Tjøme

Lys og vakker enebolig med stor tomt! Garasje - Solrikt!! Flotte uteområder

Oskjærveien 3 , 3145 Tjøme

VISNINGER

1. oktober søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 132 m²
Tomt 1 077 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1990
Gårdsnummer 218
Bruksnummer 150
Energimerking E
FINN.no 318856838
Sist endret 22.09.2023 19:39
Prisantydning 5 225 000,-
Totalpris 5 372 039,-

Beregnet totalkostnad

5 225 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 620,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 225 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 147 039,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 372 039,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje: Hall, gang/trapperom, stue/kjøkken, bad/wc og vaskerom.
2. etasje: Gang, trapperom, 3 soverom og bad/wc.

- Frittstående garasje med lagringsrom og loft.

Standard

Velkommen til denne lyse, stilrene og tiltalende eiendommen sentralt på den populære øya Tjøme! Med stor og solrik tomt, i luftige omgivelser, men samtidig med flere usjenerte utesoner, ligger alt til rette for at du kan nyte Norges mest solrike øy - året rundt. Eiendommen ligger sentralt plassert, med gang- og sykkelavstand til et sentrum der du både kan shoppe, gå på kafé eller om du ønsker å ta med deg litt sushi på øyas mest populære strand, som ligger kun noen hundre meter unna.

Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og lekker. Du tas imot av en svært romslig og flislagt hall med skyvedørsgarderobe. I stuen er det plass til større stuemøblement, samt i overgangen mellom stue og kjøkken er det plass til romslig spisebord hvor du kan dekke på til herlige måltider for familie og venner. I 1. etasje er det også flott flislagt bad og et praktisk vaskerom.

2. etasje inneholder blant annet tre gode soverom, hvorav det største har storslåtte vindusflater mot sør. Stort og romslig bad med badekar! Gode lagringsfasiliteter i kneloft.

I den frittliggende garasjen finnes det gode lagrings- og hobbymuligheter!

Kom på visning og la deg begeistre av denne svært tiltalende og sentralt beliggende eiendommen på Tjøme!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og rolig område på Tjøme. Det er kun få minutters gangavstand til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. Kort vei også til barne- og ungdomsskole i tillegg til flere av øyas barnehager. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for hele familien. Man kan dra på dagsturer både til fots, og med båt til Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Fra sandstranden er det også mange som har kajakken lagret for rolige turer rundt de nærmeste øyer. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øya, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske, som er populært i høstferien (uke 41). Flotte turområder i umiddelbar nærhet, og flere idylliske bademuligheter. Her bor du sentralt, solrikt og idyllisk til i Tjøme sentrum!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, utgjør ca. kr. 960,- pr. mnd.
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold vei utgjør ca. kr. 1 700,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige 85459440

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 132 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, gang/trapperom, stue/kjøkken, bad/wc og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, 3 soverom og bad/wc.

Krypeloft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 23.08.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 077 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Frittstående garasje og parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur/støpt betongplate på mark i 1990 og påbygd del av 2. etasje i 2008. Boligen er oppført i halvannen etasje samt krypeloft. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende vaskerom og inn bak dusj. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Ifølge tidligere tilstandsrapport ble rommet pusset opp i 2008 (sluk er fra byggeår/1990). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til bad i 2. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende gang og inn bak badekar. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet alder er ikke kjent men det er grunn til å tro at rommet ble etablert noe senere enn 1990 (i denne rapport er det lagt til grunn at rommet ble etablert før 1997). Rommet er kun delvis bygd med vanntette konstruksjoner og det forutsettes derfor at rommet kun benyttes til tradisjonelt karbad så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til vaskerom. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra byggeår/1990.

Selger opplyser om følgende:
- Det har vært lekkasje fra tak ved en anledning i forbindelse med ugunstig vind/mye nedbør. Konstruksjonen tørket naturlige veier.
- Det har vært sukkermaur om våren.

Frittliggende garasje med boder oppført i tre antatt i 1991. NB! bygningen er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Sutakplater som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål eller alum. utførelse. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer i tre fra bl.a. 1985/-89/2008/-20. Ytterdører i tre fra 1985/-89. Terrasseplatting i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, fliser og belegg. Veggoverflater med panel og dels platet. Panelte og platede tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Elementpipe. Peisovn. Sotluke. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje: Våtromsbelegg på gulv. Malt trepanel på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende toalett, servant, badekar. Plastsluk. Ventilering via ventil i tak samt luftespalte i dør.

Bad/wc 1. etasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Plastsluk. Ventilering via ventil i tak samt luftespalte i dør og vindu.

Vaskerom 1. etasje (fra 1990): Fliser på gulv. Trepanel og dels malt strie på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via ventil i tak samt luftespalte i dør og vindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag/kum. Integrert platetopp og stekeovn. Kjøkkenventilator med avtrekkskanal ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i vinduer. Oppvarming med varmekabler og panelovner (i tillegg til eventuelt ved). Varmtvannsbereder på ca. 200 l. Hovedsikring 63 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarslere. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell/stein. Ukjent drenering. Takvann til terreng. Grunnmur av betong/støpt plate på mark. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige vinduer: Råte i deler av vindu i bad i 1. etasje. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad/wc i 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er kun delvis bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) bak/under fliser er oppbrukt. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Avtrekk i stue/kjøkken: Avtrekksvifte er defekt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon: Motorenhet på mekanisk avtrekksanlegg fungerer ikke. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn
halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Utvendige dører: Værslitasje/skade i del av dørblad.
- Innvendige overflater: Generell slitasje samt stedvise skader og enkelte spor etter fukt i gulvoverflater. Stedvis "spenn/svikt" og knirk i gulvoverflater.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue/kjøkken samt gang i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i hall i 1. etasje samt i soverom midt/syd i 2. etasje.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc i 1. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Ventilasjon på bad/wc i 1. etasje: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Overflater og innredning i stue/kjøkken: Bruksslitasje i overflater.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 63 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone dels mot yttervegg og dels mot annet våtrom).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Ny baderomsinnredning, oktober 2019. Utført av Tjøme Rørservice.
- Glasset i peisen er knust, og må byttes.
- Har observert maur i boligen.
- En anledning med lekkasje i tak mot øst i forbindelse med kraftig vind og regn. Forsikringsselskapet kom på befaring og mente at naturlig opptørking ville holde. Avdekket at taket manglet mønepapp, som ble anbefalt å installere.
- Garasjen er ikke utbedret på flere år, og bærer preg av slitasje både innvendig og utvendig. Råteskade er påvist i enkelte kledningsbord.
- Utvidet terrasse gjennom flere år, senest april 2022. Utført ved egeninnsats.
- Byttet termostat på badet, samt for varmekabler i stue, kjøkken, gang og vaskerom. Sistnevnte ble utfor av et familiemedlem som er autorisert elektriker, men her foreligger det ingen samsvarserklæring. Termostaten på badet ble byttet november 2020. Termostat for øvrige varmekabler ble byttet i Oktober 2022.
- Samsvarserklæring foreligger for termostaten på badet, men ikke for termostat for varmekabler i stue, kjøkken, gang og vaskerom.
- Garderobeskapet i gangen er av eldre dato, og kan være litt vanskelig å skyve på.
- Vinduet på badet i 1. etasje har skader etter fukt.
- Det mangler noen lister i gang og på soverom i 2. etasje.
- Rullegardin på soverom i 2. etasje er defekt.
- Generell slitasje og diverse skader på innvendige overflater.
- Innvendig i garasjens 1. etasje er gulvet slitt og bærer preg av at det har blitt brukt til f.eks. smøring av ski fra tidligere eier, samt oppbevaring og lagring av diverse gjenstander som har gitt merker.

Selger opplyser videre:
- Kjøkkenvifte er fjernet
- Skyvedør i gangen er treg

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 08.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Færder kommune opplyser at ferdigattest for 1. etasje ikke finnes i deres arkiv, men at i matrikkelen er ferdigattest registrert med dato 09.10.1990.
Det foreligger ferdigattest for påbygg/kvist i 2. etasje og fasadeendring, datert 05.09.2023. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Boligens faktiske planløsning stemmer med reviderte plantegninger innsendt/datert 05.09.2023. Innredet loft i garasje fremkommer ikke på tegningene av garasjen.

Det er innsendt bruksendring av 1. og 2. etasje/oppdaterte plantegninger til Færder kommune den 05.09.2023. Innsender er Vårdal Arkitekter.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler og panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 696 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 206 926 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 344 935 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger og kjørevei, med plannavn "Fredtun", med vedtaksdato 22.06.1983. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over deler av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er p.t. ingen registrerte servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Færder kommune opplyser om følgende:
- Kommunalt separeringsprosjekt under prosjektering i Korsholmveien.
- Det er mulig tuppen av sørvestlige hjørne av eiendommen krysses av kommunal vannledning som vist på kartet, men dette er noe usikkert. Private stikkledninger fra boligen til offentlig nett er ikke inntegnet i kartet, ledningstrase ukjent.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 31.05.2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Ingen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Oskjærveien 3, 3145, Tjøme, Gnr. 218 bnr. 150 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0204

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.