Tangen/Husvik

Stor, klassisk villa med høy standard - Badehus og basseng. Nydelig utsikt - Nær sjø og strand!

Husvikveien 126 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over 5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 381 m²
Bruksareal 458 m²
Tomt 1 832 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2009
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 6
Energimerking B
FINN.no 313619512
Sist endret 25.09.2023 10:53
Prisantydning 18 500 000,-
Totalpris 18 981 419,-

Beregnet totalkostnad

18 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 462 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 18 500 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 481 419,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 18 981 419,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig inneholder:
1. etasje: Hall med trapp, stue, spisestue, hagestue, kjøkken, toalettrom, trimrom, teknisk rom, kott under trapp og garasje.
2. etasje: Trappegang, 4 soverom, kontor/bibliotek, stue, vaskerom, 2 bad og 2 garderober.

Badehus inneholder:
Stue/kjøkken, bad og teknisk rom.

El-billader er montert og medfølger i handelen. Det er direkte adkomst fra garasje til bolig.

Svømmebasseng.

Eier av denne eiendommen har rett til en bryggeplass i Husvik båtforening.

Standard

- Storslått villa med god standard og meget godt vedlikeholdt.

- Attraktiv beliggenhet på Husvik og nydelig sjøutsikt.

- Velutstyrt, dobbelgarasje med elektrisk port og direkte adkomst til boligen.

- God parkering på stor gårdsplass.

- Badehus, basseng og fantastisk bassengområde.

- Meget godt førsteinntrykk med tofløyet inngangsdør og svært god takhøyde.

- Lekkert kjøkken med stor spiseplass og alt av integrerte hvitevarer Miele.

- Utstrakt bruk av vannbåren gulvvarme (Nibe Fighter 1240) og luft til luft varmepumpe.

- Mange elektriske kontakter og fiber-uttak i de fleste rom.

- Ventilasjonsanlegg med filter (Enervent Pelican).

- Trimrom.

Velkommen til Husvikveien 126!
Dette er en sjeldent stor, innholdsrik og funksjonell bolig - mange, gode og romslige rom, perfekt for storfamilien eller for de som trenger god plass. Boligen inneholder løsninger man ikke en gang kunne drømme om, og her er det meste tenkt på og tatt hensyn til - legg spesielt merke til den ekstra store takhøyden og de høye innerdørene - boligen må bare oppleves!

En fantastisk eiendom beliggende i attraktivt villastrøk, nær sjø/strand!  Her er det hele veien benyttet materialer av god kvalitet og alle arbeider virker solid utført. Det er boret etter vannbåren varme og tillegg varmepumpe. Her er også innlagt ventilasjonsanlegg.

Innbydende inngangspartiet med en vakker, dobbelfløyet dør - virkelig et godt førsteinntrykk av boligen møter deg her! Her i huset finnes så mange fine og lekre detaljer - boligen oser av kvalitet og ordentlighet! Alt av arbeider og løsninger er nøye gjennomtenkt og veloverveid før utførelse, det fremkommer helt tydelig.

Kjøkkenet fremstår lekkert og er innredet med profilerte malte fronter. Alt av integrerte hvitevarer som stekeovn, steketopp, gasstopp, kaffemaskin, isbitmaskin, kjølehjørne, vinskap og oppvaskmaskin samt ventilator over komfyr. Vinskap kan medfølge. Stor plass for spisebord foran den nydelige peisen. Svært velutstyrt og påkostet kjøkken, med god benkeplass - ideell plass for baking og kokkelering. Benkeplate er av italiensk granitt. Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet - her kan man dekke til hyggelige lag for familie og venner.

Storstuen er romslig og oppleves lys. Flott tapete på vegg og massiv eikeparkett på gulv. Gasspeis og utgang til hage samt usjenert terrasse på sydsiden av boligen. Havestuen med store vinduer har direkte utgang til hage og terrasse. Stuen i 2.etasje har gasspeis og vinduer fra gulv til tak som gir en slående panoramautsikt over sjøen og skjærgården. Boligen har store vinduer og svært god takhøyde og ekstra høye innerdører - virkelig en viktig detalj som gir boligen et særpreg. I 2. etg. er det nedfellbar stige til stort gulvet loft med innlagt lys.

Bassenget er plassert mellom hovedhuset og badehuset. Fantastisk bassengområde med gode møbleringsmuligheter. Anlegget er fra 2011. Badehuset har plass til sittegruppe og har doble glassdører som enkelt kan åpnes opp - et fantastisk sted hvor man kan nyte regnfulle sommerdager. Bassenget har tre lyspunkter under vann som kan skifte farge. Elektrisk, selvgående rensemaskin kan medfølge salget.

Interiørmessig gjennomgående smakfullt, lekkert - tidløst og klassisk. Samtidig vil megler si at det moderne møter det sjarmerende og nostalgiske. Man må egentlig inn og oppleve eiendommen - det er nydelige bilder, men virkeligheten er mye bedre!

Dette vil appellere til de aller fleste - velkommen!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og idyllisk boligområde på Husvik i Tønsberg kommune ca. 5 km fra Tønsberg sentrum. Det er kort vei til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø og strand. Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården. Her finner du flere perler av badeplasser og badestrender. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt populær kafe/restaurant. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården.

Innen kort avstand har du adkomst til flotte tur- og friluftsområder rett i nærmiljøet, blant annet langstrakt lysløype i skogen ved Søndre Slagen kirke som er mye brukt såvel sommer som på ski vinterstid. En tur i flotte Råelåsen er også å anbefale - turløypa begynner kun et par steinkast fra eiendommen. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter. Ca 30 min kjøretur finner man flott skiterreng i Ramnes med mange vel preparerte løyper. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum, som tar ca 1o min.  Tønsberg jernbanestasjon er under stor ombygging og utvidelse. I løpet av 2025 vil det gå fire tog i timen til Oslo, og reisetiden blir som nå ca 1 time. Reisetid til Torp flyplass tar ca 40 min.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt på sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Bo sjønært på vakre Husvik!
Velkommen til et hyggelig område!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/internettilknytning ved Viken Fiber utgjør kr. ca. 1 200,- pr. mnd. og avhenger av valg av kanaler.
Alarm og evt. bygnings- og innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 25928726

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Enebolig

- Utvendig veggkonstruksjon: Fasade mot sør er værslitt, samt at det stedvis er noe fuktskadet treverk og oppsprukken bordkledning. I 2. etasje er det på det ene vinduet observert fuktskade på innvendig foring, dette kan skyldes utett belistning. Ellers er det på befaringsdagen i hovedsak kun observert normal elde og slitasje. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige vinduer: I 2. etasje er det mot sør observert fuktskader på en foring. Dette sees i sammenheng med noe utett utvendig belistning.
- Drenering: Ved garasje er det observert at klemlist/topplist på platonplast ikke er montert, dette fører til redusert effekt på drenering. Det er også noe gjenstående arbeid med tilfyllig av masser og opparbeidelse av terreng.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mot øst er det observert at det er fuglerede i takrenne, samt at det stedvis er noe avskalling av plastbelegg.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonggulv er noe misfarget og slitt, samt at det er noe avskalling av maling på rekkverk. Det er stedvis observert noe sprekker og riss i fliser, samt at det stedvis er sprekker og riss i fuger. Ved basseng er det observert skader på to fliser, men eier opplyser at disse flisene skal utbedres før salg.
- Innvendige overflater: I den ene stuen i 1. etasje er det observert en skade/flis på parkettgulv, samt at gulv i 2. etasje mot sør er litt misfarget av sol. På vegger er det stedvis noe merker og hull etter tidligere innredning og normal bruk.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Gasspeiser og gasstopp på kjøkken er forsynt med gass fra nedgravd gasstank på ca. 2,8 m3. Tanken er plassert ved biloppstilling/snuplass mot syd. Tankens kum/lokk er plassert for nær biloppstillingsplass, det skal være 3 meters avstand fra lokket til omkringliggende bygg, nabogrenser og biloppstillingsplasser.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige trapper (hems): Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. På hems mangler det rekkverk.
- Overflater gulv på vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er også observert bom i gulvflis/løse fliser, samt at det er noe glipper i silikonfuge i overgang gulv og vegger.
- Overflater gulv på bad mot nord: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sanitærutstyr og innredning på bad mot nord: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Overflater gulv på bad mot sør: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sanitærutstyr og innredning på bad mot sør: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system.
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
- Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
- Elektrisk anlegg: Hovedtavle i teknisk rom med automatsikringer, hovedkurs på 80 amp. Det er et underfordelerskap i badehuset med automatsikringer og hovedkurs på 40 amp. Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. El- anlegget ble av elektrikerfirma Even Cudrio AS kontrollert den 27.06.2023. I forbindelse med kontroll ble det ikke observert avvik på selve EL- anlegget, men det ble anmerket at dokumentasjon og samsvarserklæring mangler.

Badehus

- Utvendig veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Innvendige overflater: Det er stedvis observert noe sprekker og glipper i trepanel på vegger, samt at det er avskalling av maling på lister i tak. Ellers er det i hovedsak kun observert normal elde og slitasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Overflater gulv på bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Ventilasjon på bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Vannledninger: Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør- system.
- Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer plassert i teknisk rom. El- anlegget ble av elektrikerfirma Even Cudrio AS kontrollert den 27.06.2023. I forbindelse med kontroll ble det ikke observert avvik på selve EL- anlegget, men det ble anmerket at dokumentasjon og samsvarserklæring mangler.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Forstøtningsmurer: Ved garasje er det diverse gjenstående arbeid med opparbeidelse av terreng, samt at det er gjenstående arbeid med støttemur, rekkverk o.l. Gjenstående arbeid medfører økt fuktbelastning av grunnmur mot garasje. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer ikke undersøkt:
- Avtrekk i stue/kjøkken i badehus: Det opplyses at det ikke er montert komfyr/platetopp og det er såldes heller ikke montert kjøkkenventilator.

Boligens areal

Primærrom: 381 kvm, Bruksareal: 458 kvm

Enebolig

1. etasje:
Bruksareal: 223 m².
Primærrom: 168 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue, spisestue, hagestue, kjøkken, toalettrom og trimrom.
Sekundærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje, teknisk rom og kott under trapp.

2. etasje:
Bruksareal: 207 m².
Primærrom: 188 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 4 soverom, kontor/bibliotek, stue, vaskerom og 2 bad.
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 garderober.

Badehus

1. etasje:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken og bad.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Arvid Lysgård, avholdt 27.06.2023, datert 27.07.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 832 kvm, Eierform: Eiet tomt

Skrånende tomt. Svært pent opparbeidet og solrik tomt som i sin helhet fremstår meget tiltalende og godt planlagt. Opparbeidet med plen, diverse blomsterbed, vintergrønn beplantning, prydbusker og diverse trær. Belegningsstein og asfaltert gårdsplass. Nydelig, usjenert bassengområde perfekt for lange sommerdager.

Garasje / Parkering

Velutstyrt dobbel garasje integrert i boligen med direkte adkomst til boligen. Perfekt å gå tørrskodd til og fra bilen.
El-billader er montert og medfølger i handelen.

Eier av denne eiendommen har rett til å leie  en bryggeplass i Husvik båtforening. Det kan tilkomme eierskiftegebyr/kostnader ved overføring av eierandel til bryggeandel i brygga.

Byggemåte

Rapporten omhandler en enebolig med opprinnelse fra 2009, oppført i tre over støpt plate på mark. Ved garasje er deler av boligen oppført over grunnmur i leca e.l. Sidebygget/badehuset ble oppført i 2011. I følge tidligere tilstandsrapport ble boligen oppført av fagfolk, men badehuset ble i noe grad oppført som egeninnsats. Eiendommen fremstår som vedlikeholdt, og det er i hovedsak kun observert svekkelser som skyldes normal elde og slitasje. Stedvise utbedringer må likevel på regnes som følge av det normale vedlikeholdsbehov. Eier opplyser at utvendige fasader på eneboligen sist ble malt i 2019, og i 2018 ble det montert en ny varmepumpe. Ellers gjøres det oppmerksom på at de fleste andre bygningsdeler er fra byggeår med påregnelige svekkelser som følge av alder og bruk. På baksiden av garasje er det gjenstående arbeid med opparbeidelse av terreng, støttemurer, rekkverk o.l. Fasade mot sør er værslitt, samt at det er tegn til noe fuktskadet treverk, og det er fuktskade på en innvendig vindusforing. På våtrom er det blant annet lite fall til sluk, samt at det er løse gulvflis på vaskerom. Forøvrig henvises det til de respektive bygningsdelene med tilstandsgradering. Tilstandsgraden gis med henblikk på bygningsdelens forventede levetid, samt visuelt inntrykk. Det foretas enkle målinger med fuktindikator og stikktagninger i treverk. Eier har ifølge opplysninger gitt til takstmann ikke kjennskap til sopp- og råteangrep, vannskade eller angrep av skadedyr. Rapporten er utarbeidet til avhending av eiendom og skal benyttes til dette.

Utvendig
Boligen er oppført med bindingsverk i tre med stående trekledning. Eier opplyser at trekledning sist ble malt i 2019. Det er taktekkingen er av glasert tegltakstein, med takrenner og beslag i plastbelagt stål. Takkonstruksjon er oppført med prefabrikkerte A-takstoler. Det er tilkomst til loft fra luke i himling på soverom. Det er lagt sponplater på gulv på deler av loftet. Det er ytterdører og vinduer i tre, og garasjeport i aluminium. Balkong er oppført i tre over søyler i tre. Det er lagt avrenningssystem under balkong for å unngå drypp, dette er for en utvendig konstruksjon å regne. og således kan det ikke utelukkes noe drypp ved regn og snøsmelting.

Innvendig
Innvendig er det gulv av parkett i tre. Det er fliser på gulv i hall, og malt betonggulv i garasje. Det er tapet og malte plater på vegger. Det er også malte plater i tak. Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Pipe i Leca e.l. som er pusset. Feieluke plassert på kjøkken. Pipen er toløps, hvor det ene løpet benyttes til vedfyring med peis på kjøkken og det andre til gasspeiser. Gassdelen er avhengig av at vifte på pipen er i drift ved bruk av peis. Det er gasspeis i 1. etasje og i 2. etasje.

Våtrom
Vaskerom i 2. etasje: Innredet med vaskekum og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk ventilasjon med vifte i tak. Det er fliser på gulv og fliser på vegger.

Bad i 2. etasje mot nord: Innredet med servanter, vegghengt toalett, boblebad og steamdusj. Det er mekanisk ventilasjon med vifte i tak. Det er fliser på gulv og fliser på vegger.

Bad i 2. etasje mot sør: Innredet med servanter, vegghengt hygienisktoalett, badekar og dusjkabinett. Det er mekanisk ventilasjon med vifte i tak. Det er fliser på gulv og fliser på vegger.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte malte fronter. Det er integrerte hvitevarer som stekeovn, steketopp, gasstopp, kaffemaskin, isbitmaskin, kjølehjørne og oppvaskmaskin. Det er ventilator over komfyr. Det er fliser på gulvet.

Spesialrom
Toalettrom i 1. etasje: Innredet med servant og vegghengt toalett. Det er mekanisk ventilasjon med ventil i tak. Det er fliser på gulv. Det er malte plater og tapet på vegger.

Tekniske installasjoner
Vannrør med inntak i plast, med stoppekran i teknisk rom. Det er rør-i-rør, samt noe kobberrør i bygget. Samleskap for rør-i-rørsystem er plassert i tilknytning til badene og på tekniske rom. Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2011 i badehuset og 400 liter fra 2009 plassert i teknisk rom med ekspansjonsventil korrekt tilsluttet avløp. Det er avløpsrør av plast. Det er vannbåren varme i bygget med vann- til- vann varmepumpe med grunnvarme fra borehull på ca. 180 meter. Anlegget med varmepumpe er plassert på teknisk rom. Anlegget forsyner gulvvarme i 1. etasje samt på våtrom i 2. etasje i tillegg til varmeveksler for bassengoppvarming. Det er ventilasjonsanlegg i boligen med ventilasjonsmotor plassert på teknisk rom. Eier opplyser at filter må skiftes minimum en gang per år. Det er også sentralstøvsuger i boligen. Motor til sentralstøvsuger er plassert i kott under trapp. I 2018 ble det også montert en ekstra varmepumpe. Badebasseng er etablert i tilknytning til terrasse, det er sandfilter og varmeveksler plassert i teknisk rom i badebygget. Bassenget er bygget av plasstøpt betong i vanntett kvalitet, bassenget er malt med epoxymaling, det er etablert lys i basseng og duk som rulles over som sikkerhet og isolasjon. Anlegget er fra 2011. Sikringsskapet er teknisk rom med automatsikringer, hovedkurs på 80 amp. Det er et underfordelerskap i badehuset med automatsikringer og hovedkurs på 40 amp. Elanlegget ble av elektrikerfirma Even Cudrio AS kontrollert den 27.06.2023. I forbindelse med kontroll avdekket en feil på en sikring for overspenningsvern. Eier opplyser at denne sikringen blir skiftet fredag 30.06.23.

Tomteforhold
Eier opplyser at en del av tomten (ca. 1/2 mål etter eiers beregning) er båndlagt til sykkel og gangvei. Eier har vært i kontakt med Tønsberg kommune (Knut B Hansen, Kommunal Teknikk) som sier at selv om denne «utbedringen» av veien har høyeste prioritet så mangler både kommunen og fylket ressurser til å gjennomføre endringen i nær fremtid. Grunnerverving av tomteareal tilhørende Husvikveien 126 vil koste minst en halv mill kr, og dertil komme steinmur til en ikke ubetydelig sum. Dette er en kostand som det offentlig skal dekke.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
- Installert solskjerming (persienner og solfilm).
- Installert hygienisk spyletoalett (Geberit AquaClean).
- Elektrisk bassengovertrekk pluss vinterovertrekk (bolter i fliser), 2019.
- Malt hele huset i 2019.
- Installert luft-luft varmepumpe, Daikin, 2020.
- Oppgradert alarmsystem, Sector Alarm, 2020.
- Installert markise over inngangsdør, 2021.
- Omfattende reparasjon/fuging av heller rundt basseng, 2023.
Videre opplyser selger følgende at isbitmaskin synes å fungere dårlig og er frakoblet.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Installert hygienisk klosett. Utført av Henriksen Bademiljø.
- Skiftet uttrekksvifte i takskorstein til gasspeis 1.etasje.
- Renset fuger og lagt nye fuger på terrasse rundt bassenget. Utført av Vestfold Håndverksservice.
- El-måler er skiftet av e-verket.
- Båndlagt areal - det vil si del av tomt mot Husvikveien er avsatt til gang- og sykkelvei.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt  tilstandsrapport utført av takstmann Arvid Lysgård, avholdt 27.06.2023, datert 27.07.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig med garasje, badehus og svømmebasseng datert 04.05.2009. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Han opplyser videre at det mellom boligdelen og garasje er det en branndør i tre. I henhold til dagnes krav skal det være to brann- og gasstette dører mellom garasje og boligdelen. Det er ikke krav om å oppdatere branncelleinndeling til dagnes krav.
Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Enebolig:
- Vannbåren varme med vann til vann varmepumpe. Anlegget forsyner gulvvarme i 1. etasje, gulvvarme på våtrom i 2. etasje, samt til varmeveksler for bassengoppvarming.
- Peisovn på kjøkken.
- Gasspeis i 1. og 2. etasje.
- Ventilasjon.

Badehus:
- Varmekabler på bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 26 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 680 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 336 107 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 12 009 984 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til annen veggrunn - teknisk anlegg og gang-/sykkelveg med plannavn "Gang- og sykkelveg langs Husvikveien", datert 12.09.2012. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, gang-/sykkelvei - fremtidig og veg - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger opplyser at de er kjent med at deler av eiendommen langs Husvikveien er båndlagt til gang- og sykkelvei, som skal ifølge offentlig plan igangsettes i 2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går vannledninger langs eiendommen ut mot Husvikveien.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ikke er registrert ildsted på eiendommen. Det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved. Selger har meldt inn ildsted til brannvesenet den 30.06.2023. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Fastmonterte hvitevarer på kjøkken og i badehus.

Følgende tilbehør kan medfølge etter nærmere avtale med selger: Fryseboks.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Husvikveien 126, 3124, Tønsberg, Gnr. 157 bnr. 6 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0162

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.