Vear

Særegen skatt av en eiendom! Hagen, uteplassene og interiøret må oppleves! MÅ SEES!

Hogsnesveien 4 , 3172 Vear

VISNINGER

1. oktober søndag kl. 13:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

25%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 212 m²
Bruksareal 214 m²
Tomt 994 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 49
Bruksnummer 59
Energimerking G
FINN.no 318283385
Sist endret 22.09.2023 13:26
Prisantydning 6 900 000,-
Totalpris 7 088 919,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 900 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 188 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 088 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig inneholder:
1. etasje: Entré, hall med vedovn, stue, spisestue med vedovn, kjøkken med utgang til terrasse, mellomgang/lesekrok, 3 store soverom, romslig dusjbad/wc med badekar og dobbel servantinnredning.
Loftsetasje: Oppgang med fine lagringsloft, stue med doble dører ut til balkong, separat toalett med servant og hobbyrom/loft.
Underetasje: Nedgang, "vinkjeller" med glassdører, stue med vedovn, kjøkken med utgang ut til hagen, soverom og romslig dusjbad/wc.

Anneks er innredet med et hyggelig rom.

Redskapsbod.

Drivhus.

Dobbel garasje med Garo el-billader.

Standard

Velkommen til Hogsnesveien 4!

Svært innholdsrik og arealeffektiv enebolig. Boligen er tilbygget og ombygget senest i 2002 samt påkostet og modernisert de senere år, senest i 2022. De aller fleste overflater er malt og tapetsert. Ny, smakfull  kjøkkeninnredning (2022) med smekre knotter, lekre fliser over benken og slim/moderne ventilator type Kvenum. Stor spiseplass i tilknytning til kjøkkenet, her kan man dekke til hyggelige lag for familie og venner. Spisestuen og kjøkkenet tilsammen danner et herlig allrom. Badet ble påkostet og modernisert i 2018. Utrolig smakfulle fliser på gulv og vegger. Stor dusj, separat badekar plassert fritt i rommet og dobbel servantinnredning. Idyll å ligge i badekaret mens man nyter den frie og fine utsikten ut. Tøffe blandebatteri og nydelig belysning. Kjelleren/underetasjen er innredet, oppusset og modernisert - i den forbindelse ble etablert en kul "vinkjeller".

Interiørmessig gjennomgående delikat - her finnes mange fine og spennende interiørdetaljer. Selger har sans og interesse for interiør og detaljer - det fremkommer helt tydelig. Boligen oser av en god atmosfære - her møtes det moderne og sjarmerende i god kombinasjon.
Hagen, uteplassene og interiøret må fremheves - dette må oppleves i virkeligheten.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet i naturskjønne og fine omgivelser, i en rolig og hyggelig blindgate!
Her har man skogen tett på og flotte muligheter for rekreasjon i nærområdet!

Kort vei til Vear barne- og ungdomsskole, barnehager, Vear idrettsanlegg/hall og legesenter. Fint turterreng sommer som vinter med kyststi langs Vestfjorden samt lysløype i skogen, småbåthavn og strand på Rakkevik og Smørberg er å finne i nærområdet. For den golfinteresserte er Vestfold Golfklubb med 18-hullsbane en liten kjøretur unna.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi Vear, Meny Jarlsberg og Meny Stokke. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Stokke og Tønsberg sentrum et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud med apotek, kjøpesenter, spisesteder, togstasjon og kulturopplevelser med mer.

Gode bussforbindelser til Tønsberg og Stokke ca. 100 meter fra boligen. Det tar kun 7 minutter til Tønsberg sentrum med bil, 8 minutter til Stokke, ca. 20 minutter til Sandefjord hvor det blant annet er ferjeforbindelse til Sverige samt varierte destinasjonsruter fra Torp Sandefjord Lufthavn.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
- TV/internettilknytning ved Viken Fiber utgjør kr. 1 250,- pr mnd. 2 dekodere medfølger i handelen. Sem elektro har installert koblinger til TV/fibernett på stue 1. etasje, kjellerstue og loftsstue, hovedsoverom, soverom ved bad, lekerom/hobbyrom 2. etasje og gjesterom nedre del. Det er koblet til bredbånd med kabel gravd ned til annekset der det er innredet som kontor.
- Man må kunne påregne kostnad for snøbrøyting/strøing/vedlikehold av privat adkomstvei. Selger opplyser brøyting vinter 2022-2023 utgjorde kr. 1 876,-.
- Alarm fra Verisure i alle etasjer, med sensorer på innbrudd og brann, magnet alarmer på noen vinduer, alle dører og terrassedør/balkongdør. Dersom kjøper ikke ønsker å fortsette vil Verisure demontere utstyret. Abonnementet utgjør ca. kr. 2 200,- pr. kvartal. Arlo Doorman/ringeklokke er tilknyttet anlegget.
- Evt. bygning- og innboforsikring kommer i tillegg.
- For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind/Sparebank 1 Polisenummer: 1658808

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Våtrom bad overflater vegger og himling: Det er vindu med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen ved badekar. Ved bruk av badekar må det
passes på at det ikke blir vannsøl på vindu.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig terrassedører: Det er byttet panel utvendig og gjort noe justeringer på terskel på dør i loftsetasje. Katteluke i dør i 1. etasje.
- Utvendig balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendig garasje - støpt gulv: Støpt plate har spekker og grunnen under satt seg litt. Dette gjør at det er skjevheter i gulvet.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt skjevheter på 15-30 mm i flere av rommene. Eldre bygg som er tilbygget, og skjevheter vurderes som ikke unormalt.
- Innvendig rom under terreng: Hulltaking er foretatt i stue og det er påvist litt fukt i konstruksjonen. Det er målt 17,3 % fukt i bunnsvill i trevegg/gulv. Treverk anses som tørt når det er under 1 % fuktighet.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapper er eldre og trinn litt grunne.
- Våtrom bad/vaskerom overflater vegger og himling: Baderomsplater var montert uten sokkel list i bunn, og denne er montert inn etterpå. I dusj er det ikke åpnet for å montere list, og er kun silikonert under. 50 % av normal levetid er brukt opp. Riss i fuger i dusj.
- Våtrom bad/vaskerom overflater gulv: Det er påvist sprekker i fliser. Gulv har lokalt fall til sluk i dusj. Gulv i rommet relativt flatt og litt motfall ved vask-vaskemaskin. Oppkant ved dør, og er membran lagt riktig opp her er det ikke noe fare for skader ved en vannutstrøming i rommet.
- Kjøkken med inngang avtrekk (kjøkken i nedre del): Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tekniske installasjoner rom til varmtvannstanker: Rommet har ikke sluk. Drenasje/avløp for beredere er lagt ut på bad.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Det er et sikringsskap i 1. etasje ett i underetasje. Hovedskap med automatsikringer med jordfeilbrytere fra ca. 2001/2002. Overspenningsvern. Hovedkurs på 50 amp. Skap i underetasje med automatsikringer og en jordfeilbryter antatt fra slutten av 1990-tallet. Hovedkurs på 35 amp. Undermåler for lesing av strøm. Det meste av el-anlegg er lagt om fra slutten av 1990-tallet til 2002, 21 spottere skiftet til LED samt nytt på bad som er renovert i 2014 og 2018. El-bil lader montert i 2017/2018.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

I tilstandsrapporten er det ingen elementer som er gitt tilstandsgrader 3.

I tilstandsrapporten er følgende elementer ikke undersøkt (TG IU):
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.

Ovenstående opplysninger er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk avholdt 23.05.2023 datert 29.08.2023.

Boligens areal

Enebolig: Primærrom: 212 kvm, Bruksareal: 214 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken med inngang, soverom, bad/vaskerom, stue og trapperom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

1. etasje:
Bruksareal: 117 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang med trapper, stue/kjøkken, 3 soverom og bad.

Loftsetasje:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp opp, soverom/loftstue og toalettrom.

Takstmannen kommentar til areal for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
Vinkjeller har takhøyde 1,87 meter. Krav til målbar høyde er 1,90 meter og rommet er derfor ikke medtatt. Deler av loft har lav høyde og er ikke medtatt. Gang har 1,75 meter og lekerom har 1,63 meter.

Takstmannen kommentar til lovlighet for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Opprinnelige tegninger fra 1962 finnes ikke. Det er tegninger fra 1972 i forbindelse med tilbygg og tegninger fra 2001 i ombygging 2. etasje. Rominndeling er noe endret og utvendig er det mindre endringer i 2001. Kjeller er gjort om til en del av boligen, og eier har søknad inne for godkjenning av dette.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er skiftet noe vinduer, nye terrasser, nytt kjøkken og nytt bad i senere år med rørlegger og elektriker.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Underetasje har takhøyde fra 1,95 til 2,12 meter.
Loftsetasje har takhøyde 2,16 meter i midten og skråtak.

Garasje: Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 39 kvm

Bruksareal: 39 m².
Sekundærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje med bod.

Takstmannen kommentar til lovlighet for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Bod i garasjen er etablert etterpå.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk avholdt 23.05.2023 datert 29.08.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 994 kvm, Eierform: Eiet tomt

Nydelig hage som nærmest fremstår som en oase. Selger har brukt mye tid og penger på utforming av denne hagen.
Hagen er et skattekammer - pent opparbeidet og rikt beplantet med ulike godsaker som frukttrær, prydbusker, blomster og stauder. Plantevalget er planlagt og gjennomført med tanke på å sikre blomstring gjennom hele sommersesongen. Det er også anlagt en dam med vannliljer. Det er etablert flere, fine uteplasser herunder pergola. Legg merke til elvegrusen samt drueranken som brer seg over pergolaen og skaper en lun og idyllisk uteplass. Uteplassene og hagen har et harmonisk og eksklusivt preg. I hagen kan man sitte i helt usjenerte omgivelser, uten innsyn fra ytre omgivelser.
Innkjørselen og gårdsplassen er belagt med fin belegningsstein.
Eiendommen er inngjerdet med gjerde med grind mot nordvest i hagen og porten på fremsiden. Legg merke til belysningen på gjerdet mot nord og øst (spotter og dus belysning som er fotocellestyrt) - stemningsfullt og fin på kveldstid.

Garasje / Parkering

Garasje. El-billader er montert.

Byggemåte

Enebolig fra 1962 oppført i 1 1/2 etasje med kjeller. Tilbygget i 1972 med underetasje og 1. etasje. Ombygget i 2001-2002 med ny loftsetasje. Underetasje er innredet og dette antas være gjort over tid fra slutten av 1990-tallet til 2002. Pusset opp i senere år samt etablert vinkjeller. Nytt kjøkken    i 2008 og nytt bad i 2014. Boligen er oppgradert fra 1999 til 2022 med blant annet nye vinduer/dører, nytt yttertak, ny kledning, nye uteplasser, drivhus, isolert utebod, nytt bad, nytt kjøkken, vinkjeller og  nye overflater. Frittliggende dobbel garasje fra 2002 som er i normalt god stand. En setningsprekk i støpt plate.

Utvendig
Tak: Plassbygget saltak fra 1962 i de lave rommene, gang og soverom. Ny takkonstruksjon i soverom og toalettrom som er innredet i 2001. Taktekkingen er av betongtakstein fra 2001. Taket er vasket og malt (takfornyet) i 2015. Undertak av rupanel med papp. Taket er besiktiget fra bakkenivå, balkong og et sted med stige mot takfot. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål. Det er montert noe snøfangere men ikke hele veien. Var ikke et krav da bygget var nytt, men er på nye bygg i dag.
Vegger: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra 1962, 1972 og 2001. Vegger er isolert 10-15 cm. Fasade har ny liggende bordkledning i 2001. Malt utvendig i 2015. Vasket i 2021/2023 og noe malt opp etter dette. Katteluker montert.
Vinduer og dører: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og PVC vinduer med 2-lags glass. Vinduer er fra perioden 1999, 2013 og 2023. Det er kun et par stykker fra 1999. Det er ny ytterdør i 2016 og ny dør til underetasje 2017. Det er malte doble terrassedører i tre fra 2000.
Balkong: Balkong i 2. etasje fra 2001 i antatt impregnert konstruksjon. Rekkverk i tre fra 2014 og terrassebord fra 2023.
Uteplasser: Terrasse/platting ved inngangen som er ny i 2022. Terrasse ved stue. Det er lagt nye terrassebord i 2022. Bærekonstruksjon er fra 2001. Nye vegger i 2022 med eldre hyttevinduer som skjermglass. Pergola fra 2018 som er noe utvidet i 2022.

Drivhus
Drivhus/utestue fra 2021/2022 i aluminium med glass i vegger og plast takplater. Støpt gulv. Noe vann komme rinn ved pakninger ved takvinduer. Platting/uteplass på baksiden fra 2014 og noe nye terrassebord i 2022.

Garasje
Garasje oppført i trekonstruksjoner med liggende kledning og saltak med betongtakstein på støpt plate på mark. Leddporter i tre med åpnere. Sidedør. Trapp til lagringsloft med gulvet midtparti. Støpt gulv har setningssprekker.

Utebod
Isolert bod som er satt opp i 2015. Pulttak med underlagspapp og ståltakplater. Vindu er fra 2000. Boddør fra 2015. Innredet og benyttet som kontor.

Innvendig
Overflater: Gulv har parkett, laminat og malte furugulv. Fliser i entre/gang med varmekabler under. Veggene har tapet, malt panel og malte plater. Innvendige tak har malte plater og malt trepanel. Overflater er fra 2001 og senere oppgradert og i normalt god stand. Eier holdt på med noe utbedringer, som skulle være klare før salg.
Etasjeskillere: Etasjeskiller er av støpt dekke i underetasje. Gulv på kjøkken fra 1972 og gulv på soverom fra 2017 og forøvrig fra 1962. Etasjeskiller i trebjelkelag i 1. etasje og loftsetasje. Gulv er fra byggeår, noe fra 1972 og noe fra 2001.
Radon: Det er fremlagt dokumentasjon på radonmåling i 2016 og målinger ligger under grenseverdier.
Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe fra byggeår som er renovert med nytt røykrør i 2010 av Vestfold Peis og Pipe. Vedovn i underetasje og 2 ovner i 1. etasje. Feiertilsyn i 2022 uten anmerkninger. Eier opplyser at vedovn i stue er vanskelig å få til å brenne.
Trapp: Boligen har malte tretrapper fra byggeår, ikke i henhold til dagens krav.
Innerdører: Innerdører av ulike typer og alder, men av nyere årgang og noen nesten nye. Noe ujevne anslag på enkelte.
Vinkjeller: Eier har etablert vinkjeller i 2022/23.

Våtrom
Bad 1. etasje: Bad fra 2018 og teknisk forskrift 2017 er lagt til grunn. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt og det er elektriske varmekabler. Store gulvfliser og enkelte har litt kanter/ligger ujevnt, som gjør at fal blir mindre. Litt vann blir liggende i dusj ved bruk. Det er slukrenne ved vegg i dusj og sluk under badekar. Det er lagt sveiset banemembran med dokumentert utførelse/kvittering. Rommet har innredning med 2 servanter, veggmontert toalett, badekar og dusjnisje. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt fra gang mot dusj, uten å påvise unormale forhold.
Bad/vaskerom: Bad fra 2014 og teknisk forskrift 2010 er lagt til grunn. Veggene har baderomsplater. Taket er malt. Gulvet er flislagt og det er elektriske varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Membran er synlig under klemring i sluk. Rommet har innredning med servant, toalett, dushjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt fra stue mot dusj, uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken
Kjøkken 1. etasje: Kjøkken fra 2022 med hvite profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat med nedfelt kum. Det var noe gjenstående arbeider med justering/tilpassning på befaringen. Automatisk vannstopper og komfyrvakt er montert. Det er integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Frittstående side by side kjøl/fryseskap. Det er Kvenum kjøkkenventilator fra 2019 med avtrekk ut.
Kjøkken i underetasje: Ikea kjøkken fra 2008 med profilerte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kum. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert komfyr og platetopp. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Spesialrom
Toalettrom i 2. etasje. Fliselagt marmorgulv fra 2012, malt panel på vegger og innredning og toalett fra 2012.

Tekniske installasjoner
Vannrør: Vannrør i kobber i underetasje i kott ved beredere. Bad og kjøkken i underetasje har kobberrør. Et par utevannskraner har kobberrør. Toalettrom i 2. etasje har kobberrør. Kobberrør opp til VVS skap i 1. etasje på bad. Det er nye vannledninger er av plast type rør i rør system til bad i 2018 med eget skap mot soverom og mot stue for akvarium. Det er plastrør type rør i rør til varmt og kaldtvann ved inngangssiden i 2021. Det er plastrør type rør i rør til kjøkken i 1. etasje, ukjent alder, men antatt fra 2001.
Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast fra 2001 og nyere i forbindelse med oppussing.
Varmtvannsberedere: Varmtvannstanken til underetasje er på ca. 200 liter og fra 1996. Varmtvannstanken til 1. og 2. etasje er på ca. 200 liter og fra  2018. Varmtvannstanker er plassert i kott med dør fra bad i underetasje. Rommet har ikke sluk, og automatisk vannstopper bør monteres.
Ventilasjon og varmepumpe: Boligen har naturlig ventilasjon med ventiler i vegger og vinduer. Det er installert varmepumpe i 2015/2016. Flyttet og tatt service og fylt gass i 2022.
- El-anlegg: Det er et sikringsskap i 1 etg ett i underetasje. Hovedskap med automatsikringer med jordfeilbrytere fra ca 2001/2002. Hovedkurs på 50 amp. Skap i underetasje med automatsikringer og en jordfeilbryter antatt fra slutten av 1990-tallet. Hovedkurs på 35 amp. Undermåler for lesing av strøm. Det meste av el-anlegg er lagt om fra slutten av 1990-tallet til 2002, samt nytt på bad som er renovert i 2014 og 2018. El-bil lader montert i 2017/2018.
- Branntekniske forhold: Brannvarsler og pulverapparat finnes.

Tomteforhold
Tomt: Det er byggegrunn av antatt løsmasser av jord, stein og pukk ut ifra byggeår. Eldre skjevheter/bevegelser, som antas være stabile nå.
Drenering: Det skal ifølge Boligsalgsrapport fra da eier kjøpte være lagt ny drenering. Alder ikke opplyst, eier den gang hadde boligen fra 2000-2005. Det er ikke registrert unormal fukt innvendig. Man får ikke drenert under boligen, og det er normalt med noe kappilært oppsug og fukt i nedre del av kjellermurer/utforet trevegg.
Grunnmur: Bygningen har grunnmur med antatte betongblokker i eldste del, og lettklinkerblokker type Leca i nyere del.
Vann og avløp: Utvendige avløpsrør er av antatt betong Det er septiktank med overløp til offentlig avløpsnett. Utvendige vannledninger er av kobber med offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Stoppekran i kott i underetasje ved bereder. Septiktanken er av betong og antatt fra 1962. Spylt opp og tømt i 2022.

Selger opplyser om følgende som ikke fungerer/feil:
Kjølevifte i vinkjeller, av eldre dato, levert av naboen som jobber med kjøleservice på Storhushold, fungerer ikke helt som den skal, den bråker litt, men det går greit uten kjøling, da rommet holder jevn kjølig nok temperatur. Vi setter den på ved behov.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det har vært feil ved våtrommene. Bad sokkel fra 2014: Veggplater lagt på feil, er informert takstmann og rettet opp i mai 2023.
- Det er utført arbeid på bad/våtrom ved faglært: Nøtterøy Elektriske, VVS Rørleggern, Nygaard Snekkeri AS, Byggmester Arnfinn Brekke,
Murmester Kjell Solaas
- Det har vært utført arbeid på bad/våtrom ved faglært. Bad 1 etasje 2018: Varmekabler golv, skjult kabling i vegg til vegglamper, spotter i tak og ledlys i tak over dusj: Nøtterøy Elektriske. Alt på rør, badekar, toalett, vask og dusj: VVS Rørleggern Flislegging golv og vegger: Murmester Kjell Solaas. Riving: Byggmester Arnfinn Brekke. Bad nedre del 2014: Varmekabler, belysning tak og på baderomsinnredning: Nøtterøy Elektriske. Dusj, wc og baderomsinnredning: VVS Rørleggern. Riving, baderomsplater, flytemembran og flislegging golv: Nygaard Snekkeri AS.
- Tettesjikt/membran/sluk er oppgradert/fornyet ved Membranekspressen AS. Bunnmembran, ekstra hjørner, 1 ekstra sluk, sliping og tilpassing rundt 2 sluk.
- Det foreligger dokumentasjon på VVS, membran, elektriker,  jobb bad sokkel 2014. Mangler dokumentasjon på riving og flislegging bad 2018.

- Det har vært feil på vann/avløp: Tett septik. Informasjon ved salg i 2005/Krogsveen at huset er tilkoblet offentlig avløp, men på grunn av lukt ble Norva Spyleteknik kalt inn på befaring. Det ble i første omgang spylt gjennom rør, da dette ikke hjalp kom de tilbake, med kamera for å se etter lekkasje i rør. Ingen lekkasje med septik kum ble oppdaget og lokalisert med detektor. Lå under plenen, samt kum til overvann lokalisert på jordet, noen meter nedenfor gjerdet mot nordvest. Rørlegger fra Tønsberg kommune kom på inspeksjon under lokalisering av septik kum i hagen og kum til overvann på jordet, for å registrere inn i sine tegninger. Det vil bli kommunal kobling på avløp etterhvert, ifølge kommunen. Septik ble tømt våren-22 og er anbefalt tømming hvert halvannet år. Lukt fra gjesterom nedre del har blitt borte.
- Faglært ved Norva Spyleteknikk og Tønsberg kommune har utført arbeid/kontroll på vann/avløp.
- Setningssprekk i garasjegulv.
- Lekkasje i gradrenne på tak over nybygg i loftstua, lakk fra tak soverom under. Nygaard Snekkeri AS rev tak på soverom opp mot utvendig tak, samt vegg mot garasjen, tettet igjen, lagt ny isolasjon. Dette var i 2015.
- Lekkasje i gradrenne på tak over nybygg i loftsstua, 2015. Det rant litt vann fra tak på soverommet under. Nygaard Snekkeri AS rev tak på soverom opp mot utvendig tak, samt vegg mot sør, tettet igjen, lagt ny isolasjon.
- Arbeider har vært utført av faglært og ufaglært/egeninnsats på terrasse/garasje/tak/fasade ved nye terrasser i 2022, egeninnsats og Arnfinn Brekke. Takfornying av tak på hus og garasje i august 2015, firma Takfornying Privat AS.
- Det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner hvor elektrisk ved Nøtterøy Elektriske, Pet Installasjon. Ventilasjon/varmepumpe ved VVS Rørleggern.
- Det er lagt inn en Garo billader i rundt 2017-2018 av et lokalt elektriker firma.
- Søknad på bruksendring på nedre del, fra tilleggsdel til hoveddel, innsendt januar-22, har tatt tid, ikke påbegynt i kommunen før mai, vi ble i august bedt om å sende inn ny søknad, da dispensasjonssøknad. Denne er levert 01.09.
- innredningen/utbyggingen er under behandling hos hos bygningsmyndighetene - ikke avgjort.
- Norsk Radonrådgivning, nivå ført opp av takstmann, kommer i tilstandsrapporten hans.
- Privat snøbrøyting og grusing i gata, siden det er en privat vei (eid av Hans Gunnar Hogsnes/gården nedenfor jordet). Brøyting vinter 2022-2023 kom på kr. 1 876,-. Bruker Trond Jahre, Jahre Biloppretting og Maskinleie til dette. Han har også oppdrag innenfor gårdsplassene til noen av husene i gata, om det er ønskelig her. Vi anbefaler at porten hektes av ved snøfulle vintre, spesielt om traktor skal inn og måke.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Sturla Teisbekk avholdt 23.05.2023 datert 29.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen, garasjen, påbygg 2001 eller innredning kjeller. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998.

Det foreligger ferdigattest tilbygg enebolig 1974 og ferdigattest piperehabilitering datert 30.08.2011.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men det er avvik fra disse. Rominndeling er noe endret og utvendig er det mindre endringer i 2001. Videre opplyser selger til takstmann at kjeller er gjort om til en del av boligen, og eier har søknad inne for godkjenning av dette.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk. Bod i garasjen er etablert etterpå.
 
Kommunen opplyser det er søkt bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel 2022, med er ikke saksbehandlet enda. Megler har ikke mottatt tegninger eller midlertidig brukstillatelse for tiltaket. Selger opplyser Byggmester Terje Birkelunden er engasjert tilknyttet dispensasjonssøknad for tiltaket.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift blant annet til rømningsveier, takhøyde og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som kjøkken med inngang, soverom og stue.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vear skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 39 213 kwh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989,25 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 521 782 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 478 414 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert.
Eiendommen ligger i et område som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende og båndlegging for regulering etter Plan og bygingsloven.
Eiendommen ligger i et område som i kommunedelplan Ny fastlandsforbindelse fra Nøtterøy og Tjøme vedtatt 13.03.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende. Ny fastlandsforbindelse i nabolaget med etablering av tunell trasé under eiendommen.
Det eksisterer planforslag som berører eiendommen med plannavn Fastlandsforbindelse fra Færder kommune og planID 20190180.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 04.05.1964, dagboknr. 501627, rettighetshaver gnr. 49 bnr. 61 (Hogsnesveien 2) - gjelder:
Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 1 meter. Eier av gnr. 49 bnr. 59 (Hogsnesveien 4) gir nabo/eier av gnr. 49 bnr. 61 (Hogsnesveien 2)tillatelse til å oppgjøre garasje i en avstand av 1 meter fra felles eiendomsgrense. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og over privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Opplysninger i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Man må kunne påregne kostnad for snøbrøyting/strøing/vedlikehold av privat adkomstvei.

Det er septiktank på eiendommen (beliggende i hagen) hvor overvannet går videre mot jordet. Kommunen har opplyst til selger de ikke ønsker å gjøre noe med avløp i gata inntil alt er avklart med tunell og vei fra Ramberg-Smørberg forbindelsen. Septik er tømt våren 2022 og selger anbefaler tømming hvert halvannet år.
Takstmann opplyser det er septiktank med overløp til offentlig avløpsnett. Septiktanken er av betong og antatt fra 1962, og er spylt opp og tømt i 2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: 2 dekodere, komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin på kjøkken 1. etasje, samt komfyr og induksjonstopp på kjøkken sokkel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hogsnesveien 4, 3172, Vear, Gnr. 49 bnr. 59 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0155

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.