Husvik

Fantastisk UTSIKTEIENDOM på beste Husvik - 1,5 mål tomt - Solrikt og Panorama - Nydelig uteområder!

Husvikveien 178 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 239 m²
Bruksareal 298 m²
Tomt 1 554 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1961
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 88
Energimerking G
FINN.no 307431177
Sist endret 25.09.2023 10:08
Prisantydning 13 800 000,-
Totalpris 14 163 919,-

Beregnet totalkostnad

13 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 345 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 800 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 363 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 14 163 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig inneholder:

Underetasje: Vindfang, hall, gang, 2 soverom, toalettrom, bad/vaskerom, 3 boder og garasje.
1. etasje: Hall, trappegang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom.
2. etasje: Takstue.

Standard

Stilfull funkiseiendom beliggende på stor og solrik utsiktstomt. Boligen ligger høyt og fritt med panoramautsyn over Oslofjorden og Tønsbergs flotte skjærgård. Boligen går over 3 etasjer og har vært gjenstand for oppussing og påbygging gjennom tid og fremstår som solid, godt vedlikeholdt og med bra standard.
Tomten er en unik perle i seg selv. Med lune og usjenerte uteplasser, grønnsakshage, natur og plen.
Boligen har en praktisk planløsning med store og gode rom. Man kommer inn i et romslig vindfang. Videre en stor hall med gjestetoalett, vaskerom, 2 soverom, snekkerbod og diverse lagringsboder. Det er også direkte adkomst til garasjen fra denne etasjen. Slik at her kan man gå tørrskodd ut og inn til bilen. Meget kjekt! Hovedplan består av en fantastisk stue og spisestue med store vindusflater og panorama utsikt over Oslofjorden. Utsikten må oppleves! Stuen har en nyere peisovn samt utgang til en herlig innglasset terrasse og hage. Her kan lange sommer- og høstkvelder nytes mens man har full kontroll over sjøen og Tønsbergs flotte skjærgård. Kjøkkenet er stort og har meget bra med både skap- og benkplass. Her er det også god plass til et stort spisebord samt det er utgang til en lun og usjenert terrasse og vannhus med vask og utedusj. Her er alt lagt til rette for å dyrke og vanne planter og blomster. Videre i denne etasjen er det 2 store soverom, et bad samt et soverom til som i dag er innredet som klesgarderobe. Boligens toppetasje ble påbygget i 2015 og består av et stort allrom med utgang til en takterrasse med innglasset område. Her er det meget solrikt og herlig. For en utsikt!! Her får man virkelig følelsen av å være i høyden. Her kan du sole deg uten innsyn. Og selve loftstuen er et nydelig rom som fungerer like godt som hjemmekontor, soverom eller en stue.
For teknisk standard se vedlagte tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik.

Denne eiendommen er meget gjennomtenkt og har utrolig praktiske løsninger. Flytt rett inn!

Beliggenhet

Husvik er et veletablert og barnevennlig boligområde. Fra boligen er det få meter til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø og strand. Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Det er kun en liten spasertur ned til Rødstein, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Det er småbåthavn på Husvikkilen.

Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har kafé, velværesenter samt dagligvareforretning. Ellers byr området på Flint med et flott idrettsanlegg, flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen til visning!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Velavgift til velforeningen utgjør kr. 250,- pr år.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 8139008

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Utvendig nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Dette gjelder i hovedsak opprinnelig del.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Noen vindskier bør skiftes innen noe tid.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Vurderingen er i hovedsak basert på alder og gjelder takkonstruksjonen fra byggeåret. Det bør her bemerkes at lukket og isolert skråtak av denne årgang kan være en risikokonstruksjon for skjulte skader. Basert på alder vil det angis tilstandsgrad 1 på takkonstruksjonen fra 2015.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger 2: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det bør bemerkes at mindre del av rekkverket måler under 90 cm som var krav på oppføringstidspunktet.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket gjelder alle plan men er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessig negativt avvik.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- Innvendig pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
- Innvendige dører: Flere dører er skjeve og noe slitte.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert flere fliser med bom, noe slitasje, aldersrelaterte forhold og noe ufagmessige arbeider. Mindre del av kjøkkenet er noe slitt medregnet benk og kum.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom bad sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Våtrom bad sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Våtrom bad/vaskerom overflater gulv: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registrert enkelte mindre sprekker, avskallinger og misfarginger. Ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig vinduer 2: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til  rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Avviket gjelder opprinnelig trapp fra byggeåret.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom vad overflater vegger og himling: Det bør bemerkes at det ikke er tett ved avløp under vasken. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom bad ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Våtrom bad/vaskerom overflater vegger og himling: Det er flere åpne steder i himlinger som bør tettes da dette er et våtrom hvor fuktig luft kan stige opp i konstruksjonene.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Våtrom bad/vaskerom ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Spesialrom toalettrom overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Flere fliser har bom og overflater er slitte.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2005 og i flere faser ut på 2000 tallet. Det er fortsatt en del som er eldre/fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert ved trappen. Hovedsikringen på 50 amp. automatsikringer med 19 kurser.
Kostnadsestimat: Under 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler rekkverk på trappen og resterende rekkverk som er montert er for lavt. Det er ellers registrert noe setninger og dårlig rekkverk.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tomteforhold forstøtningsmur: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/vaskerom tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tomteforhold terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Boligens areal

Primærrom: 239 kvm, Bruksareal: 298 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, gang, 2 soverom, toalettrom og bad/vaskerom.
Sekundærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder og garasje.

1. etasje:
Bruksareal: 147 m².
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, trappegang, bad, kjøkken, stue og 3 soverom.
Sekundærrom: 15 m².

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Takstue.
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Takhøyden i underetasjen er 222 til 228 cm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Hovedplanet er noe endret og det er flere endringer i underetasjen hvor det er innreder mer arealer. Det er ikke søkt om bruksendring fra sekundærareal til primærareal. Øverste plan fra 2015 ser ut til å stemme med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er bygget innglasset balkong og bod. Det er også utført arbeider på el-anlegget. Eier har dokumentasjon.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Det bør bemerkes at avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning i underetasjen overstiger 100 cm og at vinduer er for små for rømning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik avholdt 12.06.2023 datert 19.06.2023. Arealene er beregnet og 5rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 554 kvm, Eierform: Eiet tomt
Oppgitt tomteareal er et samlet tomteareal for gnr. 158 bnr. 88, 187 og 195.
Høyt og fritt beliggende utsiktstomt bestående av delvis naturtomt, plen og steinlagt oppkjørsel.
Tomten er helt nydelig med flere usjenerte og lune uteplasser. Urtehage samt en egen sti oppunder fjellet. Her har du en tomt med mange muligheter.

Tomteareal for gnr. 158 bnr. 88 (boligeiendom) utgjør 756,80 kvm.
Tomteareal for gnr. 158 bnr. 187 (ubebygd areal) utgjør 565,40 kvm.
Tomteareal for gnr. 158 bnr. 195 (ubebygd areal) utgjør 232,60 kvm.

Eiendommen er konsesjonsfri - men gnr. 158 bnr. 187 og 195 er ubebygd areal - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Garasje / Parkering

Garasje integrert i boligen.

Byggemåte

Enebolig med underetasje og hovedplan som er bygget i 1961 og har ferdigattest datert 26.02.1962. Det er påbygget ny etasje med takstue og utested i 2015 og ferdigattest er datert 19.06.2017. Vindfanget er tilbygget i 2017 og har ferdigattest datert 31.03.2017. Det er av tidligere eier gjort en  del oppgraderinger på 90 tallet og rundt 2000 ifølge tidligere salgsoppgave. Her er årganger å betrakte som usikre. Det er gjort en del oppgraderinger rundt 2004/2005 og i flere faser i ettertid. Det er 2021/2022 etablert innglasset veranda. Det er ikke søkt om dette tiltaket. En frittliggende bod er etablert i 2022. Øvrige enkle boder med platting og uteplass er ikke vurdert.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært  skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med pulltak form. Dette er et lukket takverk uten kontrollmulighet. Ukjent type undertak er tekket med PVC duk fra 2004. Yttervegger i bindingsverk med isolasjon basert på kravet ved oppføring. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra rundt 1990 og noe fra tilbygget og ombygget år. Fasadeplater på vindfanget er fra 2017.

Innvendig
Innvendinger overflater er en del oppgradert rundt 2005 og ut på 2000 tallet. På gulv: parkett, laminat og fliser. På vegger: malt panel, malte plater/tapet og noe tapet. I tak: malte plater og malt panel. En del av innvendige overflater er vurdert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Bad: Badet er renovert i 2005 og arbeider den gang ble utført av firma. Rommet inneholder innredning, servant, dusjnisje og vegghengt wc.
Bad/vaskerom: Opprinnelig vaskerom bra byggetiden som er oppgradert i 2015. Det ble da lagt gulvvarme, belegg og montert innredninger. Fliser er lagt på deler av veggen. Rommet inneholder innredninger, badekar, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Det bør bemerkes noe slitasje på benkeplaten.

Kjøkken
Drømmekjøkken med blå slette profilerte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og del integrert kjøleskap. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen. 18 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Spesialrom
Toalettrommet er oppgradert i 2005. Rommet inneholder vegghengt wc og vask. Det er fliser på gulv, tapet på vegger og malt tak. Det er lufteluke i vegg.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsteder, varmepumpe, gulvvarme på bad, vaskerom, vindfang, wc og et soverom og kjøkken i hovedplanet. Det er også gulvvarme i takstuen. Varmekilder er opplysninger fra selger og funksjon er ikke testet. El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2005 og i flere faser  ut på 2000 tallet. Det er fortsatt en del som er eldre/fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert ved trappen. Hovedsikringen på 50 amp. automatsikringer med 19 kurser.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i betongblokker som er pusset og kledd med teglstein. Det er støpt gulv i kjeller.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Sukkermaur har besøkt kjøkkenet 2 ganger i løpet av 19 år. Nippon har tatt dem før 2 dager har gått.
- Faglært ved Byggmester Vedvik A/S fordi det har blitt bygget om. Nytt vindfang. Ny takstue på taket m.m.
Tilleggskommentar i selgers egenerklæringsskjema: har alltid brukt fagfolk til det som har hatt behov for det.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
- 2015: Påbygd takstuen med uteterrasse, omkledningsrom nytt gulv med gulvvarme og hyllesystem samt forbedret vaskerommet med ny sluk, varmtvannstank, varme i gulv, dusj og badekar.
- 2016: Nytt stort stuevindu.
- 2017: Nytt høyt inngjerde i øvre del av eiendommen.
- 2018: Vannhuset med vask, dusj og vanntrommel.
- 2021: Kjøkkenterrassen og nytt vindfang.
- 2022: Ny stor utebod.
- 2022 og 2023: Hagestuen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik avholdt 12.06.2023 datert 19.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest enmannsbolig datert 26.02.1962, ferdigattest påbygg på eksisterende enebolig datert 19.06.2015 og ferdigattest tilbygg enebolig datert 31.03.2017. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattester er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Hovedplanet er noe endret og det er flere endinger i underetasjen hvor det er innreder mer arealer. Det er ikke søkt om bruksendring fra sekundærareal til primærareal. Øverste plan fra 2015 ser ut til å stemme med dagens bruk.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i underetasjen ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier, takhøyde og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommene som soverom.

Det foreligger godkjente tegninger 1961, 2014 og 2016.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 21 126 kWh. pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 681,65 pr. år I tillegg betales det kr. 16,14,- pr. m³ vann og kr. 26,46,- pr. m³ avløp. Forbruket i 2022 var 109 m³. De kommunale avgiftene forandrer seg etter forbruk og betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 734 999 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 245 996 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende og strandlinje sjø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger opplyser om nabovarsel om minimalt fasadeendring m.m. på eiendommen skrå nedenfor.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men gnr. 158 bnr. 187 og 195 er ubebygd areal - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Det er ingen odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, platetopp og ovn fra Smeg samt kjøleskap med fryser.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Husvikveien 178, 3124 Tønsberg.
Gnr. 158 bnr. 88 (boligeiendom), gnr. 158 bnr. 187 (ubebygd areal) og gnr. 158 bnr. 195 (ubebygd areal) i Tønsberg kommune.

Oppdragsnummer

28-23-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.