Tjøme

NY PRIS! Unik og stor sjøeiendom i vannkanten på Tjøme! Nylig godkjent rammetillatelse, skap drømmestedet!

Ferjeodden 30 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

41%

av eiendommene har pris over 5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Bruksareal 290 m²
Tomt 1 934 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1979
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 16
Energimerking F
FINN.no 308069700
Sist endret 13.09.2023 14:41
Prisantydning 17 900 000,-
Totalpris 18 366 419,-

Beregnet totalkostnad

17 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 447 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 900 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 466 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 18 366 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Standard

Velkommen til Ferjeodden 30 ved populære Vrengen på Tjøme, med vidstrakt utsikt til Vrengensundet hvor mange av de mest attraktive hyttene og eiendommene på Tjøme befinner seg. Boligen ligger under 10 meter fra vannkanten! Eiendommen er orientert mot vest og har særdeles gode solforhold! Tomten er lettstelt og innehar flere grønne lunger og soner for å nyte den herlige sjøluften og utsikten. Uteområdene med direkte adkomst fra stuen og kjøkkenet er pent opparbeidet med sten og mur, og har rikelig med plass til å dekke på til festlige lag for familie og venner.

Eiendommen har den 13.06.2023 fått vedtak om rammetillatelse fra Færder kommune som innbefatter fasadeendring, tilbygg, påbygg mm. Utarbeidet av anerkjente KB arkitekter. Så her kan man skape ett drømmehjem ved sjøen! TEK 17 byggstandard må legges til grunn ved etablering og oppgradering. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen og dokumenter godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Se vedlagt rammetillatelse i salgsoppgave samt link til eiendommens søknadsmappe her: https://faerder.kommune.no/innsyn.aspx?response=arkivsak_detaljer&arkivsakid=2022021586&scripturi=/innsyn.aspx&skin=infolink&Mid1=4724&

- Vestvendt og solrik beliggenhet
- Boligen ligger under 10 meter fra vannkanten!
- Vakker og vid sjøutsikt
- Kun 1,5 time fra Oslo by med bil!
- Sentralt beliggenhet nærmest helt nord på Tjøme og nærmest "Nøtterøysiden"
- Herlig nærhet til bade-/strandplasser og tur-/rekreasjonsområder
- Sosialt boområde
- Den idylliske skjærgården ved Nøtterøy og Tjøme ligger rett utenfor stuedøren
- Sykkel-/gangvei helt inn til Tønsberg by og til Tjøme sentrum
- Ca. 6,5 km til Tjøme sentrum og 16 km til Tønsberg by

Beliggenhet

Ferjeodden har en herlig nærhet til sjøkanten Vrengensundet. Den sentrale beliggenheten, en av de første gatene etter at man har passert Vrengenbroen som binder sammen Nøtterøy og Tjøme, gjør området ekstra populært og attraktivt. Det er ca. 6,5 km til Tjøme sentrum som tar normalt ca. 8 minutter med bil. Avstanden til Tønsberg/sentrum er ca.16 km og det tar normalt i underkant av halvannen time med bil til Oslo.

Beliggenheten ligger "midt i smørøyet" med tanke på tilkomst til den populære Nøtterøy-/Tjømeskjærgården i Færder. Tjøme er norsk sommer på sitt beste og deiligste. Idylliske øyer ligger som en "perlerad" med en gang man kjører ut med båt fra sin egen brygge. Nasjonalparken Færder ligger tett på i nærmiljøet. Eiendommen har nærhet til flotte tur- og friluftsområder.

Ca. 5 minutter å gå fra huset kommer man til mange fine turstier, som tar deg gjennom nydelig og variert landskap helt fra Sundene i nord til Verdens Ende i sør. Det er flere utsiktspunkt på turen og en av disse er Tjømes høyeste punkt, Herkelås, med sine 80,5 moh. Det blir oppkjørt skiløyper deler av denne strekningen de vintrene det er snø nok. Nærområdet byr også på en rekke områder med bademuligheter og idylliske friarealer.

I 3 minutters gange fra eiendommen finner man den populære sommerrestauranten "8-glass". Av øvrige kjente fasiliteter på Tjøme finner man blant annet golfbanen i Tjøme sentrum, Verdens ende ligger ca. 1,3 mil unna og det er ca. 10 minutter å kjøre til kulinariske Engø gård. Idylliske Tjøme Golfbane er en klassisk parkbane og den eneste banen i Norden med Dobbel Ni design. Man finner en rekke koselige spisesteder på idylliske Hvasser. Tjøme byr også på en rekke fasiliteter med kunst-/kultursenter. Det er ca. 4 minutter å gå til nærmeste bussholdeplass, "Sundene syd", hvor det er gode kommunikasjonstilbud både videre utover på øya og inn til Tønsberg by. Det går også skolebuss til Lindhøy barneskole (ca. 7,5 km) og Tjøme ungdomsskole (ca. 6,5 km). Til Nøtterøy videregående skole på Borgheim er det ca. 8,5 km. Nærmeste barnehage ligger ca. 1,5 km fra huset - Randineborg barnehage.

Nærmeste dagligvareforretning finner man på Kjøpmannskjær som ligger like over Vrengenbroen, på "Nøtterøysiden". Her finner man Kiwi dagligvare. I Tjøme sentrum finnes blant annet Spar og Rema1000. Tjøme sentrum har for øvrig et variert utvalg av fasiliteter og forretninger

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 27172188

Boligens areal

Bruksareal: 290 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 133 m².

1. etasje:
Bruksareal: 110 m².

Loft:
Bruksareal: 47 m².

NB! Romnavn er ikke oppgitt fordi bygningen fremstår kun med avdelte rom hvor kun stenderverk/bindingsverk viser rominndeling uten at inndelingen gir indikasjoner på bruken av rommene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 15.06.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 934 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at deler av eiendommen ligger innenfor byggegrensen langs sjø. I området mellom sjø og byggegrensen (byggeforbudssonen) er arbeid og tiltak etter § 1-6, unntatt fasadeendring og innløsning av festetomter, ikke tillatt. Dette omfatter også tiltak som nevnt i §§ 20-1 til 20-4 (Lov om planlegging og byggesaksbehandling).

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og øst for boligen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1979. Bygningen er under ombygging/renovering.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående kledning. Vinduer i tre bl.a. fra 1972/-80. Ytterdører i tre bl.a. fra 1972/-79. Veranda/terrasse i betong og dels tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Ingen innvendige overflater (råbygg). Trebjelkelag som etasjeskiller. Grovstøpt betonggulv mot grunnen. Innvendig trapp i tre.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i diverse vinduer, ventil i enkelte rom. Varmepumpe Enkelte kurser. Skrusikringer.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell/stein. Ukjent drenering. Grunnmur av Lecablokker. Skrånende fjell-/naturtomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i ukjent utførelse. Offentlig vann via private stikkledninger. Avløp til septiktank. Septiktank. Ukjent utførelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige dører: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mangler rekkverk ved deler av terrasse. Det er usikkerhet med hensyn til eventuell membran/tettesjikt over garasje. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Elektrisk anlegg: Enkelte kurser. Skrusikringer. Anlegget er under oppgradering. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Branntekniske forhold: Det er mangler for brannslukningsutstyr og røykvarsler. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Takkonstruksjon/loft: Åpning i undertaket etter tidligere pipe må utbedres. Misfarget på begrenset område i yttertakets underside. Ingen fukt registrert.
- Utvendige vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Generell værslitasje/elde.
- Utvendige dører: Generell værslitasje.
- Utvendige trapper: Mangler håndløper på vegg.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 20 mm i hele rommet i "stue" i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 15 mm i hele rommet i rom nordøst i 1. etasje samt rom på loft. Måling for planavvik/høydeforskjell er ikke utført for underetasjen fordi gulvet kun er grovstøpt.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Ukjent om anlegget fungerer.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Badet er revet.
- Ildsted er revet.
- El-anlegget er revet.
- Mindre synlige sprekker i mur.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 20.06.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolighus, datert 30.10.1980. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen og evt. tilleggsfunksjoner slik den og de fremstår på visning. Det foreligger ikke dokumentasjon på brygge og frittstående bod. Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte/stemplede plantegninger. Underetasje er større enn vist på plantegning. Slik bygget fremstår på befaringstidspunktet er det ikke mulig å se om rom er bruksendret fra f.eks. S-rom til P-rom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmepumpe.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over energiforbruk foreligger ikke

Kommunale avgifter

Kr. 13 960 pr. år Dekker vann, slamtømming, miljøgebyr, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 429 008 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 144 429 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse, byggegrense, gang/sykkelvei, hovedvei og kombinert formål i sjø og vassdrag med eller uten tilhørende strandsone. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres og er nå ute på andre gangs høring. Den delen av eiendommen som i gjeldende plan er avsatt til kombinerte formål i sjø og vassdrag med eller uten tilhørende strandsone foreslås avsatt til bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. Det er også foreslått en justering av byggegrensen.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Jordskifte, tinglyst 21.01.1950, dagboknr. 360, gjelder: Grensegangssak.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 22.10.1966, dagboknr. 990042, gjelder: Elektrisk ledning går over eiendommen.
Erklæring/avtale, tinglyst 28.02.1980, dagboknr. 1344, gjelder: Forutsetninger i forbindelse med anlegg av ny Vrengen bru i 1980. Det er ervervet rett til vedlikehold og tilsyn av broen.
Jordskifte, tinglyst 16.06.2022, dagboknr. 652566, gjelder: Grensefastsetting. Se vedlagte dokument med kart.

Bestemmelse om båt-/bryggeplass, tinglyst 07.09.2022, dagboknr. 994012, gjelder: GBNR. 209/12, 21 og 177 (rettighetshaver) skal ha rett til båtfeste for en båt med utgangspunkt i et definert punkt nord på eksisterende brygge med akterfortøyning i bøye plassert mot nord. Se vedlagte kart. Rettighetshaver har ansvar for egen bøye og festeanordning til bryggen. Varig opphold på bryggen skal ikke finnes sted av rettighetshaver. Rettighetshaver med sin familie og andre besøkende på rettighetshavers eiendom skal i tillegg ha rett til å oppholde seg på odden og rett til å bade fra denne innenfor det areal som er angitt på skissen. Rettighetshaver har rett til å anlegge badetrapp og benytte stupebrett for bading fra odden innenfor avmerket område. Adkomsten til arealet skal skje langs fjellet mot sjøen slik det er markert. GBNR. 209/16 og GBNR. 209/12, 21 og 177 skal ved utøvelse av rettighetene ta hensyn til hverandre ved bruk av området. Lagring av møbler eller annet løsøre på odden skal ikke finne sted. Rettighetshavers rett er ikke til hinder for at grunneier selv benytter odden. Se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon.

Rettighet i eiendomsrett på eiendommen GBNR. 209/8 i Færder kommune:
Erklæring/avtale, tinglyst 29.08.1979, dagboknr. 5302, gjelder: GBNR. 209/16 fikk i 1979 rett til å bygge et bolighus helt inn til grensen mot GBNR. 209/8 og 15, samt føre vannledning, kloakkledning og elektriske kabler over GBNR. 209/8 og 15. Rett for GBNR. 209/16 har rett til å benytte et areal på GBNR. 209/8 og 15 - se vedlagte servitutt for utfyllende informasjon om arealet. Nordre del av areal må ikke sperre for GBNR. 209/8 og 15 sin sjøbukt for opptrekk av fiskebåter etc., som kan tenke å bli trukket på land her. Rett for GBNR. 209/16 til kjørevei (for ev. lastebil/brannbil) over GBNR. 209/8 og 15 slik som den ble benyttet i 1979.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat samlevei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Avløp er privat og eiendommen har slamavskiller med utløp til sjøen. Kommunal slamtømming (kommunen opplyser at denne er ikke er tilknyttet).

Færder kommune opplyser at det vil komme pålegg om utbedring av avløp. Det kan påløpe kostnader i forbindelse med utbedringen.
Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen, som er i aktiv bruk.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 19.10.2017. Siste feiebesøk ble utført samme dato.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ferjeodden 30, 3145, Tjøme, Gnr. 209 bnr. 16 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0149

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.