Tolvsrød

Nydelig leilighet med herlig hagestue og stor hage - nær sjøen! Garasje.

Ryllikveien 9 , 3154 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over 5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 111 m²
Bruksareal 123 m²
Tomt 1 069 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1939
Gårdsnummer 140
Bruksnummer 289
Energimerking F
FINN.no 313619363
Sist endret 20.09.2023 11:52
Prisantydning 4 190 000,-
Totalpris 4 305 369,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 305 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet i horisontaldelt tomannsbolig beliggende i 1. etasje inneholder:
Entré/gang med garderobe, kjøkken, spisestue i tilknytning til kjøkkenet, stue med peis og utgang til hagestue, 2 soverom hvorav det ene har direkte adkomst til dusjbad/wc.
I kjeller er det nedgang/gang, kjellerstue og vaskekjeller.

Garasje. Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil.

Standard

Velkommen til Ryllikveien 9!

Svært innholdsrik og funksjonell leilighet i 1. etasje av horisontaldelt tomannsbolig. I tillegg til 1. etasje er det innredet i kjelleren med praktiske tilleggsrom - en ideell plass for ungdommen. Noen nye vinduer og badet er modernisert med nyere baderomsinnredning og speilskap. Hyggelig kjøkken med spiseplass. Kjøkkenet er oppgradert med flere nye fronter og benkeplate i 2012. Spisestuen ligger i tilknytning til kjøkkenet - her kan man dekke til hyggelige lag for familie og venner. Stuen ligger i forbindelse med spisestuen og har utgang til herlig hagestue. Hagestuen er en fantastisk plass til ynde for store og små. Denne plassen utvider sommersesongen fra tidlig vår til sen høst.

Interiørmessig smakfullt med tidsriktige og delikate farger.

Leiligheten har en lun og god atmosfære!

Nydelig leilighet som byr på mye - vi nevner den gode kjelleren, hagestuen, den store hagen og garasjen!

Bo i hyggelig, familievennlig strøk - rett i nærheten av sjøen og stranden.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk i Dyrhaven på Tolvsrød. Boligområdet er rolig, solrikt og barnevennlig. Det er gangavstand til skole, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, bokhandel, klesforretning, treningssenter og koselig kafé. Kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbaner. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nærheten. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling. Kort vei til deilige strender og badeplasser på Ringshaug/Skallevold, samt småbåthavn på Vallø Marina. Ringshaugstranda er kanskje Vestfolds fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, sitteplasser, trimapparater med mer. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. Gode bussforbindelser til/fra Tønsberg sentrum. Det er ca. 4 km til sentrum.

Velkommen til et hyggelig boligstrøk!

Felleskostnader

Seksjonene betaler felles bygningsforsikring. Forsikringen koster årlig pt. kr. 13 500,- for begge seksjonene.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett fra Altibox/Viken Fiber, ca. kr. 1 300,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Boligen er del av eiersekssjonssameie bestående av 2 seksjoner. Dette er et lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven. NB! Det er enighet mellom seksjonseierne at 2. etasje også skal ha anledning til å bytte ut sine to kjellervinduer til vinduer med rømningsvei og lysgrav (slik som det er gjort i kjellerdelen til leiligheten i 1. etasje).

Snømåking, gressklipping o.l. avtales med den andre seksjonen ved behov.

Forsikring

IF Polisenummer: 7688215

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på  undertak. Generelt slitt og mosegrodd taktekking.
- Utvendig veggkonstruksjon: Deler av den utvendige veggkledningen er oppsprukket og værslitt som ikke er unaturlig alder tatt i betrakting.
- Utvendig dører: Generell alders slitasje.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på +/-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på ca. 25 - 30 mm i soverom syd, kjøkken og entre. Skjevheter på ca. 45 mm i kjeller gulv.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at  det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger:  Påbegynne råte i vegger, karm og dør på glassveranda.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Utvendig garasje: Gulv i garasje er lavest innerst, dette gjør at ved snøsmelting fra bil kan det bli liggende noe vann på gulvet. Diverse sprekker i grunnmur. Slitt israfter som bør byttes.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendig pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet i kjelleren. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe i kjelleren. Som det fremkommer i feierapport fra 2022 har skorstein har noe dårlige fuger.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendig rom under terreng: Fuktmåling ved hulltaking viser at treverket er noe fuktig og at enkelte råtesopper vil kunne vokse. Det er brukt plast/fuktsperre bak plater under bakkenivå som var vanlig praksis på 70/80 tallet, dette er å betrakte som feil utførelse i henhold til dagens byggemetode.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Kjøkken overflater og innredning: Det er registrert mindre fuktmerker i oppvaskbenk som er opplyst å være fra tidligere. Ingen unormale fuktverdier i området.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i henhold til gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap i felles trappegang. 63 Amp. hovedsikringer, 8 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter og overspenningsvern.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendig vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Påbegynnende råte i kjøkkenvindu og soveromsvindu mot nordvest som bør byttes omgående, øvrige vinduer må påregnes byttet på kort sikt.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Ved nivåforskjeller på mer enn 0,5 meter må det sikres med rekkverk eller lignende i henhold til gjeldende forskrifter, slik er det ikke i dette tilfellet og på det grunnlaget er det satt tilstandsgrad 3.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad generell:  Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Sprekker og bom i enkelte gulvflis, motgående fall til sluk. Pga. strengere forskriftskrav må en forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder/tettesjikt på rommet.
Kostnadsestimat: Kr. 100 000,- - kr. 300 000,-.
- Våtrom On-suite-bad sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Sluket i gulvet er fra byggeår/eldre dato. Når baderommet ble pusset opp i 2004 ble det ikke skiftet sluk. Overgangen gulv - sluk kan derfor ikke regnes som vanntett.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Loft tilhører seksjon 2. og er ikke tilgjengelig for inspeksjons.
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot fellesarealer.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 123 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 33 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjellerstue og vaskekjeller.

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom 2, kjøkken, stue og On-suite-bad.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Glassveranda.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ikke noen tegninger som viser planløsning og rom er derfor definert etter bruk på befaringsdagen.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift. Boligen er oppført og registret som tomannsbolig men er ikke bygget med to separate brannceller slikt gjeldende forskrifter krever.
- Nyere håndverkstjenester: Det ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for tom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Innredning av kjeller til boligformål er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 31.07.2023 datert 01.08.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se vedlagte tilstandsrapport i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 069 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er anlagt med plen og beplantet med hekk, prydbusker og et nydelig pæretre. Seksjonene har en avtale seg imellom om at leiligheten i 2. etasje disponerer plen mot Ryllikveien/fremsiden og resten/baksiden disponeres av 1. etasje (nærværende leilighet). Det er avdelt med hekk. Fellestomt mellom garasjene. Seksjonseierne er ansvarlig for å holde hver sin hagedel med hensyn til vedlikehold og klipping med mer.
Se vedlegg i salgsoppgave som viser avtale om disposisjonsrett for tomten og for kjelleren.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje. Selger opplyser at det er plass til flere bilder i oppkjørselen, som er felles for seksjonene.

Byggemåte

Tilstandsrapporten omfatter 1. etasje i en horisontaldelt tomannsbolig i 1 to etasjer + kjeller oppført i 1936. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Valmtak tekket med betongtakstein av ukjent alder, undertak av rupanel. Taket er besiktet fra bakkenivå. Vindfang tekket med pappshingel som var ny i  2023. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater, som var nye i 2016. Yttervegger med tømmer konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. Kledning fra byggeår med unntak av enkelte bord som er byttet etter behov. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Loft tilhører seksjon 2. og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, vinduer fra 1980 tallet, malte trevinduer med 2- lags glass i baderom, soverom mot syd og kjeller som er nye i perioden fra 2007 til 2015. Bygningen har malt hovedytterdør som var ny i 2022, og malt inngangsdør til leilighet samt balkongdør som begge er av eldre dato. Utgang fra stue til sydvendt innglasset terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 12 m². Utvendig trapp av betong lagt med fliser.
Frittliggende garasje med bod. Bygningen er fundamentert med støpt ringmur og gulv på gammel ringmur som antas å være på løsmasser. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med liggende kledning. Pulttak tekket med asfaltpapp. Bygningen har leddheisport i stål utførelse (ny i 2022) og en bidør.

Innvendig
Innvendig er det hovedsakelig parkett på gulv, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte plater. Det meste av innvendige overflater er oppusset med maling av vegger og tak i selgers eiertid. Etasjeskiller er av trebjelkelag, støpt betonggulv i kjeller. Mursteinspipe med ett røykløp og ett lufteløp, to ildsteder tilkoblet pipe. Pipe med ildsteder ble kontrollert av feiervesenet i 2022 med mindre anmerkninger. Boligen har lakkert tretrapp ned til kjeller. Innvendig har boligen malte glatte dører og formpressede fyllingsdører i malt utførelse innvendig.

Våtrom
On-suite-bad fra 2004 og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, klosett og servant i innredning.
Baderom er fra 1990 tallet og bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder badekar, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med fronter i malt utførelse. Rustfri oppvaskbenk og kummer. Laminerte benkeplater. Nye benkeplater og enkelte fronter i 2012. Integrert stekeovn og induksjonstopp.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber med stoppekran kjeller. Det er avløpsrør av støpejern og plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i kjeller. Sikringsskap i felles trappegang. 63 Amp. hovedsikringer, 8 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter og overspenningsvern. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av sand ifølge selger. Boligen er ut i fra byggeår antatt drenert med drensrør av tegl, grunnmur tettet utvendig med asfaltløsning. Grunnmur av sparesteinsbetong. Lett skrånende tomt med jordmasser, gruset innkjørsel. Utvendige avløpsrør er av plast fra boligen og til offentlig avløp via private stikkledninger, utvendige vannledninger er av jernrør til offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Avløpsrør fra 2018, vannledning av ukjent alder men av eldre dato. Alle opplysninger om materialer og alder på skjult ledningsnett er ifølge eier.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Opplysning fra takstrapport ved kjøp i 2012 var en setningsskade i 1984. Gulv, vegger og tak ble jekket opp og underbygget på sitt opprinnelige nivå.
- Byttet shingel/tak over inngangsparti etter lekkasje i 2023. Kun faglærte som utførte jobben (Slydal Bygg). Egeninnsats ved utskifting av terrassebord inkl. ny trapp ned til hage i 2021.
- Montering av el-bil lader april 2021. Utført av Bluetec AS.
- Kjeller var innredet i 2012, kun oppgradert kjeller med oppussing.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger:
- Oppussing av kjeller, inkludert nye rømningsvinduer og trapp ned til kjeller fra leiligheten i 2017.
- Fjerning av septiktank og tilkopling til offentlig nett i 2021.
- Ny utgangsdør og garasjeport i 2022.
- Skiftet tak/shingel over inngangsparti i 2023. 

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 31.07.2023 datert 01.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen eller for garasjen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ikke tegning av boligen fra byggeår i arkiv , og heller ikke noen tegninger som viser planløsning.
Det foreligger tegning fra 1982 for skifting av vindu og balkong 1982.
Det foreligger tegning for garasje fasadeendring 1999.
Tegningene er vedlagt i salgsoppgaven.

Selger opplyser kjeller var innredet i 2012 samt at det i 2017 er nye rømningsvinduer og trapp ned til kjeller fra leiligheten.
Takstmannen opplyser i tilstandsrapporten at boligen er oppført og registret som tomannsbolig men er ikke bygget med to separate brannceller slikt gjeldende forskrifter krever. Videre opplyses innredning av kjeller til boligformål ikke er søkt om godkjent av bygningsmyndighetene.
Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier, brannsikring, takhøyde og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rom til varig opphold.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 761 207 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 740 345 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Skjønn, tinglyst 28.07.1964, dagboknr. 502837, gjelder: Ekspropriasjonsskjønn og refusjons- og repartisjonsskjønn i forbindelse med opparbeidelse av boligvei i 1964.
Erklæring/avtale/seksjonering, tinglyst 19.08.1981, dagboknr. 505791, gjelder: Seksjon 1 har en sameiebrøk på 50/100.

Rettighet på eiendommen GBNR. 140/229 i Tønsberg kommune:
Bestemmelse om veg, tinglyst 20.02.1939, dagboknr. 422, gjelder: Eiendommen GBNR. 140/289 har veirett og rett til kloakkutløp.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går spillvanns- og overvannsledning over eiendommen.

Selger opplyser septiktank ble fjernet og tilkopling til offentlig nett i 2021.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 04.10.2022. Siste feiebesøk ble utført 04.08.2022. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Det mangler ubrennbar plate på gulvet foran ildstedet Dovre i kjeller, og minst 30 cm. foran ilegget.
- Skorstein har noe dårlige fuger.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og el-billader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Ryllikveien 9, 3154, Tolvsrød, Gnr. 140 bnr. 289 snr. 1 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0177

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.