PRESTERØDÅSEN

Vakker murvilla i attraktive Presterødåsen! STOR og solrik tomt på over 2,3 mål - MÅ oppleves!

Grevinneveien 65 , 3118 Tønsberg

VISNINGER

1. oktober søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

64%

av eiendommene har pris over 5 mill

37%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 182 m²
Bruksareal 254 m²
Tomt 2 362 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1957
Gårdsnummer 151
Bruksnummer 242
Energimerking F
FINN.no 317894827
Sist endret 18.09.2023 15:47
Prisantydning 9 700 000,-
Totalpris 9 978 969,-

Beregnet totalkostnad

9 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 242 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 700 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 278 969,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 978 969,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 plan + kjeller og inneholder:
1. etasje: Vindfang, gang, garderobe (tidligere soverom og kan enkelt omgjøres), stue, kjøkken, 2 soverom, bad, grovkjøkken/vaskerom, toalettrom og trappegang.
2. etasje: Stue som benyttes i dag som soverom og hjemmekontor
Kjeller: Gang, bad, kjellerstue, 2 boder og garasje.

Vedlagt i salgsoppgaven er det forslag til nye plantegninger (disse er ikke omsøkt hos kommunen).

Standard

Velkommen til vakre Grevinneveien 65, virkelig en bolig med sjarme og nostalgi! Nåværende eiere har tatt godt vare på denne fantastiske eiendommen siden 1998! Har du kjørt Grevinneveien i Presterødåsen, så har du lagt merke til denne boligen! Eiendommen på hele 2,3 mål er ligger fantstisk til med fin utsikt mot Solvang og Slottsfjellet.

Boligen er noe for seg selv og skiller seg ut (fasademessig) med hensyn til arkitekttur og materialbruk - her får man wow-følelsen i det man entrer den stensatte og innbydende gårdsplassen. Legg merke til inngangsdøren, et smykke i seg selv. Innvendig har man et vindfang med garderoberom på innsiden. Stuen, selve hjertet i huset, må fremheves. Her er det flott stavparkett i firkanter på gulvet, herlige vinduer med marmor i vinduskarmene, samt en deilig peis. I stuen er det god møbleringplass samt spisestue. I spisestuen kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Fra rommet er det utgang til deilig solrik terrasse hvor man kan nyte lange og finesommerdager og kvelder.

Kjøkkenet ligger i eget rom og har en utrolig sjarmerende innredning som kler huset godt! Her er det godt med skap- og benkeplass samt intregrerte hvitevarer som stekeovn i høyden, steketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Ved vinduet på kjøkkenet er det plass til en hyggelig spiseplass. På innsiden av kjøkkenet finnes et vaskerom/grovkjøkken - praktis og funsksjonelt rom. Nedgang herfra til fin underetasje/kjeller.

I hovedetasjen er det 2 gode soverom, hvorav hovedsoverommet har godt med garderobeskap. Fra hovedsoverommet er det også inngang til pent flislagt bad med dobbel servant med underliggende skap, toalett og badekar. I underetasjen er det et stort bad med dobbel servant, dusj i hjørne og toalett. Videre er det i underetasjen en romslig kjellerstue, "sparom" samt 2 boder.

Svært hyggelig, lun og fin stue, som av selgerne i dag benyttes som soverom og hjemmekontor.  Idellet for ungdommen!

Bilen kan parkeres i romslig garasje i boligen. Fra garasjen kan man gå tørrskodd direkte inn til huset.

Virkelig en særegen, spennende og helt fantastisk eiendom - bildene er fine, men virkeligheten er bedre. En eiendom med mange muligheter som må oppleves!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Presterødåsen i et svært attraktivt og populært villastrøk ca. 2,5 km fra Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nabolaget ligger populære Kilden kino og Kilen næringspark med flere kjente aktører. Kort vei til forretningssenteret Olsrød Park med blant annet kafé, lege-/helsesenter, Rema1000, Level treningssenter med basseng og spa, klesforretning, bank og apotek. Det er også kort vei til den flotte Menybutikken på Tolvsrød og Tolvsrødsenteret med ytterligere forretninger og servicetilbud. I nærområdet er også Kilen handelsområde med ulike forretninger, Kilden Kino senter med spisesteder og legesenter med mer.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder, ideelt for den som prissetter løping eller gåturer i skog og mark. Kort vei til sjøen og fine bademuligheter på blant annet Klopp, Karlsvika og Ringshaugstranda. Sistnevnte med nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. I nærliggende områder ligger det flere idrettsanlegg og et allsidig tilbud av idrettsfasiliteter. Det er kort vei til Flint idrettsanlegg, Slagenhallen med mer. Gode bussforbindelser og sykkel- og gangvei til Tønsberg sentrum og jernbanestasjonen. Kort og trygg skolevei til ny barneskole på Sandåsen og flere barnehager.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales. Ellers byr Slottsfjellet i Tønsberg på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder og en vidstrakt utsikt.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV og internett fra Telenor.
Årlig medlemskap i velforening (Presterødåsen vel) utgjør kr. 200,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Forsikring 89101910

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Ombygging av bad i kjeller med fremføring av vann til dusj, dobbelt servant & wc /
desember 2008, utført av Jens Petter Zetlitz.
- Renovert baderomsgulv i kjeller inkl montering av dusjkabinett / desember 2008, utført av Mariusz Jakubiec Byggservice.
- Tett avløpsrør fra vaskerom (3/9-2021). -Spylt fra sluk i vaskerom og ut ca 10 meter (3/9-2021) av Spyleteknikk.
- Tilbakeslag av kloakk fra sluk i garasje, bad kjeller og vaskerom (17/9-2021). Spylt tett avløp fra gammel septik (17/9-2021) av Spyleteknikk.
- Har drenert rundt huset (4/5-2015). Har vært saltutfelling på nedre del av kjellervegg.
- Skorsteinen har dårlige fuger fra 1. etg og opp til over tak i ett av pipeløpene. Det er ikke montert ildsted på dette skorsteinsløpet. Dersom det ikke blir montert ildsted på dette skorsteinsløpet, kan man se bort i fra avvik påpekt i rapport (Tilsyn 23/8-2009).
- Har sett sølvkre på bad.
- Utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade: Bod under utvendig terrasse (ligger utenfor hovedbygning).
- Vask og impregnering av tak (6/5-2021); Re-impregnering av tak (13/8-2023). Arbeid utført av Vaktmester Wergeland.
- Opplegg av ny EL-tavle i garasje samt EL-vvb (13/8-2007); Legge opp ny kurs og sikkerhetsbryter for varmepumpe (31/12-2021); Tilkopling av varmepumpe utedel til sikkerhetsbryter (11/4-2021); Rengjøring av oljetank; deponering av oljeslam (16/4-2015); fjerning av oljetank (4/5-2015). Arbeid utført av Xpert Installasjon; Knut J. Nesset, Presterødåsen Gartneri.
- Fyringsanlegg (Tilsyn 23/8-2009 & 23/4-2018) av Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS EL-anlegg (Tilsyn 15/7-2013) utført av Skagerak Energi. Ligger på Boligmappa.no.
- Aksepterer ikke svart arbeid; bruker faglærte/autoriserte firmaer.
- Angående nedgravd oljetank: Ble rengjort og tømt (16/4-2015) samt fjernet i følge faktura fra Presterødåsen
gartneri (4/5-2015).
- Angående innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen: Ingen endringer siden huset ble kjøpt i 1998(dette gjelder.
- Viktig å rense utvendige sluk og takrenner jevnlig.

Selgers egenerklæringsskjema er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 182 kvm, Bruksareal: 254 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjellerstue og bad.
Sekundærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og garasje.

Takhøyden i kjeller varierer fra ca 207 til 210 cm Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter   takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

1. etasje:
Bruksareal: 109 m².
Primærrom: 109 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad, kontor, toalettrom, vaskerom og trappegang.

2. etasje:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftsstue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 25.08.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 362 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje integrert i boligen. Ellers god plass til utendørs biloppstilling på egen eiendom.

Byggemåte

Enebolig med kjeller, hovedplan og loft som er bygget rundt 1957. Ifølge tidligere salgsoppgave er boligen vesentlig oppgradert fra 1996 og frem til tidlig 1998. Utvendig bod med tak mot boligen er bygget i 1998. Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Det er gjort en
del oppgraderinger på 2000 tallet. Dette gjelder nye utvendig vann og avløpsledninger, drenering, bad i kjeller, varmepumpe, bygget om drift av radiatorvarme, skiftet to vinduer, innredninger på bad, skiftet hvitevarer, noe arbeider på el-anlegget, mindre på vvs-anlegget og utført takfornying.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Flere oppgraderinger og utbedringer må påregnes. Det
er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del
strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Sperretak med valmtak form. Loftet er innredet og mulig på 80 tallet men dette er usikkert. Adkomst til kryploft via luker i knevegger. Rupanel som undertak er tekket med betongstein fra rundt 1997. Taket er vasket og impregnert i 2021 og på nytt impregnert i 2023. Det bør bemerkes at TG 2 settes når halvparten (30 år) av forventet levetid er oppbrukt. Yttervegger i siporexblokker som er utvendig pusset. Yttervegger er sist malt rundt 2015.

Innvendig:
Innvendige overflater en vesentlig oppgradert på 90 tallet og noe ut på 2000 tallet. På gulv: parkett, laminat, malte tregulv og noe fliser. På vegger: malt tapet, malt panel og makt puss. I tak: malte plater, malt puss og malt panel.

Våtrom:
Bad i kjeller: Opprinnelig fyrrom med wc og dusj som er ombygget og det er etablert bad i slutten av 2008. Arbeider den gang ble utført av firma. Rommet inneholder wc, dusjhjørne, eldre benker med plate og to nedfelte servanter. 15 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Vaskerom: Opprinnelig eldre vaskerom som er oppgradert i 2010. Dette gjelder nye fliser og malt overlater. Rommet inneholder opplegg for  vaskemaskin, innredning og benk. 13 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Bad i 1. etasjen: Badet er oppgradert mellom 1996 og 1998. Gulvet er nylig malt og ventil til sisterne på toalettet er skiftet. Dusjbatteriet er også skiftet i
2022. Rommet inneholder badekar, innredning med dobbel servant og wc. Malte fliser på gulv, fliser på vegger og malte plater i taket.

Kjøkken:
Ikea innredning fra rundt 1997. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Hvitevarer er skiftet i ettertid og oppvaskmaskin er fra rundt 2021. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom: Eldre toalettrom som inneholder wc og vask. Parkett på gulv, fliser og malte plater på vegger og malte plater i taket. Det er lufteluke i tak.

Tekniske installasjoner:
Boligen varmes opp via vannbåren radiator varme, ildsted, varmepumpe og gulvvarme på to bad. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er en del oppgradert på 90 tallet og 2000 tallet. Nye automatsikringer ble montert i 2015 og skap i kjeller fra 2007. Det er nytt elopplegg til bad i kjeller i 2008 og montert led spotter på kjøkken og bad i 2012. Det er i 2013 utført noen arbeider etter tilsyn. Noe arbeider er også gjort i 2021 og mindre i 2022. En del av anlegget er fra byggeåret/av eldre årgang. Sikringsskap i garasjen med Hovedsikring på 80 amp. automatsikringer med 4 kurser og
jordfeilbryter. Skap i vindfang med Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 13 kurser hvor en er merket som reserve. Det er montert overspenningsvern.

Tomteforhold:
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmur er oppført i betong/blokker som er pusset. Det er støpte gulv i kjeller.

Følgede har fått tilstandsgrad 3 i tilstandsrapport:
- Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist andre avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Hele oppbygningen at isolerte tak og knevegger er bygget feil. Det er montert plast på kald side og vindsperrer er montert på varm side. Dette er feil utførelse da plast skal være på varm side og vindsperrer på kald side. Lufterør på loftet må isoleres. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det er i tillegg bom på enkelte flise, en skifer er sprukken på trappen. Det mangler rekkverk på trappen og rekkverket på dekker er lavere. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Over 300 000,-

Følgende har fått tilstandsgrad 2 og kan kreve tiltak:
- Det er påvist andre avvik: Det er registrert en del råteskader i øvre del på rekkverket. Foruten noe skjevheter er det ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 25 år. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp Det bør bemerkes at trappene ikke helt tilfredsstiller
krav for adkomst til boligrom. Avviker ellers basert på byggeåret gjelder i hovedsak manglende håndløpere.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Ventilasjon vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. I tillegg er det slitasje og ufagmessige arbeider. Kostnadsestimat: Under 10 000-
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kostnadsestimat: Under 10 000-
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er en del oppgradert på 90 tallet og 2000 tallet. Nye automatsikringer ble montert i 2015 og skap i kjeller fra 2007. Det er nytt el-opplegg til bad i kjeller i 2008 og montert led spotter på kjøkken og
bad i 2012. Det er i 2013 utført noen arbeider etter tilsyn. Noe arbeider er også gjort i 2021 og mindre i 2022. En del av anlegget er fra byggeåret/av eldre årgang. Sikringsskap i garasjen med Hovedsikring på 80 amp. automatsikringer med 4 kurser og jordfeilbryter. Skap i vindfang med Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 13 kurser hvor en er merket som reserve. Det er montert overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Terrengforhold: Det er påvist andre avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er montert drensrist foran garasjen. Det er viktig ar denne vedlikeholdes slik at vann ledes vekk. Forstøtningsmuren er ikke sikret med rekkverk. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-

Følgende har fått tilstandsgrad 2 og krever ikke umiddelbare tiltak:
- Nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendig, veggkonstruksjon: Det er ikke registrert noen vesentlige skader. Vurderingen er i hovedsak basert på pussens alder og naturlige svekkelser etter 64 år.
- Utvendig, vindur: Kjellervinduer preges noe av alder. Øvrige vinduer er noe slitte men det er ikke registrert noen vesentlige skader.
- Utvendig, dører: Vurderingen er i hovedsak basert på elder og naturlige svekkelser etter 64 år.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. I tillegg har flere skifer bom og en er sprukket.
- Innvendig, overflater: Det er registrert noe slitte overflater og aldersrelaterte forhold.
- Innvendig, etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er i tillegg stedvis knirk og noe svanker. Dette
gjelder begge plan og noe mer belastet er kjeller. Dette vurderes ikke å være et vesentlig konstruksjonsmessig negativt avvik lagt alder til grunn.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på pipe.
- Innvendig, rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Da det er drenert vurderes det at forholdene henger
sammen med kapillært oppsuging fra grunnen.
- Innvendige dører: Det er påvist andre avvik: Det er registrert noe skjeve dører som er slitte.
- Overflater vegger og himling, vaskerom: Det er påvist andre avvik: Vurderingen er i hovedsak basert på alder.
- Overflater gulv, vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er lite fall og stort sett flatt fra trappen og mot sluket.
- Sluk, membran og tettesjikt, vaskerom: Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført.Dette gjelder ved avløp som går ned i gulvet.
- Overflater vegger og himling, bad: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Overflater gulv, bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Våtrom, sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning, bad: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er enkelte sprekker og mindre skader på steinplaten. Ellers ingen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Kjøkken, overflater og innredning: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje etter 26 år. Tg settes i hovedsak som følge av alder.
- Avtrekk, kjøkken: Vurderingen er i hovedsak basert på alder og noe svekket funksjon.
- Tekniske installasjoner, vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Tekniske installasjoner, avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter og mindre sprekker. I hovedsak er det ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser etter 64 år.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt: Tilliggende konstruksjoner våtrom, bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Lovligheter:
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Hovedplanet er noe ombygget. Det er ingen tegninger som viser innredet loft og det er innredet flere rom i kjeller. Det er ikke søkt om bruksendring av loft og kjeller.
- Avvik branncelleinndeling: Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Det er direkte adkomst fra garasje til primærrom. Det er da ikke tilfredsstillende brannsikring og brannsluse mangler.
- Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Det bør bemerkes at det derfor lite lysflate inn i kjellerstuen, vinduer er for små og det er for lang avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning. Maksimal avstand er 100 cm. Det er kun en rømning via trapp fra innredet loft.
- Det er utført mindre arbeider på el-anlegget, montert varmepumpe, utført takfornying og mindre arbeider på vvs-anlegget. Det er utført arbeider i kjeller som følge av tilbakeslag i sluket. Selger har dokumentasjon.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 31.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer

Oppvarming

Boligen varmes opp via vannbåren radiator varme, ildsted, varmepumpe og gulvvarme på to bad. Varmekilders funksjon er ikke testet.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 21 700 kwh.
Energiforbruk varierer fra hustand til hustand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 546 575 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 567 669 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri - men tomt er over 2 mål - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport  etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 23.04.2018:
- Elektrisk ledning skal ha en avstand på minst 23 cm fra røykløpets innvendige kant.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt salgsoppgave.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grevinneveien 65, 3118, Tønsberg, Gnr. 151 bnr. 242 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0202

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.