Tønsberg

Stilren & tiltalende leilighet. Svært sentral og attraktiv beliggenhet! Innglasset terrasse, Lave omk.Trappefri adkomst!

Nedre Slottsgate 3B , 3111 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

40%

av eiendommene har pris over 5 mill

20%

har bolig mellom 60-120 kvm

38%

er gift

45%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 43 m²
Bruksareal 56 m²
Tomt 2 294 m² / Festet fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1977
Gårdsnummer 1001
Bruksnummer 207
Energimerking F
FINN.no 319818596
Sist endret 21.09.2023 15:25
Prisantydning 2 600 000,-
Totalpris 2 828 178,-
Fellesutgifter 3 000,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 211 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 811 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 178,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 828 178,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje/underetasje med entré, stue/kjøkken, soverom, bad/wc/vaskerom, garderobe og innglasset balkong/veranda.
- Bod rett utenfor leiligheten.

Standard

Moderne og gjennomført leilighet som oppleves svært romslig og lys! Leiligheten innehar god standard og med beliggenhet i 1. etasje passer boligen for yngre så vel som for voksne. Borettslaget er preget av et trivelig miljø og rolige forhold.

Via en felles, romslig gang kommer man inn i leilighetens entré (inngangsdør ny i 2017). Et rom som er effektivt utnyttet med skyvedører i speil hvor det bak skjuler seg et flott walk-in closet, innredet med praktisk garderobesystem fra kjente Elfa.

Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning, der dansk kvalitetskjøkken av typen Aubo/Modena er godt utnyttet med takhøye overskap og god benkeplass. Hvitevarer som stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap/fryser er integrerte og medfølger salget.

Stuen rommer en spisestue i tilknytning til kjøkkenet og innehar og god plass til stue og tv-møblement. Det er utgang til en stor, vestvendt terrasse som er innglasset (utført i 2018). Her finner du en koselig plassbygget sofa samt det er god plass til grill.

Soverommet har plass til dobbeltseng og er innredet med en god skyvedørsgarderobe med praktisk Elfa-innredning.

Badet er et lekkert rom flislagt i delikate farger, og med varmekabler i gulv. Rommet inneholder dusjkabinett, wc, speilskap med overhengende lys og lys i underkant, ett-greps blandebatteri, servant i innredning og plass til vaskemaskin og tørketrommel i høyden.

Rett utenfor leilighetens inngangsdør er en stor bod som tilhører denne leiligheten. Et fantastisk bonusrom med fryser/kjøleskap, flere hyller og skapplass.

Skulle en ønske å arrangere større selskap har borettslaget et eget selskapslokale man kan låne.

Denne leiligheten er tiltalende å lett å like. Sees på visning!

Beliggenhet

I Nedre Slottsgate 3b bor du midt i bykjernen av Norges eldste by. Området består i stor grad av mye av byens eldste og mest ærverdig trehusbebyggelse, og særlig mer sentralt kan du knapt bo. Samtidig bor du tilbaketrukket fra byens ståk og støy.

At man bor på historisk grunn blir man blant annet minnet på av Slottsfjellet som ligger like bak eiendommen i nord og de små omkringliggende parkene utenfor eiendommen. Rett på nedsiden av eiendommen står den mektige statuen av Tønsbergs store helt Svend Foyn og vokter dette idylliske kvartalet. Her har du alt byen har å by på av servicetilbud nærmest rett utenfor døren. Caféer og spisesteder ligger på rekke og rad, og det tar kun et par minutter å spasere til "Brygga" med restauranter/serveringssteder, kino og båthavn. Nærmeste dagligvareforretning finner du innen et par minutters gange lengre øst i Nedre Langgate (Kiwi). Det er også kort vei til Meny på Farmandstredet. Tønsberg bibliotek ligger en kort rusletur unna, og innen du kommer dit har du allerede nådd byens butikksentrum med et hav av tilbud. Vestfolds største kjøpesenter, Farmandstredet, ligger noen hundre meter unna. Det er 2-3 minutters gangavstand til Tønsberg jernbanestasjon samt rutebilstasjonen for deg som pendler

Felleskostnader

3 000 pr. mnd. Dekker TV/Internett, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, gangvask, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, festeavgift og andre driftskostnader.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, inkludert i fellesutgifter.
Alarm og ev. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

211 000

Borettslag

Slottsbakken II Borettslag, org.nr. 953 425 955, består av 30 andelsleiligheter.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS.
Styreleder i borettslaget er Per Myrbråten.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Innmeldingsavgift kr. 500,-. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Det er borettslaget som betaler medlemskontingenten for alle som har en eierandel i boligen, og kontingent innkreves derfor via felleskostnadene i borettslaget.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Byttet lamper i møterom da en av de gamle tok fyr.
- Planlegge ny drenering rundt blokkene, må regne med at nåværende er dårlig.
- Jobber fremdeles med parkerings problemene og få enighet med Slottsbakken I Borettslag. (Forretningsfører opplyser at det er en konflikt mellom Slottsbakken I og Slottsbakken II angående parkering og garasjeplasser. Bakgrunnen er at Slottsbakken I, som har all parkering for de to borettslagene på sitt område, satte opp prisen for de som leier plass fra Slottsbakken II. Dette godtok ikke Slottsbakken II. Det er begynnende dialog mellom partene nå).

Fremtidige planer:
- Jobbe videre med parkering.
- Fortsette planene for drenering.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: HABA01-94817205083
Type: A
Restsaldo (per 31.12.21): 2 238 102,-
Restløpetid: 25 år og 4 mnd.
Term pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 4,90 %

Lånenr: HANBA2-94817196831
Type: A
Restsaldo (per 31.12.21): 7 453 021,-
Restløpetid: 30 år
Term pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 5,40 %

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87836774

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 1 381 944,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 841 784,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 285 251,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og øvrige andelseiere i boligbyggelaget (OBOS).
Forkjøpsretten vil bli avklart etter salg. Kjøper må betale et gebyr på kr. 7 769,- dersom forkjøpsrett benyttes.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn én andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Kjøper bærer selv risikoen for en slik godkjenning, dog kan ikke styret nekte godkjenning uten saklig grunn.

Innglassing av balkonger er opp til den enkelte andelseier å bekoste. Innglassing skal være lik de eksisterende balkonger og styret må varsles før dette kan skje. Vedlikehold og utbedring av eventuelle skader som oppstår på disse, må bekostes av den enkelte andelseier. Dersom glass på balkongen (rekkverket) blir ødelagt som følge av innglassing må andelseier påkoste utbedring av dette.

Andelseier er ansvarlig for at det er en Flexit vifte eller tilsvarende vifte som trekker både fra bad og kjøkken. Andelseier er også ansvarlig for at viften virker, for rengjøring og vedlikehold.

Borettslaget står for snørydding på stien bak blokkene og kommunen har ansvar for veien foran blokkene. Fra utgangsdør og ut til veien har hver enkelt oppgang ansvar. Styret organiserer dugnader ved behov.

Borettslagets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å anskaffe hund eller katt uten tillatelse fra styret. Det skal også innhentes samtykke fra de andre beboerne i oppgangen.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 56 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og innglasset balkong/veranda.

Bod på ca. 8 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 06.09.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 294 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.
Tønsberg kommune opplyser at eiendommen også består av et tilleggsareal med GBNR. 1001/209.

Garasje / Parkering

Styreleder i borettslaget opplyser at det p.t. ikke er ledig parkeringsplass. Ny eier må sette seg på liste i borettslaget - plass tildeles etter ansiennitet. Dersom man får tildelt plass, vil dette koste kr. 200,- pr. mnd.

Byggemåte

Andelsleilighet (borettslag) beliggende i underetasje/1. etasje (bakkeplan) i boligblokk oppført i betong i 1977. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen unormale forhold vedrørende fukt registrert. Rommet ble ifølge tidligere tilstandsrapport pusset opp under tidligere eiers eiertid i 2014. Det ble videre opplyst at arbeidene ble utført dels ved egeninnsats.

Utvendig
Vinduer i tre (bygningsdelen omfatter ikke innglassing ved balkong/veranda). Balkongdør i tre. Innglasset balkong/veranda i betong, stål og glass.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett. Fliser på gulv og vegg i bad. Vegger med tapet/platet/malt utførelse. Malte betongelementer i tak. Etasjeskiller er av betongdekke. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak (betongelementer). Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i vegg.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate og nedfelt benkebeslag med to kummer. Integrerte hvitevarer. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via ventiler i vegg samt avtrekk fra kjøkken og bad. Oppvarming med panelovn. Varmekabler i bad. Varmtvannstanken på ca. 120 liter. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc/vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen.
- Ventilasjon på bad/wc/vaskerom: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bad/våtrom ble pusset opp under tidligere eiers eiertid i 2014 ifølge tidligere salgsoppgave/tilstandsrapport. Utført ved faglært og egeninnsats.
- Usikker om tettesjikt/membran/sluk ble oppgradert grunnet lite eller ingen informasjon i salgsoppgave/tilstandsrapport fra 2019. Vet ikke om dette er byggemeldt.
- Observert et skjeggkre på badet i 2020. La opp limlister i alle rom. Ikke vært observert siden dette, ei heller når listene ble fjernet.
- Litt lekkasje ved nedbør mellom innglasset balkong og balkongrekkverk som samler seg på sittemodul som er fastmontert på balkongen, usikker hvorfor det er slik men er et lite mellomrom mellom list/rekkverk ev. gjennom en av skruene i skinna. (Balkongen ble innglasset i 2018 under forrige eierskap). Ingen utettheter i selve balkongens vegger/gulv/tak.
- Balkonginnglassing montert mai 2018 - utført av H. Glass AS.
- Opplegg jordet stikk terrasse, skiftet stikk stue og soverom, opplegg stikk i bod = 2015
- Opplegg lys, stikk kjøkken, 2 stk. nye kurser fra sikringsskap, opplegg lyst, stikk og varme bad, opplegg lys, stikk gang og garderobe, ombygging av sikringsskap = 2015.
- tvistesak mellom dette sameie og nabosameie med tanke på parkeringsplass/parkeringshus. Uenigheter om pris på parkering. Dette er under arbeid med OBOS og advokat.
- Det ble ikke vedtatt noe endring som kan medføre økte felleskostnader/felles gjeld etter økningen som ble gjort 15/8 på forrige årsmøte i mai 2023.
- Skjeggkre: Ifølge sameie/borettsleder har det foregått i 1-2 andre leiligheter når jeg meldte det inn i 2020. Usikker på status per dags dato.

Selger opplyser videre:
- En defekt del på et av vinduene på balkongen. Det er under prosess, og fikses fortløpende før overtakelse forhåpentligvis. Vinduene fungerer som de skal men delen skal fikses.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 09.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokk, datert 18.11.1977 og ferdigattest for utvidelse av balkonger, datert 17.02.2009. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Takstmann opplyser videre at det er utført sliping av gulv (firma) og pusset opp diverse innvendige overflater ved egeninnsats.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Ved utleie må andelseieren ha bebodd boligen i minst ett av de to siste årene. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Ved korttids fremleie via Air BNB, Finn.no eller lignende skal det søkes styret om godkjenning. Det kan totalt søkes om inntil 30 dager pr. år.

Oppvarming

Oppvarming med panelovn. Varmekabler i bad.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Inkl. i felleskostnader pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 506 947,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 825 009,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommunedelplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen ligger i et område for båndlegging etter lov om kulturminner - nåværende.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger Borettslagets eiendom:

Festekontrakt, tinglyst 12.11.1976, dagboknr. 6667.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går spillvannsledninger over eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr/platetopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Nedre Slottsgate 3B, 3111, Tønsberg, Gnr. 1001 bnr. 207, andelsnr. 19 i Slottsbakken II Borettslag med orgnr. 953425955 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0215

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.