Feskjær/Nært Åsgårdstrand

Innholdsrik enebolig med fantastisk utsikt over Oslofjorden - Stor solrik terrasse - Nytt kjøkken - Garasje

Åsgårdstrandsveien 582 , 3150 Åsgårdstrand

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over 5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 141 m²
Bruksareal 171 m²
Tomt 726 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1951
Gårdsnummer 121
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 314938844
Sist endret 20.09.2023 13:35
Prisantydning 5 450 000,-
Totalpris 5 602 669,-

Beregnet totalkostnad

5 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 136 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 450 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 152 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 602 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Her får du en innholdsrik enebolig over 3 plan med garasje og stor terrasse.
Boligen inneholder i sokkeletasjen: Entré, hall m/ trapp opp, vaskerom, bad og 2 soverom.
Hovedetasjen inneholder stor stue med vinduer mot sjøen, samt romslig kjøkken med spiseplass og utgang til terrasse. Hovedetasjen er et stort rom med vinduer i alle himmelretninger.
2. etg er innredet med soverom, bod samt stue med fantastisk sjøutsikt. Rommet kan ev. være et soverom.
Anneks og utebod i hagen, samt garasje og god gårdsplass.

Standard

Velkommen til Åsgårdstrandsveien 582 og denne utsiktsperlen ved Oslofjorden. Her får du en velholdt bolig som har vært gjenstand for flere påkostninger de siste årene. Av oppgraderinger kan det nevnes spesielt nytt stilrent kjøkken, samt utvidet gårdsplass og laget forstøtningsmur mot veien. Dette er betydelige påkostninger for eiendommen. I tillegg er det skiftet de fleste vinduer, terrassedør, flere overflater, nye vann- og avløpsrør utvendig, samt endel på det elektriske anlegget.

Badet har flislagt gulv og vegger fra 2009, samt nyere innredning. Vaskerommet har flislagt gulv og malt tapet på veggene. Kjøkken er nytt og innredningen er i en behagelig blå farge. Godt med benkeplass og praktiske skuffer. Det er plass til et stort spisebord på kjøkkenet og du har også utgang til en stor solrik terrasse. Generelt så fremstår under- og hovedetasjen i lyse og tiltalende farger. Stuen med åpen
kjøkkenløsning gir hovedetasjen en meget god romfølelse. Det er godt med vinduer som gir fint gjennomlys og den flotte utsikten kan også nytes innenifra.
Soverommene er lokalisert i sokkel- og annenetasjen. Rommet mot øst i annen etasje har store vindusflater og en fantastisk utsikt over fjorden. Her er det bare å nyte soloppgangen og skue utover sjøen. Dette vil være det perfekte rommet og våkne opp i om morgenen.
Vel møtt!!

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et etablert området bestående av både helårs- og fritidsboliger, like utenfor Åsgårdstrand sentrum, med umiddelbar nærhet til sjøen. Det er kun få minutters gange til idylliske Feskjær stranda som er oppgradert i nyere tid. Kort vei  til Åsgårdstrand med småbåthavn, badestrand og fine rekreasjonsmuligheter. Flott kyststi gjennom skogsområder som tar deg til Borrehaugene og Midtgard historiske senter.

I Åsgårdstrand finner du småbyidyll med galleri og utsalg fra kunsthåndverk, i tillegg til Paletten kjøpesenter med dagligvareforretning, apotek, blomsterbutikk, vinmonopol m.m.
Kjøreturen til Tønsberg sentrum tar ca. 15 min., hvor det er et yrende liv sommerstid med hyggelig cafeer og restauranter langs brygga - i tillegg til alle sentrumsfunksjoner.
Ca. 15 min. til Horten sentrum, ca. 10 min. til Skoppum togstasjon.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Internett fra Global Connect, utgjør ca. kr. 899,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 88294946

Boligens areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 171 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 89 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall med trapp, bad, 2 soverom og vaskerom.
Sekundærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

1. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken og stue.

2. etasje/loft:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Takhøyden i underetasjen er på ca. 229 cm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 24.07.2023 utført av takstmann Jan Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 726 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 14580
Frodig og flott hage på baksiden av boligen. Her er det opparbeidet hage med plen, busker og trær. Det er plantet vindruer og bjørnebær som gir godt med avlinger hvert år. Tomten er skjermet for innsyn fra naboer og veien. Framsiden av boligen er nylig utvidet og flott opparbeidet med gabion støttemur, asfaltert gårdsplass og gjort plass til flere biler.
Fra den store terrassen har du fantastisk utsikt over Oslofjorden. Her kan du sitte og nyte den praktfulle fjorden vår. På terrassen får du i tillegg svært gode solforhold fra tidlig morgen til sent på kveld.

Bortfester er Dagfin Bonde Henriksen.
Festeavgift utgjør kr. 14 580,- pr. år.
Neste regulering er 2025.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks.
Festekontrakten er utløpt og er forlenget med rett til fornyelse.
Da festekontrakten er utløpt, løper den automatisk videre uten at dette må kreves av fester, og løper da på ubestemt tid. Dette er regulert i tomtefesteloven. Ved utløp av festetiden kan bortfester kreve festeavgiften regulert med hjemmel i tomtefesteloven § 15 fjerde ledd.
Dersom det er ønskelig å innløse festetomten - ta kontakt med bortfester Dagfin Bonde Henriksen.
Bortfester samtykker til overdragelse på skjøtet.
Bortfester har forkjøpsrett, men har bekreftet skriftlig til megler at denne ikke ønskes benyttet.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig med underetasje, hovedplan og loft som er bygget rundt 1951. Bod er tilbygget men ukjent årgang og det er ikke søkt om dette tiltaket. Ferdigattest er datert 22.05.1953. Boligen er en del oppgradert på 90 tallet og 2000 tallet. Nyere oppgraderinger gjelder kjøkken, innredninger på bad, vinduer, to dører, innvendige overflater, nye utvendige vann og avløpsrør, forstøtningsmurer, el-anlegget og utført vedlikehold. Frittliggende anneks er bygget rund 2009 og lagt på noe eldre platting.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Flere oppgraderinger og utbedringer må påregnes. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for  oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til kott via luke i knevegger ellers er dette et lukket takverk. Undertak av rupanel er tekket med betongstein fra antatt slutten av 90 tallet. Yttervegger i siporexblokker som er pusset. Øvre plan i bindingsverk som er utvendig panelt. Puss og kledning er eldre men kledning på østsiden er fra 2020.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert etter hvert. En del er gjort i 2017 og loftet er oppgradert i 2020. På gulv:  parkett, laminat og noe fliser. På vegger: malt tapet, noe malt panel og mdf panel. I tak: panel og mdf panel.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er av eldre årgang. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin.
Bad: Badet er antatt pusset opp rundt 2009. Badekar, innredning og servant er skiftet i 2019. Rommet inneholder innredninger, servant, badekar, wc og dusjkabinett.

Kjøkken
Fossline innredning med glatte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er monter komfyrvakt. Det bør bemerkes at en front har mindre skade. Det er montert ventilator over kokesonen. Det bør bemerkes at kullfilter ventilator er et mindre avvik basert på standardens krav.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsteder, gulvvarme bad, vaskerom, entre og hall. Oppvarming ellers er via panelovner. Varmekilders funksjon er ikke vurdert. El-anlegget er en del oppgradert på 2000 tallet og en del ble gjort i 2017 og 2020. Sikringsskapet er plassert på soverom i 2. etasjen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 8 kurser. Det er montert overspenningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i antatt betong.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det bør også bemerkes sprekker og dårlig gulv og dels grunnmur. Deler at tredekke er  dårlig. Det bør også bemerkes at membran har oppbrukt mye av forventet levetid og er ikke tilfredsstillende festet mot vegg.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. I tillegg er trappene slitte og har knirk.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,-  - kr. 50 000,-.
- Våtrom vaskerom generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tilstandsgrad 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Det bør også bemerkes at det nederst på vegger er registrert fukt som indikerer skader.
Kostnadsestimat: Kr. 100 000,- - kr. 300 000,-.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Det mangler lufting i de fleste rom.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-
- Tomteforhold forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Det er ellers ikke registrert noen skader eller avvik.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Utvendig taktekking: Takstein er noe misfarget og enkelte stein er knekt. Det er ikke brettet opp papp ved vindskier som kan være en svak løsning. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold - 2: Det er ikke etablert tett blekk i overgang taktekking og vegg. Arbeider vurderes å være noe ufagmessig utført. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold: Bygget medregnet verandadekker er noe ufagmessig bygget. Treverk står rett ned i grunn og det er  registrert stedvis råteskader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendig pipe og ildsted: Som bemerket i beskrivelsen er det registrert 7 avvik ved tilsyn. Det henvises til utført tilsyn. Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Våtrom bad overflater vegger og himling: Det er flere hull i vegger etter tidligere festeanordninger. Det mangler tett  logg i taket. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Avtrekket har også noe begrenset funksjon grunnet slitasje. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-
- Kjøkken avtrekk: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Det er påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Luftingen stopper på loft og er påført durgoventil. Basert på standardens krav skal luftingen føres over tak. Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er en del oppgradert på 2000 tallet og en del ble gjort i 2017  og 2020. Sikringsskapet er plassert på soverom i 2. etasjen. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 8 kurser. Det er montert overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. I tillegg er ikke fuktsikring festet til mur med klemlist. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendig nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Beslag rundt pipe og luftehatt glipper noe og er dårlig tilpasset. Det er ellers ikke registret noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Lite lufting må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. I tillegg er luftespalter klemte som kan føre til kondens og skader. Det er åpent i deler av skråtaket uten at det er montert dampsperre. Det bør her bemerkes at isolerte skråtak er å betrakte som en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Utvendig vinduer - 2: Vinduet har høy slitasje.
- Utvendig dører: Det mangler tilfredsstillende tetning under terskel på inngangsdøren. Eldre dør er slitt ellers ingen vesentlige skader.
- Innvendig overflater: Det er registrert flere fliser med bom og sprekker. Noe arbeider er ufagmessig utført og deler av overflatene er noe slitte.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er i tillegg registrert stedvis knirk og svanker.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve, slitte og dels ufagmessig montert.
- Våtrom vad overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom bad sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Det er registrert symptom på fuktskader.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. I tillegg er stoppekranen og røropplegget noe uheldig plassert på yttervegg. Selger bemerker at det ikke har vært problemer med frost.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 72 år.
- Tomteforhold terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Faglært ved Bademiljø Horten Rørleggerbedrift har skiftet innredning på bad/våtrom.
- Septiktank er fjernet og det er lagt inn nytt vann og avløp til boligen i forbindelse med oppgradering i område Stangsåsen. Arbeid er utført av faglært ved Skuggedal.
- Det er/har vært noe maur i boligen.
- Skiftet vinduer, satt inn terrassedør. Renovering av loft med nytt vindu og kledning mot øst. Er utført av faglært ved Byggmester Roar Aasen AS og Byggmester Morten Krogstad.
- Nytt sikringsskap, opplegg til kjøkken og loft. Er utført av faglært ved Thorstensens Eftf.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik, datert: 01.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig, datert 22.05.1953. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Tønsberg kommune er kontaktet vedr. feil benevnelse i ferdigattesten, og det kan ikke garanteres at det vil foreligge ferdigattest på enebolig.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Takstmann opplyser hovedplanet er ombygget, samt det ikke finnes tegninger av loft/2. etasjen og underetasje er endret. Vedrørende underetasjen bemerkes at matbod er omgjort til vaskerom og det er ikke søkt om bruksendring. Videre opplyser han at avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning i underetasjen overstiger 100 cm.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Volden skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Gulvvarme bad, vaskerom og hall.
- Ildsteder.
- Panelovner.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 14 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 389 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 625 381,- pr. 31.12.2021.
Det er kun oppgitt ett beløp vedr. formuesverdi fra Skatteetaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende og gang-/sykkelvei - fremtidig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det kan i forbindelse med etablering av gang- og sykkelvei i fremtiden måtte avstås noe areal fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om gjerde/festekontrakt, tinglyst 07.06.1951, dagboknr. 1872, gjelder: Det påhviler å holde tomten forsvarlig inngjerdet inntil nabotomten. Det må ikke anbringes port i gjerdet mot hovedbølet. Det må ikke drives butikk, forretning, industriell eller annen generende virksomhet. Grunneier av festetomten har forkjøpsrett. Festetiden er 50 år regnet fra 15.04.1951. Det betyr festekontrakten løper automatisk videre uten at dette må kreves av fester, og da løper den på ubestemt tid. Dette er regulert i tomtefesteloven. Ved utløp av festetid kan bortfester kreve festeavgiften regulert med hjemmel i tomtefesteloven § 15 fjerde ledd. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 10.09.2020. Ingen var til stede ved varslet feiing 25.05.2022. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet i 2020:
- Sotluken i 1. etasje har for liten avstand til brennbart materiale.
- Elektrisk ledning skal ha en avstand på minst 23 cm fra røykløpets innvendige kant (1. etasje).
- Ildsted Dovre 250 i 1. etasje står for nærme brennbart materiale.
- Teglskorsteinen i 1. etasje er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
- Teglskorsteinen i 2. etasje er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
- Dårlig gjenmurt hull i skorstein i 2. etasje etter tidligere røykrør må tettes på godkjent måte.
- Skorstein i 3. etasje har noe dårlige fuger.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Glassfiberlampe over spisebord og lampett i inngangsparti.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Åsgårdstrandsveien 582, 3150, Åsgårdstrand, Gnr. 121 bnr. 1 Fnr. 5 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0181

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.