Vestskogen

Vestskogen - Stor og innholdsrik enebolig! Solrik tomt og basseng. Dobbel garasje! Stilrent.

Rugdeveien 18 , 3142 Vestskogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over 5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 235 m²
Bruksareal 302 m²
Tomt 1 557 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1972
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 158
Energimerking F
FINN.no 316830260
Sist endret 25.09.2023 14:33
Prisantydning 5 950 000,-
Totalpris 6 117 669,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 167 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 117 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje: Vindfang, gang, hall, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc og toalettrom.
Kjeller: Kjellerstue, ganger, 2 soverom, medierom, disponibelt rom, 2 boder og kjølerom.

Standard

Velkommen til Rugdeveien 18, en særdeles romslig og innholdsrik enebolig med stor tomt på over 1 500 kvm. Tomten er godt skjermet, tilnærmet flat og med nydelige solforhold. Innholdsrik bolig som passer godt til både barnefamilier og de som ønsker godt med tumleplass. Romslig dobbel garasje, perfekt for den bilglade!

Man kommer inn i et praktisk vindfang med separat toalettrom som innehar mørke gulvfliser, lysegrå vegger og flott innredning. Videre inn i en romslig gang med plassbygd garderobeskap. Stuen i boligen er særdeles stor med flere innredningsmuligheter. Her har man rikelig med plass til både TV- og spisestue for hele familien. Rommet er vinkelformet med peisen sentralt i rommet, her kan man virkelig skape hygge på kalde vinterdager. Stuen har utgang til en terrasse av de sjeldne! Som er både usjenert og solrik. Her kan man nyte solen og stillheten på deilige sommerdager. Terrassen er delt inn i flere avdelinger med basseng som senter. Det er 2 overbygde deler, en romslig bod/ lekestue og flere solplasser. Spisestuen ligger også i direkte tilknytning til kjøkkenet som gir en god romløsning.

Kjøkken som har rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en praktisk utforming med rom for spiseplass. Profilerte eikefronter som er malt i tiltalende grå farge, fliser over benk, integrert koketopp og stekeovn, samt delintegrert oppvaskmaskin og kjøleskap.

Badet har flislagt gulv og baderomsplater på vegger. Badet har varmekabler i gulvet, servant i baderomsinnredning og innredning i sort utførelse. Wc og dusjhjørne, legg merke til det lekre dusjarmaturet i gull farge!. Stort og praktisk vaskerom med egen utgang og rikelig med muligheter for skap-/ benkeplass. Etasjen har også dør med trapp opp til et meget romslig loft som har rikelig med lagringsplass.
Hendig kjølerom i kjeller, perfekt ved høytider! Dobbel garasje med muligheten for å gå tørrskodd fra bilen og inn i boligen. - Fantastisk på sure høstdager!

Alt i alt en stor og innholdsrik bolig med plass til "hele" storfamilien. Rolig og meget barnevennlig boligområde med gangavstand til skole, barnehage, m.m.

Velkommen til visning i flotte og solrike omgivelser i populære Vestskogen!

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et hyggelig og etablert boligstrøk. Solrikt og attraktivt område med gangavstand til skoler og barnehage. Her har man også nærhet til sjø og strand, samtidig som man har skog og mark i umiddelbar nærhet. Barnevennlig beliggende i rolig bomiljø hvor tomten bl.a. ligger åpent og fint som hjørnetomt. Teieskogen med flott turterreng, lysløype og idrettsanlegg ligger også rett i nærheten.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi Vestskogen, eller evt. Meny/ Rema 1000 på Teie. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Farmandstredet og Teie torv et variert utvalg av butikker og fasiliteter. Tønsberg sentrum har alle bymessige fasiliteter og ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Nøtterøy golfbane ligger 7-10 min unna med bil. Her får du en av de flotteste golfbanene i Norge, rett i nærheten. Eiendommen har kort vei til nye Labakken barneskole og også kort gangavstand til Teigar ungdomsskole. Det finnes videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Nøtterøy Videregående skole. Steinerskolen i Vestfold ligger også i området. Kommunen har både private og kommunale barnehager. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, utgjør ca. kr. 800,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 92740019

Boligens areal

Primærrom: 235 kvm, Bruksareal: 302 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 129 m².
Primærrom: 95 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, 2 ganger, 2 soverom, medierom og disponibelt rom.
Sekundærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder og kjølerom.

Takhøyde i kjeller ca. 2,00 m. Rom/del av kjeller har takhøyde ca. 1,90 m. Del av medierom har takhøyde lavere enn 1,90 m. Areal med takhøyde lavere enn 1,90 m er ikke medregnet i arealberegningen.

1. etasje:
Bruksareal: 173 m².
Primærrom: 140 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, hall, stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc og toalettrom.
Sekundærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Loft er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Takhøyde målt mot deler av møne er ca. 2,00
m.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 18.08.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 557 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er bestående av bnr. 158 og 164 som tilsammen utgjør ca. 1 550 kvm.

I forbindelse med anlegning av gang- og sykkelsti langs Amundrødveien, kan deler av tomten bli benyttet til å etablere kant mellom hagen og den nye gang- og sykkelstien.

Garasje / Parkering

Parkering i egen gårdsplass og i dobbel garasje

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1972. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller og loft. Dobbel garasje i tilknytning til boligen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende gang og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er opprinnelig av eldre dato. Sluk er fra 1972. Ifølge opplysninger fra tidligere eiere ble det montert baderomsplater på veggene i 2016 og at arbeidene ble utført ved egeninnsats. Nåværende eier opplyser at det ble lagt nye gulvfliser på eksisterende gulvfliser i 2023. Erfaringsmessig er det vanskelig å få tilfredsstillende tett overgang mellom membran og gamle soil/-støpjernesluk. Konstruksjonen betraktes derfor som risikokonstruksjon. Det anbefales som et "føre var" tiltak å installere dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Det bør påregnes ombygging av rommet inkl. utskifting av sluk innen "rimelig tid". NB! Øvrige frittliggende bygninger samt utendørs basseng med tilknyttet utstyr er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med glassert teglstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer i tre bl.a. fra 2007/-09/-18. Noen kjellervinduer i tre med enkelt lag glass/varevinduer. Ytterdører i tre fra 1972/2002/-15 i flg. tidligere tilstandsrapport. Veranda/terrasseplatting i tre. Utvendig trapp i mur/betong. Utvendig trapp i tre.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, laminat, fliser, tregulv og malt betong. Veggoverflater for det meste med platede/malte, tapetserte og panelte overflater. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Platede/panelte tak for det meste i malt utførelse. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Tegl-/mursteinspipe. Åpen peis. Sotluke. Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Gang/rom m. opplegg til vaskemaskin: Fliser på gulv. Malt strie på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via ventil i tak (naturlig avtrekk) - ingen tilluft.

Våtrom
Bad/wc (opprinnelig av eldre dato og fornyet/pusset opp vegger i 2016 og nye gulvfliser i 2023): Fliser på gulv. Selger opplyser at flisene ble lagt på eksisterende gulvfliser. Baderomsplater på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende toalett, innredning med dobbel servant, dusj/vegger. Støpejernsluk. Ventilering via avtrekksventil i vegg samt ventil i tak.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Flislagt benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrert stekeovn og platetopp. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Ventilering via ventil i tak (naturlig ventilasjon) - ingen tilluft. Plassbygd kjølerom. Panelte vegger og tak. Laminatgulv. Kjøleaggregat.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i noen vinduer, ventil i enkelte rom samt avtrekk fra kjøkken og bad. Oppvarming med varmepumpe og dels med panelovner. Varmekabler i bad. Varmtvannsbereder på 200 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Ukjent drenering/utførelse. Grunnmur antatt av Lecablokker. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger fra 1972. Ukjent utførelse. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger. Steinsatt deler av gårdsplass.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Råte i enkelte rekkverksbord. Utepeis har ikke tilstrekkelig avstand til brennbart materiale. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Mangler rekkverk langs en side. Råte i rekkverksbord. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Pipevanger er ikke synlige. Det henvises også til rapport etter tilsyn utført av Vestfold Interkommunale Brannvesen IKS. Rapportdato 19.02.2020. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Mangler snøfangere på begrenset del av tak.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
- Utvendige vinduer: Alderslitasje. Under henvisning til vinduenes alder er det påregnelig med punktering av glass. Et soveromsvindu kan ikke åpnes.
- Utvendige dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Mangler vannbrett/beslag under/ved dørterskler.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 20 mm i hele rommet i stue. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i soverom 1. etasje vest. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i kjellerstue. Målt høydeforskjell/planavvik på mindre enn ca. 10 mm i hele rommet i innredet rom.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Konstruksjonen betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til ca. 14% i svill ved hull. Det er imidlertid synlig misfarging og med noe høyere verdier lenger inn/bort i konstruksjonen. Overvåk tilstanden jevnlig. Det kan ikke utelukkes at tiltak bør iverksettes eventuelt at konstruksjonen kontrolleres ytterligere.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Overflater vegger og himling på bad/wc: Våtromsplater er ikke montert fagmessig.
- Overflater gulv på bad/wc: Bom i diverse gulvfliser. Alderslitasje.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc: Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at overgang til gammelt soil/støpejernsluk er et risikopunkt.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Forstøtningsmurer: Diverse gjenstående arbeider.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
- Andre tomteforhold: Diverse ujevnheter/planavvik.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Drypp fra sluk i dusj til rør i underetasjen. (Røret kommer ned i boden under badet, med så vel enkel adkomst som synlighet). Utbedret av kamerat som er sertifisert rørlegger.
- Bad: Det er lagt ny flis på eksisterende flis av CB som også monterte ny slukrist. Vi la på membran, på eksisterende flis.
- Vaskerom: Det er lagt ny flis på eksisterende sveiset linoleums belegg. CB flisla og byttet til ny slukrist.
- Lagt ny membran på eksisterende flis, utført av Andre Bekken. På vaskerommet ble flis lagt på eksisterende sveiset linoleums belegg.
- Vestfold Interkommunale Brannvesen feiet 03.11.22 pga. dårlig trekk i pipa. Mottok deretter bekreftelse på at det ikke er funnet avvik på fyringsanlegget.
- PEC gjennomgår det elektriske anlegget 22.08.23 og dokumenterer med samsvarserklæring.
- Service på varmepumpa i 2021.
- Sykkelsti er planlagt langs Amundrødveien. I følge reguleringsplanen, kan pluss/minus 80cm av tomten langs aktuell vei - bli benyttet til å etablere kant mellom den nye sykkelstien og hagen.
- Gjerdet rundt eiendommen, er satt opp for høyt av tidligere eier - i forhold til reguleringsplan. Vi undersøkte muligheten for å etablere gjerdet høyere, men fant da ut at reguleringsbestemmelsene for området har en høydebegrensing. Kommunen hadde ingen kommentar til eksisterende høyde.
- 2 soverom i underetasjen er omsøkt og godkjent.

Se egenerklæringsskjemaets pkt. 25 for utfyllende informasjon på arbeider utført i 2023.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 25.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 21.09.1973 og ferdigattest for bruksendring av to rom i kjeller, datert 04.11.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det foreligger vedtak fra 06.09.2002, hvor basseng godkjennes. Bassenget må sikres jf. teknisk forskrift.
Færder kommune opplyser om følgende: Eksisterende gjerde med høyde 120 cm er ikke godkjent. Reguleringsbestemmelser sier at gjerde ikke skal være høyere enn 80 cm. Kjøper overtar ansvaret for forholdet.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. NB! Areal/rom som på tegning er beskrevet som ikke utgravd, er faktisk utgravd uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Det er i ettertid søkt om bruksendring og gitt ferdigattest for forannevnte areal. Kjeller har også andre rom som er bruksendret (fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Takstmann opplyser videre: Utført oppussing av diverse innvendige overflater. Utført diverse vedlikehold mv. Arbeidene er utført dels ved egeninnsats og dels ved dugnad.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Vestskogen skolekrets. For informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe og dels med panelovner. Varmekabler i bad. Peisovn i stue.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Eiendommen har vært utleid. Energiforbruk er derfor ikke kjent.

Kommunale avgifter

Kr. 19 295 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 675 148 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 030 534 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område reguler til annen veggrunn - tekniske anlegg, boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse og gul sone iht. T-1442, med plannavn "Vestskogen", vedtatt 09.02.2022. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, gang-/sykkelvei - fremtidig og nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Det gjøres oppmerksom på at deler av eiendommen er avsatt til fremtidig gang-/sykkelvei langs Amundrødveien. Det må påregnes avståelse av grunn til dette formålet. Se vedlagte kommuneplankart.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Elektriske kraftlinjer, tinglyst 27.10.2004, dagboknr. 15330, gjelder: Grunneier gir nettselskapet stedsevarig rett til å bygge, drive og vedlikeholde et 24 kv kabelanlegg over eiendommen. Videre rett til å fornye eller bygge om anlegget, rett til nødvendig fremkomst over eiendommen for utførelse av ovennevnte rettigheter og rett til å forby bebyggelse, beplantning eller oppfylling av masse på eiendommen. Grunneier er etter alminnelig erstatningsregler ansvarlig for skader han/henne påfører kablene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse..

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det vil komme pålegg om separering/utbedring av avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 03.11.2022. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik på fyringsanlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, ventilator, platetopp og stekeovn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen selges ved fullmakt. Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Rugdeveien 18, 3142, Vestskogen, Gnr. 13 bnr. 158 og 164 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0208

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.