EIK

Flott enebolig m/mulighet for utleie i barnevennlig & attraktivt område! 5 sov - 3 bad - Romslig & solrik tomt - Garasje

Jutulveien 16 , 3122 Tønsberg

VISNINGER

30. september lørdag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over 5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 163 m²
Bruksareal 168 m²
Tomt 884 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1962
Gårdsnummer 82
Bruksnummer 294
Energimerking G
FINN.no 316859593
Sist endret 25.09.2023 13:44
Prisantydning 6 950 000,-
Totalpris 7 140 169,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 190 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 140 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Entré, bad og soverom.
2. etasje: Åpen spisestue og kjøkken, stue med utgang ut, bad, vaskerom med utgang ut og 3 soverom.

Tilbygg: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Garasje.

Standard

Velkommen til flotte Jutulveien 16! En bolig med mye sjarme og gjennomgående bra standard! Man møtes av en meget hyggelig og stensatt gårdsplass - dette gir virkelig et godt førsteinntrykk for boligen. Innvendig har man en romslig entré med god plass til å henge fra seg ytterklær og sko. Videre har man i denne etasjen ett soverom og ett bad. Trapp opp til en en flott 2. etasje! Her kommer man inn i en lys og fin spisestue og kjøkken - som virkelig er hjertet i huset. Lekkert kjøkken fra tyske Wellmann. Kjøkkenet er meget praktisk og har godt med skap- og benkeplass og er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, mikro og kaffemaskin i høyden. Oppvaskmaskinen sklir delikat inn i innredningen og platetoppen er ved en dels utstikk - perfekt plassering for sosial sammenkomst ved kjøkkenet. Fra spisestuen er det utgang ut til herlig uteplass med flotte solforhold! Uteplassen har gode møbleringsmuligheter i flere soner, og direkte adkomst til den deilige hagen.

Stuen må fremheves - en deilig stue med mye luft og god takhøyde! En hyggelig peis genererer godt med varme. I dette rommet finner man roen.

Praktisk soveromsavdeling med 2 gode soverom, samt et helt nyoppusset og rålekkert bad. Badet er innredet med dusj i hjørne, servant med underliggende skuffer, speil med lys og vegghengt toalett. I soveromsavdelingen har man en romslig garderobe samt vaskerom med utgang ut. I 2. etasje finner man også hovedboligens 4. soverom, som idag benyttes som kontor.

Boligen har et tilbygg som nylig er er intregrert i boligen til boligformål. Her kan det være mulighet for utleie. I tilbygget er det oppgradert både kjøkken og bad. Leieinntekt her vil være ca. 10 000 - 12 000 kr pr. mnd.

Bilen parkeres i dobbel garasje eller på egen steinsatt gårdsplass!

Virkelig en herlig bolig i barnevennlig og attraktivt boligstrøk på Eik! Kort vei til skole, barnehage, idrettsanlegg og skog. Flytt rett inn! Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Koselig og barnevennlig beliggenhet på Eik. Kort vei til alt man trenger som barnehager, barneskole, ungdomsskole, Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter.

Eiktoppen tilbyr ulike servicefunksjoner som Menysenteret, post, frisør, legesenter, apotek og andre shoppingmuligheter.

Rett i nabolaget finnes flott idrettsanlegg med et godt idrettsmiljø. Forøvrig kort vei til nydelige tur- og friluftsområder med lysløyper og oppkjørte skiløyper på snørike vinterdager, også ideelt for løping og sykling. Messeområdet ved gressbanen må også fremheves, her finnes ny, stor og flott turnhall, innendørs og utendørs tennisbaner, ishall, friidrettsanlegg og treningssenter.

Ellers kan vi nevne god busskommunikasjon med Tønsberg sentrum. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Altibox, kr 1 328,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert følgende i egenerklæringsskjema:
- NL Bygg/VVS Rørleggeren har utført arbeid med bad/våtrom i 2. etasje i 2021. Delvis byttet røropplegg på bad i leilighet.
- Mus oppdaget i 2002. Anticimex årlig abonnement mot mus siden da.
- Lekkasje i tak mellom ny og gammel del i 2004. Det ble da lagt ny shingel på hele taket.
- Grimstadgarasjen. Garasje. Egeninnsats på terrasse.
- Det er lader til elbil i garasjen. Ikke mulig å svare JA pga. feil i app.
- Det skal bygges ny enebolig mot vest.
- Ferdigattest på tilleggsdel til hoveddel (med mulighet for utleie).

Selger egenerklæringsskjema er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 163 kvm, Bruksareal: 168 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, gang, bad og soverom. Soverom i tilbygg, bad i tilbygg, kjøkken i tilbygg.

Selve tilbygget utgjør 37 kvm. Takhøyden i tilbygget er på ca. 208 cm. Krypdel og plukket del er ikke målverdige arealer. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

2. etasje:
Bruksareal: 168 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Kjøkken, stue, 3 soverom, bad og vaskerom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, kott.

Garasje:
Bruksareal: 43 m².
Sekundærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasjerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 31.07.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 884 kvm, Eierform: Eiet tomt

Gbnr. 82/294 har hos Tønsberg kommune beregnet areal på 553,7 kvm og gbnr. 82/375 har ifølge Tønsberg kommune beregnet areal på 327,9 kvm. Disse gårds- og bruksnumrene er idag sendt for sammenslåing av selger.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje på eiendommen. God plass til utendørs parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig med kjeller og hovedplan som er bygget i 1962 og har ferdigattest datert 31.10.1963. Boligen er tilbygget i 2001 og har ferdigattest datert 22.01.2002. Det er gjort vesentlige oppgraderinger fra 2001 til 2023. Nyere oppgraderinger gjelder bad, kjøkken i hybel, noe på el-anlegget, noe på vvsanlegget og en del innvendige overflater. Frittliggende garasje er bygget i 2007.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via nedfellbar stige fra gangen. Rupanel som undertak er tekket med asfaltpapp. Yttervegger i bindingsverk med 10 og 15 isolasjon basert på kravet ved oppføring. Yttervegger fra byggetiden er etterisolert med innblåsning og sydveggen er etterisolert på utsiden med 5 cm ifølge selger. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra 2001 på tilbygg, sydveggen fra 2007 og resterende er fra 2001 og en vegg er fra byggeåret.

Innvendig:
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert på 2000 tallet og sist i 2018 hvor stuen ble renovert. På gulv: laminat, noe tregulver og noe fliser. På
vegger: malt tapet, malte plater, malt panel og mdf panelplater. I tak: mdf panel, malte plater og malt panel. Deler av overflatene er vurdert under
andre innvendige forhold.

Våtrom:
Badet i 1. etasje: Badet er fra 2001. Det er i 2021 etablert nye rør i vegg, montert dusjkabinett, baderomspanel og servant. Avtrekk i vegg er fra 2021. Rommet inneholder innredning, servant og dusjkabinett.

Bad på hovedplan: Badet er renovert i 2021 og arbeider er utført av firma. Eier har FDV dokumentasjon. Rommet inneholder innredning, dobbel servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Vaskerom: Vaskerommet er fra 2001. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin.

Bad i tilbygg: Bad i tilbygget underetasje er fra 2001. Dusjkabinett er montert i 2007. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjkabinett.

Kjøkken:
Epoq innredning i hybel med sorte slette fronter. Det er integrert koketopp og stekeovn. Komfyrvakt er montert. Det er montert ventilator over kokesonen.

Wellmann innredning med glatte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, mikro/stekeovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin og kjøleskap. Det er
ikke montert komfyrvakt. 14 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Tekniske installasjoner:
Boligen varmes opp via ildsted. Det er varmekabler i gang, begge bad, kjøkken og stue. Oppvarming ellers er via panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet.

El-anlegget er vesentlig fornyet på 2000 tallet og sist i 2022 ved montering av el-bil lader. Sikringsskapet er plassert i krypdel. Hovedsikring
på 50 amp. automatsikringer med 16 kurser hvor en er merket som reserve. Det er montert overspenningsvern. Undersentral i hybel med hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 5 kurser og jordfeilbryter.

Tomteforhold:
Byggegrunn består av fjell og annen stedlige masser. Grunnmurer er oppført i støpte murer, betongblokker og mulig leca på tilbygg.

Konstruklsjoner som ikke er undersøkt:
Våtrom/vaskerom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Våtrom/bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Våtrom/bad i tilbygg: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Avvik som kan kreve tiltak:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Veggkonstruklsjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen tegn til at dette har ført til noen vesentlige skader. Det er stedvis på kledningen registrert mindre råteskader. Deler av kledningen er noe ujevn/dårlig tilpasset. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Dører: Det er ikke tilfredsstillende tetthet ved dørterskel på dør til hybel. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak
mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Pipe og ildsted: Det mangler sikker takstige. Det bør også bemerkes at over halvparten av levetiden på pipen er oppbrukt. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Ventilasjon bad i 1. etasje: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Bad i hybel: Det er noe utett ved blandebatterier. Ellers ingen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt. Det er ikke avrenning fra rør i rør systemet til sluk. Kostnadsestimat: Under: 10 000,-
- Varmtvannstank: Det er påvist avvik ifm understøttelsen av tanken. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Gulvet er ikke tett og skader vil oppstå ved lekkasjer. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er vesentlig fornyet på 2000 tallet og sist i 2022 ved montering av el-bil lader. Sikringsskapet er plassert i krypdel. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 16 kurser hvor en er merket som reserve. Det er montert overspenningsvern. Undersentral i hybel med hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 5 kurser og jordfeilbryter. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. I tillegg bør det bemerkes at drenering i overgang fjell
og mur vil ha begrenset effekt. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. Støttemurer i terrenget mangler sikring/rekkverk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert.
- Takkonstruksjon/loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen.
- Vinduer: Flere vinduer er er slitte og de fleste har oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendige trapper: Det er registrert bom på enkelte fliser.
- Andre utvendige forhold: Det er på ringmuren registrert noe fukt og saltutslag. Dette kan ha sammenheng med ringmuren som ikke er behandlet og pusset. Det er ingen tegn til innsig av vann. Fuktmerker i undertaket virker tørre på denne befaringen. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Etasjeskillere/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder begge plan og er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt alder til grunn.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging
inn i kjellermur. Det er også bemerkes mindre innsig i overgang mellom mur og fjell.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, merkes sår og enkelte ufagmessige arbeider.
- Overflater vegg og himling på vaskerom: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av
alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Gulv vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til
gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran, tettesjikt vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. I tillegg må det bemerkes at det er spikret gulvlister ned mot gulv og da er utett overgang. Ved lekkasjer kan det bli følgeskader.
- Overflater vegger og himlinger bad: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
Overflater gulv bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Bad i hybel: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Bad i hybel, sluk, mebran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noen sprekker og dels ujevne murer. Ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene.
- Utvendig vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Lovligheter:
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Foruten bod og kott stemmer stort sett tegninger i 1. etasjen. Underetasjen er ombygget og det er etablert hybel. Det er ikke søkt om etablering av hybel og endring av tilleggsdel til hoveddel. Selger har etter denne befaringen etablerer adkomst mellom tilbygg og egen bruksdel og søke om godkjenning av hybel. Pr. 29.08.2023 foreligger det ferdigattest på arealet av boligen som er tiltenkt utleie.
- Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Det bør bemerkes for lang avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning i hybel. Avstand skal ikke overstige 100 cm.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 21.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig i tre datert 31.10.1963, ferdigattest for tilbygg og garasje datert 22.01.2002 og ferdigattest for bruksendring og etterhåndsgodkjennelse på deler av underetasje til boligformål, datert 29.08.2023.

Det foreligger godkjente tegninger av frittstående garasje datert 26.07.2007. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Eik skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det foreligger ferdigattest arealet av boligen som er tiltenkt for utleie (fra tilleggsdel til hoveddel - boligformål). Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted. Det er varmekabler i gang, begge bad, kjøkken og stue. Oppvarming ellers er via panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 24 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 24 000,- pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 189 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 376 791 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 956 448 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger har mottatt et nabovarsel som fortsatt er gjeldende. På eiendommen Jutulveien 12 skal det bebygges enebolig med hybel. Arbeidet er satt igang. Tegninger av boligen som skal bygges, og som selger har mottatt, er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men tomt gbnr. 82/375 er ubebygd - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen gbnr. 82/294 (som huset står på.)

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gbnr. 82/375:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 19.11.1979, dagboknr. 508092, gjelder: Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på under 4 m. Rettighetshavere er gbnr. 82/376 og gbnr. 82/279.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert: 07.10.2022:
- Det mangler godkjent takstige for sikker atkomstmulighet for feiing og tilsyn av skorstein.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: String hyllesystem i stuen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Jutulveien 16, 3122, Tønsberg, Gnr. 82 bnr. 294 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0165

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.