Sentrum/Teglhagen

Betydelig påkostet & strøken leilighet med stor terrasse - Sentral & populær beliggenhet - Flytt rett inn!!

Emil Olsens vei 3 , 3125 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig mellom 60-120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 50 m²
Bruksareal 50 m²
Tomt 1 186 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1951
Gårdsnummer 1012
Bruksnummer 65
Energimerking D
FINN.no 316017901
Sist endret 22.09.2023 12:03
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 952 178,-
Fellesutgifter 4 419,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) 145 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 935 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 178,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 952 178,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Strøken og moderne leilighet beliggende sentralt til ved Teglhagen - Et rolig, solrikt og etterspurt område! Leiligheten ligger sentralt til ved kun få minutters gangavstand til byen. Leiligheten er beliggende i 1. etasje av 4-mannsbolig og inneholder:
Gang/entré, bad, kjøkken, stue med utgang til vestvendt balkong, og et soverom av god størrelse.

I tillegg disponerer leiligheten 2 store boder i kjeller samt en bod på loftet.

Standard

Velkommen til Emil Olsens vei 3 og denne strøkne leiligheten som er betydelig påkostet i nyere tid.
Delikat leilighet som er renovert siden 2015. Svært arealeffektiv og praktisk planløsning! Leiligheten er betydelig modernisert, herunder nytt kjøkken med hvitevarer. Innredningen er i hvit utførsel med mørk benkeplate. Godt med skuffeplass i innredningen.
Badet er og pusset opp og fremstår som lyst og delikat med flotte flisvalg på gulv og vegger. Badet er innredet med dusjnisje, vegghengt toalett og servant med skuffer og speil.

Stor og fin stue som er malt opp i delikate farger og har store vindusflater og utgang til romslig balkong. Tøff spilevegg bak tv-en gir et moderne uttrykk. Stort og lyst soverom med en kontrastvegg og spiler som sengegavl. Romslig soverom med garderobeskap. Interiørmessig fremstår leiligheten som gjennomgående tøff og moderne! Leiligheten har en lun og god atmosfære - dette vil tiltale de aller fleste.
Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt boligområde i sentrum av Tønsberg, med kort vei til kino, bibliotek, kulturhus, svømmehall og flere idrettsanlegg. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer.

Det er også kun en kort spasertur til fuglereservatet ved Ilene. Idylliske Nordbyen med smale gateløp mellom byens gamle trehusbebyggelse, Slottsfjellet med nydelig utsikt og byens bryggeområde med flott bystrand er også populære områder å besøke til fots.

Fra sentrum er det ca. 10 min til populære Ringshaugstranda, en stor, nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til lek og moro. Tønsberg brettseilerklubb er lokalisert på sørsiden av stranden.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Ekstra som ligger et par meter unna leiligheten. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter, en rekke kafeer, restauranter og puber. Farmandstredet ligger like i nærheten, som har godt over 100 butikker. Bussterminalen er integrert i dette senteret. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Tønsberg stasjon som ligger ca. 3 min gange fra boligen. Fra Tønsberg stasjon er det hyppige avganger til Oslo med 1t og 7min reisevei, noe som er utmerket for pendlere. Reisetiden til Oslo S med tog er ca. 1 time og 22 min. Ved å benytte bil tar det ca. 19 min til Tjøme, 22 in til Sandefjord, 46 min til Drammen og 1 time til Oslo.

Felleskostnader

4 419 pr. mnd. Dekker TV/internett, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, hagestell, dugnad, felles bygningsforsikring, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold, festeavgift og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnad kr. 3 624,-
Dugnad kr. 150,-
Hagestell kr. 155,-
Mediaprodukter kr. 490,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor/Canal Digital, inkl. i felleskostnader pr. mnd. Andelseier kan få tillegg til avtalen. Tillegget vil faktureres andelseier.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

145 000

Borettslag

Teglhagen Borettslag, org.nr. 853 694 932, består av 52 andelsleiligheter.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Marie Askjem Dahl.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til én bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har planlagt følgende større vedlikehold i 2023, totalt kr. 300.000,-:
- Male ett hus
- Vaske tre hus
- Taksjekk av alle hus
- Beskjære trær (hvis økonomien tillater dette)
- Koble Kong Trygves vei 4 på kloakknettet (hvis dette er mulig når kommunen graver i gaten).

Følgende ble vedtatt på årsmøte 2023:
- Parkeringsbevis for alle beboerne i borettslaget for å kunne parkere på parkeringsplass. Styret vil også søke kommunen om å få lov til å parkere i gaten.
- Ytterdørene behandles og lakkeres oftere og grundigere enn før. Dette skal utføres av innleid maler.
- Det er kun én garasjeplass tilgjengelig pr. leilighet. Denne regelen har ikke tilbakevirkende kraft.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Forretningsfører opplyser at det ikke er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: DNB2-12121558791
Type: A
Restsaldo (per 31.12.22): 8 103 737,-
Restløpetid: 31 år og 2 mnd.
Term pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 4,24 %

Vi gjør oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 587758

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).

Forkjøpsretten er forhåndsavklart og meldefrist for forkjøpsrett er satt til 29.08.2023. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 769,- for avklaring av forkjøpsrett. Når eiendommen er solgt vil OBOS ta kontakt med de som har meldt forkjøpsrett for endelig avklaring av denne.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Borettslaget har dugnadsrefusjon. Dugnadspenger innbetales hver måned og utbetales en gang i året dersom andelseier stiller til dugnader.
Selger opplyser at man må påregne trappevask i fellesganger.

Alle typer harde levegger (eks. glass eller trevirke) som skal monteres på veranda eller balkong, skal ha en maksimal høyde på 60 cm over standard rekkverk. Levegger skal være avtagbare. Borettslaget har ingen vedlikeholdsplikt på leveggene.

Se borettslagets husordensregler for retningslinjer som gjelder for utbygging/ombygging av balkonger.

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.

Husdyrhold

Iht. til borettslagets husordensregler tillates ikke husdyr.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet er målt to ganger med et gjennomsnitt på 50.4 kvm og rundet ned til hel kvm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 15.08.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 186 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles utearealer, plen og grøntarealer. Asfaltert foran inngangspartiet. For øvrig disponerer man også fellesareal som for det meste er opparbeidet med store områder med plen, lekeplass og asfalterte adkomstveier og parkeringsplass. Barnevennlig og solrikt! Balkongen er utvidet med en markterrasse som gir deg større plass til utemøbler og gode solforhold. Dette er et stort pluss i forhold til den opprinnelige balkongen.
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 17 garasjeplasser. Styret søkes om garasjeplass. Leie for disse betales som et tillegg til felleskostnadene. Det er venteliste etter søkedato. De som har små garasjer får førsterett på større garasje når slike blir ledige. Det er i tillegg 35 P-plasser ute. Det betales ingen leie for disse.

Byggemåte

Den vurderte leiligheten ligger i byggets 1. etasje og det tilhører to boder i kjeller på til sammen 10 kvm og det er bodplass på loftet. Leiligheten er bygget i 1951 og har ferdigattest datert 21.06.1952. Det er gjort vesentlige oppgraderinger i 2015. Dette gjelder innvendige overflater, kjøkken, bad, peis, elanlegget og vvs-anlegget. Det er også etterisolert i vegger, gulv og tak. Borettslaget har skiftet vinduer rundt 2011 og verandadøren er fra 2015. Mindre arbeider med overflater er utført i ettertid. Arbeider er egeninnsats men ikke ildsted, elanlegg og vvs-anlegg. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong/blokker. Yttervegger er utvendig kledd med liggende kledning. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Det er utført utvendige oppgraderinger men dette er gjort for en del år siden.

Innvendig
Innvendige overflater er renovert i 2015. Det ble da etterisolert i alle vegger med 5 cm ifølge selger. Det er i ettertid malt noe overflater og montert spilevegg. Arbeider er egeninnsats. Alder og egeninnsats legges til grunn for vurderingen.

Våtrom
Badet er renovert i 2015 og arbeider er utført av firma og det er fremvist kontroll erklæring fra utførende. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjnisje.

Kjøkken
Ikea innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er montert komfyrvakt. 8 års bruk legges til grunn for vurderingen. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Leiligheten varmes opp via ildsted, gulvvarme på badet og to panelovner fra montert på denne befaringen. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er fornyet i 2015. sikringsskapet er plassert i felles gang. Noe eldre hovedsikring på 40 amp er plassert i felles skap i gangen. Det er eget skap inne i leiligheten med 8 jordfeilautomater. Tilfredsstillende innholdsfortegnelse og merking av sikringsskapet skal utføres av fagmann før salg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er registrert skjevheter i konstruksjonene og trappen mangler tilfredsstillende rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avviket er ca. 20 mm og er ikke å betrakte som et vesentlig avvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe.
- Overflater gulv på bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er svakt fall på gulvet og mindre en krav.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innredninger ellers har normal slitasje.
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Støpning og flislegging 2015. Utført ab Murer Jensen.
- Rørlegger arbeid 2015 utført av Henriksen Rørleggerbedrift AS. Membran bad 2015 utført av Protan AS.
- Henriksen Rørleggerbedrift AS utført rørarbeid kjøkken og bad 2015.
- Oppgradering av El-anlegg 2015.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 16.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for firemannsbolig, datert 21.06.1952 og ferdigattest for garasje, datert 20.05.2003. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser at terrassene ble utvidet i 2007 og 2014.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Dette er et mindre avvik hvor garderobe er fjernet og det er endret inngang til soverommet.

Følgende opplyses om avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate og takhøyde: Taket er noe senket og takhøyden er noe mindre enn normalt.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via ildsted, gulvvarme på badet og panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget den 11.02.2021. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Sotluken i felles kjeller er utett.
- Skorstein på loft har ikke samme tverrsnitt i hele sin høyde. Stålrør i skorsteinstoppen må fjernes.
- I andel 1 ble det ikke avdekket avvik ved fyringsanlegget under tilsynet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 8 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Inkl. i fellesutgifter pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 555 486 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 999 750 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom:

Festekontrakt, tinglyst 05.02.1952, dagboknr. 461.
Nye vilkår tinglyst 22.10.1952, dagboknr. 3424.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp. Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen.
I henhold til Tønsberg kommune går det overvanns-, spillvanns- og vannledninger over eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Platetopp, ventilator, stekeovn og kjøleskap.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Skohylle/knaggen i gangen og lampen over spisebordet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Emil Olsens vei 3, 3125, Tønsberg, Gnr. 1012 bnr. 65, andelsnr. 1 i Teglhagen Borettslag med orgnr. 853694932 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.