Tolvsrød

Moderne enebolig - Renovert 2011 - 4 soverom - 2 stuer - 2 bad - Dobbel garasje - Meget solrikt - Flytt rett inn!

Magnes vei 11 , 3151 Tolvsrød

VISNINGER

30. september lørdag kl. 15:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

50%

har bolig mellom 60-120 kvm

15%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 209 m²
Bruksareal 224 m²
Tomt 1 033 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1960
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 276
Energimerking F
FINN.no 316858228
Sist endret 25.09.2023 09:32
Prisantydning 7 490 000,-
Totalpris 7 693 669,-

Beregnet totalkostnad

7 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 490 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 693 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig:
1. etasje: Vindfang, hall, trapperom, bad, kjøkken, stue, alkove/soverom og 3 soverom.
Kjeller: Gang, vaskerom/bad, hobbyrom/trimrom, soverom og 2 boder.

Frittliggende garasje:
Ladeboks for el-bil er fastmontert i garasjen.

Standard

Moderne og velholdt bolig beliggende på populære Tolvsrød med kort vei til alt. Her kan barna sykle og gå til skole og trening fra første dag.
Boligen har vært gjenstand for omfattende ombygging, påbygging og restaurering i 2011/-12 og fremstår i dag som lys og moderne der du kan flytte rett inn - alt ble nær tatt i denne prosessen. Blant annet nye vinduer, kledning, overflater, elektrisk, røropplegg, drenert, nytt bad og kjøkken, rennovert tak med mer. Flytt rett inn og nyt det enkle liv.

Man kommer inn i et lyst og åpent vindfang med garderobeplass. Videre en hall med blant annet 2 soverom og et flislagt bad. Stuen er lys og åpen med store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Stuen er romslig og det er god plass til et langt spisebord som kan dekkes til stort festmåltid.
Det er en effektiv peisovn i stuen samt utgang til usjenert og meget solrik terrasse som strekker seg rundt boligen fra syd til vest. Så her det bare å nyte late sommerdager. Kjøkkenet er meget velutstyrt og har utrolig bra med både skap- og benkplass. I tillegg er det godt med integrerte hvitevarer. Videre i denne etasjen finner man et kontor/gjesterom samt hovedsoverom med stor skyvedørgarderobe. Underetasjen er meget praktisk og perfekt dersom man har barn eller ungdom i hus. Her er det en stor kjellerstue som fint kan brukes som soverom. I tillegg er det et stort og praktisk vaskerom med dusj og toalett, 2 praktiske boder samt et romslig treningsrom.

Garasjen er nyere og har også en stor bod i bakkant.

Denne boligen har det du trenger. 4 soverom, 2 stuer, 2 bad samt dobbel garasje. Flytt rett inn!

For mer tekniske detaljer se vedlagte tilstandsrapport i salgsoppgaven som er utført av takstmann Jan Erik Rossavik.

Beliggenhet

Eiendommen i Magnes vei 11 ligger rolig og solrikt til i nærheten av Presterød skole på Tolvsrød. Området er et meget populært og særdeles attraktivt boligstrøk. Super beliggenhet i svært barnevennlige og familievennlige omgivelser med gangavstand til skole, barnehager og Tolvsrødsenteret med apotek, lege, klesforretninger og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. I tillegg har man alt av ulike aktiviteter for barn og ungdom rett i nabolaget med blant annet kort vei til Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Også Flint idrettsanlegg er å finne i nærområdet med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane. Nydelige tur- og friluftsområder rett i nærheten - noe som er ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling.

Kort vei til småbåthavn på Vallø samt til Ringshaugstranda. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater med mer. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading.

Det er en søndagsåpen Kiwibutikk og en pizzeria på Gauterød, og et butikksenter på Olsrød med blant annet mange hyggelige forretninger og treningssenteret Level med badeland.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen til et hyggelig boligstrøk!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettleverandør ved Telenor (Altibox er tilgjengelig) utgjør ca. kr. 800,- for fiber og TV. Dekoder kan medfølge om ønskelig.
Alarm og evt. bygnings-/ innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 23684839

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Andre utvendige forhold - 2: Boden er ikke bygget som helt tett løsning. Det er registrert noe ufagmessige arbeider og taktekking som ikke er egnet for så lav takvinkel.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Dette er registrert på innvendig vegg i gang og vegg i boden. Men kjelleren er ikke fuktig basert på denne befaringen. Forholdene henger sammen med kapillært oppsuging fra grunnen. Grunnet kapillært oppdag fra grunnen kan utforede vegger over tid være en risikokonstruksjon for skjulte skader.
- Våtrom vaskerom overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er fall på gulvet men mindre en krav. Det bør bemerkes at overgang mellom gulv og vegg ved vann og avløp bør tettes bedre.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er registrert noen misfarginger i undertaket, men ingen tegn til lekkasjer. Da det er etterisolert må luftingen av takkonstruksjonen forbedres. Dette gjelder opprinnelig del hvor det er for lite luft fra gesimser. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 63/12 år.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tomteforhold drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. I tillegg er den løs der den er synlig. Det er ingen tegn til at nevnte forhold har ført til ekstra påtrykk av fukt i kjeller.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Deler av rekkverket måler under 90 cm som var et krav når det var bygget. Deler av dekket har fallhøyde på over 50 cm. og her mangler det rekkverk.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens  krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket er opp mot 42 mm og gjelder begge plan. Forholdene må sees i sammenheng med alder og setninger i grunnen. Det er ingen tegn til pågående svekkelser.
- Innvendig pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke vurdert (TG IU):
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tomteforhold terrengforhold - 2: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Dette medregnet gjerder og steinsatt arealer. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Boligens areal

Enebolig: Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 224 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, hobbyrom/trimrom og soverom.
Sekundærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, trapperom, bad, kjøkken, stue, alkove/soverom og 3 soverom.

Takstmannens kommentar til areal for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Hovedplanet stemmer stort sett i forhold til tegninger og dagens bruk. Det er også søkt bruksendring i hovedplanet som gjelder fra bod til soverom. Dette rommet er noe mindre en krav til romvolum for varig opphold. Rommet betegnes som alkove/soverom. Deler av kjelleren er noe ombygget og selger har søkt om bruksendring fra hobbyrom til soverom. Disponibelt rom brukes nå som trimrom.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Takhøyden i kjeller varierer fra ca. 203 cm. til 211 cm. Avstand fra vindu og opp til åpningen i kjeller overstiger 100 cm. som er krav til maksimal åpning. Soverommet har for lite lysflate inn på rommet.

Garasje: Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 42 kvm

Bruksareal: 42 m².
Sekundærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og bod.

Takstmannens kommentar til areal for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegninger viser ikke tilbygget bod fra 2017.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 21.08.2023 datert 23.08.2023. Arealene er beregnet og 5rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 033 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stor, barnevennlig og meget solrik tomt pent opparbeidet med plen og div busker og bed. Asfaltert gårdsplass. Her er det god plass for både trampoline og ballspill.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje med stor bod oppført i 2017. Ladeboks for el-bil er fastmontert i garasjen. Ellers bra med parkering på egen grunn.

Byggemåte

Opprinnelig enebolig fra 1960 med ferdigattest datert 12.11.1960. Boligen er tilbygget og nye tegninger av boligen er fra 2011. Det finnes ingen ferdigattest på tilbygg og bruksendring. Det er iverksett tiltak for å få ferdigattest på nevnte tiltak. Boligen er renovert i 2011 og det ble samtidig bygget frittliggende garasje. Når boligen ble totalrenover i 2011 ble det også skiftet el-anlegg og vvs-anlegget. Enkelte oppgraderinger er utført i ettertid og det er montert ventilasjonsanlegg i 2017. Bod er tilbygget garasjen i 2017.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Flere utbedringer må påregnes. Foruten enkelte avvik og bemerkninger gir boligen et normalt godt inntrykk. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha  vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til gulvet loft via nedfellbar stige. Loftet er etterisolert i 2011. Takkonstruksjonen er fra byggeåret og tilbygget fra  2011. Opprinnelig del med rupanel som undertak og tekket med betongstein fra 2005. I 2011 ble da legt ny takstein på en side og den andre delen ble rette opp. Tekking på tilbygget har forenklet undertak tekket med betongstein fra 2011. Opprinnelig bindingsverk fra byggeåret med 10 cm. isolasjon. Yttervegger er foruten nordveggen er etterisolert med 10 cm. i 2011. Tilbygget basert på oppførings tidspunktet med 20 cm. isolasjon. Kledningen på boligen er fra 2011.

Innvendig
Innredninger overflater er renovert i 2011. På gulv: parkett, noe teppefliser og fliser. På vegger: malte plater og mdf panel. I tak: malte plater.

Våtrom
Bad: Badet er renovert i 2011. Det foreligger sjekkliste fra utførende firma. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjkabinett.
Vaskerom: Det er i 2011 etablert vaskerom i tidligere vaskekjeller. Det foreligger sjekkliste fra utførende firma. Rommet inneholder innredninger, utslagsvask, dusjkabinett og vegghengt wc.

Kjøkken
Kvik innredning med hvite slette fronter. Det er montert steinplater på kjøkkenbenker. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er ikke montert komfyrvakt. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme i gang, bad, vaskerom og kjellerstue. Varmekilder er opplysninger fra selger og funksjon er ikke testet. El-anlegget er fornyet i 2011 og el-bil lader er fra 2018. Sikringsskapet er plassert inne i skap ved inngang til kjøkken. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 13 kurser. Det er montert overspenningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i betongblokker og leca på tilbygg. Det er støpte kjellergulv hvor hobbyrom og vaskerom har nytt støpt dekke. Grunnmurer er utvendig isolert når dreneringen ble fornyet.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Faglært ved Murermester Dag Arne Nilsen AS har utført arbeider på bad/våtrom under total renovering av hus.
- Tettesjikt/membran/sluk ble oppdatert/fornyet ved Murermester Dag Arne Nilsen AS under total renovering av hus.
- Dokumentasjon på arbeidene foreligger ved byggherre Trio Bygg AS.
- Arbeidet er byggemeldt i forbindelse med renovering av huset.
- Toalettet i kjelleren har vært tett og blitt spylt opp. Har fått røret blåst rent.
- Faglært ved Rørleggermester Odd Segerstrøm AS har utført arbeid/kontroll på vann/avløp under totalrenovering av hus.
- Det var fuktgjennomslag i kjeller før renovering av hus. Huset er drenert og plater er lagt på utsiden av grunnmuren.
- Det er små setningsskader i overgangen til påbygget. Sprekk i murpuss i kjelleren.
- Skjeggkre i 2013. Dette ble en forsikringssak og skjeggkreene ble borte etter innsats fra Nokas Skadedyrkontroll.
- Faglært ved Trio Bygg bygget terrassen i forbindelse med renovering av huset. Egeninnsats ved byttet terrassebord selv i 2020.
- Faglært ved Norges Elektro AS byttet ut hele anlegget i forbindelse med renovering av huset.
- Det foreligger samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget fra Norges Elektro AS.
- Det er ladeboks for el-bil i garasjen.
- Kjeller ble bruksendret i forbindelse med renovering av huset.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
Huset ble totalrenovert og påbygget i 2011. Balansert ventilasjon ble installert i 2017. Hagen ble planert og ny Barlinhekk ble plantet i 2017. Byttet til vedlikeholdsfrie kompositt terrassebord i 2020. Huset og garasjen ble malt i 2021. Markiseduk over terrassen ble byttet i 2021. Alarm fra Sector Alarm er installert.
Videre opplyser selger motoren i garasjeporten og avtrekksviften over koketoppen virker, men er ustabile.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 21.08.2023 datert 25.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest  for enmannsbolig i tre datert 12.11.1960. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygg bolig eller garasje 2011. Selger har søkt om ferdigattest og bruksendring av underetasjen. Det ligger til behandling hos Tønsgberg kommune.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men det er avvik fra disse.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, men det er avvik fra disse.
Tegning for tilbygg bolig og garasje 2011 er vedlagt i salgsoppgaven.

Takstmann opplyser hovedplanet stemmer stort sett i forhold til tegninger og dagens bruk. Det er søkt bruksendring i hovedplanet fra bod til soverom. Romvolum for varig opphold er noe mindre enn krav.
Videre opplyses at deler av kjelleren er noe ombygget og det er søkt om bruksendring fra hobbyrom til soverom. Disponibelt rom brukes nå som trimrom. Takhøyden i kjeller varierer fra ca. 203 cm. til 211 cm. Avstand fra vindu og opp til åpningen i kjeller overstiger 100 cm. som er krav til maksimal åpning. Soverommet har for lite lysflate inn på rommet.
Tegninger for garasjen viser ikke tilbygget bod fra 2017.
Det foreligger ikke ferdigattest for bruksendring i hovedplanet av bod til soverom eller for bruksendring fra hobbyrom til soverom samt disponibelt rom til trimrom i kjelleren.

Megler har anmodet selger kontakte tiltakshaver for utstedelse av ferdigattest hos kommunen for tilbygg bolig og garasje 2011, samt for innredning av rom kjeller.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Presterød skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, gulvvarme i gang, bad, vaskerom og kjellerstue.
Det er montert balansert ventilasjon i boligens hovedplan foruten alkove/soverom mot øst i 2017.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 28 272 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 798,25 pr. år Dekker vann, avløp, feiing og renovasjon. Kommunale avgifter betales kvartalsvis..

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 830 883 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 591 180 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 17.10.1959, dagboknr. 503105 - gjelder: Bestemmelser om telefon- og elektriske ledninger. Elektrisitetsverket og telefonvesenet har rett til uten godtgjørelse å plassere stolper for elektrisitet og telefon til denne eiendommen og naboeiendommer samt strekke ledninger over eiendommen. For bebyggelsen gjelder vedtekter fastsatt av  Kommunal- og arbeidsdepartementet 26.01.1959. Servitutten er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 04.02.2021:
- Kjeller: Teglskorsteinen er kledd inn på 1 side, en halvsteins teglskorstein skal være synlig for kontroll og stå minst 10 cm fra brennbart materiale.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 03.02.2021. Siste feiebesøk ble utført 03.02.2021.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Fryseskap og kjøleskap på kjøkkenet samt el-billader i garasjen.

Følgende tilbehør kan medfølge i handelen hvis ønskelig fra kjøper: Trampolinen i hagen og dekoder.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Robotgressklipper og huskestativ.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Selger opplyser om skjeggkre i 2013. Dette ble en forsikringssak og skjeggkreene ble borte etter innsats fra Nokas Skadedyrkontroll.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. I følge FHI kan skjeggkre bekjempes med forgiftet åte, og en økning i antall bekjempelser er registrert. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Magnes vei 11, 3151, Tolvsrød, Gnr. 151 bnr. 276 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0197

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.