Presterødåsen

Rålekker eiendom med høy standard - Vannbåre varme - 4 (5) soverom - 2 bad - 2 stuer - Solrikt!

Grevinneveien 62 , 3118 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over 5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

43%

er barnefamilier

40%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 235 m²
Bruksareal 271 m²
Tomt 1 154 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2011
Gårdsnummer 149
Bruksnummer 105
Energimerking B
FINN.no 319783028
Sist endret 21.09.2023 14:55
Prisantydning 12 200 000,-
Totalpris 12 523 919,-

Beregnet totalkostnad

12 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 305 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 200 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 323 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 523 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig inneholder:
1. etasje: Hall med trapp, stue/kjøkken, bad, vaskerom, teknisk rom og garasje.
2. etasje: Gang, loftstue, bad, omkledningsrom, 5 soverom.

Standard

Dette er ikke bare en bolig; det er en uimotståelig kombinasjon av beliggenhet og kvalitet som definerer en moderne livsstil.
Beliggende i et solrikt, barnevennlig og sentrumsnært boligområde, nyter du det beste av begge verdener. Den opprinnelige boligen fra 1965 har gjennomgått en imponerende ombygging i 2011 og er nå en tidløs og moderne residens med enestående teknisk standard.
Med den luksuriøse vannbårne gulvvarmen, drevet av en NIBE varmepumpe som er tilkoblet bergvarme, opplever du ikke bare varme, men behagelig varme som også er miljøvennlig. Samtidig sørger balansert ventilasjon for at du alltid puster ren og frisk luft, uavhengig av årstiden.

Planløsningen er gjennomtenkt med romslige, praktiske rom og smarte løsninger. Hallen ønsker deg velkommen med sin imponerende takhøyde og rikelig med garderobeplass. Garasje, vaskerom og bad er lett tilgjengelige her. Stuen er et lyst og åpent rom med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lys. Utgangen fører til en privat, solrik uteplass/terrasse - perfekt for avslappende øyeblikk, grillkvelder og jacuzzi-nytelse. Den flate, vedlikeholdsfrie hagen er et ideelt sted for lek og underholdning.
Kjøkkenet er en drøm for enhver kokk med sine integrerte hvitevarer, rikelig med skap- og benkplass, og den imponerende kjøkkenøya med barløsning. Her er det en invitasjon til både kulinariske eventyr og sosiale sammenkomster.

Oppe i andre etasje finner du hele 3 store soverom. Hovedsoverommet er en suite med sin walk-in garderobe og en privat utgang til en stor balkong - det perfekte stedet å våkne opp til frisk luft og sollys. Videre vil du oppdage en romslig TV-stue, et luksuriøst bad med både dusj og boblebadekar, og et kontor som også kan fungere som et fjerde soverom.

Denne eiendommen har alt - beliggenheten, kvaliteten og funksjonaliteten. Det er bare å flytte rett inn og begynne å nyte en moderne, energieffektiv livsstil som dette hjemmet har å tilby!

Verdt å vite:
- Vannbåren gulvvarme tilkoblet bergvarme.
- LED lys.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Ny dobbel inngangsdør 2019.
- Direkte adkomst mellom bolig og garasje.
- Utvendig solskjerming på de fleste vinduer.
- Jacuzzi på terrassen.
- Smarthus.
- Elbillader.
- 2 stk. robotklippere.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Presterødåsen, et svært attraktivt og populært villastrøk, ca. 2,5 km. fra Tønsberg sentrum.
Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I nabolaget ligger populære Kilden kino og Kilen næringspark med flere kjente aktører. Presterødåsen ligger perfekt til med tanke på kort vei til E18 og togstasjon.

Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder, ideelt for den som prissetter løping eller gåturer i skog og mark. Kort vei til sjøen og fine bademuligheter på blant annet Klopp, Karlsvika og Ringshaugstranda. Sistnevnte med nydelig sandstrand, steinmolo, badetrapp og stor gresslette som innbyr til soling. I nærliggende områder ligger det flere idrettsanlegg og et allsidig tilbud av idrettsfasiliteter.

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder, eller et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Oseberghaugen og Haugar kunstmuseum med norsk samtidskunst anbefales. Ellers byr Slottsfjellet i Tønsberg på musikkfestival, attraktive kulturminner, fine turområder og en vidstrakt utsikt.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning ved Altibox utgjør ca. kr. 1 318,- pr. mnd. Selger opplyser det også er mulighet å velge Telenor.
Årlig medlemskap i velforening utgjør ca. kr. 300,- (valgfritt).
Alarm og eventuelt bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 87307545

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Støpt veranda er etablert i 2012 og dekket måler ca. 60 kvm. Arbeider er egeninnsats. Selger bemerker at vann ikke blir liggende foruten en mindre svanke i dekket. Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. Etter eiers oppfatning kom dette ca. to år etter at dekket ble etablert. Dette har ikke endret seg siden.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Balkong over stuen er etablert i 2011 og dekket måler ca. 10 kvm. Det er lagt membran med tredekke på toppen og rekkverk i tre. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. I tillegg er tredekke noe slitt og enkelte bord er vridde.
- Våtrom bad sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Innredninger ellers har normal slitasje.
- Våtrom vaskerom overflater gulv: Det er påvist avvik i fuger. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er i tillegg registrert noe ufagmessige arbeider.
- Våtrom bad overflater vegger og himling: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Dette gjelder på fliser vegg på høyre side.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er  påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Våtrom bad sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak :
- Andre utvendige forhold: Vurderingen gjelder enkelte forhold vedrørende utvendige konstruksjoner. Det er flere større glipper i hjørner ved utbygget del.
Kostnadsestimat: Under Kr. 10 000,-.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Andre innvendige forhold: Vurderingen gjelder garasjen og teknisk rom. Det er registrert muggsopp og fuktskader på teknisk rom som er synlig ved rør på vegg mot vaskerommet. Det er ingen for for fuktsikring/membraner på gulv eller vegger som kan bli belastet med fukt. Garasjen og teknisk rom har ingen lufting.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Våtrom vaskerom overflater vegger og himling: Det er spikret gulvlister og da ingen tett overgang mellom gulv og vegg som kan føre til skader ved lekkasjer. Det er også noe svellskader ved vasken.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er nytt i 2011/2012. I 2017 ble det lagt inn ny kurs og opplegg til el-bil lader. Det er montert nye led spotter, skiftet dimmere og skiftet pærer rundt 2019/2020. Opplegg til boblekar er fra 2021 og utbedring av feil på kjøkken er gjort i 2022. Sikringsskapet er plassert på teknisk rom. Hovedsikring på 80 amp. automatsikringer med 15 kurser. Det er montert overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under Kr. 10 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Tomteforhold forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000,- - kr. 100 000,-.
- Tomteforhold terrengforhold: Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Innvendig pipe og ildsted: Tidligere pipe er fjernet og det er nå ikke montert pipe eller ildsted. Normalt er det krav til alternativ fyring. Basert på tegninger er det ikke tegnet inn pipe og det er gitt ferdigattest. Behov for pipe og ildsted må vurderes av kjøper.
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Boligens areal

Primærrom: 235 kvm, Bruksareal: 271 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 164 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, stue/kjøkken, bad og vaskerom.
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og teknisk rom.

2. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, loftstue, bad, soverom/alkove, omkledningsrom og 4 soverom.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Et soverom i 2. etasjen er tegnet inn som bod på godkjente tegninger.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er utført opprettingsarbeider i 1. etasjen, noe arbeider på el-anlegget, service på ventilasjon, vannbåren varme, åpnet tett avløp på kjøkken og oppgradert noe innvendige overflater. Selger har dokumentasjon.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 05.09.2023 datert 15.09.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 154 kvm, Eierform: Eiet tomt
Solrik, lettstelt og meget barnevennlig hagetomt pent opparbeidet med plen, busker og hekk. Gårdsplassen er stenlagt.

Garasje / Parkering

Garasje integrert i boligen med direkte adkomst til boligen. Praktisk å gå tørrskodd til og fra bilen. Det er montert  Elbillader i garasjen samt tekniskrom/bod befinner seg også her. Forøvrig parkering på egen gårdsplass.

Byggemåte

Opprinnelig enebolig med tegninger datert 1961 og bygget i 1964 ifølge selger. Det finnes ingen ferdigattest på opprinnelig bygg. Boligen er tilbygget, påbygget og ombygget i 2011 og ferdigattest er datert 16.06.2015. Boligen er fra 2011 til 2013 totalrenovert og det er lite igjen fra opprinnelig byggeåret. Det er i 2022 avrettet gulv i 1. etasjen og da samtidig lagt nye gulv og rettet opp kjøkkeninnredningen. Tett avløp på kjøkken er nylig spylt opp og det er utført service på tekniske anlegg og skiftet enkelte hvitevarer.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og eneste fagmessige arbeider. Det er påregnelig med noen oppgraderinger og utbedringer. Boligen ellers gir et normalt godt inntrykk. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form er fra 2011. Grunnet tekniske forskrifter er dette et lukket takverk og uten kontrollmulighet. Vurderingen er basert på alder og visuelle observasjoner på utsiden og innredet 2. etasje. Forenklet undertak er tekket med betongstein. Tekkingen er besiktiget fra bakkenivå. Ifølge selger er det kun en vegg som er fra byggetiden. Resterende er yttervegger fra 2011 med 20 cm. isolasjon. All kledning er fra 2011.

Innvendig
Innvendige overflater er fornyet i 2011/2012 og en del oppgraderinger er gjort ved avretting av gulv i 2022. På gulv: laminat og noe fliser. På vegger: malte plater og malt mdf panelplater. I tak: malte plater og mdf panel.

Våtrom
Bad i 1. etasjen: Badet er etablert i 2011 og arbeider den gang ble utført av firma. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjnisje.
Vaskerom: Vaskerommet er fra 2011 og arbeide den ble utført av firma. Rommet inneholder innredninger, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Bad i 2. etasjen: Badet er etablert i 2013 og arbeider den gang er utført av firma. Rommet inneholder innredning med to servanter, dusjnisje, boblekar og vegghengt wc.

Kjøkken
Kvik innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og kjøleskap. Det er montert komfyrvakt i 2022. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes i hovedsak opp via vannbåren varme.
El-anlegget er nytt i 2011/2012. I 2017 ble det lagt inn ny kurs og opplegg til el-bil lader. Det er montert nye led spotter, skiftet dimmere og skiftet pærer  rundt 2019/2020. Opplegg til boblekar er fra 2021 og utbedring av feil på kjøkken er gjort i 2022. Sikringsskapet er plassert på teknisk rom. Hovedsikring på 80 amp. automatsikringer med 15 kurser. Det er montert overspenningsvern.

Tomteforhold
Opprinnelig ringmur fra byggetiden som er pukket, isolert og støpt med plate på mark i 2011.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det har vært tett rør på kjøkken 2021.
- Faglært ved VB Jens Petter Zetlitz AS har utført arbeid/kontroll på vann/avløp med åpning av tett rør på kjøkken i 2021.rørlegger.
- Skjeve gulv i 1. etasje ble utbedret i 2022.
- Faglært ved ulike firma har utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner. De siste årene har faglært ved PEC utført installasjon. Montering av elbillader, oppgradering av sikringsskap for å få mere strøm inn til boligen. Ny komfyrvakt er montert. Ny kurs til boblebad. Montering av strøm til utvendig solskjerming.
- Det foreligger samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget ved at elektriker gjorde dette ved ombygging i 2011.
- Skagerak har utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner.
- Det er installert Ease billader.
- Nabo i Barlindveien 8 har over flere år prøvd å om regulere tomt og bygge flere leiligheter. Det er nå blitt regulert til to tomter med tilhørende eneboliger. Disse ligger på finn.no.
- Oirginalhuset fra 1964 har ikke ferdigattest mens nyere påbygg har ferdigattest.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
- Vannbårenvarmen  har fått oppgradert filter og vannrør renset i 2022.
- Lys er 95% oppgradert til LED fra 2017 til 2022.
- Ny inngangsdør 2019.
- Utvendig solskjerming.
- Smarthus, dette er bygd ut over tid.
- Stue, kjøkken og gang renovert 2022 (gulver, vegger, lister etc.).
- Nye kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin 2022.
- Elbillader 2017 også ny i 2020.
- Utvidet maks strømkurs for huset som er veldig gunstig for elbil.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 05.09.2023 datert 15.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår ifølge kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg enebolig datert 08.02.2015. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Et soverom i 2. etasjen er tegnet inn som bod på godkjente tegninger.
Det gjøres oppmerksom på innredning av boden ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommet som soverom.

Det foreligger godkjente bygningstegninger 1962 samt godkjente bygningstegninger ombygging av bolig 2011.
Tegninger for ombyggingen av bolig 2011 er vedlagt i salgsoppgaven.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes i hovedsak opp via vannbåren varme. Det er montert vannbåren varme i alle primærrom i begge etasjer med NIBE pumpe som er tilkoblet bergvarme.
Det er montert balansert ventilasjon og aggregat er plassert på teknisk rom.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Selger opplyser at det i 2011/2012 ble det gjort en total ombygning av boligen og pipen ble fjernet. Vestfold Interkommunale Brannvesen har registrert at skorstein og ildsted er fjernet i sine fagsystem. Det gjøres oppmerksom på at det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 23 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 820,25 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 994 946 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 581 805 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger gjør oppmerksom på at eier av Barlindveien 8 har holdt på i mange år med å bygge på tomten og nå er den skilt ut i to tomter som er til salgs.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 27.01.1961, dagboknr. 500321 - gjelder: Bestemmelse om bebyggelse. Byggearbeidene må settes i gang senest 3 måneder fra bygningsrådets melding. Tomten kan ikke selges videre i ubebygget stand. Kommunen skal ha uhindret adgang til å vedlikehold og etterse offentlige stikkledninger for vann og kloakk som ligger langs tomtens sørgrense. Disse ledninger må ikke belastes eller gjøres utilgjengelig. Kommunen er uten ansvar for skade som påføres tomten ved overvann fra tilliggende offentlig vei. På tomten kan det kun føres opp et hus for beboelse, eventuelt også et garasjebygg. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Platetopp, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap samt 2 stk. robotgressklippere og elbillader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grevinneveien 62, 3118, Tønsberg, Gnr. 149 bnr. 105 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0213

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.