Tjøme

Stor og sjønær eiendom med sjøutsikt! Stor tomt på ca 1,4 mål. Usjenert beliggenhet

Ødegårdsveien 25 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

22%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 247 m²
Tomt 1 483 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 212
Bruksnummer 44
Energimerking G
FINN.no 319838023
Sist endret 25.09.2023 10:57
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 671 169,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 181 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 671 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med hall, stue/kjøkken og bad/wc.
2. etasje med trapperom/gang, 3 soverom og toalettrom.
Kjeller med trapperom, gang, disponibelt rom og 3 boder.

Standard

Velkommen til denne flotte eiendommen beliggende på den populære øyen Tjøme like utenfor Tønsberg! Eiendommen har stor og solrik tomt som gir et luftig inntrykk og innbyr til lek for unge og voksne. Ved hjelp av sjøveien er det kort vei til en rekke kjente perler og områder i Færder nasjonalpark.

Innvendig fremstår huset som gjennomgående lyst, lekkert og stilrent. Stuen innehar god plass til stuemøblement, samt i overgangen mellom stue og kjøkken er det plass til spisebord hvor man kan dekke på til herlige måltider for venner og familie. Flott og luftig utsikt!

Fra stuedelen er det direkte utgang til stor og solrik veranda vendt mot sør! Stort og innholdsrikt kjøkken i mørk tidsriktig utførelse, hvitevarer medfølger. Rikelig med vindusflater så her kommer man godt i kontakt med naturen og omgivelsene, like sjarmerende både sommer som vinter.

Meget romslig bad i 1. etasje med dusjhjørne, badekar, varme i gulv, hendig baderomsinnredning og speil. Forøvrig toalettrom i 2. etasje samt tre soverom.

Denne vil begeistre, velkommen til visning i svært tiltalende omgivelser!

Beliggenhet

Mågerø er ren idyll med skogsområder, svaberg, fine badeplasser og rullesteinstrender. Mågerø Marina ligger rett ved boligen med blant annet kiosk og gallerier.

Fra eiendommen er det kort vei til Lindhøy barneskole og Tjøme ungdomsskole. De nærmeste dagligvarebutikkene er Tjøme Kolonial, Rema 1000, Coop, og Spar ellers har Tjøme også Hageland og Vinmonopolet. På Verdens Ende ligger Verdens Ende Handleriet, og for en bedre middag kan man legge turen til Engø gård.

Det er nærhet til nydelig kyststi som byr på god rekreasjon i vakkert landskap - Fra Verdens Ende til Mostranda. Det er også mulighet for gode markaopplevelser i variert natur, deriblant Herkelås, med Tjømes høyeste punkt hvor det krones med storslått utsikt.

På Tjøme finnes også skatepark, lekeplass og Tjømehallen, og på Ormelet ligger Tjøme IL med fotball og håndball på agendaen. Ved Mågerø Marina er det tennisbane, og golf kan spille ved Nøtterøy eller Tjøme golfklubb. Fra Tømmerholt på Nøtterøy blir det kjørt opp fine skiløyper på vinterstid.

Tjøme generelt er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø og Hvasser Syd for å nevne noen perler. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Selger opplyser at det er fiber, parabol og 5G tilkobling.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Eiendommen er forsikret av selger.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 247 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og gang.
Sekundærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder og disponibelt rom.

1. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue/kjøkken og bad/wc.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 3 soverom og toalettrom.

Toaletterom i 2. etasje er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15 (må være min. takhøyde på 1,90 m og min. 0,6 m bredde).

Krypeoft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.09.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 483 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1949 og tilbygd i 1993/2001 ifølge tegninger. Boligen er oppført i to etasjer samt kjeller og krypeloft. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende stue og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2011 og at arbeidene ble utført dels ved egeninnsats/dugnad og dels av fagfolk.

Selger opplyser videre om følgende:
- har tidligere vært tegn til mus.
- har vært maur - behandlet med gift.
- har vært lekkasje i verandagulv i 2. etasje - utbedret.
- har vært lekkasje under kjøkkendør - utbedret.
- utført diverse bygningsmessige arbeider ved egeninnsats/dugnad.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Bordtak som undertak. Taket er tekket med glassert teglstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning (fra ca. 2011 i følge selger). Vinduer i tre fra bl.a. 1977/-93, 2005/-07/-11. Ytterdører i tre bl.a. fra 2008/-11. Veranda i tre (2. etasje). Veranda er tekket med asfaltbelegg. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med fliser, laminat, betonggulv. Veggoverflater med for det meste med malte plater, tapet og murvegger. Platede/malte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Lecaplank som dekke over deler av kjeller. Tegl-/mursteinspipe. Vedovn. Sotluke. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj med glassbyggerstein, innbygd badekar. Tre plastsluk. Ventilering via vifte i vegg samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrert platetopp og stekeovn. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger for det meste i plast (rør i rør) og noe kobber. Innvendige avløpsrør av plast og soil/støpejern. Ventilering via ventil i vegg eventuelt tak i enkelte rom. Luftespalte i et vindu. Avtrekk via vifte i bad. Oppvarming med panelovner. Varmekabler i bad. Varmtvannsbereder på 287 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Drenering med grunnmurplast/drensrør. Grunnmur dels i betong eventuelt med sparestein og dels i Lecablokker. Dels skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger med ukjent utførelse og alder. Offentlig vann-/avløp via private/felles stikkledninger. Avløp via kvern/pumpe.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Mangler rekkverk ved trapp fra veranda. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 40 mm i hele rommet i soverom 2. etasje nordøst. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Kostnadsestimat: Under Kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Utvendige vinduer: Under henvisning til glassenes alder er det påregnelig med punktering/luftlekkasje i glass.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm og mindre i hele rommet i stue/kjøkken. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm og mindre i hele rommet i hall/trapperom. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i soverom 2. etasje sydøst.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Pipe og ildsted: Åpent hull etter tidligere ildsted.
- Rom under terreng: Utført hulltaking og fuktmåling i utforet vegg. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til ca. 20% i svill ved hull. Fuktnivået er i grenseområde for utvikling av råte/fuktskader. Konstruksjonen betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden. Det er også registrert fukt i grunnmur/kjellergulv ved hjelp av fuktindikator.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Ulike høyder på opptrinn i begge innvendige trapper.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc: Lekkasje fra utstyr i forbindelse med innbygd badekar (drypper vann under innbygd badekar).
- Avtrekk i stue/kjøkken: Kjøkkenet mangler styrt tilluftsventilering.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. Deler av takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Balkong/terrasse ligger over innredet boligrom - risikokonstruksjon. Konstruksjonsutformingen gir økt fare for skader.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bygget om rom. Nye rør i rør. Membran lagt og trykktestet av erfaren sveiser med kurs. Arbeidet er utført ved ufaglært.
- Arbeider gjort under selgers eiertid er byggemeldt.
- Nytt røropplegg, med tilkobling til offentlig anlegg. Var septiktank frem til ganske nylig.
- Problemer med drenering, fuktinnsig o.l. ble utbedret i 2007.
- Skjevheter/setningsskader utbedret i 2007/2008. Noe skjevhet er ikke utbedret, men ingen forverring siden nåværende eier overtok huset.
- Vært sopp/råteskader i stykke av bjelke under tidligere terrassedør. Utbedret i 2023. Byttet ut bjelken og forsterket de resterende med 2"5. Isolerte hele gulvet i første etasje. Var noe kalkutslag tidligere.
- Kort periode med maur. Ble borte ved utskiftning av bjelke.
- Terrasse utbedret i 2022.
- Fornyelse av elektrisk anlegg i 2010. Utført av eier som er elektriker.
- Drenert huset selv i ca. 2007. Kjell Kanten drenerte hage i ca. 2020.
- Kjeller påbygget før overtakelse av huset. Bygget på terrasse og utvidelse av stue selv. Meldt inn.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 09.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Færder kommune opplyser at det ikke finnes ferdigattest i deres arkiver. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og terrasse, datert 15.09.2023.

Takstmann opplyser at det foreligger byggemeldte plantegninger for 1. og 2. etasje som stemmer med dagens bruk. Det foreligger ikke plantegninger for kjeller. Han opplyser videre at det er utført arbeider bl.a. på taktekking/gulv på veranda i 2. etasje, arbeider på pumpe/avløpsanlegg, drenert i hage mv.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og vedovn. Varmekabler i bad.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 698,- pr. år.
Dekker fastledd vann og avløp, renovasjon og feieavgift. Gebyr for forbruk av vann og avløp vil komme i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 026 206,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 694 343,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrense og LNRF-areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse og LNF, men det foreslås å legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over deler av eiendommen. Det foreslås også å flytte byggegrensen nærmere boligen.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Jordskifte, tinglyst 05.02.1964, dagboknr. 455, gjelder: Grensegangsforretning.
Rettsbok, tinglyst 13.11.1978, dagboknr. 7069, gjelder: Påle/fortøyningsinnretning må ikke plasseres nærmere enn 14,50 meter fra det punkt som bryggen på GBNR. 212/4 henger i, ,50 meter innenfor den nordvestre bryggetupp, og i en rett linje gjennom den nåværende påle mot en stor sten i vannkanten på den andre siden av bukten.

Rettighet på eiendommen GBNR. 212/2 i Færder kommune:
Bestemmelse om båt-/bryggeplass, tinglyst 08.11.1947, dagboknr. 4012, gjelder: GBNR. 212/44 og 48 har rett til å oppføre brygge og sjøbod på hovedbølets strand (GBNR. 212/2).
Denne er ikke gjort hevd på av nåværende eier eller tidligere eiere på lang tid og retten er nok ikke relevant og mulig å etablere lengre. 

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Det gjøres oppmerksom på at det går pumpeledning for spillvann og vannledning over eiendommen. Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

Selger opplyser at septiktank er fjernet.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det var varslet tilsyn med fyringsanlegget 23.11.2016 og 26.10.2010, men ingen var til stede da tilsynet skulle gjennomføres. Varslet feiing er heller ikke utført da ingen var til stede ved gjennomføring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr, platetopp, vifte, oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ødegårdsveien 25, 3145, Tjøme, Gnr. 212 bnr. 44 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0203

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.