Tønsberg

KALDNES - Fantastisk og innholdsrik leilighet! To uteplasser, tre soverom, vaskerom og garasje!

Havegaten 1F , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

22%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 127 m²
Bruksareal 127 m²
Tomt 3 052 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2020
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 76
Energimerking B
FINN.no 315350241
Sist endret 18.09.2023 11:32
Prisantydning 8 350 000,-
Totalpris 8 569 369,-
Fellesutgifter 5 609,-

Beregnet totalkostnad

8 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 208 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 350 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 219 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 569 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet beliggende i 4. etasje i et kombinert næring/boligbygg med flere boenheter.
Foruten adkomst via felles inngangsparti med porttelefon, felles gang med trappeoppgang og heis, inneholder leiligheten: Hall, stue/kjøkken, 3 soverom/tv-stue, 2 bad/wc og vaskerom.

- 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Heisadkomst fra felles garasjeanlegg og opp til leilighetsplanet.
- 1 lagringsbod i kjeller.

Standard

Velkommen til en moderne innredet og stilfull leilighet, som bærer preg av påkostet materialbruk, god teknisk standard og funksjonelle løsninger!

Leiligheten ligger i tredje etasje og har adkomst via felles oppgang med heis samt trappefri adkomst fra parkeringsplassen i den felles garasjekjelleren. Gangen er innbydende med slette veggflater og lekre fliser. Det er gulvvarme og høyt til himlingen. Langs den ene veggen i gangen er det en stor skyvedørsgarderobe og porttelefon.

Leiligheten har et moderne kjøkken med åpen løsning mot stuen og spisestuen. Perfekt til store sosiale sammenkomster med familie og venner.

Innredningen har delikate fronter og benkeplate. Over benken er det montert belysning for arbeidslys ved kokkelering, og over kokesonen er det installert ventilator. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som medfølger: Induksjonstopp, stekeovn, to kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin.

Stuen er tiltalende med store vindusflater som slipper inn godt med lys. En glassdør fører ut til en snerten balkong, en vidunderlig romforlengelse i sommerhalvåret. Samt man har en ytterligere stor terrasse vendt mot sør og vest som bader i sol. Her har man forøvrig lys og strøm, perfekt for elektrisk varmelampe for å forlenge sommerkveldene og sesongen! På stuegulvet er det lys 1-stavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme, mens veggflatene er malt i tidsriktige farger. Den listfri overgangen mellom vegg og himlingen understreker leilighetens moderne preg! Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

Badene er stilrene med duse farger på flisene! Det er elektrisk gulvvarme og downlights i himlingen. Badet har vegghengt toalett, dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, ekstra dusjhode og innfellbare dører i herdet glass. Den øvrige innredningen består av heldekkende servant med lyse skuffer og et speilskap med integrert belysning. Soverommene er smakfullt innredet med slette veggflater og lys 1-stavs eikeparkett.

Ekstra lagringsplass finnes i sportsbod i kjelleren.

Velkommen til visning, denne vil virkelig appellere til den kresne!

Kort fortalt:
- To uteplasser
- Parkeringsplass
- 3 Soverom
- Vannbåren varme, elektrisk på bad
- Sportsbod i kjeller
- Eget vaskerom
- Felles takterrasse
- Balansert ventilasjon
- Hvitevarer på kjøkken medfølger
- Sentral beliggenhet
- Moderne og stilrent
- Trappefri adkomst via heis
- Bør sees!!

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Havegaten på Kaldnes er del av en nyere bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder, Spar-butikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Felleskostnader

5 609 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, fjernvarme, garasjeplass, div. honorarer, utvendig vedlikehold og andre driftskostnader.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, ca. kr. 545,- pr. mnd. (inkludert i fellesutgifter).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Havegaten 1, består av 55 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner på eiendommen GBNR. 1003/76 i Tønsberg kommune.

Forretningsfører i sameiet er USBL.
Styreleder i sameiet er Lars Andreas Speilberg.

Styret i Sameiet Havegaten 1 er også styre for garasjen (egen næringsseksjon).

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid har blant annet omhandlet:
- Opprettet/bygge rutiner, opprettet og reforhandle avtaler m.m.
- Fremforhandlet ny vedlikeholdsavtale for EL med Alt Installasjon.
- Har hatt fokus på å minimere bruken av energi gjennom året.
- Det ble oppdaget kre i bygget, og styret valgte i samarbeid med forsikringsselskapet å få utført en kartlegging i hele sameiet.
- Terjesen har gjennomført en kartlegging tilknyttet varmt og kaldt vann, samt kommet med mulige løsninger.
- Holdt 7 styremøter, samt møter med forretningsfører, samarbeidspartnere og leverandører.
- Bruken av parkeringssystemet har bedret seg det siste året med tanke på brukerfeil og tekniske feil.
- Godt samarbeid med vaktmester tilknyttet vannansamling i garasje.
- Utført service på parkeringsanlegget iht. vedlikeholdsavtalen (halvårlig), samt vask av garasjen.

- Sameiet har en rammeavtale for solskjerming med Fasadeprodukter AS. Avtalen gir kollektiv rabatt til andelshaverne og skal benyttes.

- Den enkelte seksjonseier som installerer solskjerming er fullt ut ansvarlig for evt. skade på fasadene som forårsakes av montering og bruk av solskjermingen. Reparasjoner skal initieres og betales av seksjonseier selv. Se sameiets husordensregler for utfyllende informasjon.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP3222495

Regnskap

Driftsinntekt i 2022 var tilsammen kr. 1 703 908,-.
Driftskostnad i 2022 var tilsammen kr.1 429 384,-.
Regnskapet for 2022 viser et overskudd kr. 274 524,- og sameiets eiendeler pr. 31.12.2022 er kr. 2 149 930,-

Resultatregnskap 2022 og årsmelding 2022 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I henhold til sameiets vedtekter omfatter vedlikeholdsplikten i sameiet utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.

Sameiet har en rammeavtale for solskjerming med Fasadeprodukter AS. Avtalen gir kollektiv rabatt til andelshaverne og skal benyttes. Se sameiets vedtekter for informasjon over hvilke typer solskjerming som tillates og i hvilke farger.

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 127 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue/kjøkken, 3 soverom/tv-stue, 2 bad/wc og vaskerom.

Bod i underetasje/kjeller på ca. 5 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 09.08.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 052 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Heisadkomst fra felles garasjeanlegg og opp til leilighetsplanet.
Utleie av parkeringsplass kan kun skje til seksjonseiere/beboere i Sameiet Havegaten 1.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 4. etasje i boligblokk oppført i tre, stål og betong i 2020. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til vaskerom. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til bad (ved kjøkken) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende hall og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2020. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til bad (ved hall) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2020.

Utvendig
Vinduer i tre og balkongdører i tre. Balkonger i tre og stål.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og fliser. Malte vegger og tak. Fliser på vegg i våtrommene. Støpt betong eventuelt betongelementer. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Vaskerom: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende skyllekar, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Bad/wc (ved kjøkken): Fliser på gulv og vegg. Platet/malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Ventilering via balansert ventilasjonsanlegg (avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør).

Bad/wc (ved hall):
Fliser på gulv og vegg. Platet/malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Ventilering via balansert ventilasjonsanlegg (avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Benkeplate med nedfelt kum. Integrerte hvitevarer. Det er antatt avtrekk via balansert anlegg.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Sprinkleranlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc (ved hall): Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc (ved kjøkken): Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone dels mot annen boenhet og dels mot soverom med innredning langs vegg mot vaskerommet).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det ble ved overtakelse reklamert på to punkter. Det første var terrassedør ut fra TV-stue/soverom som ikke åpnet skikkelig. Denne ble justert og har siden fungert som den skal. Det andre var en veggflis i dusjsonen som hadde et estetisk avvik, denne ble byttet og ser nå lik ut som resten.
- Det oppleves tidvis noe knirk i parketten enkelte steder.
- Det ble observert skjeggkre i et par leiligheter i en annen oppgang. Alle leiligheter og boder i sameiet ble gjennomgått for sikkerhetsskyld. Ingen skjeggkre funnet i denne leiligheten eller andre leiligheter i oppgang F.
- Ingen pendellamper eller vegghengte møbler medfølger i salget.

Videre opplyser selger om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- Justert terrassedør og tilpasset gulv under kjøkkenøy.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning, datert: 14.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for bolig, datert 07.09.2020. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

- Ventilering med balansert ventilasjon.
- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 4 500 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 891,51 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 538 228 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 537 620 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til rød sone, funksjons- og kvalitetskrav til bygninger, anlegg og utearealer, utforming, lekeplass, fortau, kombinert bebyggelse og anleggsformål, uteoppholdsareal og annen veggrunn, vedtatt 13.09.2017 (planID 20150111). Relaterte planer til eiendommen er G/S Banebakken, Solveien og Kaldnesgaten, vedtatt 07.12.1994 (planID 65203) og Kaldnes felt F og G, vedtatt 01.02.2006 (planID 65215). I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse-nåværende og strandlinje sjø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger opplyser at de har mottatt varsel om regulering av Scanropetomten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 12.08.1943, dagboknr. 2007, gjelder: Tilkobling til kloakkledning.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 13.08.1943, dagboknr. 2024, gjelder: Tilkobling til kloakkledning.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 16.06.1954, dagboknr. 1378, gjelder: Eier av Havegaten 5 tillater eier av Havegaten 3 å oppføre garasje inntil eiendomsgrense.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 29.08.1956, dagboknr. 2266, gjelder: Rett for Havegaten 5 å oppføre garasje mot eiendommen Havegaten 3.
Bestemmelse om gjerde, tinglyst 18.04.1962, dagboknr. 1282, gjelder: Ev. gjerde bekostes av eier.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.05.1971, dagboknr. 2157, gjelder: Rett for Kaldnesalleen 4 å tilkoble eksisterende ledninger til nødvendige avløps- og vannledninger i Havegaten 1.
Erklæring/avtale, tinglyst 30.12.1975, dagboknr. 7170, gjelder: Avtaler ang. overdragelse av forretningsbygg i 1975.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 10.03.1988, dagboknr. 3452, gjelder: Plikt til å avstå nødvendig, ubebygget grunn til veiutvidelse, samt fellesarealer, fellesanlegg, ev. nødvendig adkomst for nabotomt og transformatorstasjon. Ved salg av ubebygde, innløste tomter eller deler av samme, har kommunen forkjøpsrett. Rett for kommunen til å legge vann- og kloakkledninger over de innløste tomter uten erstatning til eieren. Det samme gjelder ledninger for elektrisk strøm, telekommunikasjoner, gass m.m., samt rett til nødvendige reparasjoner og utbedringer av disse, og har videre rett til adkomst over de innløste tomter for slikt arbeid.
Seksjonering, tinglyst 14.05.2020, dagboknr. 2458091.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og 2 kjøleskap med frys.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Pendellamper og vegghengte møbler.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det er observert skjeggkre i et par leiligheter i en annen oppgang i sameiet. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre, og kan spre seg mellom leiligheter. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.
Selger opplyser alle leiligheter og boder i sameiet er gjennomgått for sikkerhetsskyld. Ingen skjeggkre er funnet i denne leiligheten eller andre leiligheter i oppgang F.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Havegaten 1F, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 76 snr. 34 org.nr. 925180734 og 2/92 del av Gnr. 1003 bnr. 76 snr. 57 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0184

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.