Tjøme

På pynten ved Vrengensundet! Vestvendt enebolig som bader i sol. Flott sjøutsikt!

Vestveien 18 , 3145 Tjøme

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

17%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Tomt 1 041 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 209
Bruksnummer 124
Energimerking G
FINN.no 320205323
Sist endret 19.09.2023 14:19
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 901 169,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 901 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig med vindfang/hall, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.

Standard

Velkommen til en flott bolig i solrike og fantastiske omgivelser på populære Tjøme! Her har du kort vei til sjø og livet. Grønne lunger, og ren sommeridyll i skjønn forening!

Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys, luftig og arealeffektiv. Stuen innehar slette og tidløse flater, parkettgulv, samt plass til stuemøblement og spisestue vis-a-vi kjøkkenet. Kjøkken er i hvit utførelse med integrerte hvitevarer og praktiske overskap. Rikelig med belysning i kjøkken og fra downlights i himling. Her kan du lage mat og gjestene kan nyte utsikten til sjøen!

Moderne og flott baderom med varmekabler i gulv, lekre fliser på gulv, toalett, samt lys baderomsinnredning, vegghengt speilskap med overhengende belysning, ett-greps blandebatteri og opplegg til vaskemaskin. Flott dusjkabinett med glassdører og krommet dusjarmatur.

Meget kort vei til offentlig kommunikasjon og kun 17 minutters kjøring til Tønsberg by og brygge med bil.

Velkommen til visning i sjønære omgivelser på en romslig og lettstelt tomt!

Beliggenhet

Solrikt, med kort vei til flotte turområder. Det er ca. 7 minutters kjøring (ca. 4,5 km) til Tjøme sentrum som tilbyr en rekke fasiliteter som dagligvareforretningene Spar og Coop Extra, Rema 1000, vinmonopol, Skafferiet, post i butikk, bank, klesforretninger, bensinstasjon, café, pizzeria og restaurant. En Kiwi-butikk ligger også plassert i Vrengensundet og her kan man både parkere med bil, eller legge til med båt. Vrengen Marina og den populære restauranten 8 Glass ligger også i nærheten kun 4 minutters gange fra eiendommen. Tjøme er en øy med mange flotte friområder for familien å dra på dagsturer både til fots og med båt, Lilleskagen, Sandø, Bolærne, Færder fyr og Hvasser Syd for å nevne noen perler i Færder nasjonalpark. Det er også et meget aktivt vannsport miljø på Tjøme med aktiviteter som kajakkpadling, vindsurfing, seiling og kitesurfing. Forøvrig er det en rekke fritidsaktiviteter til både barn som voksne på øyen, populære Rød golfbane, Ridesenter på Verdens Ende, Skateboardpark på Haug, 2 kunstgressbaner og 2 tennisbaner på Ormelet, idrettshall på Lindhøy, Aktiv fritid med Zipliner og flere gode fiskemuligheter inklusiv hummerfiske.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 00021420217

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/hall, stue/kjøkken, 3 soverom og bad/wc/vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 13.09.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 041 kvm, Eierform: Eiet tomt

Byggemåte

Enebolig oppført i mur/betong eller tilsvarende og tre i 1949 og tilbygd ca. 1976. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller/krypekjeller og loft. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormal fukt påvist. Tilnærmet flat gulvkonstruksjon uten fall til sluk. Rommet ble renovert i 2017 ifølge tidligere tilstandsrapport. Boligen var gjenstand for diverse oppgraderinger under tidligere eiers eiertid. Ifølge tidligere tilstandsrapport ble det skiftet/omlagt taktekking i 2016, skiftet kledning i 2016, skiftet ytterdører og enkelt(e) vindu, pusset opp innvendige overflater, oppgradert/fornyet elektrisk anlegg (omfang ikke kjent), skiftet kjøkken m.m.

Selger opplyser om følgende:
- Det var vann i kjeller i 2022. Utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- Det har vært mus på loft.

Frittliggende bod oppført i mur og tre. NB! Bygningen er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Deler av tak er tekket med asfaltshingel. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i for det meste mur/betong eller tilsvarende materiale. Bindingsverk av tre i deler av yttervegger. Utvendig kledd med liggende kledning (fra 2016 ifølge tidligere tilstandsrapport). Vinduer i plast/pvc og tre fra forskjellig tid. Ytterdører i pvc. Veranda i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett og fliser. Malte vegger og tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt gulv mot deler av grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Peisovn. Sotluke. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv. Baderomsplater på veggene. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Det kan ikke utelukkes at det kan være dels soil/støpejernsrør. Ventilering via luftespalte i et vindu samt avtrekk fra kjøkken og bad. Oppvarming med varmekabler under flislagte gulvoverflater Varmtvannsbereder på 194 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn av fjell/stein. Ukjent drenering/synlig grunnmurplast langs del av grunnmur. Grunnmur av betongblokker. Skrånende tomt. Dels fjell-/naturtomt og dels opparbeidet tomt. Utvendige avløpsrør er av ukjent type. Det er slamavskiller med overløp til infiltreringsgrøft i flg. kommunale opplysninger. Utvendige vannledninger er av ukjent type. Offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Selger opplyser at det er lagt varmekabel på utvendig vannledning. Septiktanken er av ukjent type. I flg. kommunale opplysninger er det oljetank på eiendommen (ikke bekreftet).

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Takkonstruksjon/loft: Konstruksjonene har skjevheter. Stedvis skjolder/misfarging i yttertakets underside (utført fuktsøk - ingen fukt registrert). Diverse skjevheter i takkonstruksjon. Ingen lufting ved raft/gesimskasse (langvegger).
- Utvendige vinduer: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vindu i stue har ingen vannbrett/beslag i underkant.
- Utvendige dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dør i stue har ingen vannbrett/beslag i underkant.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 25 mm i hele rommet i stue/kjøkken. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i soverom. Spor etter borebille/barkebille i deler av trebjelkelag.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Krypkjeller: Kjeller har fuktig miljø. Selger opplyser om fukt i kjeller ved mye nedbør.
- Overflater gulv på bad/wc/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.
- Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone dels mot yttervegg og dels mot tidligere yttervegg av betong, mur eller tilsvarende).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Vannrøret fra huset til kommunal ledning frøs vinteren 2021, fikk installert varmekabel på ledningen.
- Fukt i kjeller.
- Vedovnen er ikke godkjent. Fyringsforbud fra brannvesenet.
- Oppdaget mus på loft. Ifølge NOKAS er det ikke et stort museproblem. Det må gjøres en jobb med å legge musesperre rundt huset.
- På tomten står det et uthus. Ifølge tidligere eier er taket skiftet, men uthuset trenger oppussing. Malingen flasser utvending, sprekk i grunnmuren. Det er ikke innlagt strøm i uthuset. Innvendige overflater bør pusses opp.

Selger opplyser videre at spotter i taket på kjøkkenet slutter å fungere, en etter en.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 15.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen for enebolig. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolighus, datert 19.05.1976. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Færder kommune opplyser om følgende:
Det foreligger vedtak etter befaring om omsøkt anneks (1984) som sier følgende:
"Bygningsrådet må etter de opplysninger som foreligger se på det aktuelle bygg som et fritidshus, og med hjemmel i vedtekt til bygningsloven 82 kan søknaden ikke godkjennes". Dette vil si at annekset på eiendommen er oppført uten godkjennelse fra Færder kommune.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk, planløsning og fotavtrykk avviker fra innsendte byggetegninger ved bl.a. at del av stue er tilbygd uten at dette er dokumentert byggemeldt/omsøkt. Innvendige arealer/planløsning er omdisponert til andre rombetegnelser enn benevnt på plantegninger.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Lindhøy skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler under flislagte gulvoverflater.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Ny eier overtar ansvaret for forholdet og er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 11 589,- pr. år.
Dekker vann, slamtømming, miljøgebyr, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 537 417,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 934 701,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (næring/bolig). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Konsesjon / Odel

Det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal overskjøtes til ny eier må denne signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boligen skal benyttes til helårsbeboelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale, tinglyst 19.03.1975, dagboknr. 1421, gjelder: Eier av GBNR. 209/124 har i forbindelse med oppføring av tilbygg på eiendommen i 1975 fraskrevet seg krav på erstatning for mulige skader eller ulemper som skyldes vedlikeholds- eller utbedringsarbeider (herunder utvidelse eller omlegging av veien). Området mellom bygningen og veiens eiendomsområde må eieren til enhver tid holde ryddig, slik at sikten til og fra veien ikke blir hindret. Det må heller ikke brukes til opplagsplass av noen art. Eieren må rette seg etter de påbud som veivesenet måtte finne det nødvendig å gi av hensyn til trafikkavviklingen.
Elektriske kraftlinjer, tinglyst 03.03.2004, dagboknr. 3087, gjelder: Eier av eiendommen gir nettselskapet stedsevarig rett til å bygge, drive og vedlikeholde et 24 kv kabelanlegg over eiendommen. Rett til å fornye eller bygge om anlegget. Rett til nødvendig fremkomst over eiendommen for utførelse av ovennevnte rettigheter. Rett til å forby bebyggelse, beplantning eller oppfylling av masse på eiendommen. Grunneier er ansvarlig for skader han/henne påfører kablene.
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 14.04.2014, dagboknr. 305024, gjelder: Den til enhver tid eier av eiendommen GBNR. 209/12, 21, 62 og 177 har rett til gangvei over eiendommen GBNR. 209/124 opp til riksveien og Vrengen bro.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra fylkesvei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, men har slamavskiller med kommunal slamtømming.

Færder kommune opplyser at trasé for stikkledning vann og plassering av privat slamavskiller er ukjent.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 12.02.2018. Grunnet manglende godkjent adkomstmulighet til skorstein ble feiing ikke gjennomført. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Vi kan ikke se at vi har mottatt melding om at skorstein er rehabilitert og at det er byttet ildsted. Eier/bruker skal melde fra til Vestfold Interkommunale Brannvesen når det har vært installert nytt ildsted eller foretatt andre vesentlige endringer ved fyringsanlegget.
- Rehabilitering av skorstein er ikke utført på godkjent måte. Rehabiliteringen av skorstein er i tillegg søknadspliktig tiltak etter Plan og bygningsloven § 20-1 f. Tiltaket er ikke søkt om ifølge telefonsamtale med byggesaksavdelingen i Færder kommune den 13.02.18.
- Det mangler feiemulighet på røykrøret i retningsendringen.
- Det mangler godkjent takstige for sikker atkomst til feiing og tilsyn av skorstein. Dersom høyden på skorstein er mer enn 1,2 meter over tak der hvor feieren står for å utføre feiing og tilsyn, må det også monteres plattform. (Skorsteinshatt er til hinder for feiing og tilsyn).

Selger opplyser at det er fyringsforbud.
VIB opplyser at de ikke har mottatt tilbakemelding med fremdriftsplan på når og hvordan avvik skal rettes.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin på bad.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vestveien 18, 3145, Tjøme, Gnr. 209 bnr. 124 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0206

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.