Eik

Nydelig familiebolig med 7 sov, 3 bad & hybel - Stor solrik tomt - Utsøkt beliggenhet i rolig blindvei

Idrettsveien 19 , 3122 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over 5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

17%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 205 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 1 624 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1960
Gårdsnummer 82
Bruksnummer 288
Energimerking G
FINN.no 320951682
Sist endret 06.11.2023 10:38
Prisantydning 7 490 000,-
Totalpris 7 693 669,-

Beregnet totalkostnad

7 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 693 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor og innholdsrik familiebolig bestående av følgende:
1.etasje: Entre med garderobe, to soverom, gang, bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue og entré til balkong og terrasse på tilsammen ca. 100 m2.

2.etasje har gang, tre soverom, separat toalett, bod, to kott.

Underetasje er innredet med to ganger, trappegang, to soverom, hybelkjøkken (ikke i bruk i dag), stort flislagt bad og toalettrom/bad. Direkte utgang til terreng fra gang. Underetasjen fikk nylig godkjent bruksendring med ferdigattest.

Garasje.

Standard

Velkommen til Eik og denne supre familieboligen i Idrettsveien 19. Boligen har en utsøkt beliggenhet med "idretten" som nærmeste nabo - et eldorado for den aktive familien. Boligen er oppført i 1960 og har tilbygget del fra 1970. Boligen er stor og meget innholdsrik md bl.a. 7 soverom og 3 bad. Boligens underetasje har nylig blitt godkjent bruksendret med ferdigattest.

Kjøkkenet har en innredning fra 2017 i hvit høyglans med benkeplate i laminat med oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass og har plass til et kjøkkenbord ved behov. Det er en praktisk øy på kjøkkenet som fint kan fungere som anretningsbord eller spiseplass. Etasjen har ellers en stor åpen stue, samt to soverom og et flislagt bad med dusjkabinett, servant med skap og toalett.

Tar du turen opp i 2. etasje så finner du i alt tre soverom, samt gang og separat toalett. Det ene soverommet er stort og fungerer fint som et ungdomsrom. De to andre rommene har noe mindre, men likevel en god størrelse. Disse rommene har en nisje som brukes til seng. Godt med lagringsplass i etasjen.

Tar du turen ned i underetasjen så finner du boligens største bad som er i en rustikk stil med fliser på gulv. Det er montert båre badekar og dusj, samt plassbygget benk med servant og opplegg til vaskemaskin. Det er montert en skyvedørsgarderobe på badet. Etasjen forøvrig inneholder to soverom hvor det ene kan fungere som kjellerstuen. Rommet er stort og har egen peis for vedfyring. Det finnes et bad til i etasjen så her kan man fint huse gjester mm som bruker sitt eget bad.

Her får du en godt vedlikeholdt enebolig som det siste året har blitt tilført en moderne touch med maling og nye gulver. Boligen holder en "flytt rett inn" standard og har en praktisk planløsning. Det er store vindusflater, særlig på hovedplanet, hvor du får et nydelig utsyn over omgivelsene rundt og bort på fotballbanen. Her kan du følge med på ungene spille fotball fra stuevinduet.

Beliggenhet

Attraktiv og etterspurt beliggenhet på Eik med gåavstand til områdets fasiliteter. Supersentralt og fordelaktig beliggende på populære og attraktive Eik. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder blant annet Eikskogen, Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager og barneskole - perfekt for en barnefamilie - med kort og fin skolevei til barneskolen. Ved Eik skole finner du et eldorado av aktivitetstilbud. Her er en av landets beste fotballbaner, sykkel- og skatepark, klatrepark mm. Perfekt for en aktiv familie. Eiendommen grenser så og si til Idretten som er et perfekt oppholdssted for barn og unge som liker fotball.

Det er sykkelavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall, egen elektrisk wakeboard og vannskipark på tredje dammen og treningssenter ved Gressbanen.

Gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum, og togstasjon med flere avganger som frakter deg enkelt til Oslo eller andre Vestfoldbyer. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/internett fra Altibox.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind

Boligens areal

Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 207 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 2 ganger, kjøkken, vaskerom, bad, toalettrom/bad og 2 soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.

2. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom og toalettrom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Deler av 2.etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak og derfor ikke medregnet i arealoppsettet. I tillegg er begge kott i 2.etasje ikke måleverdig areal på grunn av mindre enn 60 cm fri bredde i en høyde på 1,90 meter og derfor ikke medregnet i arealoppsettet.

Utvendig bod på ca. 8 m² under balkong er ikke måleverdig areal på grunn av lav takhøyde og inngang kun fra utsiden og er derfor ikke medregnet i arealoppsettet.

Garasje:
Bruksareal: 16 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 08.08.2023 utført av takstmann Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 624 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor og velstelt hage med god plass til aktiviteter for store og små. Tomten er opparbeidet med store plenarealer, særlig på østsiden, men også noe mot sør. Tomten har to "platåer" og nedre del er flat og lettstelt og har meget god plass til trampoline og ballspill. Tomten er gjerdet inn med hekk mot naboen. Eiendommen har store utearealer og markterrasser med gode solforhold. Det vil være mange muligheter for flere soner med utemøblement. Det er lite til ingen innsyn til uteplassene og hagen. Hagen forøvrig er beplantet med prydbusker og frukttrær. Gårdsplassen er asfaltert og har plass til flere biler eller henger og campingvogn.
Selger opplyser at nabo i Idrettsveien 23 eier en liten del av tomten ved enden av gårdsplassen. Idrettsveien 19 har tinglyst rettighet til adkomst over dette arealet.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Frittliggende enebolig med enkel frittstående garasje beliggende på Eik i Tønsberg Kommune. Boligen er over tre plan pluss ett kaldloft med lav takhøyde. Adkomst i boligens 1.etasje. Asfaltert gårdsplass med biloppstillingsplasser. Skrånende tomt med plenarealer og diverse beplantning. Sydvestvendt balkong og terrasse i 1.etasje. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig stående og liggende trekledning. Vinduer i 2-lags glass. Yttertaket på opprinnelig del av boligen har saltaksform og tekket med takstein. Yttertaket på tilbygget del er har svak ensidig helling og tekket med asfaltpapp. Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe. Boligen har naturlig ventilasjon via vegg og vindusventiler. Separat avtrekk fra kjøkken 1.etasje og bad.

Enebolig bestående av følgende:
Underetasje med to ganger, trappegang, to soverom, kjøkken, bad og toalettrom/bad. Direkte utgang til terreng fra gang.
1.etasje med entre, to soverom, gang, bad, stue og kjøkken. Utgang fra stue og entre til balkong og terrasse på tilsammen ca. 100 m2.
2.etasje med gang, bod, to kott, toalettrom og tre soverom.

Våtrom
Bad i underetasje:
Årstall er oppgitt fra tidligere tilstandsrapport uten at dette kan angis mer konkret. Bad fra år 2006. Gulvvarme. Gulvflater belagt med fliser. Veggflater med fliser og malte murflater. Himlingsflater med panel. Dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Frittstående hjørnebadekar med hånddusj. Plassbygd benk belagt med fliser og toppmontert servant med ettgreps blandebatteri. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte i yttervegg. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. To sluk i plastmateriale. Opplegg for vaskemaskin. Skyvedørsgarderobe med speilfronter. I følge tidligere tilstandsrapport er dusjkabinett og badekar fra år 2015.

Bad i 1. etasje:
Årstall er oppgitt fra tidligere tilstandsrapport uten at dette kan fastslås konkret. Flislagt bad fra år 2002. Gulvvarme. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Servantskap med heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Dusjkabinett fra år 2022 med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Himlingsflater med malt panel. Avtrekk via elektrisk avtrekksvifte og ventil i yttervegg.

Kjøkken
1. etasje:
Kjøkkeninnredning fra år 2017 med hvite slette fronter. Benkeplate i laminat med oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nedfelt 80 cm induksjonstopp. Komfyrvakt. Ventilator med avtrekk. Integrert stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte flater og malt panel. Himlingsflater med malt panel og innfelte downlights. Vannrør av typen rør i rør. Waterguard. Avløpsrør i plastmateriale.

Underetasje:
Kjøkkeninnredning av ukjent alder med hvite slette fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Nisje for frittstående komfyr. Ventilator med kullfilter. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malt panel og malte murflater. Fliser på vegg mellom benk og overskap. Himlingsflater med panel.

Spesialrom
Toalettrom i underetasje:
Opprinnelig bad av ukjent alder. Dusj er tatt bort og i dag benyttes rommet kun som toalettrom. Gulvflater belagt med fliser. Sokkelflis på vegg. Veggflater med malte murflater og malt panel. Servantskap med hvite slette fronter og toppmontert servant med ett-greps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin. Vannopplegg for dusjkabinett. Veggmontert elektrisk panelovn. Himlingsflater med panel. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør i kobber. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale med påstemplet produksjonsår 2002. Naturlig ventilasjon via ventil i yttervegg.

Toalettrom i 2. etasje:
Gulvflater belagt med gulvbelegg. Veggflater med malte flater. Himlingsflater med malte flater. Servantskap med mørke slette fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Gulvmontert toalett. Vannrør i kobber av ukjent alder. Avløpsrør i metall trolig fra byggeår. Lysarmatur med stikkontakt på vegg. Naturlig ventilasjon via veggventil.

Tekniske installasjoner
Årstall er oppgitt fra tidligere tilstandsrapport uten at dette kan fastslås konkret. Vannrør av kobber og stedvis rør i rør. Boligens innvendige stoppekran er plassert i gang i underetasje. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Stakeluke i vegg på lite toalettrom i underetasje. To varmtvannsberedere på ca. 200 liter, i skyvedørsgarderobe på bad i underetasje hvorav en er av ukjent alder og en fra omkring år 2016. Luft til luft varmepumpe fra år 2011 og er plassert på stort soverom i underetasje.


Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:

Toalettrom i underetasje:
- Sanitærutstyr/innredning: Klosett har sprekk/riss i porselen og lekker. Klosett bør skiftes ut. Sjablongmessig prisanslag: Kr 0 - 10 000,-.

Ildsteder / skorsteiner innvendig:
- Ildsteder inne i boligen: Det er ikke etablert ubrennbar plate foran ildsted i underetasje. Ubrennbar plate må etableres. Sjablongmessig prisanslag: Kr 0 - 10 000,-.

Forstøtningsmurer:
- TG 3: Det er til dels store skjevheter og deformasjoner på forstøtningsmuren. Utbedrende tiltak vurdert å være nødvendig. Tiltak med utskifting av støttemuren må påregnes. TG 2. Rekkverkets tilstand og utforming vurderes også å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten. Tiltak anbefales i sammenheng med utbedring av støttemuren. Sjablongmessig prisanslag gjelder for TG 3. Sjablongmessig prisanslag: Kr 100 000 - 300 000,-.


Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:

Toalettrom i underetasje:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Vannrør: TG 2 gjelder for de deler av røropplegget som er av eldre dato, og er satt på grunn av alder, materialvalg og usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater eller ved oppkant ved dørterskel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets vegger. Rommet tilfredsstiller ikke dagens krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Fornying av slukmansjett og klemring bør påregnes. Ved en eventuell oppgradering av rommet bør det etableres tilstrekkelig tettesjikt på gulv og vegger. Dersom rommet skal benyttes som baderom slik det fremstår på befaringstidspunktet må det benyttes tett dusjkabinett og det må i tillegg utvises forsiktighet med eventuelt vannsøl.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste et fallforhold på 0,0 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. I tillegg er det stedvis motfall på gulvet. Ovennevnte er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.

Bad i underetasje:
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
- Overflater vegger: Stedvis fuktmerker registrert. Ukjent årsak. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommet veggflater. Rommet tilfredsstiller trolig ikke krav til dagens fukt- og lekkasjesikkerhet. Tilstrekkelig tettesjikt bør etableres ved en eventuell oppgradering av våtrommet. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater og ved eventuelt oppkant ved dørterskel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Overgang sluk og membran: Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket under dusjkabinett, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet. Ytterligere undersøkelser anbefales for å stadfeste eksakt utførelse og om det er behov for eventuelle tiltak. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt i sluk under badekar er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov for.
- Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt slukene grunnet plassering av dusjkabinett og badekar, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til fremkant av badekar er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm og til 0 mm til fremkant ved dusjkabinett. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. god avrenning til sluk.
- Annet: Sprekk påvist i ett glass i skyvedørsgarderobe. Utskiftning av speilfront bør påregnes.

Bad i 1. etasje:
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Vannrør bør fornyes ved en eventuell oppgradering av våtrommet.
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring: Tilkomst til sluket under dusjkabinett er utilfredsstillende.
- Sanitærutstyr / innredning: Servant har sprekk/riss i porselen. Servant bør skiftes ut. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
- Overflater vegger: Stedvis manglende flis pga. tidligere dusjvegger.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjikt på vegger og gulv: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Det kan heller ikke verifiseres eventuell utførelse på oppkant på membran ved døråpning. Overgang sluk og membran: Grunnet plassering av dusjkabinett er det ikke mulig å foreta undersøkelse av sluket. Dette kan ha betydning for rommets lekkasjesikkerhet.
- Fallforhold (gulv): Det er ikke mulig å måle lokalfall rundt sluket grunnet plassering av dusjkabinett og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv ved rommets døråpning og frem dusjkabinett til er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. god avrenning til sluk. Ved en eventuell oppgradering av våtrommet bør fall utbedres.
- Avløpsrør (inkl. sluk): Sluk ikke tilgjengelig for inspeksjon på grunn av dusjkabinettets plassering, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand på sluket. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Kjøkken i underetasje:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater vegger: Se pkt. "Rom under terreng" for kommentar.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje samt at det er stedvis knirk i gulvet. Gulvoverflater bør påregnes fornyes.

Toalettrom i 2. etasje:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Øvrige rom i 1. etasje:
- Annet: Det er stedvis løse fliser i trapp i entre. Løse fliser bør limes og fuges. På befaringstidspunktet er det ikke belistet rundt karnapp på stort soverom. Tiltak med belistning bør påregnes.

Rom under terreng:
- Fuktskjolder/-merker observert på vegger blant annet på bad og på kjøkken. Tiltak for å stoppe fukt bør påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser bør påregnes for å fastlegge eventuelle tiltak.
- Overflater gulv: Gulvet bærer stedvis preg av slitasje. Overflater bør stedvis fornyes.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Etasjen har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette sammen med deler av dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for eventuelle tiltak. På grunn av lagrede gjenstander og begrenset fremkommelighet var det ikke mulig å foreta hulltaking og fuktmåling i utforet trevegg. TG 2 er satt for å belyse risiko. Etasjen har enkelte gulv under bakkenivå som er opplektet. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i konstruksjonen. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for eventuelle tiltak.

Loft i 2. etasje:
- Overflater himling/undertak: Det ble observert stedvis fukt/kondensmerker i undertak og stedvis på synlige takbjelker i kneloft, som trolig er av eldre opprinnelse. Krever uansett oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov for. Fuktmerker i himling på stor bod observert, men er trolig av eldre opprinnelse. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er i all hovedsak lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk og fare for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.

Råloft:
- Helhetsvurdering: Det er svært begrenset tilkomst for inspeksjon av loftet på grunn av lav takhøyde, og av den grunn er det ikke utført en fullverdig inspeksjon, og av den grunn kan det ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. Der ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt- /kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: TG2 er satt iht. NS3600 (som henviser til dagens forskriftskrav) grunnet sikkerhet. Trapp til underetasje: Det er for stor lysåpning mellom rekkverkspiler, målt til ca. 12 cm. Kravet er maks 10 cm. Håndløpere på vegg mangler. Trapp til 2.etasje. Håndløper på vegg mangler på en side. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Etasjeskiller - 2.etasje:
- Skjevhetsmåling: Målbare og stedvis merkbare skjevheter registrert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på ca. 26 mm på soverom 5 (TG 2), og ca. 12 mm på soverom 7. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - Underetasje:
- Skjevhetsmåling: Målbare skjevheter registrert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på ca. 17 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Skjevhetsmåling: Målbare skjevheter registrert. Det ble målt en høydeforskjell mellom høyeste og laveste målepunkt på ca. 16 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder: TG 2 gjelder for den eldste av berederne og er satt på grunn av alder og usikker restlevetid. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskifting i fremtiden. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Vannrør: TG 2 er valgt på de vannrør i boligen er av eldre dato. Tilstandsgrad er satt ut fra alder, materialvalg og usikker restlevetid. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør: fra alder, materialvalg og usikker restlevetid. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. Skjulte avløpsrør er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Type rør, tilstand og alder er derfor ikke mulig å vurdere. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men dette kan ikke utelukkes. TG2 er valgt for å belyse risiko som følge av manglende inspeksjonsmulighet og usikker restlevetid.

Radon:
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: TG 2: Det observeres løse ledninger i boligen. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Informasjon: Den eldste varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med plugg, noe som kan føre til fare for varmgang, selv om dette var iht. forskrifter ved installasjonstidspunkt for berederen. Anbefaler tiltak med tilkobling via fast koblingsboks/servicebryter.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader inkl. kledning: Det er observert stedvis blærer på utvendig maling ett par steder. Tiltak med skraping, grunning og maling av de aktuelle områdene anbefales. Vindusomramminger har stedvis symptomer på slitasje, elde og tegn på råte. Av den grunn kan det heller ikke utelukkes følgeskader i selve konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales for å stadfeste behov for tiltak. Det ble registret noe liten luftespalte bak trekledning. Forholdet kan redusere levetiden til kledningen og veggkonstruksjonen. Tilstrekkelig lufting bør etableres. Vindskier bærer stedvis preg av slitasje. Ytterligere undesøkelser og eventuelle utskiftninger bør påregnes.

Dører og vinduer:
- Vinduer: De vinduer som er av eldre dato har stedvis behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må også kunne forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. I tillegg ble det påvist sprekk i glass på karnapp i 1.etasje og i ett vindu i 2.etasje. Utskifting av sprukket glass bør påregnes. Beslag/vannbrett over badevindu i 1.etasje har feil utførelse ved at det ligger utenpå kledningen. Dette kan føre til fuktinntregning i konstruksjonen med risiko for påfølgende skader som en konsekvens. Tiltak med riktig utførelse av beslag inn bak ytterkledning anbefales utført.

Yttertak på opprinnelig del av boligen:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det ble påvist symptomer på begynnende groing på takstein. Anbefaler derfor rens og vask av takstein.
- Takgjennomføringer: På grunn av sikkerhetsmessige vurderinger av den bygningssakkyndige ble disse ikke undersøkt, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. TG 2 er satt for å belyse risiko som følge av manglende inspeksjonsmulighet.
- Konstruksjon: Se pkt. "Loft/innredet/2.etasje" for kommentar.
- Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.

Yttertak på tilbygget del av boligen:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er stedvis registrert symptomer på elde og slitasje på taktekkingen, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder, observert tilstand og usikker restlevetid. Pappshingel på utsiden av gesimskasser bærer preg av alder og slitasje, noe som tilsier usikker restlevetid. På grunn av observert tilstand kan det derfor ikke utelukkes skjulte skader. Utskiftinger av pappshingelen på utsiden av gesims bør derfor planlegges.
- Sluk og andre avrenningsmuligheter inkludert fallforhold: Det er kun etablert ett nedløp fra taket, noe som er for lite i henhold til dagens krav med tanke på god avrenning fra taket. Av den grunn er det ekstra viktig at det overvåkes nøye slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Konstruksjon: Konstruksjonen er i all hovedsak lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk og fare for skjulte skader. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
- Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.
- Annet: Det ble observert stedvis tegn til begynnende råte i forkantbord i front under gesims. Ytterligere undersøkelser anbefales for å stadfeste eventuelle behov for utbedringer.

Balkonger, terrasser, veranda etc. - 1.etasje:
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: TG 2: Overflatebehandlingen på rekkverk er slitt og har behov for oppgradering. TG IU: Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. Informasjon: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter og avviker fra dagens byggeteknisk forskrift selv om det trolig tilfredsstilte forskriftskrav ved oppføringstidspunkt. Ingen tiltak er derfor vurdert som nødvendig.
- Annet: Markise er ikke vurdert eller funksjonstestet, men synlig kappe er noe slitt. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det ble observert symptomer på stedvis fukt i bod under balkong. Dette kan være fra før tettesjikt ble fornyet. Krever uansett oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Utvendige trapper - Mot nord:
- Helhetsvurdering: Overflatebehandlingen er slitt og bør fornyes.

Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur: Pussavskalling er stedvis observert på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Stedvis fornying av pussoverflater anbefales.

Drenering:
- Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Fuktsikring av grunnmur: Det er høyst usikkert om hele grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Terrengforhold: Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget må etableres.
- Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Se pkt. "Rom under terreng" for kommentar.
- Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Inkl. eventuell krypekjeller og plate på mark: Se pkt. "Rom under terreng" for kommentar.
- Alder: TG 2 gjelder de deler av drenering som er av eldre dato/opprinnelig byggeår: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Frittstående byggverk - Garasje:
- Helhetsvurdering: Det er kun foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. I tillegg er det også registret enkelte skjevheter.


Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:

Toalettrom i underetasje:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Rommet har tilstøtende vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Bad i underetasje:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.

Kjøkken i 1. etasje:
- Innfelte/gjennomgående installasjoner: Downlights - Det ble ikke foretatt demontering av utstyr og følgelig er det ikke utført inspeksjon inne i selve konstruksjonen. For eventuelle ytterligere undersøkelser henvises det til el-fagkyndig person.

Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Andre VVS-tekniske anlegg (eksempelvis luft/luft varmepumpe): Luft til luft varmepumpe: Installasjonen er ikke vurdert av undertegnede da dette krever egen spisskompetanse. For eventuelle ytterligere undersøkelser henvises det til fagkyndig person.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
- Annet: Fundamenter er skjulte og ikke tilgjengelige for inspeksjon, og følgelig kan det ikke sies noe om eksakt utførelse på disse.

Grunnmur, fundamenter:
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.


Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bad 1. etg. (info hentet fra tilstandsrapport ved kjøp): Avvik i fallforhold til sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er ikke tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. (Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring.) Bad underetasje: Det er ikke påvist noen membran i vegger. Avvik i fallforhold til sluk. Det er ingen synlig membran opp ved dør. Det er svak liming av noen fliser, som løsner litt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er med fuktindikator registrert noe fukt i muroverflater, men disse tåler fukt, og er trolig fuktighet fra grunnen ute.
- Satte inn dusjkabinett på bad i 1. etasje 2022. Utført av Fairprice Håndverk AS.
- Utvendig vann og avløp ble lagt nytt i 2013. Utført av Varme & Bad AS (Zetlitz).
- Info hentet fra tilstandsrapport ved kjøp: Det er registeret noe fukt i underetasjen, på kjøkken og bad. Det var fuktproblemer da forrige eier kjøpte huset. Siden mot garasje ble gravd opp og drenert i 2009.
- Forrige eier bygde ny terrasse ved egeninnsats.
- Byttet lamper, satt inn stikkontakter 2022. Utført av Borgeskogen Elektro AS.
- Viken Fiber har lagt inn fiber til boligen 2022.
- Det bygges på nabotomten.
- Underetasjen er innredet av tidligere eiere uten søknad. Nåværende eier sendte søknad om bruksendring til kommunen og fikk dette godkjent. Ferdigattest foreligger.
- Nabo eier en liten tomteflik på enden av gårdsplassen. Idrettsveien 19 har tinglyst rettighet til adkomst over denne tomtefliken.
- Den ene kursen i underetasjen er litt liten, så man må ikke bruke for mye strøm på en gang, da går sikringen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jon Simonsen, datert: 22.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for 1-mannsbolig, datert 05.04.1960, ferdigattest for tilbygg, datert 10.10.1970 og ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, datert 22.09.2023.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Eik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Boligen har en innredet hybel i underetasjen med eget bad, kjøkken, stue/soverom, soverom 2, gang og bad. Hybelen er ikke leid ut pr i dag.
Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
Boligen kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 758,- pr. år.
Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 680 631,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 050 271,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Deler av eiendommen ligger i et område regulert til annet friområde (idrettsanlegg/lek/park), med plannavn "Sentrumsområdet til idrett og kulturelle/sosiale aktiviteter på Eik", vedtatt 03.11.1987. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse og idrettsanlegg - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Relaterte planer som berører eiendommen er "en del av Eik søndre/Velle", vedtatt 05.12.2007 med planID 03121.

Offentlige planer

Selger opplyser at det p.t. bygges på nabotomten.
Det er regulering under arbeid med igangsatt planleggingsarbeid på et område med plannavn "Velleskogen" og planID 0163.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 23.11.1966, dagboknr. 504896, gjelder: Rett for Telegrafverket til å plassere kabelgrøft på eiendommen.
Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 19.04.2002, dagboknr. 4904, gjelder: Rett for GBNR. 82/22 til å legge avløpsledning over eiendommen GBNR. 82/288. Det gis videre rett til drift og vedlikehold av anlegget.

Rettighet på eiendommen GBNR. 82/22 og 631 i Tønsberg kommune:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 24.08.1966, dagboknr. 503275, gjelder: Eier av GBNR. 82/288 har tillatelse til å oppføre garasje i en avstand av 2 meter fra felles eiendomsgrense med GBNR. 82/22.
Bestemmelse om veg, tinglyst 07.03.2023, dagboknr. 248185, gjelder: GBNR. 82/288 har rett til adkomst til eksisterende bolig i Idrettsveien 19, over GBNR. 82/22 sin tomt.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går overvanns-, spillvann- og vannledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 29.08.2022. Det ble ikke avdekket avvik på fyringsanlegget den gang. Siste feiebesøk ble utført 29.04.2020.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Idrettsveien 19, 3122, Tønsberg, Gnr. 82 bnr. 288 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0188

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.