Nøtterøy

TEIE - Lys og tiltalende enebolig, høyt beliggende med flott utsikt! 5 Soverom. Lettstelt tomt!

Thueveien 6A , 3121 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

56%

av eiendommene har pris over 5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

81%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 194 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 483 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1993
Gårdsnummer 3
Bruksnummer 371
Energimerking C
FINN.no 315810186
Sist endret 08.09.2023 13:36
Prisantydning 8 500 000,-
Totalpris 8 728 919,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 228 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 728 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med hall, stue/spisestue, stue, kjøkken, soverom, vaskerom, rom med opplegg til vaskemaskin og trapperom.
2. etasje med trapperom/kontor, stue, 4 soverom og bad/wc.
Kjeller med trapperom/hobbyrom, bod og uinnredet rom.

Standard

Svært tiltalende enebolig attraktivt beliggende på en høyde med utsikt!  Boligen holder god standard og har effektive og praktiske løsninger. Lettstelt og solrik hagetomt. Parkering på stenlagt gårdsplass, samt én parkeringsplass på nabotomtens nordøstre hjørne. Her vil man trives!

Eiendommen fremstår som solid og stilren. Boligen holder en praktisk planløsning ideelt for travle familier. Man kommer inn i en romslig hall med praktisk vaskerom/dusjbad. Videre er det en stor stue med 2 peiser og utgang til meget usjenert og lun terrasse. Kjøkkenet har bra med skap- og benkplass. På innsiden av kjøkkenet er det ytterligere en romslig stue. Her er det utgang til hagen hvor morgenkaffen kan nytes. Forøvrig har hovedplan et stort soverom og nedgang til underetasjen der det er et innredet hobbyrom. Boligens 2. etasje har hele 4 soverom, loftstue og et lekkert bad med "spa-feeling". Alle rom holder gjennomgående bra standard der du kan flytte rett inn og nyte livet! - Her har man en stor og praktisk bolig ideelt for de som ønsker god plass og en lettstelt tomt! Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Teie i Nøtterøy kommune, ca. 2,7 km fra Tønsberg sentrum. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole (Steinerskolen ligger også i nærområdet).

Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det. Det er kort vei til koselige Teie torv med bl.a. matbutikker, flere forretninger, cafeer, vinmonopol og bakeri.

På Rosanes, like ved Teie sentrum og i kort gangavstand fra boligen, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger også Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn. Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere steder langs fjorden. Nøtterøy Golfklubbs flotte baneanlegg ligger på Hella, like ved Borgheim.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Altibox, utgjør ca. kr. 1 300,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 5195162

Boligens areal

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 207 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/hobbyrom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og uinnredet rom.

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, trapperom, stue/spisestue, stue, kjøkken, soverom, vaskerom og rom med opplegg til vaskemaskin.

2. etasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/kontor, stue, 4 soverom og bad/wc.

Loft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 15.07.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 483 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass, samt rett til én parkeringsplass på nabotomtens nordøstre hjørne - ved postkassene.
El-billader medfølger handelen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1993 og tilbygd mot øst i 2001. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller under deler av boligen. Krypekjeller under deler av boligen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet ble ombygd i 2016 ifølge tidligere tilstandsrapport/boligsalgsrapport. I flg. samme kilde ble arbeidene utført av fagfolk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til vaskerom i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende hall og inn bak vaskemaskin/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1993. Diverse sanitærutstyr ble fornyet i 2017.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Sutakplater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning . Vinduer og dører i tre. Et vindu i plast/pvc. Veranda i tre (fra 2001). Terrasseplatting i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater med laminat. Fliser på gulv i et par rom. Veggoverflater med tapet, malt panel og pusset/malt mur. Fliser på vegg i bad samt over kjøkkenbenk. Malt panel i tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot deler av grunnen. Elementpipe. 2 peisovner. Sotluke. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Vaskerom 1. etasje:
Fliser på gulv. Tapet på veggene. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, skyllekar samt opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak, ventil i vegg samt luftespalte i dør.

Bad/wc 2. etasje:
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger, badekar. Slukrenne. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger dels i kobber og dels i plast. Innvendige avløpsrør av plast (bl.a. fra 1993/2007). Mekanisk avtrekk, luftespalte i vinduer samt ventil i kjellerrom. Oppvarming med varmepumpe, panelovner og ved. Varmekabler i bad og vaskerom. Varmtvannsbereder på 198 l. Hovedsikring 50 A. Elbil-lader 32 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarslere. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell/stein eventuelt oppfylte masser. Drenering (dels fra 1997 og dels fra 2001) med grunnmurplast/drensrør. Grunnmur av Lecablokker. Terrengmur i naturstein. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private/felles stikkledninger. Terrengtrapp i mur/betong.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Er motfall til sluk fra deler av gulvet. Mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) under fliser er oppbrukt. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Det er enkelte knekte taksten.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Deler av utvendig kledning har liten avstand til terreng.
- Utvendige dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Verandadør i 2. etasje mangler vannbrett/beslag under dørterskel. Tydelig værslitasje i kjellerdør.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i trapperom i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 15 mm i hele rommet i stue/spisestue i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i stue 1. etasje øst samt i trapperom/hobbyrom og bod i kjeller.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Gulv på bad/wc: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren.
- Terrengforhold: Er noe fall til deler av grunnmur.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- Andre tomteforhold: Enkelte løs skifer.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Svakt fall til sluk i dusj jf. dagjeldende forskrift.
- Full rehabilitering av bad i 2. etasje i 2016, 10 års garanti fra 04.11.16. Oppgradert bad/ vaskerom i 1 etasje i 2017- fornyet klosett, innredning og servant. Utført av Henriksen Rørleggerbedrift (Bademiljø).
- Forrige eier fortalte at det hadde vært en tvist med utbygger i 1993- 1997 pga. fukt, dette ble da utbedret og jeg har aldri opplevd fukt i min eierperiode.
- Tilbygg i 2001. Utført av Rasmussen og Skjelbred (Mesterhus).
- Varmefolie gulv i gang (2012). Ny kurs og opplegg kjeller (2013). Installasjon av nytt ventilasjonsanlegg (2017), opplegg utekontakt el- bil (2018), opplegg hurtiglader el-bil 2019/ 2020. Utført av PEC Installasjon, Tenvik Elektro og Nøtterøy Elektriske.
- 2013: Kjeller var felles bod/ hobbyrom, men ble gjort om til treningsrom og separat hobbyrom/ verktøybod.
- Tinglyst adkomstvei over gnr. 3 bnr. 155 samt ekstra biloppstillingsplass i tomtens nordøstre hjørne (i bunnen av bakken ved postkassene).

Selger opplyser videre om følgende:
- 2020-2023: Malt alle flater innvendig, skiftet gulv, samt malt huset og utvendig. Har også lakkert alt av metall på taket, takrenner og pipe, samt fått utført takrens og impregnering av taket. Jeg har også fått spylt gjennom utvendig drenering av septikrens. Lagt til enda en elbil- kurs og montert hurtiglader elbil.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 20.07.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 13.10.1993 og ferdigattest for tilbygg til bolig, datert 29.01.2002. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe, panelovner og ved. Varmekabler i bad og vaskerom. Selger opplyser at det er varmekabler også i hallen.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 24 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 696 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 725 866 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 213 119 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Kommunedelplan, vedtatt 20.03.2019, er også gjeldende vedr. ny fastlandsforbindelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres og er nå ute på andre gangs høring. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for kvikkleire over hele eiendommen.

Liten del av tomten mot nord-øst ligger innenfor område for båndlegging for regulering etter pbl. - Fremtidig, i forbindelse med ny fastlandsforbindelse. Se vedlagte kart.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettighet på eiendommen GBNR. 3/155 i Færder kommune:
Erklæring/avtale, tinglyst 19.07.1993, dagboknr. 8134, gjelder: GBNR. 3/155 gir fradelte tomter GBNR. 3/370 og 371 rett til adkomstvei over GBNR. 3/155, samt 3 biloppstillingsplasser i tomtens nordøstre hjørne.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 18.09.2015. Siste feiebesøk ble utført 06.02.2023. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet i 2015:
- Adkomstmuligheten til skorstein på tak er ikke tilfredsstillende. Det må byttes til typegodkjent takstige, som er montert sammenhengende fra takrenne og helt opp på oversiden av skorstein slik at feieren kan stå i takstigen når arbeidet utføres.
- Ildstedet Jøtul bør feies, dette for å sikre at ildstedet ikke går tett, for å bedre fyringsøkonomien samt at dette vil bidra til å redusere partikkelutslippet.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Thueveien 6A, 3121, Nøtterøy, Gnr. 3 bnr. 371 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0180

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.