Eik

Strøken funkisbolig med sentral beliggenhet på Eik - Praktisk bolig med alt på ett plan - 4 soverom - Skjermet tomt

Eikveien 54B , 3122 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

35%

har bolig på over 120 kvm

35%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 100 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 395 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 1957
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 153
Energimerking G
FINN.no 312828886
Sist endret 17.09.2023 08:55
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 3 860 169,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 110 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 860 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Praktisk og nyoppusset funkisbolig med alt på en flate og inneholder:
Entré, gang, vaskerom/teknisk rom, flislagt bad, åpen stue- og kjøkkenløsning og 4 soverom.
Godt med parkeringsplass ute, samt uteplasser rundt boligen.

Standard

Velkommen til Eikveien 54 B, en arealeffektivt bolig i funkisstil. Eiendommen ligger i attraktive og barnevennlige omgivelser.
Eiendommen er nyoppusset både ute og inne. Kort gangavstand til skoler. Tomten ligger godt skjermet og er pent opparbeidet med plen, grus og plass til flere uteplasser.
Boligrommene er samlet på én flate, noe som gjør dette attraktivt for alle mennesker uansett livssituasjon. Boligen er meget påkostet i 2018/2019 , bl.a. med nye overflater, nye gulv, nytt bad og vaskerom med toalett, nye vinduer og nytt kjøkken. Kjøkkenet er stilrent med alle nødvendige hvitevarer integrert, og det er god plass til spisebord i rommet. Ellers er det en trivelig stuedel med ny varmepumpe. Fire soverom gir plass til familieliv.
Utvendig er boligen renovert med ny kledning, beslag, etterisolert samt tak i 2023.
Boligen kan passe perfekt som en familiebolig, eller som hybelhus for utleie.
Vel møtt!!

Beliggenhet

Attraktiv og etterspurt beliggenhet på Eik med gåavstand til områdets fasiliteter. Supersentralt og fordelaktig beliggende på populære og attraktive Eik. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder blant annet Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager og barneskole - perfekt for en barnefamilie - med kort og fin skolevei til barneskolen. Ved Eik skole finner du et eldorado av aktivitetstilbud. Her er en av landets beste fotballbaner, sykkel- og skatepark, klatrepark mm. Perfekt for en aktiv familie.

Det er sykkelavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall, egen elektrisk wakeboard og vannskipark på tredje dammen og treningssenter ved Gressbanen.

Gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum, og togstasjon med flere avganger som frakter deg enkelt til Oslo eller andre Vestfoldbyer. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Kostnad for TV og internett vil variere etter hvilket abonnement og leverandør som velges. 
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei må kunne påregnes.
Alarm og evt. bygnings- og innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

DNB

Boligens areal

Primærrom: 100 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 100 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/kjøkken og 4 soverom.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 13.07.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 395 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at en del av gårdsplassen som brukes av nåværende eier ikke tilhører Eikveien 54 B. Det er vedlagt et kart i salgsoppgaven som viser dette arealet. Selger av Eikveien 54 B har vært i kontakt med eieren av parsellen, og selger opplyser at eier av parsellen kan være interessert i å selge nevnte areal.

Garasje / Parkering

Parkering i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Opprinnelig trafobygg fra 1957 som er ombygget i flere faser. Bygget fungerer nå som en enebolig og har en fasadeendring fra 1992. Det foreligger ingen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Boligen er vesentlig oppgradert i 2018. Dette gjelder innvendig medregnet kjøkken og bad. Det er også utført arbeider på el-anlegget og VVs-anlegget. Det er i 2023 etterisolert og kledd boligen, skiftet taktekking, renner, nedløp og beslag. Det er også oppgradert en del innvendige overflater, skiftet strøminntak og utvendig vann og avløpsledning.
Det er registrert flere avvik vedrørende blekk og belistning over og under vinduer og her er det utett. Det er også flere avvik vedrørende renner, nedløp og beslag. Arbeider er utført av firma i 2023 og utførende firma har bekreftet pr- e-post at avvikene skal rettes. Tilstandsgrad og vurderinger er avhengig at arbeider utfører fagmessig. Dagens tilstandsgrad er 3 på disse punktene.
Som det ellers fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og noe fagmessige arbeider. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med valmtak form som er et lukket takverk uten kontrollmulighet. Undertak av rupanel er tekket med asfaltpapp. Opprinnelig er dette trolig siporexblokker med puss som i 2023 er foret ut og etterisolert, påført vindsperrer og liggende kledning. Arbeider er utført av firma. Enkelte avvik er bemerket under vinduer.

Innvendig
Innvendige overflater er vesentlig oppgradert siste årene og sist i 2023. På gulv: laminat. På vegger: malt puss og noe malte plater. I tak: takessplater. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er trolig fra 2018 og ukjent hvem som har utført arbeid. Rommet inneholder wc, vask og opplegg for vaskemaskin.
Bad: Badet er oppgradert i 2018 og ukjent hvem som har utført arbeidene. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjhjørne.

Kjøkken
Ikea innredninger hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Det er montert komfyrvakt. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via varmepumpe, gulvvarme på bad og vaskerom. Oppvarming ellers er via panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet.
El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2018. Hovedinntaket på vegg er skiftet i 2023. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 14 kurser og overbelastningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmuren er trolig en ringmur med pukklag og støpt gulv. Det er begrenset kontrollmulighet av grunnmuren.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Dette er et lukket takverk og det er ingen luke for kontroll. Takkonstruksjonen kan være en risikokonstruksjon for skjulte skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-
- Utvendige dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det mangler tett blekk ved terskel på inngangsdøren. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom vaskerom ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. I tillegg er ikke rørene festet til vegg. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2018. Hovedinntaket på vegg er skiftet i 2023. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 14 kurser og overbelastningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendige trapper: Det er bom på noen skifer og avflassing i taket.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved kontroll med fuktindikator på tilfeldige valgte steder på gulvet ble det ikke registrert fukt som indikerer skader. Det bør bemerkes at tilfarere på betongdekke kan være en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Innvendig pipe og ildsted: Normalt er det krav til alternativ fyring.
- Innvendige dører: Det er på de fleste dører registrert noen merke og sår men ingen vesentlige skader.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noen merker sår og enkelte steder noe fukt og saltutslag nederst på vegger. Da boligen er kledd om dette året vil trolig murer tørke ut etter hvert.
- Våtrom vaskerom overflater vegger og himling: Vegger er noe ujevne og det er registrert noe fukt. Da det er kledd på utsiden vil trolig fukten avta etter hvert.
- Tekniske installasjoner andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registrert noen sprekker og avskallinger. Ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene.
- Tomteforhold septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tomteforhold terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Soppskader på våtrom. Utbedret.
- Nytt kommunalt vann og avløp 2022.
- Utbedret ved etterisolering, fukt/vindsperre og kledning 2023.
- Nytt hovedinntak 2023.
- Boligen er betydelig renovert siste årene. 2018-2019 ble boligen totalrenovert innvendig. 2023 ble tak byttet og utlekting, etterisolering, fukt/vindsperre og kledning.

Videre opplyser selger om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
Nye vinduer, ytterdør, kjøkken og bad. Fuktskader utbedret og renovert 2023.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 28.07.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser om følgende:
- I vårt arkiv har vi kun dokumentasjon på at bygget ble ominnredet fra telefonsentral til hybelhus i 1971. Det er ikke søkt om bruksendring til enebolig, så boligen har bygningsstatus "annen bygning for bofellesskap".

Takstmann opplyser det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligen er ombygget innvendig og tegninger stemmer ikke med dagens bruk. Videre opplyser takstmann avstand fra gulv og opp til vinduenes åpning er ca. 115 cm hvor krav til maksimal avstand er 100 cm.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Eik skolekrets. Eik har svært god dekning på både skoler og barnehager. Dette gjelder alle trinn. Kontakt megler for nærmere informasjon om skoler og barnehager i området. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmepumpe.
- Gulvvarme på bad og vaskerom.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 18 234 kWh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 318 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 644 794 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 321 259 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om adkomstrett/erklæring, tinglyst 04.07.1968, dagboknr. 502933, gjelder: GBNR. 83/153 har rett til å benytte adkomstveien til fast eiendom i GBNR. 82/30, som adkomstvei til sin eiendom. Eier av GBNR. 83/153 skal delta i fremtidig vedlikehold av veien i forhold til sitt eget bruk av den.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat adkomst. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Selger opplyser septiktank på eiendommenm ikke er i bruk.
I henhold til tilstandsrapport utført av takstmann opplyses tidligere septik er blendet i 2022, samt  at det er ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert platetopp, oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap og stekeovn på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Eikveien 54B, 3122, Tønsberg, Gnr. 83 bnr. 153 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.