Brekke/Ringshaug

Nydelig bolig med solrik & fantastisk hage - Lekkert oppusset med 2/4 sov & 2 bad - Garasje - Ingen f.gjeld

Rønningmyra 10 , 3153 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over 5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 113 m²
Bruksareal 122 m²
Tomt 3 034 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 2003
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 187
Energimerking D
FINN.no 315826271
Sist endret 17.09.2023 08:51
Prisantydning 5 210 000,-
Totalpris 5 227 178,-
Fellesutgifter 4 862,-

Beregnet totalkostnad

5 210 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 178,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 227 178,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik bolig med moderne og tidsriktig planløsning over to plan.

Boligens 1. etasje inneholder entre med nyere garderobeskap, hall/gang med trappoppgang til 2. etasje, flislagt og lekkert bad, romslig og innholdsrikt kjøkken med spiseplass og balkongdør ut til hage/terrasse i øst. Romslig og innholdsrik stue med spisestueavdeling. Herfra er utgang til vestvendt terrasse og hage.

2. etasje inneholder trappegang med nedgang til 1. etasje, sove-/baderomgang med tilkomst til lagringsloft, romslig bad/vaskerom med opplegg til vaskemaskin og dusj, samt toalett. To soverom, loftstue som enkelt kan gjøres om til to soverom til.
Innvendig bod. Sportsbod med inngang fra hagen i øst. Garasje.

Standard

Velkommen til Rønningmyra 10, en gjennomført påkostet og vakker bolig. Boligen er betydelig oppgradert de siste årene hvor stor sett alt er pusset opp. Det er lagt vekt på lekre detaljer og farger som står i stil til hverandre så her er det ingen tilfeldigheter. Alle rommene er pusset opp i moderne og tidsriktige farger. Gjennomført lyst og trivelig med noen mørkere kontraster. Her er det bare å flytte rett inn!!

Boligen inneholder to bad hvor hovedbadet ligger i 1. etasje. Dette ble pusset opp i 2017 og har fliser på vegger og gulv, samt varmekabler. Badet er innredet med dusjhjørne, servant med skuffer og speil samt vegghengt toalett. Tidsriktige fliser på gulv og vegger som er svært innbydende. Badet i 2. etasje fungerer som boligens vaskerom hvor det er montert toalett i tillegg til opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Det er opplegg til dusj, men det er ikke montert. Rommet har fliser med varmekabler i gulv og malte flater på veggene.

Kjøkkenet har innredning fra 2013 og frontene ble lakkert i 2017. Benkeplaten og kum er skiftet i 2020. Innredning har hvite profilerte fronter, og det er integrert koketopp, stekeovn, kjøleskuffer og oppvaskmaskin fra 2022. Det er montert ventilator over kokesonen. Fra kjøkkenet er det utgang til den fantastisk flotte hagen som gir deg gode solforhold på store markterrasser, samt skjermet for innsyn fra naboer.

Tar du turen opp i 2. etasje så finner du soveromsavdelingen. Her er det i dag to soverom og en stor loftstue. Stuen var tidligere to soverom, så her kan man med enkle grep dele av slik at man får et tredje soverom samt stue, eller fire soverom om man har behov for det. Fra stuen oppe er det utgang til balkong med sen kveldssol.

Velkommen til en nydelig bolig med gjennomtenkte løsninger og delikate fargevalg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk på Ringshaug. Solrikt og svært barnevennlig beliggende, rundt 50 meter til nærmeste barnehage og cirka 300 meter til barne- og ungdomsskole. Eiendommen ligger nær skogen i Basbergrønningen og man har dermed umiddelbar nærhet til tur- og friluftsområder - ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.
Kun få minutters gange til Ringshaug- og Skallevoldstranden. Ringshaugstranden er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater med mer. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt Slagenhallen for innendørsidrett. Kort vei til Tolvsrødsenteret som har flere gode servicetilbud som apotek, lege, bokhandel, klesforretning, sportsforretning og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte.

Gode bussforbindelser til/fra Tønsberg sentrum like ved eiendommen. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen til et hyggelig og familievennlig boligområde!

Felleskostnader

4 862 pr. mnd. Dekker TV/internett, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnad kr. 4 250,-
Dugnad kr. 100,-
Mediapakke kr. 512,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, inkl. i felleskostnader pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Borettslag

Basberglia Borettslag, org.nr.: 983757367, består av 30 andelsleiligheter.

Styreleder er Svein Hugo Ruud.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det har vært avholdt 13 styremøter har vært avholdt det siste året, og aktiviteter er utført i perioden:

- 1 vannskade pga. tett avløp.
- 23 varmtvannsberedere skiftet ut og samtidig installert vannstoppere.
- Skiftet noen glass på balkongdør/vindu.
- Skiftet 1 ytterdør.
- Sjekk at utvendige stoppekraner fungerer (1 ikke funnet).
- Inngått avtale og gjennomført klipping av felleshekker.
- Flere infoskriv sendt ut, blant annet rengjøring av sluker og avløp, brannfare, eget ansvar for strøing samt informasjon om sortering av avfall.
- For garasjeporter gjenstår det noe for nødvendig skraping og maling som må gjøres i 2023.
- 2 stk. dugnader.

Teknisk befaring med OBOS, noen oppfølgingspunkter:
- Avretting rundt Rønningmyra 1A.
- Noe råte observert, planlegger husvask i 2023 som gjør det lettere å se omfang.
- Gjengrodde avløp (tatt på dugnad).

Vurdert for vedlikehold i 2023 og innhenting av tilbud:
- Utvendig vedlikehold av vinduer og balkongdører (boddører).
- Utvendig husvask.
- Skifte flere bærestolper i trappeløp til 2 etasje.
- Avretting rundt Rønningmyra 1A.
- Skråning rundt Rønningmyra 9 mot fellesgarasjer.
- Service av ventilasjonsanlegg.

Under ordinær generalforsamling 17.04.2023 er det innkommet forslag om endring av fordeling av kostnader tilknyttet felles garasjeanlegg. Kostnader knyttet til energi/fyring i de såkalte fellesgarasjene fordeles likt på de beboerne som har garasje i dette anlegget. Forslaget krever full tilslutning og ble ikke vedtatt.

Større vedlikehold og rehabilitering:
- 2022: Maling av vinduer og råteskader. Utskifting av varmtvannsberedere. Utskifting av bærestolper.
- 2021: Infrastruktur for el-billading.
- 2019: Takfornying.
- 2016: Radon-målinger.
- 2015: Malerarbeider utvendig. Alle hus og garasjer er malt 2 strøk i 2015 med Drywood.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Forretningsfører opplyser at det ikke er mulighet for individuell nedbetaling av ev. fellesgjeld.

Fellesgjeld / lånevilkår

Basberglia Borettslag/selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: HUS301-11484845
Type: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 4 060 848,-
Restløpetid: 5 år
Termin pr. år: 4
Type rente: Fast
Rente: 1,02%

Lånenr: HUS302-11484845 20
Type: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 1 808 984,-
Restløpetid: 5 år og 6 mnd.
Termin pr. år: 4
Type rente: Fast
Rente: 1,02%

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr. 24.05.2023.
Det er halvårlig avregning av kapitalkostnadene og at selskapet har oppføringslån i Husbanken og 1 driftslån i OBOS-Banken.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i styret og/eller årsmøte/generalforsamling.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 561637

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 2 734 017,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 1 551 303,-.

Årsresultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et overskudd kr. 1 110 203,-. Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.

Det er vedtatt på generalforsamling at det ikke er tillatt med trampoline i borettslaget.

Det holdes dugnad to ganger årlig i borettslaget.
Det tildeles rullering for utførelse av gressklipping på fellesområder rundt redskapsbod.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).

Forkjøpsretten er forhåndsavklart og meldefrist for forkjøpsrett er satt til 24.08.2023. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 769,- for avklaring av forkjøpsrett. Når eiendommen er solgt vil OBOS ta kontakt med de som har meldt forkjøpsrett for endelig avklaring av denne.

Husdyrhold

Ifølge husordensregler er det ikke utgangspunktet ikke tillatt å anskaffe husdyr etter at man har flyttet inn. I så fall må det foreligge en spesiell tillatelse fra styret. Har man allerede hund eller katt når man flytter inn kan man beholde denne, men man må søke styret og styret må vedta om dyrehold skal tillates.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 122 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, vaskerom, 2 soverom og loftstue.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 12.07.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 034 kvm, Eierform: Fellestomt

Nydelig opparbeidet tomt og hage med flere utearealer som har sol fra tidlig morgen til sen kveld. Det er faktisk to terrasser på begge sider av huset, og på begge sider kan du sitte svært usjenert.
Mot sjøen i øst, er det oppført en stor og nyere treterrasse hvor du kan nyte lange soldager. Terrassen sin plassering ytterst i hagen gjør at solen over huset på sommertid om ettermiddagen og deler av kvelden.

På vestsiden kan du midtsommers nyte solen til langt utover kvelden. Markterrenget med adkomst fra stuen og er ca. 20m²  Denne er godt skjermet av hekk, beplantning og levegg mot nabo. Terrassen er videre overbygget av overliggende balkong på ca. 7m² som også ligger mot vest.
Asfaltert gårdsplass og steinlagt inngangsparti og internvei rundt boligens nordside.

Garasje / Parkering

Bileiere skal plassere kjøretøy i garasjen for å frigjøre oppmerkede parkeringsplasser. Oppmerkede parkeringsplasser er beregnet på de som har bil nummer to og gjester.

Beboerne er selv ansvarlig for å måke og strø i sin innkjørsel/sitt inngangsparti.

Byggemåte

Borettslagsrekkehus som er bygget i 2003 og går over to plan. Det medfølger garasjeplass og utvendig bod som ikke er vurdert. Det er gjort vesentlige oppgraderinger i 2016/2017 og noe er utført etter lekkasje fra bereder i 2021/2021. To ytterdører er skiftet rundt 2019. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpt gulv på grunn. Yttervegger i bindingsverk er utvendig kledd med liggende kledning. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert i 2016/2017. Dette gjelder overflatebehandlinger og nye gulv. Det er i 2020 skiftet laminat i kjøkken og stue grunnet lekkasje fra bereder. På gulv: Laminat og fliser. På vegger: Malt mdf plater. I tak: Takessplater.

Våtrom
Bad: Badet er pusset opp i 2016/2017 og arbeider er egeninnsats. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Vaskerom: Vaskerommet er pusset opp i 2016/2017 og arbeider er egeninnsats. Rommet inneholder innredning, servant, opplegg for vaskemaskin og vegghengt wc.

Kjøkken
Innredning fra rundt 2013 og fronter er lakkert i 2017. Benkeplaten og kum er skiftet i 2020. Innredning med hvite profilerte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, kjøleskuffer og del integrert oppvaskmaskin. Sistnevnte er fra 2022. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varms opp via ildsted, gulvvarme på begge våtrom og hele 1. etasjen. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget fra byggeåret og en del arbeider er gjort i 2016/2017 ved oppgradering av våtrom og innvendige overflater. Dette medregnet tre nye kurser. Mindre arbeider er utført ved skifte av bereder. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 15 kurser. Det er montert overspenningsvern.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget fra byggeåret og en del arbeider er gjort i 2016/2017 ved oppgradering av våtrom og innvendige overflater. Dette medregnet tre nye kurser. Mindre arbeider er utført ved skifte av bereder. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 15 kurser. Det er montert overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendige vinduer: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Utvendige dører: Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom bad sluk, membran og tettesjikt: Det er ikke skiftet sluk som da er å betrakte som er svak løsning.
- Våtrom vaskerom overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom vaskerom sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Våtrom vaskerom sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Faglært ved Stokke Rør installerte nytt toalett, vask og dusj. Norges elektro koblet brytere og lys. Arbeidet ble utført 2016/2017. Overflateoppussing utført som egeninnsats.
- Faglært ved Norges elektro - ettermontering av gulvvarme i stue, kjøkken og gang. Diverse lys og brytere. Utført 2016/2017. Faglært ved PET installasjon - montering av ny stikkontakt i kjøkkenskap utført 2021. Faglært ved Nilsen elektro - arbeid utført via Recover/IF forsikring, etter feil med varmtvannstank. Utført i 2022.
- Lekkasje fra varmtvannsbereder i underskap på kjøkken, høst/vinter 2021. Arbeid utført via IF forsikring og Recover, gjennom borettslagets forsikring.

Selger opplyser videre at:
- Gulvvarme er installert i stue/kjøkken og gang. Utført av Norges Elektro 2016/2017.
- Bad i 1. etasje er overflateoppusset og bad i 2. etasje er endret til vaskerom. Oppussing utført som egeninnsats. Rørleggerarbeid utført av Stokke Rør.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 18.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for vertikaldelt tomannsbolig, datert 03.12.2003. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det  foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. I hovedsak gjelder dette to soverom som er gjort om til loftstue. Takstmann opplyser videre at det er utført arbeider vedrørende lekkasje fra bereder. Dette er gjort i regi av borettslaget som en forsikringssak. Det finnes dokumentasjon på skifte og tilkobling til bereder.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser. I henhold til borettslagets husordensregler er det tillatt med utleie i maks 30 dager pr. år (korttidsutleie).

Oppvarming

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 28.11.2017. (I 2022 var det ifølge eier ikke behov for feiing).
Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Sotlukestein i 1. etasje er for stor og må tilpasses slik at den kan tas ut med et enkelt håndgrep for uttak av sot og tilsyn av skorstein. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 15 800 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkl. i felleskostnader pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 132 915,- pr. 31.12.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 305 077,- pr. 31.12.22

Beløpet er hentet fra Skatteetatens kalkulator for beregning av formuesverdi.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Eiendommen eller del av eiendommen omfattes av en bebyggelsesplan vedtatt 29.07.1997 med planID 56008-B4 og plannavn "Deler av Basbergrønningen nord". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom:

Bestemmelse ifølge skjøte, tinglyst 06.11.2003, dagboknr. 15790 - gjelder: Alle husstander på eiendom GBNR. 89/187 har plikt til å være medlem av Velforeningen for Basbergrønningen Nord og betale den til enhver tid gjeldende medlemsavgift.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Rønningmyra 10, 3153, Tolvsrød, Gnr. 89 bnr. 187, andelsnr. 5 i Basberglia Borettslag med orgnr. 983757367 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0171

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.