2.etasje er det 3 soverom og bad som er pent flislagt med dusjnisje og varmekabler i gulv. Videre i 2.etasje er det godt med lagermuligheter på blant annet loft. På eiendommen er det stor sidebygning/garasje på hele 84 kvm BTA som går over 2 plan. Garasjen/annekset er innredet med leilighet på loftet som gir gode leieinntekter. Leiligheten er ikke søkt godkjent.

Beliggenhet

Eiendommen er sentralt beliggende på Barkåker, i et attraktivt og barnevennlig boligområde. Fra boligen er det kort vei til barneskolen, barnehage, offentlig kommunikasjon, dagligvarehandel etc. Rett ved barneskolen er det et fint idrettsanlegg med kunstgressbane og ballbinge. Barkåker IF har et bredt utvalg av aktiviteter og tilbyr både fotball, håndball, turn og allidrett. Det er også lekeplass og ridesenter i nærområdet. I Jarlsbergs skoger finnes det flere kilometer med stier og kulturlandskap, som for eksempel Grevestien og Råkkåsstien. Like ved Barkåker ligger hyggelige turer i Frodeåsen eller Slottsfjellet. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. Kort og rask vei til Tønsberg sentrum samt påkjørsel til E18. Området er veletablert, rolig og meget barnevennlig. Gode bussforbindelser til Tønsberg og Horten og kort vei til E18 med flotte veier inn til Oslo.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor - utgjør ca. kr. 850,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 6494473

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 168 kvm

Enebolig

Kjeller:
Bruksareal: 18 m².
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og kjølerom.

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall med trapp, stue/spisestue, TV-stue, kjøkken, vaskerom og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, bad og 3 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og kott.

Garasje

1. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 13 m².
Sekundærrom: 25 m².

2. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m².

I arealoppstillingen er det rommets bruk/innredning som ligger til grunn for vurdering av P-rom eller S-rom. Dette selv om P-romsareal ikke er godkjent som dette.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 07.06.2023 utført av takstmann Even Kjølner. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 823 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt på 823 kvm som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og er delvis inngjerdet med hekk. Det er også frukttrær på eiendommen. Stor gårdsplass som er pent stensatt. Sydvendt uteplass som gir meget gode solforhold.

Det gjøres oppmerksom på at boligen ligger inntil felles eiendomsgrense mot Barkåkerveien 31.
Selger opplyser at naboeiendommen, Barkåkerveien 37, har rett til å bruke vei over Barkåkerveien 33.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1910. Boligen ble tilbygget i 1879, 1987 og 1991. Boligen er over to plan pluss kjeller under deler av boligen. Bygget er oppført i tre over grunnmur av stein og leca. Det er tilhørende et anneks med garasje antatt fra tidlig 1900-tallet. Bygget har blitt pusset opp i nyere tid. Boligen fremstår med preg av elde og slitasje. Det må derfor påregnes oppgraderinger og utskiftninger av enkelte bygningsdeler. Det gjøres oppmerksom på at bygningsdeler fra byggeår har påregnelige svekkelser som følge av alder og bruk. Forøvrig henvises det til de respektive bygningsdelene med tilstandsgradering.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Balkongdør: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Bæresystem for balkong fremstår som ufagmessig og må utbedres. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetasje/kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetasje i utsatte konstruksjoner. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Ventilasjon på vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på kjølerom: Konstruksjonen har indikasjoner på feil konstruksjon og bør undersøkes ytterligere eller det må innhentes dokumentasjon på valgt løsning. Det er påvist skade som følge av angrep av fukt/råte. Det er betydelige råteskader i bunn av panel. Det ble målt fuktverdier som gir godt grunnlag for fuktrelaterte skader i konstruksjonen. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer i sikringsskap plassert i 2. etasje. Det er eget sikringsskap i anneks/garasje. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Fall på terreng mot bygning medfører økt fuktbelastning mot grunnmur. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er observert at vindu over tak ved balkong er tettet igjen på innsiden i badet. Dette kan medføre til en risiko for fuktrelaterte skader som følge av kondensering eller utettheter som ikke oppdages. Noe skader i skjulte konstruksjoner må påregnes som følge av tilstand på deler av synlige overflater.
- Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjon. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Konstruksjonene har skjevheter. Det er ikke montert klips på undertak mellom taksperrer. Dette er avvik fra monteringsanvisning. Det er påvist råteskader i utvendige takdetaljer, samt stedvis på over og underliggere.
- Utvendige dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
- Utvendige trapper: Konstruksjonene har skjevheter.
- Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er lagt gulv oppå tepper i 2. etasje. Dette fører til knirk og oppsprekking av gulv. Det er registrert løs tapet, bobler i tappet og skader på overflater. Det er registrert knirk i gulv stedvis.
- Etasjeskille/gulv mot grunn 1. etasje: Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registret noe råte i stubbloftshimling i kjeller. Det er registret spor etter borebille i bjelker i kjeller.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Det er ifølge eier gjennomført tiltak på forhold som ble anmerket under tilsyn fra brannvesen/feier. Eier har ikke sendt inn beskrivelse av arbeidet til brannvesen/feier. Det foreligger derfor en oppfordring fra brannvesenet om oppfordring på tilbakemelding. Brevet er datert 22.05.2023. Det er forbud mot bruk av fossil olje og parafin til oppvarming.
- Innvendige trapper: Det er betydelig knirk i trapp. Trapp til kjeller er bratt og mangler håndløper, samt har mer enn 10 cm åpninger mellom trinn.
- Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
- Overflater vegger og himling på vaskerom: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Endeskjøter mot gulv er ikke forseglet. Dette medfører økt risiko for fuktopptrekk i bunn av plater. Det er sprekker mellom plateskjøter.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
- Overflater vegger og himling på bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Overflater gulv på bad: Det er påvist sprekker i fliser. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er påvist skader på innredning.
- Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist at overflater har noe skader. Det er påvist fuktskjolder i overflater. Det har tidligere vært en lekkasje fra kjøleskap. Det er usikkert om vann har skadet gulv under belegg. Det ble ikke målt fukt i gulv ved befaringen. Me det kan være eldre skader som er tørre.
- Avtrekk på kjøkken: Ventilator mangler deksel ved lyspære.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er knirk i gulv.
- Teknisk anlegg på kjølerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på kjøleaggregat.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Oljetank: Tønsberg kommune har vedtatt at den sentrale forurensningsforskriften kapittel 1 (tiltak for å motvirke fare for forurensning fra nedgravde oljetanker) skal gjelde for alle nedgravde oljetanker uansett størrelse i hele Tønsberg kommune fra og med 01.07.2021. Innføring av forskriften innebærer blant annet:
-den som er ansvarlig for oljetanken skal foreta kontroller av oljetanken
-melde inn oljetanken til kommunen dersom det ikke er gjort fra før. Det gjelder også når tanken er tatt ut av bruk
-at tanker som permanent tas ut av bruk skal tømmes og graves opp
Det er viktig å være klar over at den som er ansvarlig for oljetanken (vanligvis eier av eiendommen) også er ansvarlig for forurensning i form av lekkasjer fra den. Dette følger av forurensningsloven § 7 - plikt til å unngå forurensning .

Det er ikke gjennomført en tilstandsvurdering av anneks/garasje. Men det påpekes at det vil være problematisk å få godkjent anneks til hvordan det er innredet (varig opphold), uten at dette vil kreve vesentlig ombygging og tilpasning. Dette som følge av at dagens tekniske krav ikke er oppfylt, samt brann og avstandskrav mot tilliggende bygninger.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Even Kjølner datert: 09.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det ikke foreligger plantegninger av boligen. Han opplyser videre at det ikke er tilfredsstillende rømning og lysforhold fra barnesoverom i 2. etasje.

Om garasjen opplyses følgende: Anneks/garasje er innredet med bad, kjøkken og soverom i nyere tid. Dette er ikke byggesøkt til kommunen. Innredning av anneks er således ikke lovlig og må søkes om. Det er ikke brannskille mellom garasje og p-rom. Det er ikke gjort brannsikringstiltak i forhold til brannspredning mot nabo.

Innredning av garasje ikke omsøkt og godkjent hos kommunen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Barkåker skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmekabler på bad i 2. etasje.
- Peisovn.
- Vedovn med parafinfyring (det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger er tillatt å fyre med parafin).

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 25 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 027 062 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 697 424 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse og ras- og skredfare. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 07.02.1957, dagboknr. 500310, gjelder: Rett for Telegrafverket til å plassere kabelgrøft på eiendommen.

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 22.02.1979, dagboknr. 501230, gjelder: Eier av GBNR. 60/12 har gitt eiendommen GBNR. 60/11 tillatelse til å oppføre tilbygg i en avstand av 1/2 meter fra felles eiendomsgrense.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
I henhold til kart fra Tønsberg kommune går det spillvanns- og overvannsledninger over eiendommen.

Selger opplyser at det er 2 septikkummer under uthuset, men at disse ikke lenger er i bruk.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 29.06.2022. Siste feiebesøk ble utført 29.08.2016.
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Takstige må monteres slik at feieren kan stå på takstigen for å utføre feiing og tilsyn. (Mangler et trinn øverst ved skorstein).
- Ildsted Dovre i 1. etasje bør feies. Dette for å sikre at ildstedet ikke går tett, for å bedre fyringsøkonomien samt at dette vil bidra til å redusere partikkelutslippet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer medfølger, inkludert vaskemaskin og fryser.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Barkåkerveien 33, 3157, Barkåker, Gnr. 60 bnr. 11 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.