Tønsberg

Attraktivt beliggende på Solvang - kort vei til alt - smakfullt interiør og svært innholdsrik bolig! BØR SEES!

Ibsens vei 16 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

20%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Borettslag
Primærrom 104 m²
Bruksareal 109 m²
Tomt 13 869 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1985
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 329
Energimerking G
FINN.no 316858298
Sist endret 20.09.2023 10:16
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 001 409,-
Fellesutgifter 3 200,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) 2 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 992 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 409,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 001 409,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang med trapp opp til 2. etasje, stue med vedovn og utgang til terrasse, kjøkken med spiseplass, dusjbad/wc med servant, praktisk vaskerom med utslagsvask og utgang ut. 1 bod ved inngangspartiet.
2. etasje: Oppgang/gang, 3 soverom hvorav det ene har skyvedørsgarderobe og utgang til balkong, dusjbad/wc med badekar og servant i innredning, bod.
Loft: Ikke gulvet loft og kryploft.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Frittliggende garasje med 1 bod.

Standard

Velkommen til Ibsens vei 16!

Attraktivt beliggende på Solvang - sentralt og fordelaktig nær det aller meste.

Svært innholdsrik og praktisk enebolig. Kjøkkenet må fremheves - et utrolig hyggelig rom med spiseplass ved vindene. Selve kjøkkeninnredningen er nylig malt og fremstår som delikat. Badet i 2. etasje ble påkostet og modernisert i 2013 med tidsriktige fliser på gulv og vegger. Badet har badekar, baderomsinnredning med tilhørende praktisk speilskap. Baderommet i 1. etasje er også påkostet og modernisert i 2019. Boligen er innvendig jevnlig oppusset med maling av veggflater, nå senest i 2023 hvor stuen og kjøkkenet ble malt. Ny utgangsdør på vaskerommet (2023). Ny varmtvannsbereder (2023). El-anlegget er modernisert med ny innmat (2022). Interiørmessig gjennomgående smakfullt og delikat.

Boligen oppleves som innholdsrik og har en veldig god atmosfære.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på attraktive Solvang - rolig og hyggelig blindgate. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, med blant annet Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Nærhet til dagligvareforretning, handelsområde på Kilen, sykehuset i Vestfold, barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen.

Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Sentral beliggenhet også i forhold til Torp Sandefjord Lufthavn som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Kombinasjonen stille, rolig- og allikevel supersentralt er en sjelden mulighet!

Felleskostnader

3 200 pr. mnd. Felleskostnader dekker bl.a. TV/internett, kommunale avgifter, festeavgift, felles bygningsforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld, diverse honorarer, snøbrøyting/brøyting, drift og vedlikehold, andre driftskostnader m.m.

Herav:
Felleskostnad kr. 2 831,-.
Kabel-tv (Viken Fiber og Altibox) kr. 369,-.

Borettslaget har felles grunnavtale med Viken Fiber og Altibox, den enkelte andelseier kan selv oppgradere for egen regning.

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke felleskostnadene. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning ved Viken Fiber og Altibox dekkes av fellesutgifter pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Kommunale avgifter dekkes av felleskostnader pr. mnd.
Bygningsforsikring dekkes av felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

2 000

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr. 2 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2023.

Fellesgjeld, kapitalkostnader og eventuell avdragsfrihet:
Lånenummer: OBOS01-98207920045
Restsaldo: kr. 1 977,-
Kapitalkostnader: kr. 43,-

Borettslag

Borettslag: Bekketunet borettslag, Orgnr: 948685035, består av 16 andelsleiligheter.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Styreleder er Tore Snekkestad.

Selskapet har spesielle vedlikeholdsvedtekter med utdypet vedlikeholdsansvar, se punkt 5 i vedtektene som er vedlagt i salgsoppgaven.

Man må kunne påregne dugnad som må utføres for fellesskapet.
Selger opplyser man har ansvar for klipping av husets del av plen ved øvre parkeringsplass, samt frivillig dugnad første lørdag i mai.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har gjennom året fulgt opp regnskap mot budsjett og nytt budsjett for 2023, samt forøvrig fulgt opp vanlig vedlikehold/dugnad.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån/IN-ordning).

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS01-98207920045.
Type: Annuitetslån.
Restsaldo (pr. 31.12.21): kr. 31 623,-.
Restløpetid: 4 pr og 5 mnd.
Termin pr. år: 12.
Type rente: flytende.
Rente: 5,60%.

Vi gjør oppmerksom på at vi kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Borettslaget asfalterte i 2020 og tok i den forbindelse opp et lån på kr. 50 000,-.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 587779

Regnskap

Driftsinntekt i 2022 var tilsammen kr. 537 600,-.

Driftskostnad i 2022 var tilsammen kr. - 560 085,-.

Regnskapet for 2022 viser et underskudd kr. 24 423,-.
Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital. Årsrapport og årsregnskap er godkjent under årsmøte 30.05.2023. Årets resultat overføres fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Resultatregnskap 2022 og årsmelding 2022 følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer som er andelseiere i boligbyggelaget være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
- Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.
- Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.
- Andelseier har forkjøpsrett etter ansiennitet i borettslaget.
- Hver andel gir enerett til å bruke en bolig i borettslaget og rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.
- En andelseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på eiendommen som er nødvendige på grunn av funksjonshemming hos en bruker av boligen.
- Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde.
- Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjon og utskiftning av slikt som rør, sikringsskap fra første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slikt som vannklosett, vasker m.m.
- Andelseierens vedlikeholdsplikt utvides til også å omfatte alt utvendig vedlikehold på sin bolig i borettslaget. Med dette menes både boligen fysisk, garasje, eventuelt tilbygg og det utvendige arealet som tilhører boligen, og som andelseieren har råderett (disponerer) over. Alt arbeid som andelseieren plikter å utføre skal han foreta uten ugrunnet opphold, og på en måte som er håndverksmessig forsvarlig. Oppfyller andelseieren ikke sin vedlikeholdsplikt eller reparerer han ikke skader han plikter å utbedre, kan borettslaget la arbeidet bli utført på hans kostnad.
- Borettslagets vedlikeholdsplikt begrenses å dekke vedlikehold av fellesarealer som vei og plenområder, samt kabelanlegg.

Utdrag fra husordensregler:
- Det er ikke tillatt å parkere i fellesinnkjørsler. Det er heller ikke lov å benytte fellesområder/parkeringsplasser til opplag av båter, campingtilhengere, biler eller lignende. Parkeringsplassene skal hovedsakelig benyttes som gjesteparkering.
- Bygningsmessige forandringer og forandringer på eiendommen ellers plikter andelseieren å søke rette instanser med kopi til styret i borettslaget.
- Fellesarealene er i første rekke til bruk for beboerne i borettslaget.
- Alle andelseierne plikter å gjøre seg kjent med og holde i orden sin del av fellesarealet.
- Av husdyr som ferdes ute, tillates katt og hund. Dyreeieren plikter å holde et forsvarlig tilsyn med disse.

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I husordensreglenes punkt 6 omtaltes at av husdyr som ferdes ute, tillates katt og hund. Dyreeieren plikter å holde et forsvarlig tilsyn med disse.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk har en høyde på ca. 84-85 cm. og 11-12 cm. åpning i rekkverk, krav til rekkverks høyde er 90 cm. og max 10 cm. åpning i rekkverk og opptrinn.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Kjøkken overflater og innredning: Generell aldrers slitasje.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Deler av den utvendige veggkledningen er oppsprukket og værslitt nederst og det er registrert påbegynnende råte enkelte steder (mest mot nord og øst).
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendig vinduer: Limte hjørnesammenføyninger på enkelte av vinduene sprekker opp som gjør at de subber i karmen.
- Utvendig dører: Generell alders slitasje.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Utvendig garasje: Gulv i garasje er lavest innerst i garasjen, dette gjør at ved snøsmelting fra bil vil det bli liggende noe vann på gulvet. Tydelige skjevheter i vegger som er best synlig ved port. Eier har i senere tid oppgradert garasje der gulv ble delvis rettet opp, som nevnt er det fremdeles noe skjevheter i gulv og vegger.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på +/-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er i tillegg målt høydeforskjell på ca. 15 mm gjennom hele rommet i soverom mot sydøst.
- Innvendig pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad ventilasjo: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Kjøkken avtrekk: Generell alders slitasje på avtrekksvifte.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap i vindfang. 63 Amp. hovedsikringer, 7 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter. Ingen unormal avvik men pga. alder på ledningsnett, kontakter og brytere samt det faktum at det ikke foreligger noen opplysninger om anleggets tilstand, anbefales det kontroll av elanlegget. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgradering.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Våtrom vaskerom generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. På grunn av strengere forskriftskrav må en forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstnadsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder/tettesjikt på rommet.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000,- - kr. 100 000,-.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner. Våtsone mot vaskerom.
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot baderom.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 109 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, trapperom, bad, vaskerom, gang, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod

2. etasje:
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, 3 soverom og bad.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Bod i 2. etasje med takhøyde under 1,90 meter, derfor ikke måleverdig areal i henhold til NS 3940.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Oppussing av baderom i 1. etasje i 2019, kvittering for utført arbeid fremlagt.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 14.08.2023 datert 23.08.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 869 kvm, Eierform: Festet fellestomt
Tomten er fellesareal.
Selger opplyser man har ansvar for klipping av husets del av plen ved øvre parkeringsplass.

Tønsberg kommune er bortfester.
Årlig festeavgift som borettslaget betaler kr. 24 120,-.
Neste regulering av festeavgift er i 2030.
Festeavgiften reguleres hvert 15. år i henhold til konsumprisindeks.
Kontrakten utløper 01.01.2085.
Kontrakten reguleres i henhold til tomtefestelovens bestemmelser og festekontrakten.
Det er mulighet for innløsing av festetomten dersom borettslaget ønsker det.

Garasje / Parkering

Borettslaget har en garasje/carport i tilknytning til hver bolig, som følger med boligen ved salg. I tillegg en parkeringsplass på "gårdsplass".
Videre opplyser selger det er gjesteparkering på felles øvre og nedre parkeringsplass.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje oppført i 1984, eiendommen er en del av borettslag men eier av andel/bolig er ansvarlig for alt av utvendig som innvendig vedlikehold. Boligen er oppgradert i senere tid med nytt baderom i 2. etasje i 2014 og nytt baderom i 1. etasje i 2019. Forøvrig har boligen for det meste overflater fra byggeår med unntak av kosmetisk oppussing etter behov, dvs. maling av vegger og tak. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår, forenklet undertak. Taket er besiktet fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og stående bordkledning fra byggeår. Kledning fra byggeår med unntak av enkelte bord som er byttet etter behov. A-takstoler i tre med forenklet undertak, lufting i gesims og skråtak. Bygningen har malte trevinduer med 2 og 3-lags glass, malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Dører fra byggeår med unntak av i vaskerom som er fra 2022. Utgang fra stue til sydvest vendt terrasse i trykkimpregnert tre fundamentert på mark og løsmasser. Arealet av terrassen er 22 m². Utgang fra soverom i 2. etasje til sydvest vendt luftebalkong av tre, rekkverk av tre. Areal av balkong er 6 m².
Frittliggende enkel garasje med bod, areal er 22 m². Bygningen er fundamentert med støpt ringmur og gulv på løsmasser. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med stående kledning. Saltak tekket med dobbeltkrum betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagte stålplater. Bygningen har vippeporter i malt utførelse.

Innvendig
Fliser i vindfang, hovedsakelig parkett på øvrige gulv. Vegger kledd med plater med tapetserte og malte overflater. Malte plater i himlinger. Det meste av innvendige overflater er oppusset med maling av vegger og tak i selgers eiertid. Støpt betonggulv i 1. etasje, etasjeskiller av trebjelkelag med undergulv av trefiberplater. Pipe i lettbetongelementer med ett røykløp, ett ildsted tilkoblet pipe, sotluke i stue. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører.

Våtrom
Vaskerom er bygget ihht. byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Malt vinyl belegg på gulv og tapetserte vegger. Vaskerom inneholder skyllekum av stål og opplegg for vaskemaskin. Baderom i 1. etasje fra 2019, dokumentasjon med faktura/bilder. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, klosett og servant i innredning.
Baderom i 2. etasje fra 2013, dokumentasjon med faktura/beskrivelse og bilder. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder badekar, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med malte fronter. Rustfri oppvaskbenk, kum og utslagsvask. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i vaskerom. Det er besiktiget i rørskap. Stoppekran i bod. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i vaskerom. Sikringsskap i vindfang. 63 Amp. hovedsikringer, 7 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av løsmasser. Drenering med drensrør av plast eller drenerende masser. Bygningen har støpt ringmur og støpt betong plate. Flat tomt med jordmasser, gruset innkjørsel. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett fra byggeår.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Lekkasje fra bad 1 etasje i 2019. Derfor total renovering samme år.
- Det er utført arbeid på bad/våtrom. Bad i 2. etasje via faglært ved Proff bygg. Bad i 1. etasje via faglært ved Rune W. Johansen. Bad i 2. etasje total renovering, 2013. Bad i 1. etasje total renovering, 2019. Pigging av gulv og riving av vegger. Ny støp, varmekabler og fliser.
- Tettesjikt/membran/sluk er oppgradert/fornyet. Bad i 2. etasje ved Proff bygg. Bad i 1. etasje ved Rune W. Johansen. Bad i 2. etasje alt av Proff bygg. Bad i 1 etasje av Rørleggergutta og Murergutta.
- Dokumentasjon på arbeidene foreligger skriftlig og bilder på CD - Proff bygg. Skriftlig Rune W. Johansen.
- Det er pålegg etter tilsyn av brannvesenet i -20: Takstige må byttes til godkjent type. Ved telefonkontakt med Vestfold Interkommunale brannvesen ble det opplyst at det ikke var krav om skifte, da takstigen er etter byggekrav i -84, men må skiftes ved eventuelt skifte av tak. Feietilsyn i -22, bekreftet dette.
- Byttet noen kledningsbord grunnet råte.
- Faglært ved Anleggsgartnerfirma Strandman jekket opp garasjen, støpt ringmur og drenert rundt, med dreneringsrør. Ca. 2012.
- Faglært ved Werth Elektro A/S byttet gamle UZ elementer til nye jordfeilautomater. Skiftet sikringsskap. 19/5-2022.
- Samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget foreligger registrert i Boligmappa.no.
- Selger har tatt vare på salgsoppgaven med tilstandsrapport, fra da hun kjøpte huset.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- Ca. 2010: Fikk montert brannstige fra 2 etasje.
- 2013: Total oppussing bad, oppe.
- Ca. 201: Løftet garasje og bygget grunnmur og drenert rundt, skiftet råtne panelbord.
- 2019: Total oppussing bad nede, med rør I rør.
- 2020: Skiftet til rentbrennende ovn.
- 2022: Skiftet til nytt sikringsskap med jordfeilautomater på automatsikringer.
- 2022: Skiftet vaskeromsdør.
- 2023: Skiftet varmtvannsbereder.

Videre opplyser selger om følgende som ikke fungerer/feil:
Vindskier og noen panelbord, på østvegg, har råteskader. Råteskader også på garasjeport- bør skiftes.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 14.08.2023 datert 23.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest enebolig datert 10.08.1985. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Det foreligger ingen tegninger eller ferdigattest for garasjen ifølge kommunen. Byggeår for garasjen er ukjent. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom blant annet andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år. Se vedlagte vedtekter i salgsoppgaven for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Vedfyring, varmekabler og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er registrert følgende avvik på fyringsanlegg i rapport etter tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 25.05.2020:
- Takstiger er i dårlig forfatning og må byttes til godkjent type.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Videre opplyser VIB det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 20.05.2020. Siste feiebesøk ble utført 24.10.2022.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter dekkes av felleskostnader pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 036 695 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 732 101 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, grønnstruktur-nåværende, uteoppholdsareal-nåværende og veg-nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets eiendom, og vil medfølger salget:
- Festekontrakt vilkår, tinglyst 26.11.1984, dagboknr. 16448.
- Diverse påtegning, tinglyst 18.03.1992, dagboknr. 3623-1.
- Diverse påtegning, tinglyst 18.03.1992, dagboknr. 3623-2.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin samt dekoder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten vil bli avklart etter salg. Dersom forkjøpsretten benyttes vil et gebyr på kr. 7 769,- påløpe.

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget, utpekt av OBOS, forkjøpsrett.
Forkjøpsretten er en viktig medlemsfordel i OBOS. For hver enkelt bolig blir det ved salg fastsatt en egen frist for å melde bruk av forkjøpsretten (meldefrist). Medlemmer som vil benytte forkjøpsrett, kan melde seg direkte via OBOS-annonsen på www.obos.no.
Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.

Adresse og matrikkel

Ibsens vei 16, 3117, Tønsberg, Gnr. 1010 bnr. 329, andelsnr. 8 i Bekketunet borettslag med orgnr. 948685035 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0192

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.