Skallevold/Tverved

Landlig idyll med kort vei til sjøen - Koselig enebolig med uthus - Grenser til herlige turområder - Stort potensial

Tvervedveien 67 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris over 5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 77 m²
Bruksareal 125 m²
Tomt 719 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1947
Gårdsnummer 136
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 319025051
Sist endret 19.09.2023 11:53
Prisantydning 3 275 000,-
Totalpris 3 373 289,-

Beregnet totalkostnad

3 275 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 870,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 275 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 289,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 373 289,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Praktisk enebolig over to plan som inneholder:
1. etasje: Entré med trapp opp, stue og spisestue, kjøkken og bad.
2. etasje: Stue/soverom, soverom 2 med skyvedørsgarderobe, kott.

Anneks med innredet rom, vedbod og godt med lagringsplass både nede og på hemsen.

Standard

Velkommen til Tvervedveien 67, en koselig bolig på en solrik og flott tomt. Boligen er oppført i 1947, men har blir noe oppgradert gjennom årene. Det vil fortsatt være behov for modernisering for å komme opp til dagens krav til standard. Innvendig er gulver lagt med tregulv som er malt hvite. Noe gulvbelegg som også er overflatebehandlet med maling. Innvendige vegger er kledd med malte tapet, og himlingen har malte plater.
Kjøkkenet har innredning i lys utførsel og montert rundt 2008. Badet har malt tapet på vegger og malt gulvbelegg. Badet er innredet med dusjkabinett, toalett og innredning med servant. Anneks med innredet rom som kan fungere som gjesterom eller oppholdssted for ungdommen.
Boligen har lyse fine overflater som gir et meget hyggelig inntrykk. Her bor du med naturen omkring deg og skogen som nærmeste nabo.
Vel møtt.

Beliggenhet

Elsker du stillheten og natur? Nær sjø og bademuligheter? Da er dette stedet for deg!

Eiendommen ligger i et  idyllisk område -  naturskjønne og attraktive omgivelser, i gangavstand (7-9 min) til Skallevoldstranda og Karlsvikodden i Tønsberg. Huset ligger tett på et fredelig skogsområde hvor du stadig får besøk av rådyr, fugler, pinnsvin og ekorn. En unik eiendom som byr på fuglesang fra skogen og nærheten til sjøen gjør at man både kan lukte og høre lyden av havet og naturen.

Nær sjø og strand og et godt steinkast unna kan du ta en dukkert på Skallevoldstranda eller Karlsvikstranda, en idyll å kunne ta seg et morgen- og kveldsbad rett i nabolaget. På Skallevold stranda finner du gresslette, stor lekeplass, fotballbane, sandvolleyballbane og muligheter for annen ballsport samt Skallevold Camping med kiosk. Om vinteren anlegges skøytebane her. Skallevold Vel har en aktiv velforening som tar vare på nærmiljøet og beboerne med ulike arrangementer.

Rett ved huset kan du gå rett ut i skogen og inn i den populære Essoskogen. Her finner man flere stier, perfekt for gåturer, sykling eller løping. Karlsvikodden byr på flotte naturopplevelse, gode fiskemuligheter og  rullesteinstranda må fremheves. Her bugner det av hvitveis og blåveis på våren - virkelig idylliske omgivelser og turområder.

Kort vei til Ringshaugstranda. Vestfolds (kanskje) fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørs idrett. I nærheten ligger Tolvsrødsenteret med bla. apotek, lege, bokhandel, klesforretning, jernvare, sportsbutikk og hyggelig café som serverer deilig kaffelatte.

Fra eiendommen er det ca. 2,6 km til både Volden og Ringshaug barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det ca. 10 minutter med sykkel til Ringshaug ungdomsskole. I Tønsberg området finner du også Greveskogen videregående skole samt Wang Ung og Wang Toppidrett. samt et godt utvalg private og kommunale barnehager.

Olsrødsenteret er heller ikke langt unna. Her finner man et nytt og populært treningssenter med badebasseng, Rema 1000, apotek, frisør, helsekostbutikk, klesbutikk og optiker.

På Skallevold er det busstopp med hyppige avganger til Tønsberg (se vkt.no) Fra Tønsberg stasjon er det hyppige togavganger til Oslo og mot Grenland. Til Oslo S tar toget 1 time og 6 min. Tønsberg er også et knutepunkt for lokalbusser og ekspressbusser til resten av regionen. Med bil tar det ca. 12 min til Tønsberg sentrum, 11 min til Åsgårdstrand, 24 min til Horten, 28 min til Sandefjord Lufthavn og 54 min til Drammen. Fra Torp lufthavn er det gode forbindelser til kontinentet og resten av Norge.

Det er ikke boplikt i området! Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Selger opplyser at eiendommen er tilknyttet fiber.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Eiendommen er forsikret av selger.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 125 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 44 m².
Sekundærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 kjellerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, spisestue, kjøkken og bad.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 29 m².
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom og loftstue/soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

Anneks/bod:
Bruksareal: 22 m².
Sekundærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, innredet rom og utedo.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.08.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 719 kvm, Eierform: Eiet tomt
Praktisk og enkel hagetomt som er beplantet med plen, busker og trær mot veien. Det vil være gode muligheter for å utnytte hagen mer om du har behov for det. Tomten er romslig og det er god boltreplass for store og små. Herlig terrasse mellom bolig og anneks som gir gode solforhold til godt utpå kvelden.

Garasje / Parkering

Parkering på egen tomt

Byggemåte

Enebolig med kjeller og 1,5 etasje sommer av eldre årgang og mulig bygget rundt 1947. Det finnes ingen boligmappe hos kommunen så det eksisterer lite opplysninger. Ifølge kommunen er boligen tilknyttet offentlig vann og kloakk men ukjent årgang. Det er i nyere tid koblet eldre avløp til nytt offentlig avløp. Det finnes ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen. Det er utført en del oppgraderinger rundt 80-tallet. Nyere oppgraderinger gjelder noe innvendige overflater, kjøkken, dusjkabinett, varmepumpe og mindre på el-anlegget. Som det fremkommer i rapporten er det registrert en del symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det må påregnes vesentlige oppgraderinger og utbedringer. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til kneloft via luke i knevegger. Luken er skrudd og malt fast. Det er ikke mulig å vurdere takkonstruksjonen uten å bryte opp luken. Plank som undertak er tekket med teglstein. Yttervegger i bindingsverk uten isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig
Det er utført en del overflatebehandlinger for en del år siden. I hovedsak er dette eldre overflater. På gulv: Laminat og tregulver. På vegger: Malt tapet. I tak: Malte plater.

Våtrom
Badet er antatt fra tidlig 80-tallet. Dusjkabinettet er nyere. Rommet inneholder innredning, servant, opplegg for vaskemaskin, wc og dusjkabinett. Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malt panel i taket.

Kjøkken
Ikea innredning med hvite slette profil fronter. Innredningen er fra antatt tidlig 2000. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er en del oppgradert på 80-tallet. Enkelte kurser er nyere. Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang til 2. etasjen. Skru hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 9 kurser og jordfeilbryter.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i støpte sparesteinsmurer. Det er støpt gulv i kjeller.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Det er tegn til lekkasjer og taket er ikke tett. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Takrenner/nedløp har store lekkasjer. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder begge plan og må sees i sammenheng med alder og setninger i grunnen. Fuktige forhold i kjeller over tid kan ha ført til skader. Her bør det gjøres ytterligere undersøkelser.
- Pipe og ildsted: Pipen må rehabiliteres og avvik må rettes. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Basert på byggeåret mangler det håndløper på trapp til 2. etasjen. Kjellertrappen mangler sikkert rekkverk og har råteskader. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Det bør her også bemerkes at gulvet ikke er tett og tåler ikke vannbelastninger. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Eldre del av anlegget har passert forventet levetid og det er registrert rust. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Drenering: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Lite lufting må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er visuelt på overflater registrert rennmerker som indikerer utettheter i takkonstruksjonen. Denne takkonstruksjonen er å betrakte som en risikokonstruksjon for skjulte skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendig vinduer: Vinduene er noe skjeve og slitte. Enkelte har noe bløte karmer og to vinduer er punktert. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige overflater: Generelt er det slitte overflater som preges av alder. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmesentral: Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er en del oppgradert på 80-tallet. Enkelte kurser er nyere. Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang til 2. etasjen. Skru hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med 9 kurser og jordfeilbryter. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. I tillegg flere avskallinger. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendige dører: Det er registrert noe merke og sår.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. I tillegg er konstruksjonene slitte.
- Utvendige trapper: Det er registrert sprekker i trappen.
- Andre utvendige forhold: Det er registrert dårlig vindu, skjevheter, sprekker i støpt dekke og en del aldersrelaterte forhold. Taktekkingen har passert forventet levetid. Det bør bemerket at oppforet tredekke på betong er å betrakte som en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Innvendige dører: Dørene er skjeve og slitte.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Forhold vedrørende lufting og stakemulighet er usikker/ikke dokumentert.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader: Vindu.
- Belegg og våtromstapet i 1985 ble utført ved egeninnsats.
- Fukt i kjeller.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende: Syntes utvendig.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen: Gammelt hus.
- Har vært mus i boligen.
- Ved storm har det vært fukt fra tak.
- Råte i kledning.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 06.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det ikke foreligger tegninger for hverken anneks eller enebolig.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Volden skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 918,- pr. år.
Dekker vann, avløp og renovasjon. Det kan måtte påregnes feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 749 913,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 699 687,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse med plannavn "Tvervedveien 69A og B", vedtatt 17.10.2018, med planID 20160134. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det gjøres oppmerksom på at det vil bli oppført boliger øst for eiendommen, mot skogen. Se vedlagte reguleringskart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 30.06.2016, dagboknr. 595036, gjelder: Rettighet for GBNR. 136/40 og 41 i Tønsberg kommune til anlegg og vedlikehold av vei, vann og avløpsanlegg.

Rettighet på eiendommen GBNR. 136/14 seksjon 1-13 i Tønsberg kommune:
Bestemmelse om veg og bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 14.01.2019, dagboknr. 53229, gjelder: Eiendommene GBNR. 136/14 (nå bnr. 41) og 38 i Tønsberg kommune har gjensidig rett til drift og vedlikehold av vei, vann og avløpsledninger over respektive eiendommer.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går spillvannsledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 23.08.2016. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Teglskorsteinen i 1. etasje er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
- Den ubrennbare platen på gulvet foran ildstedet Jøtul F-250 i 1. etasje er for kort.
- Hvelvplate i brennkammeret i ildstedet Jøtul F-250 i 1. etasje er defekt.
- Det mangler feieluke på røykrøret fra ildstedet Jøtul F-250 i 1. etasje i retningsendringen.
- Takstige er i dårlig forfatning og må byttes til godkjent type.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tvervedveien 67, 3153, Tolvsrød, Gnr. 136 bnr. 41 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0170

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.