Ringshaug

Fantastisk beliggende eiendom rett ved sjøen - Nydelig utsikt & gåavstand til vakre strender - Renoveringsobjekt

Båtsmannsveien 26 , 3150 Tolvsrød

VISNINGER

30. september lørdag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris over 5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 101 m²
Bruksareal 107 m²
Tomt 464 m² / Festet tomt
Soverom 1
Byggeår 1960
Gårdsnummer 139
Bruksnummer 15
Energimerking G
FINN.no 319025112
Sist endret 25.09.2023 14:11
Prisantydning 3 980 000,-
Totalpris 4 095 919,-

Beregnet totalkostnad

3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 095 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Herlig beliggende eiendom med bolig over to plan. Eiendommen ligger tett på den vakre fjorden vår og boligen inneholder:
1. etasje: Entré, gang, stue med spisestue, kjøkken, bad og soverom
Sokkeletasje: Vindfang, stue, bad/dusjrom og vaskerom.

Carport.

Standard

Velkommen til Båtsmannsveien 26, en eiendom med en sjønær og fantastisk beliggenhet med gåavstand til to av Vestfolds flotteste strender. Boligen må ansees som et totalt renoveringsobjekt. Det foreligger tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger nydelig til med nærhet til vår vakre skjærgård og Oslofjorden. Svært attraktivt villastrøk, veletablert og barnevennlig boligområde, med idylliske Lille Afrika rett nedenfor. Kun få minutters gange til Ringshaugstranda. Ringshaugstranda er Vestfolds kanskje fineste og lengste sandstrand med sandvolleyballbane, koselige sitteplasser, trimapparater mm. Stranden ender opp ved moloen, hvor det er tradisjon for isbading. Her har man supre rekreasjonsmuligheter året rundt i svært naturskjønne omgivelser. Ideelt for den som setter pris på gåturer, løping og sykling. I motsatt retning ligger Skallevoldstranda, en tilsvarende flott sandstrand som er meget populær.

I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane, og til Slagenhallen for innendørs idrett. Forøvrig er det gangvei til Ringshaug barne- og ungdomsskole.

På Tolvsrød, også i gangavstand fra eiendommen, har man mange forretningstilbud, Meny matvareforretning med Mester Grønn blomsterforretning og post i butikk, populære klesforretninger, bokhandel,  apotek, frisør og hyggelig café som serverer nydelig kaffelatte. Det er søndagsåpen Kiwi butikk på Gauterød samt det er butikksenter på Olsrød med mange hyggelige butikker og treningssenteret Level. Følger man sykkelstien mot Tønsberg, passerer man Kilen handelsområde med mange tilbud før man kommer til Tønsberg med sentrum og brygga. God busskommunikasjon til Tønsberg sentrum.

Bo sjønært hvor man kan rusle ned til sjøen, ta seg et morgen- eller kveldsbad. Velkommen til et hyggelig og familievennlig område!

Forsikring

Tryg Polisenummer: 4179993

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 107 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 27 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjellerstue/hobbyrom og dusj.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takhøyden i kjeller på det høyeste er ca. 223 cm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

1. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, kjøkken, stue, soverom og bad.

Bod:
Bruksareal: 8 m².
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 464 kvm, Eierform: Festet tomt.

Bortfester er Henning Jørgensen.
Festetid: 80 år - utløper i 2075, med rett til fornyelse.
Festeavgift: 15 103,-. Festeavgiften pr. 2023 er kr. 2 848,-, men denne vil øke til kr. 15 103,- i 2024,-.
Festeavgiften reguleres etter tomteverdi i 2024. Deretter KPI for gjenværende del av festetiden.
Regulering av festeavgiften vil skje hvert 10. år, med neste regulering i 2034 (etter reguleringen i 2024).
Bortfester har bekreftet at han ikke ønsker å benytte forkjøpsretten.

Det er mulighet for innløsing av festetomten. Ta kontakt med bortfester for nærmere informasjon.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du i egen carport, samt i gårdsplassen. Det er plass til flere biler i gårdsplassen.

Byggemåte

Enebolig trolig opprinnelig hytte med ukjent byggeår i kommunens arkiver. Trolig er bygget oppført på 60-tallet. Carport er fra rundt 1974, et tilbygg er fra rundt 1979 og karnappen er etablert rundt 1997. Det foreligger ferdigattest datert 16.06.1981 som gjelder tilbygg og lagt inn vannklosett. Det er gjort enkelte oppgraderinger på 90-tallet ellers er det meste av eldre årgang. Varmepumpen og vedovnen er relativt ny. Frittliggende bod er av ukjent årgang. Som det fremkommer i rapporten er det registrert vesentlig med symptomer på avvik fra normal tilstand. Dette kommer som følge av alder, slitasje og manglende vedlikehold. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Boligen er et total renoveringsobjekt. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til kryploft via luke. Rupanel som undertak er tekket med asfaltpapp av eldre årgang. Yttervegger i bindingsverk med antatt 10 isolasjon basert på kravet ved oppføring. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret og noe er fra rundt 1997.

Innvendig
Innvendige overflater er i hovedsak av eldre årgang. På gulv: Belegg, parkett og tepper. På vegger: Tapet og malt tapet. I tak: Takessplater.

Våtrom
Dusj i kjeller: Enkelt bad som inneholder dusjkabinett, wc og vask. Betong på gulv, malt tapet på vegger og takessplater i taket.

Bad i 1. etasjen: Badet er fra antatt 90-tallet. Rommet inneholder innredning, servant, wc, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Fliser på gulv og vegger og takessplater i taket.

Kjøkken
Innredning med profilerte fronter i eik. Denne er trolig fra 70/80-tallet. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på badet og antatt vaskekjeller. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak av eldre årgang. Sikringsskapet er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. skrusikringer og en automatsikringer med til sammen 9 kurser og en jordfeilbryter. Dette er et dødsbo og det foreligger ingen opplysninger.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i leca av det som er synlig. Det kan også være betongblokker.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Utvendige beslag har utettheter. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. I tillegg er det mye råte i vindskier og generelt ufagmessig utførelse. Det er også råteskader i bunnsviller. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Det er på selve loftet ikke registrert noen store skader. Mye av svekkelsene ligger ved gesimsen og overganger. Bildet viser også følgeskader. Det kan ikke utelukkes mer skader enn det som er synlig. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige vinduer: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Vinduene har råteskader. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Trappen ellers preges av alder. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Andre utvendige forhold: Det er lekkasjer, svikt, setningsskader og en del råteskader. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Forholdene må sees i sammenheng med alder og setninger i grunn.
- Generell - Dusj: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes som følge av svekkelser, alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Avtrekk på kjøkken: Avtrekksvifte er defekt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak av eldre årgang. Sikringsskapet er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. skrusikringer og en automatsikringer med til sammen 9 kurser og en jordfeilbryter. Dette er et dødsbo og det foreligger ingen opplysninger. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Branntekniske forhold: Det er montert røykvarslere og eier har slukkeapparat. Utstyret er eldre en 10 år og må skiftes. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Forstøtningsmurer: Det er påvist større sprekker og/eller skjevheter i muren.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Utvendig dører: Dørene er slitte og skjeve. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Andre utvendige forhold: Deler av fundamentene har setninger og døren har råteskader. Ellers ingen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Krypkjeller: Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Avviket basert på byggeåret gjelder håndløper på en side. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Innredningen har høy slitasje og bør skiftes. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Ventilasjon: Det r ingen tette gjennomføringer i yttervegger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmesentral: Det er ikke strøm til pumpen og funksjon er ukjent. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.
- Innvendige dører: Dørene er noe skjeve og er slitte.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Forhold vedrørende lufting og stakemulighet er usikker/ikke dokumentert.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter, svekkelser og avskallinger. Ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene. Fundamenter ved carport er vurdert under egen beskrivelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner våtrom - dusj: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Tilliggende konstruksjoner våtrom - bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Ny vedovn montert.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 04.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og innlegg av vannklosett, datert 16.06.1981. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser om følgende:
- Byggeår ikke i arkiv
- Carport fra 1973
- Karnapp på enebolig fra 1997

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for enebolig, men det er avvik fra disse. Fasaden er noe endret og tegninger i begge plan stemmer ikke helt med dagens bruk. For boden foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boden er vist på eldre tegninger men er ombygget.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på badet og antatt vaskekjeller. Selger opplyser at varmepumpe ikke er tilkoblet strøm.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 124 538 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 048 336 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse, vedtatt 12.10.1994, med plannavn "Ringshaug, Gnr. 139 Bnr. 24 m.fl.". I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende og strandlinje sjø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt/bestemmelse om gjerde, tinglyst 25.01.1996, dagboknr. 974, gjelder: Festetid på 80 år. For festeavgiften har bortfester 1. prioritets panterett i bebyggelsen. Festeren kan inngjerde, planere og beplante tomten, samt legge inn vann og lys.

Rettighet på eiendommen GBNR. 139/15 i Tønsberg kommune:

Bestemmelse om båt- og bryggeplass, tinglyst 25.01.1996, dagboknr. 974, gjelder: GBNR. 139/15 festenr. 17 har rett til båtfeste.
Bestemmelse om båt- og bryggeplass, tinglyst 11.03.1960, dagboknr. 500809, gjelder: GBNR. 139/15 festenr. 17 har rett til båtfeste.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Fullmaktshaver opplyser at septiktank på eiendommen er fylt med pukk.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 24.08.2022. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Sotluke har for liten avstand til brennbart materiale.
- Vi anbefaler at ildsted byttes ut til et ildsted som gir en bedre fyringsøkonomi, er bedre sikret mot feilaktig fyring (beksotdannelse) og mer miljøvennlig.

VIB opplyser at de ikke har mottatt tilbakemelding med fremdriftsplan på når og hvordan avvik skal rettes. Fullmaktshaver opplyser at ildsted er byttet og byttet plate ved feieluke ute - Dette er imidlertid ikke meldt inn til VIB.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin og komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Arvingene/fullmaktshaver har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Båtsmannsveien 26, 3150, Tolvsrød, Gnr. 139 bnr. 15 Fnr. 17 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0209

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.