Husvik

NY PRIS - Enebolig i Husvikåsen med kort vei til sjø og strand - Utsikt - 4 soverom - 2 bad - 2 stuer - 2 garasjer!

Nedre Vargvei 27 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 164 m²
Bruksareal 217 m²
Tomt 859 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1970
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 241
Energimerking G
FINN.no 320784859
Sist endret 30.11.2023 12:48
Prisantydning 8 390 000,-
Totalpris 8 616 169,-

Beregnet totalkostnad

8 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 209 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 390 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 226 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 616 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig med integrert garasje inneholder:
Underetasje: Vindfang, hall med trapp, kjellerstue, toalettrom, uinnredet kjellerrom, garderobe og 2 boder.
1. etasje: Gang, trapperom, vaskerom, bad, bad ved soverom, 4 soverom, stue og kjøkken.

Frittliggende garasje.

Utebod.

Standard

Velkommen til denne flotte familieboligen som gir deg en unik mulighet til å bo nær sjøen i et idyllisk og barnevennlig nabolag i populære Husvikåsen. Denne eiendommen er mer enn bare et hus; det er et sted for minner og livskvalitet.

Eiendommen gir inntrykk av å være godt ivaretatt og holder en god standard og har en praktisk planløsning.  Du blir ønsket velkommen av et praktisk vindfang, og deretter ledes du inn i en romslig og åpen hall. Her finner du også et praktisk garderoberom og et toalettrom. Boligen har flere overraskelser, inkludert en flott peisestue som er ideell for gjester eller tenåringene i familien. Det er rikelig med lagringsplass med hele tre gode boder.

Hovedetasjen byr på en lys og åpen stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Herfra kan du nyte en fantastisk utsikt over Oslofjorden. Stuen har også direkte utgang til en usjenert og koselig terrasse som er utstyrt med en egen utestue. Disse utendørsområdene er virkelig noe spesielt. Du kan sitte lunt under taket og nyte sene sommerkvelder mens peisen spraker.

Kjøkkenet er lyst og romslig, og det er god plass til både oppbevaring og matlaging. I tillegg har kjøkkenet et praktisk vaskerom med egen utgang til bakhagen. Eiendommen har også et flislagt bad og hele fire soverom, hvorav hovedsoverommet har sitt eget bad samt utgang til luftebalkong.

I tillegg til alt dette får du en bod/lekestue i hagen, samt en nyere, frittliggende garasje. Denne boligen har den ideelle beliggenheten, nydelig utsikt og en praktisk planløsning - en drømmebolig som venter på deg.

Dette er stedet hvor drømmer blir virkelighet, og hvor du kan skape varige minner med din familie.

Velkommen til visning og oppdag hvorfor dette stedet kan bli ditt nye hjem.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde i Husvikåsen på Husvik i Tønsberg kommune ca. 5 km fra Tønsberg sentrum.

Fra boligen er det få meter til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø og strand. Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Det er kun en liten spasertur ned til flotte Klopp badestrand og småbåthavn. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter samt populær kafé.

Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
- TV/internettilknytning ved Telenor TV og Bredbånd utgjør kr. 1 296,- pr. mnd. Dekoder HD-PVR med opptak medfølger i handelen.
- Ny eier kan melde seg inn i Husvik og Nes Velforening (frivillig).
- Boligen har i dag nøkkelfri Yale Doorman dørlås som er sammenkoblet med Verisure alarm. Alarm kan overtas av kjøper etter nærmere avtale.
- Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
- For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

If Polisenummer: 2568948

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Forventet levetid på sutaksplater er oppbrukt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det  bør ellers bemerkes at takrenne på baksiden har oppbrukt forventet levetid. Over halvparten av forventet levetid på pipebeslag og luftehatter er oppbrukt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Lite lufting må sees i sammenheng med datidens byggeskikk. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Noe fuktmerker og misfarginger er registrert flere steder og spesielt rundt pipen. Det er ingen tegn til pågående lekkasjer så dette vurderes å være eldre forhold. Punkter damsperrer er registrert flere steder. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig vinduer: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt mye av forventet levetid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig dører: Det er registrert noe skjevheter og dørene er noe slitte. Tilstanden må sees i sammenheng med 53 års alder. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er i 2001 etablert steinsatt dekke med utepeis vegger og takoverbygg. Selve utestue er fra 2003 og arbeider er utført som egeninnsats. Dekket måler ca. 36 kvm. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konstruksjonene har skjevheter. Skjevheter gjelder i hovedsak naturlig setninger i steinsatt dekke. Det er i tillegg sprekk i pipen og noe manglende sikring ved trappen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Luftebalkong på 9 kvm er fra byggeåret. Det ligger en sinkmembran med tredekke på toppen. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Oppbyggingen av terrasse/balkong øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Sinkmembran er utdatert og balkongen er slitt. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre utvendige forhold: Vurderingen gjelder frittliggende garasje fra 2010. Fundamentert med støpt gulv. Oppført i bindingsverk som er kledd med stående kledning. Sperretak med saltak form er tekket med betongstein. Det er registrert noe fukt ved port og dør. Dette har en sammenheng med mye regn og vind dagen før. Selger opplever dette ikke som noe problem. Det er ikke fall ut på dekket og noe vann blir liggende ved snøsmelting. Det er ellers registrert normal slitasje. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Trebjelkelag som etasjeskille. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. I tillegg er det noe knirk og svanker hvor deler av stuen nær døren er mest belastet. Det er ikke registrert noen vesentlige konstruksjonsmessige negative avvik lagt alder til grunn. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Noe fukt og saltutslag er registrert og må sees i sammenheng med alder og naturlig svekkelser på drenering etter 53 år. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendige dører: Flere dører er noe skjeve og slitte. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre innvendige forhold: Vurderingen gjelder deler av innvendige overflater. Det er registrert noen skader på parkett, enkelte fliser har bom og noe av overflatene preges av alder. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre innvendige forhold - 2: Vurderingen gjelder garasjen i tilknytning til boligen og en innvendig vurdering. Det er støpt gulv og vegger er oppført i blokker som er pusset. Taket er kledd med gipsplater. Garasjen er fra byggeåret og port er montert i 2010. Det er registrert noe fukttransport i vegger og gulv, men ikke unormalt lagt alder til grunn. Enkelte mindre sprekker er registret. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom bad overflater vegger og himling: Mindre misfarginger og antydning til svelling er registrert nederst på plater inne i dusjsonen. Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tilstandsgrad settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er fall til sluk men dette er noe mindre en krav. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom vaskerom overflater vegger og himling: Vurdering er i hovedsak basert på alder og naturlige svekkelser. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom vaskerom overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet er stort sett flatt men det er en forhøyet oppkant ved dørterskel. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom bad ved soverom overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom bad ved soverom sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Det er smurt epoxymaling ned mot den delen av sluket som er synlig. Resterende del av sluket har membran/belegg fra byggeåret. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Det ble bemerker at flere luftespalter ikke er funksjonelle. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registrert en sprekk mellom grunnmur og lecamur under balkongen. Det er ikke gjort observasjoner som tilsier at det er pågående setninger. Ellers ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene. Vurderingen er i hovedsak basert på alder og naturlige svekkelser etter 53 år. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tomteforhold utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Dette gjelder da deler av vann og avløp. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Avviket basert på byggeåret gjelder manglende håndløper.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom vaskerom ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, for eksempel spalte/ventil ved dør.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad ved soverom ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, for eksempel spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Spesialrom toalettrom overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi tilstandsgrad 0/1. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Det er i 2012 montert nytt sikringsskap. Det er i 2020 montert to el-bil ladere. I 2023 er det tilkoblet to nye varmepumper. Noe arbeider er utført ved skifte av kjøkken og renovering av et bad. Anlegget ellers er eldre. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 50 amp. Jordfeilautomater med 22 kurser og det er montert overspenningsvern. Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tilstandsgrad 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år og noe manglende dokumentasjon. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tomteforhold terrengforhold: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Terrenget er for høyt i forhold til kjellerventil.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom vaskerom tilliggende konstruksjoner: Røropplegget er åpent og plassert mot yttervegg. Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom bad ved soverom tilliggende konstruksjoner: Det brukes dusjkabinett og røropplegget er plassert på vegg mot tilstøtende bad. Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 164 kvm, Bruksareal: 217 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, kjellerstue og toalettrom.
Sekundærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet kjellerrom, garderobe og 2 bod.

1. etasje:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, trapperom, vaskerom, bad, bad ved soverom, 4 soverom, stue og kjøkken.

Takstmannens kommentar til areal for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens retningslinjer for arealmålinger 2014 -2. Utgave 9.2.15. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet for eneboligen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. I hovedsak stemmer tegningene foruten etablering av vegg i hallen. Kjellerstuen er betegnet som hobbyrom på tegninger.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn. Dette gjelder da garasjen i boligens underetasjen.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er utført arbeider på el-anlegget, montert to varmepumper, utført arbeider på utvendig vann og avløp, pusset opp et bad og skiftet stoppekran. Ved oppgradering av badet er det også utført arbeider av rørlegger og byggmester. Selger har dokumentasjon på utført arbeider.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Det bør bemerkes at avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning overstiger maksimal avstand på 100 cm. Dette gjelder et soverom 1. etasjen.

Garasje
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 26 kvm

Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Takstmannens kommentar til areal for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens retningslinjer for arealmålinger 2014 -2. Utgave 9.2.15. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 19.09.2023 datert 21.09.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 859 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2066, Festeavgift: 11562
Nydelig hagetomt perfekt for lek og moro. Pent opparbeidet med plen og diverse busker og bed samt frukttrær.

Bortfester er Einar J. Christophersen.
Festeavgift utgjør kr. 11 562,- pr. år.
Neste regulering av festeavgiften 01.01.2028.
Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeks.
Festekontrakten utløper 2066 med rett til fornyelse.
Bortfester opplyser det er mulighet for innløsing av festetomten. Det er ikke krav til bortfesters samtykke til overdragelse på skjøtet. Bortfester har ikke forkjøpsrett.

Garasje / Parkering

Det er to garasjer. En integrert i boligen samt en frittliggende.
Smart elbillader er installert. 2 Easee Home 11kW - en i hver garasje på felles 32A trefase kurs.

Byggemåte

Enebolig med underetasje og hovedplan med byggemelding fra 1969 og da trolig bygget i 1970 og har ferdigattest datert 04.11.1970. Det er gjort en del oppgraderinger fra 1994 og frem til 2023. Det kan nevnes kjøkken, tre våtrom, wc, el-anlegget, utestue, varmepumper, ytterdør, flere vinduer/glasser, innvendige overflater, takstein, renner, nedløp, noe på VVS-anlegget og peisovn. Frittliggende garasje er bygget i 2010 og garasje i underetasjen har ny port med automatisk åpner samme år. Uteboden er ikke vurdert i tilstandsrapporten. Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Flere oppgraderinger og utbedringer er påregnelig. Boligen ellers vurderes å gi et normalt godt inntrykk basert på 53 års alder. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Selger bemerker at det har vært noe problemer med mus på kaldt loft, men ikke etter montering av musebørster. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via nedfellbar stige. Selger har etterisolert mye av loftet som egeninnsats. Undertak av sutak fra byggeåret. Det er i 1994 skiftet en del lekter og lagt på ny takstein. Yttervegger i bindingsverk med 10 cm. isolasjon basert på kravet ved oppføring. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret. Gavl mot syd er skiftet i 1994. Kledningen er nylig vasket. Selger har montert musebørster underkledningen rundt 2021.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert etter hvert. Hele kjellerstuen er pusset opp i 2014. På gulv: Parkett og noe fliser. På vegger: Malt mdf panel,  malt tapet og malt panel. I tak: Malte plater, malt duk, mdf panel og malt panel. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Vaskerom: Vaskerommet er pusset opp i 2010. Dette gjelder nytt belegg og sluk. Vegger er eldre og innredning ble fornyet og avløp ble skiftet. Rommet inneholder innredninger, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Bad ved soverom: Badet er pusset opp i 2023. Dette gjelder nye sveisede skjøter og malt med epoxy på belegget. Vegger er malt og det er montert nye innredninger. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjkabinett.
Bad: Badet er renovert i 2012 og arbeider den gang er utført av firma. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Kjøkken
Huseby innredning med profilerte fronter. De er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og del integrert kjøleskap. 17 års bruk legges til grunn for vurderingen. Plate ved vask skal monteres på vegg i uke 40. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom
Toalettrommet er pusset opp 2019. Rommet inneholder wc, skap og vask. Blandebatteriet er kun tilkoblet kaldt vann. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og malt panel i taket. Det er lufteluke i taket.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, to varmepumper og gulvvarme på et bad, vaskerom, kjøkken, kjellerstue, wc, vindfang og hall. Det er takvarme i stue.  Det som selger mener fungerer er kjellerstue, to soverom og trappeoppgang. Oppvarming ellers er enkelte panelovner. Varmekilder er opplysninger fra selger og funksjon er ikke testet. Det bør bemerkes at eldre takvarme har oppbrukt forventet levetid. Det er i 2012 montert nytt sikringsskap. Det er i 2020 montert to el-bil ladere. I 2023 er det tilkoblet to nye varmepumper. Noe arbeider er utført ved skifte av kjøkken og renovering av et bad. Anlegget ellers er eldre. Sikringsskapet er plassert i gangen. Hovedsikring på 50 amp. Jordfeilautomater med 22 kurser og det er montert overspenningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentet. Grunnmuren er oppført i betongblokker som er pusset.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Både av faglært og ufaglært/egeninnsats har utført arbeid på bad/våtrom. Firmanavn Bjarne Sørensen/Inge Haugen, Svein Drtina/Øyvind Enger, Smart Rør, Tore Ask & Sønn/Henriksen Rør/Bjarne Sørensen. Rehabilitert vaskerom 2010, hovedbad 2012, gjestetoalett 2019 og bad ved soverom
2023.
- Tettesjikt/membran/sluk er oppgradert/fornyet. 2010: Vaskerom. Nytt sluk/vinylbelegg: Øyvind Enger/Svein Drtina. 2012: Hovedbad. Nytt sluk/membran og fliser på bad: Inge Haugen/ Bjarne W Sørensen. 2023: Bad ved soverom. Kontroll/maling gulvbelegg: Ask & Sønn, membran/innbygging veggsisterne WC: Bjarne W Sørensen med egeninnsats.
- Det foreligger dokumentasjon ved kvitteringer for arbeidene. Selger har mottatt dokumentasjon fra kontroll og reparasjon gulvbelegg bad fra Ask & Sønn.
- Spillvannsledning ble videoinspisert av TT-Teknikk AS i mai 2023 samtidig som Tønsberg kommune i 2023/2024 rehabiliterer spillvannsledning og legger ny vannledning i området. Liten defekt ute ved tomtegrensen før påkobling til kommunalt nett funnet med kamera.
- Faglært ved Arnadal Anlegg og TT-Teknikk AS har utført arbeid/kontroll på vann/avløp. August 2023: Arnadal Anlegg byttet spillvannsrør ved påkobling til kommunalt nett samt ny hovedstoppekran fra kommunalt nett. TT-Teknikk utførte strømperehabilitering av privat spillvannsledning fra grense inn til grunnmur (som anbefalt av kommunen).
- Saltutfelling i murgulv i matbod. Hatt boligsjekk ved Anticimex samt diskutert med byggmester uten at feil ble konstatert. Forklart ved mangel på vann under bygging. Brukte saltvann ved støping.
- Selger bruker peisovn i stue. Fyrer ikke i peis i kjellerstue. Vedovn i kjellerstue ble fjernet ved rehabilitering i 2014.
- Det har vært mus på loftet. Monterte musebørste rundt kledning på hele huset i 2021/2022. Merket ikke mus sist vinter.
- Noen defekte takplater da vi kjøpte huset i 1994. Det er spor av tidligere fukt på sutakplater. Ikke lekkasje etter at taket ble lagt om.
- Både av faglært og ufaglært/egeninnsats har utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade. Terrasse bygget i 2001 av Anleggsgartner Strandman AS. Frittstående garasje bygget av Igland Garasjer AS i 2010. Grunnarbeider ved Strandman og grunnmur/såle utført av Murmester Dag A Nilsen AS. Hustaket ble rehabilitert før vi flyttet inn juli 1994. Nye takstein og pipe-/luftehatter. Utført av bygningskyndig familiemedlem og egeninnsats.
- Det er utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner ved faglært via Andebu Elektro AS og PEC Elektro AS. 2012: Full rehabilitering av sikringsskap. 2020: To elbilladere. 2023: Tilkobling av 2 varmepumper. Selger er godkjent som Sakkyndig Driftsleder for elektriske anlegg og kan installere i egne bolig. I praksis begrenset til mindre arbeider i forbindelse med oppussing. Større oppgaver utført av installatør.
- Samsvarserklæring på arbeider utført i 2020 og 2023 i Boligmappa.no.
- Det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner. Eltilsyn i regi av Det Stedlige Eltilsyn (dårlig tilkoblet jordingsklemme på vannledning utbedret). Husker ikke tidspunkt. Gjennomgang av anlegget ved rehabilitering av sikringsskap 2012.
- Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag. To smartladere montert av PEC Elektro AS.
- Utestue byggemeldt til kommunen i 2003 med arkitekttegninger. Var ikke søknadspliktig på grunn av størrelsen samt at den ikke var bygget sammen med huset. Grunnmur utført av murermester. Lecavegger og tak satt opp på egeninnsats sammen med bygningskyndig familiemedlem. Slemming av mur og glassbyggersten utført av byggmester Bjarne W Sørensen AS.
- Det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen. Branntilsyn 2010: Tiltaksplan ble oversendt, men to punkter ble ikke rapportert utført. Dette ble klart i forbindelse med salg av boligen. E-post med bilder som dokumenterer tiltakene ble sendt brannvesenet 15.09.2023. Ny kontroll avtalt 20.09.2023.
- Ferdigattest datert 04.11.1970.
- Målt lave radonverdier i nabohuset.
Tilleggskommentarer:
- Takvarme i noen rom er erstattet med panelovner.
- Fjernet isbitmaskin i fryseskap. Vanntilførsel er avstengt.
- Luftesprosser i gamle vinduer åpner ikke. Selger setter vinduet i mekanisk luftestilling.
- Markiser på vestsiden av huset har ikke vært brukt på 25 år. Usikker tilstand på disse. God skjerming fra vegetasjon mot nabo.
- Gulv i ekstern garasje ble ikke støpt med fall. Snø/smeltevann fra bilen samler seg ved høyre forhjul ved mildvær. Kostes ut ved behov.
- Åpen peis ved utestue brukes til kos - for eksempel lyslykter. Hvis det fyres med ved vil murpussen på leca-pipen sprekke opp.
- Det er funnet noen små hull i grunnen (nær hekken / grøfta ved veien). Anticimex antar det er fra gnagere som kan ha hatt tilkomst via kummer/spillvannsrør i gata. Ble rehabilitert i august 2023.
 
Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de seneste 10 år:
- 2012: Rehabilitert hovedbad. Rehabilitert hele sikringsskapet med jordfeilautomater og overspenningsvern.
- 2013: Nye vinduer i stue, etterisolert på loftet.
- 2014: Ny inngangsdør. Rehabilitert kjellerstue med blant annet nye vinduer, gulvvarme og enstav parkett.
- 2017: Motorstyrte markiser på stuevegg (øst og syd). Byttet varmtvannsbereder.
- 2019: Nytt toalett og baderomsmøbel samt stoppekraner.
- 2020: Smart elbillader i hver garasje på felles kurs.
- 2023: To varmepumper - en i stue for stue/kjøkken og en i hall 1.etg som dekker gjestetoalett, trappeoppgang og kontor (soverom 4). Økt varmekomfort samt at energiforbruket har blitt merkbart redusert. Rehabilitering av privat spillvannsleding fra tomtegrense til huset samt innvendige soilrør. Rehabilitert bad fra hovedsoverom.

Selger gjør oppmerksom på følgende som ikke fungerer/er feil:
- Har funnet noen små hull i grunnen (nær hekken / grøfta ved veien). Anticimex har ikke bekreftet hva det skyldes. Det kan ha sammenheng med defekte spillvannsrør i gata som ble rehabilitert i august/september 2023. Mulig "synkehull" ved japansk kirsebærtre ved innkjørselen eller gnagere.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 19.09.2023 datert 21.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest enebolig med garasje datert 04.11.1970. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente tegninger for enebolig med garasje 1969.
Takstmann opplyser tegningene i hovedsak stemmer med dagens bruk foruten etablering av vegg i hallen. Kjellerstuen er betegnet som hobbyrom på tegninger. Videre bemerkes at avstand fra gulv og opp til vinduers lysåpning overstiger maksimal avstand på 100 cm. Dette gjelder et soverom 1. etasjen.

Det foreligger ingen midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for garasjen. Tiltaket er under 50 kvm. Garasjen er registrert med bygningsstatus rammetillatelse hos kommunen. Selger opplyser ekstern garasje byggemeldt inkludert nabovarsel og godkjent høsten 2010.
Det foreligger godkjente tegninger for garasje 2010 som stemmer med dagens bruk.

Selger opplyser utestue fra 2003 ble byggemeldt med arkitekttegninger, men kommunen informerte da at det ikke var søknadspliktig fordi den var mindre enn 15 m² og ikke knyttet til huset. Megler har ikke mottatt tegninger for utestue 2003.

Megler har ikke mottatt tegninger for uteboden.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring, 2 varmepumper og ellers elektrisk oppvarming. Takvarme i noen rom er erstattet med panelovner. Det er takvarme i stue. Selger opplyser det fungerer kjellerstue, to soverom og trappeoppgang. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Selger gjør oppmerksom på at om det fyres i utepeisen vil murpussen på leca-pipen sprekke opp.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 23 000 kWh. pr. år. Selger opplyser forbruk i 2022 utgjorde ca. 19 500 kWh samt 3.500 kWh til elbiler. Videre opplyses to varmepumper ble installert 31.01.2023 og har redusert forbruket til oppvarming betydelig.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 989,25 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon samt tilsyn og feiegebyr. Kommunale avgifter betales kvartalsvis..
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 524 610 pr. 31.12.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 793 516 pr. 31.12.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Oppgitt formuesverdi er beregnet via hjemmesider hos Skatteetaten.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område som er avsatt til boliger med plannavn Husvikåsen, vedtatt 07.07.1966 (planID 05220).
I henhold til kommuneplan/kommunedelplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse-nåværende, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 04.07.1967, dagboknr. 502731, rettighetshaver gnr. 158 bnr. 242 (Øvre Vargvei 29) - gjelder: Bestemmelse om tillatelse til å oppføre trafostasjon/kiosk. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Bestemmelse om vann/kloakkledning, tinglyst 07.05.1969, dagboknr. 501914 - gjelder: Oppføring av gjerde og vedlikehold av disse er grunneieren uvedkommende, likeså snerydding, vedlikehold av veier, vann og kloakk m.v. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.
- Festekontrakt vilkår, tinglyst 07.05.1969, dagboknr. 501914 - gjelder: Festetid 99 år, bestemmelser om overdragelse av kontrakten med flere bestemmelser. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Selger orienterer om at Tønsberg kommune rehabiliterer i 2023/24 vann og avløpsrørene i Husvikåsen inkludert Nedre Vargvei 27, og eiendommen er tilkoblet ny vannledning og stoppekran nær tomtegrensen. Videre har firma TT-Teknikk AS gjennomført videoinspeksjon av privat spillvannsledning med en anmerkning: Liten kollaps øverst i betongrøret (kl. 9-12) nær tilkobling til kommunalt rør i grøfta. Rørstrekk før kollaps ut til kommunalt rør er utbedret på selgers regning av Arnadal Anlegg AS. I tillegg er privat spillvannsledning rehabilitert av TT-Teknikk AS med "No dig" metode (ekspanderer på en forsterkende strømpe innvendig i røret). Det er samme metode og leverandør som kommunen bruker på eget rørsystem. Rør fra yttervegg til kommunalt spillvannsrør er rehabilitert. Kostnad ca. kr. 59 000 kr betales av selger.
Samtidig opplyser selger at anleggsgartner oppdaget i 2010 et betonglokk ca. 20 cm. under terreng i blomsterbedet (ca. 2,5 meter rett ut for inngangsdør). Lokket har aldri har vært åpnet. Ukjent innhold. Muligens en "gjennomkoblingskum" svarer representant for kommunen i forbindelse med oppgradering av vann og spillvannsrør i Husvikåsen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Induksjonstopp, stekeovn og kjøl/frys på kjøkken, elbillader samt dekoder.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Robotgressklipper. Ledekabler til robotgressklipperen blir liggende og medfølger i handelen.

Følgende tilbehør kan medfølge etter nærmere avtale med selger: Utemøbler på terrasse, sittegruppe og varmeovn i utestue, diverse hageredskap, utstyr til snømåking, husstige med mer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1. Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nedre Vargvei 27, 3124, Tønsberg, Gnr. 158 bnr. 241 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0218

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.