Tønsberg

Kaldnes Brygge - Lys og tiltalende leilighet med romslig uteplass! Vannbåren varme - "Easy living!"

Rambergveien 12 , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

57%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

24%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 30 m²
Bruksareal 30 m²
Tomt 1 744 m² / Fellestomt
Etasje 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 34
Energimerking A
FINN.no 317899674
Sist endret 19.09.2023 11:29
Prisantydning 2 725 000,-
Totalpris 2 803 739,-
Fellesutgifter 1 900,-

Beregnet totalkostnad

2 725 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 725 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 739,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 803 739,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje i bygget (1. etasje fra gateplan/ved atrium) med entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad/wc/vaskerom.
- Bod i kjeller.

Standard

Snerten, moderne og tøff leilighet som er maksimalt utnyttet. Svært arealeffektiv og funksjonell! God takhøyde, noe som gir en god romfølelse. Gjennomgående tidsriktig og moderne leilighet med behagelig vannbåren varme i gulv, samt elektriske varmekabler på bad. Praktisk og stilren kjøkkeninnredning med slette fronter og med integrerte hvitevarer kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr og steketopp. Badet er flislagt med delikate fliser på gulv og vegger og har moderne baderomsinnredning. Vegghengt toalett og speilskap. Gulvene er belagt med flott enstavs eikeparkett. Interiørmessig gjennomgående lyst og delikat. Bo lettstelt og urbant! Forøvrig har leiligheten en romslig og luftig uteplass, samt bod i kjeller!

Velkommen til en stilren og lekker leilighet med super beliggenhet på populære Kaldnes Brygge!

Beliggenhet

Bo med sjøen rett utenfor døren og kort vei til et yrende byliv i Tønsberg sentrum. Virkelig nydelig beliggende rett i nærheten av vannkanten.

Kaldnes Brygge er del av en ny bydel som vokser frem der Kaldnes skipsverft tidligere var livsnerven i Tønsberg by. Med gammel historie i grunnsteinene bygges nå en ny, urban og levende bydel med gåavstand til både bysentrum og skjærgården. Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kaféer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes Brygge gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes Brygge har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året.

Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Kaldnes i Tønsberg kommune, med nærhet til barnehage, skoler, bystrand, Tønsberg sentrum, Teie torv samt Teieskogen med flotte tur- og friluftsområder, Sparbutikk og Træleborg skole (1-7 kl.) I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 minutter til Tønsberg sentrum, 25 minutter til Sandefjord og 70 minutter til Oslo S.

Felleskostnader

1 900 pr. mnd. Dekker kabel-TV, felles bygningsforsikring, div. honorarer, kontingenter, drift og vedlikehold, energi/fyring i fellesareal og andre driftskostnader.

Herav:

Felleskostnader kr. 1 398,-
Kabel-TV kr. 502,-

Fjernvarme er ikke inkl. i felleskostnadene.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

Kabel-TV fra Telenor kr. 502,- pr. mnd. - dekkes av fellesutgifter pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameiet Dockside 2, org.nr.: 917669945, består av 52 seksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Thor Tidemann Bjønnes.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt på årsmøtet 2023 å øke felleskostnadene med 1,5 % fra og med den 01.07.2023. Dette er nå utført. Det ble også vedtatt å avsette 50 000,- årlig, av de innbetalte felleskostnadene, til fremtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen. Beløpet indeksjusteres. Beløpet kommer i tillegg til andre ordinære felleskostnader. Styret gis myndighet til å beslutte bruken av midlene.

Styret har bl.a. arbeidet med følgende i 2022/2023:
- Det er arbeidet med ny garasjeport/-system. Dette har vært et samarbeidsprosjekt mellom Dockside 1, 2 og 3.
- Det er en pågående undersøkelsessak knyttet til lekkasjepunkt i avløpsrør. Styret har undersøkt om dette dekkes av forsikring og jobbet med å få full oversikt over problemet. Styret fortsetter arbeidet i 2023/2024 mht. utbedringer.
- Styret har ellers vært opptatt av å få en sikker og god økonomi i sameiet, særlig i lys av at det 2022/2023 har vært mye økte kostnader (energi, inflasjon, mv.).

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6655586

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 1 555 412,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 1 445 924,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 111 609,- vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

I henhold til sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Reptiler er unntatt fra regelen om dyrehold, og enhver art av reptiler er forbudt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 30 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, alkove og bad/wc/vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 31.08.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 744 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser, samt det er muligheter for leie av parkeringsplass i området. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 2. etasje i boligblokk oppført i mur/betong og stål i 2016. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende kjøkken og inn bak dusj/våtsonen. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2016.

Utvendig
Vinduer i tre. Balkongdør i tre. Balkong i stål og tre, Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett. Platede/malte vegger og tak. Fliser på gulv og vegg i bad. Betong eller betongelementer som etasjeskiller. Innvendig dør i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør (balansert ventilasjon).

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med vannbåren gulvvarme. Varmekabler i bad. Hovedsikring 40 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Sprinkleranlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Overflater gulv på bad/wc/vaskerom: Sprekk i et par fliser. Skade/merke i en flis.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc/vaskerom: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Eneste dokumentasjon på at uavhengig kontroll skal være gjennomført er i ferdigattest hvor det fremgår at "kontrollansvarlige for utførelsen har sørget for sluttkontroll og avsluttende gjennomgang av kontrolldokumentasjon for det ferdige tiltaket. Gjennom dette har den kontrollansvarlige bekreftet ovenfor kommunen at kontroll er foretatt med tilfredsstillende resultat i samsvar med tillatelser og krav gitt i medhold av plan- og bygningsloven.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- September 2021: Lekkasje ifb lufteventil på gulvvarmefordeler. Utbedret umiddelbart av rørlegger Jens Petter Zetlitz AS. Dette problemet har vært gjentagende i flere leiligheter i sameiet, og hele sameiet har i ettertid blitt kontrollert for samme problem i regi av styret.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 01.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest boligblokk datert 15.09.2016. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Sameiet har vedtatt at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Korttidsutleie kan kun skje hvis leiligheten leies ut møblert.

Oppvarming

- Ventilering med balansert ventilasjon.
- Oppvarming med vannbåren gulvvarme.
- Varmekabler i bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 1 400 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 689 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 592 968,- pr. 31.12.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 253 277,- pr. 31.12.22

Beløpene er hentet fra Skatteetatens kalkulator.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til annet byggeområde (bolig/næring) og felles gårdsplass, med plannavn "Kaldnes felt F og G" vedtatt 01.02.2006. I henhold til kommuneplan/kommunedelplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til sentrumsformål (bolig/næring).

Relaterte planer: Havegaten, Kulturparken - Kaldnes, Scanrope og Kaldnes gbnr. 1003/79.

Området Kaldnes er ikke ferdig utbygget, så man må være forberedt på at det kommer opp flere boligblokker i tiden fremover.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 19.05.1953, dagboknr. 959, gjelder: Eier av Rambergveien 10 og Kaldnesgaten 3 har rett til å oppføre et bygg i henhold til byggeanmeldelse nr. 10/1952 til Tønsberg Bygningsråd. Bygget kan oppføres i grenselinjen mellom Rambergveien 8 og 10. Rambergveien 8 har rett til i fremtiden å oppføre bygg i grenselinjen mellom Rambergveien 8 og 10 og i grenselinjen mellom Rambergveien 8 og Kaldnesgaten 3.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7546, gjelder: Ansvar for vedlikehold og brøyting av offentlige veier og for adkomst for boligene, rett til adkomst.

Erklæring/avtale, tinglyst 22.12.1977, dagboknr. 7547, gjelder: Ansvar for vedlikehold og brøyting av offentlige veier og for adkomst for boligene, rett til adkomst.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 29.12.1977, dagboknr. 7663, gjelder: Ansvar for vedlikehold og brøyting av offentlige veier og for adkomst for boligene, rett til adkomst.

Erklæring/avtale, tinglyst 23.10.1995, dagboknr. 13077, gjelder: Avståelse av grunn.

Elektriske kraftlinjer, tinglyst 16.09.1998, dagboknr. 11070, gjelder: Rett til å etablere høyspente elektriske ledninger, og vedlikehold av disse.

Bestemmelse om adkomstrett/erklæring, tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706465, gjelder: Gbnr. 1003/342 har evigvarende rett til adkomst via felles nedkjøring og gjennom garasjekjeller beliggende på Gbnr. 1003/34, samt rett til rømningsvei. Gbnr. 1003/342 skal betale sin forholdsmessige andel av kostnadene knyttet til adkomstretten.

Bestemmelse om adkomstrett/bruksrett/erklæring, tinglyst 25.08.2014, dagboknr. 706595, gjelder: Gbnr. 1003/342 og 1003/34 har gjensidig rett til adkomst over og bruk av utomhus fellesarealer beliggende på eiendommene. Gbnr. 1003/34 har evigvarende rett til adkomst til boder mv. beliggende på egne eiendommer gjennom tilkomstarealer beliggende i 1. etasje på Gbnr. 1003/342, samt rett til bruk av søppelrom og vaktmesterbod. Også rett til å koble seg på felles kabel-TV og fjernvarmesentral.

Bestemmelse om adkomstrett/erklæring/bruksrett, tinglyst 26.05.2016, dagboknr. 467364, gjelder: Diverse avtaler om adkomstretter, teknisk infrastruktur og bruksrett til boder.

Bestemmelse om parkering, tinglyst 17.06.2016, dagboknr. 549832, gjelder: Eiendommene Gbnr. 1003/342 snr. 34, 12 og 16, har evigvarende bruksrett til 1 parkeringsplass i garasjen på eiendommen. Kaldnes Eiendom har rett til 7 parkeringsplasser.

Transport, tinglyst 14.06.2017, dagboknr. 628167, gjelder: Erklæring om transport av bruksrett.

Seksjonering, tinglyst 14.06.2016, dagboknr. 532038.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken og vaskemaskin på bad

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rambergveien 12, 3115, Tønsberg, Gnr. 1003 bnr. 34 snr. 3 orgnr. 917669945 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0216

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.