Husøysund

Svært solrikt - Utsikt - Interiørmessig smakfullt! 2 bad - 2 stuer med mer.

Føynveien 6A , 3132 Husøysund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris over 5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

60%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 143 m²
Bruksareal 152 m²
Tomt 283 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 2011
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 16
Energimerking B
FINN.no 319783134
Sist endret 25.09.2023 09:07
Prisantydning 6 390 000,-
Totalpris 6 560 369,-

Beregnet totalkostnad

6 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 159 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 390 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 170 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 560 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrik og meget tiltalende enebolig med god teknisk standard. Boligen går over to plan og inneholder følgende:
1. etasje: Entré/gang, garderobe, bad/vaskerom, stue med vedovn og utgang til vestvendt terrasse/hage, spisestue og stort kjøkken med spiseplass.
2. etasje: Trappoppgang, stue med utgang til stor terrasse, 3 soverom hvorav det ene enkelt kan deles til to soverom slik at man får 4 soverom (har vært to rom tidligere), bod og flott bad med dusj og badekar.

Carport og utvendig bod.

Standard

Velkommen til Føynveien 6A!

Svært innholdsrik, funksjonell og arealeffektiv bolig med fine uteplasser, utsikt og gode solforhold!
Boligen går over 2 plan, inneholder det man trenger, herunder to stuer, to bad og mulighet for 4 soverom. Stor stue med fine vindusflater som bidrar til at det slippes inn mye naturlig lys. Fra stuen er det utgang til en solrik og vestvendt uteplass/terrasse, samt hagen. Stuen er innredet med naturlig avgrensning av sofakrok, samt god plass til en stor spisestue. Spisestue i tilknytning til stuen - her kan man dekke til langbord og hyggelige lag for familie og venner. Svært hyggelig og praktisk kjøkken. Alt av integrerte hvitevarer med nyere induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin samt kjøleskap. Det er godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har plass til et spisebord - en hyggelig plass for morgenkaffen og frokost. I 1. etasje er det flislagt entré, samt et kombinert bad/vaskerom med direkte adkomst fra entréen. Praktisk garderobe mellom entréen og badet. 2. etasje består av en stor stue med utgang til en stor og solrik terrasse mot sydvest. Til terrassen er det også utgang fra hovedsoverommet. Fra terrassen er det nydelig utsikt mot Ekenessundet. Etasjen består i tillegg av 3 soverom, hvorav det ene tidligere har vært 2 soverom, og som med små grep kan tilbakestilles til opprinnelig form, slik at du får 4 soverom. Begge bad fremstår som smakfulle og tidløse. Badet i 2. etasje er velutstyrt med badekar, dusjhjørne, servant i baderomsinnredning samt wc. Huset ble malt utvendig i 2019. Innlagt sentralstøvsuger. Carport med romslig bod innerst, hvor det er god lagringsplass.

Interiørmessig gjennomgående smakfullt, tidsriktig og delikat - dette vil appellere til de aller fleste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og familievennlig boligområde på Føynland.
Eiendommen ligger vendt mot Ekenessundet og har fin utsikt og meget gode solforhold.

Området er svært populært og har nærhet til skoler, barnehager, dagligvareforretning og offentlig kommunikasjon. Fra eiendommen er det kun kort vei til Føynlandskogen med turstier, samt til populære Fjærholmen. Sistnevnte er Nøtterøys største badeplass med langgrunn sandstrand, samt gresslette med lekeapparater. Seilforeningen er godt etablert med høyt aktivitetsnivå og har båthavn samt klubbhus rett ved Fjærholmen. Det er også et stort havpadlermiljø for kajakkpadling og kursing på Fjærholmen. I skjærgården utenfor Fjærholmen mot Oslofjorden er et variert utvalg av skjær og holmer som tilbyr muligheter for rekreasjon.
På Husøy er det også en nydelig kyststi som leder deg langs hele kystlinja av øya. I tillegg er det flere fine badeplasser å finne som for eksempel Nebba. Et flott anlegg med flere fotballbaner er å finne på Husøy. For den golfinteresserte er det mulig å putte på kort-hullsbanen ved Hotell Borge.
Eiendommen har gangavstand til Føynland barneskole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner, treningsapparater samt fin lysløype i Teieskogen. Videregående skole ligger også i nærliggende område på Borgheim.

Felleskostnader

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år av gangen. Ved behov kan styret øke felleskostnadene. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.
Se informasjon om løpende kostnader når det gjelder kostnader og utgifter som er felles for sameiet.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Sameiet har kollektiv avtale med Telenor når det gjelder TV (grunnpakke) og internett.  Månedlig kostnad kr. 580,- pr. enhet, innbetales den 15. hver måned. Dekoder medfølger i handelen.
Sameiet har felles avtale med Presterud gård når det gjelder brøyting. Avtalen gjelder for brøyting inntil 10 ganger pr. vinter. Årlig kostnad kr. 500,- pr enebolig og kr. 1 000,- pr. enhet i firemannsboligen. 
I tillegg er det årlig innbetaling av kr. 1 500,- (fordelt med kr. 750,- den 1.6. og den 1.12.) pr. enhet til felles konto for dekning av utgifter til klipping av hekk, bensin til og eventuell service av gressklipper, samt for dekning av eventuelt andre felles utgifter.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameie: Sameiet Føynveien 6, Orgnr: 998339766, består av 6 boligseksjoner fordelt på 1 firemannsbolig og 2 eneboliger.
Sameiet er et lite og uformelt sameie med en leder, en representant for hver av de øvrige enheter som styremedlemmer.
Sameiet setter ikke opp budsjett eller fører regnskap. Leder i sameiet administrerer felles konto, opplyser om saldo og legger ved kontoutskrift på styremøter.
Sameiet har ingen fellesgjeld. Saldo på felleskonto pr. 31.08.2023 er kr. 8 881,-.
Se informasjon om løpende kostnader når det gjelder kostnader og utgifter som er felles for sameiet.

Forpliktelser/oppgaver som eier må utføre for fellesskapet er klipping av felles plen og dugnad.
Det avholdes ett til to styremøter i tillegg til årsmøte pr. år.
Sameiet deler på gressklipping av felles plen ved at hver enhet klipper hver 6. uke gjennom sommerhalvåret. Dugnad på fellesområde holdes etter behov, det vil si en til to ganger pr. år.

Styreleder i sameiet er Vigdis Svalestad.
Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Opplysninger fra styreleder om sameiet med innkalling til årsmøte 2023, referat fra årsmøte 2023 og årsberetning 2022 er vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har brøyteavtale med Presterud gård.
Fremdrift av planer for felling av resterende trær busker langs grensen mellom sameiet og Føynveien 8 vil undersøkes av styreleder.
Klipping av hekkene i sameiet utføres i år som i fjor.
Foreløpig er ingenting avgjort angående planlagt salg og utbygging av Føynveien 8 og 12.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk i henhold til vedtektene punkt 14.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Forsikring

If 6895789

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Hver sameier får skjøte på sin seksjon, med full disposisjonsrett til den bolig/leilighet som er knyttet til seksjonen. Eneboligene har tilleggsareal grunn knyttet til seksjonene. Den enkelte sameier skal ha full rettslig råderett over sin seksjon.
- Seksjonene kan fritt omsettes, pantsettes eller disponeres på annen måte. Seksjonseierne har ikke forkjøps- eller innløsningsrett.
- Vedlikehold av egen seksjon samt andre rom som hører inn under seksjonen, påhviler fullt ut for egen regning den enkelte sameier.
- Den enkelte sameier er ansvarlig for å tegne forsikring for sitt innbo og løsøre.  Firemannsboligen regner felles boligforsikring, mens eneboligene tegner egne boligforsikringer.
- For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk.
- Utvendige og innvendige bygningsmessige forandringer eller tiltak som krever melding eller søknad til bygningsmyndighetene, skal også meldes fra til styret.
- Dersom bolighuset totalskades av brann eller på annen måte, bortfaller seksjoneringen. Sameierne blir da sameiere i grunnen og eventuelt erstatningsbeløp basert på den enkelte sameiers sameiebrøk.

Utdrag fra husregler:
- Eier av seksjonsleiligheten må forevise reglene i sameiet til leietageren.
- Både leilighetseieren og leietageren har ansvaret overfor sameiet for alle skader og ulemper som påføres av leietageren eller de personer som han overlater bruken av leiligheten til.
- Det er ikke tillatt å bygge gjerder eller rekkverk som ikke er godkjent av styret. Markiser må ha godkjent farge og mønster fra styret. Flaggstang, slikt o.l. kan bare setter opp etter tillatelse fra styret.
- Trampoline er ikke lov å ha på sameiets eiendom/fellesareal.
- Det er tillatt å holde husdyr så som en hund i leilighetene.
- Parkering skal foregår mot Føynveien både sommer og vinter og ikke mot garasjene. På vinteren er dette meget viktig da brøytetraktoren legger snøen på grøntanlegget mot Føynveien. Vi må rydde/måke rundt søppeldunkene om vinteren og gårdsplassen bør være åpen og ingen biler må stå i veien at søppelbilen ikke kan få rygget inn for å ta med søppla.

Se vedlagte vedtekter og husregler i salgsoppgaven for utfyllende informasjon.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr så som en hund i leilighetene.
Se vedlagte husregler i salgsoppgaven for utfyllende informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Innvendig overflater: Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene i vindfang, ved utgangsdør og inn til stue.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Våtrom bad/vaskerom overflater gulv: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene i dusjsone.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det har vært antydning til vann i himling carport, antatt som følge av utett membran over. Det ble ikke registrert noen unormale fuktverdier i himling på befaringsdagen.
- Våtrom bad overflater vegger og himling: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Våtrombad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Tekniske installasjoner varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.

I tilstandsrapporten er ingen elementer gitt tilstandsgrader 3.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/vaskerom tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot yttervegg og kjøkken.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 143 kvm, Bruksareal: 152 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, garderobe, bad/vaskerom, kjøkken og stue med trapp.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Utvendig bod.

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: TV-stue, 3 soverom og bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Utbedring av lekkasje fra balkong i 2020, arbeid utført av tidligere eier.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 08.09.2023 datert 12.09.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 283 kvm, Eierform: Eiet tomt

Praktisk og lettstelt tomt med noe plenareal utenfor stor terrasse på boligens vestside. Her får du plass til en trampoline og lekeapparater for de små, samt evnt. Kubb og Boulé for de voksne. Deler av hagen er terrasse. Denne er stor og har svært gode solforhold gjennom dagen. Gårdsplassen og carporten er asfaltert. I 2. etasje har du også en stor terrasse som bader i sol. Herfra har du nydelig utsikt ned mot Ekenessundet og omkringliggende omgivelser. På begge uteplassene kan man sitte helt i usjenerte omgivelser, nyte lange og fine sommerdager og kvelder, helt uten innsyn fra ytre omgivelser.

Garasje / Parkering

Egen carport og gårdsplass samt gruset plass bak huset.

Byggemåte

Enebolig i to etasjer oppført i 2011. Eiendommen fremstår som godt vedlikeholdt og gir et positivt inntrykk. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår, forenklet undertak. Taket er besiktet fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. W-takstoler i tre med forenklet undertak. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Ytterdør i malt utførelse, enkel terrassedør fra stue og dobbeltfløyet terrassedør fra tv -stue samt enkel fra soverom. Utgang fra loftstue til sydvest vendt balkong av tre tekket med pvc folie og lagt med impregnerte materialer, rekkverk av tre. Areal av balkong er 26 m². Utgang fra stue til syd vendt terrasse i trykkimpregnert tre fundamentert på løsmasser. Arealet av terrassen er 16 m².

Innvendig
Fliser i vindfang, hovedsakelig laminat på øvrige gulv. Vegger kledd med plater med malte overflater. Malte plater i himlinger. Det meste av innvendige overflater er oppusset med maling av vegger og tak i senere tid. Støpt betonggulv i 1. etasje, etasjeskiller av trebjelkelag med undergulv av trefiberplater. Boligen har isolert stålpipe. Malt tretrapp, innvendig har boligen malte glatte dører.

Våtrom
Bad/vaskerom fra byggeår og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og laminerte baderomsplater på vegger, bad/vaskerom inneholder dusjhjørne, klosett og utslagsvask av stål i innredning samt opplegg for vaskemaskin.
Baderom i 2. etasje fra byggeår og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, badekar, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med glatte fronter i malt høyglans utførelse. Laminerte benkeplater med kum av kompositt. Integrere hvitevarer som inkluderer oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i bad/vaskerom 1. etasje der stoppekran også er plassert. Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Varmepumpe fra 2011 med luft til vann i bad/vaskerom. Varmtvannstanken er på ca. 300 liter og plassert i bad/vaskerom. Vannbåren gulvvarme i alle rom i 1. etasje samt i baderom 2. etasje og soverom over bod/carport. Sikringsskap i vindfang. 50 Amp. hovedsikringer, 23 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer m/jordfeilbryter samt overspenningsvern. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet av takstmann.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av løsmasser. Drenering med drensrør av plast eller drenerende masser. Bygningen har isolerte ringmurs elementer og støpt betong plate. Flat tomt med jordmasser, asfaltert innkjørsel. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett fra byggeår.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Forrige eier utbedret lekkasje over carport. Noe drypplekkasje nå.
- Det har vært utført arbeid ved ufaglært/egeninnsats av forrige eier. Forrige eier byttet terrassebord og rekkverk. Rettet opp og fikset feil fall på blekk under terrasse. Tilleggskommentar: Forrige eier tettet alle overganger og skjøter med asfaltlim. Byttet fester fra spiker til skrues med pakning. Samt teipet alt av skruer, skjøter og overganger med Siga Wigulv teip.
- Det har vært utført arbeid på el-anlegg eller andre installasjoner ved faglært hos Ergotek AS. Skiftet rotormotor Stegia Systemair, 02.06.2022. Ventilasjonsanlegg.
- Det er utført kontroll av el-anlegg og/eller andre installasjoner. Service på luft/vann varmepumpe, 02.11.2021.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport  utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 08.09.2023 datert 12.09.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.06.2013. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Føynland skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedfyring, varmepumpe samt vannbåren gulvvarme i alle rom i 1. etasje samt i baderom 2. etasje og soverom over bod/carport. Boligen har balansert ventilasjon. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 500 kWh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 295 pr. år Dekker vann, avløp, feiing og renovasjon. Kommunale avgifter betales månedlig.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 619 232 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 829 234 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger, felles lekeareal og frisiktsone med plannavn Område mellom Føynveien og Føynlandveien, planID 356, vedtatt 17.06.2009.
I henhold til kommuneplan vedtatt 31.01.2018 er området avsatt til boligbebyggelse-nåværende.

Færder kommune opplyser det er planforslag/igangsatt planlegging som berører eiendommen. Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssone ras- og skredfare.

Selger opplyser de er kjent med riving og utbygging av Føynveien 8, men de har enda ikke mottatt nabovarsel eller forslag om regulering i nabolaget tilknyttet dette.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Færder kommune eller megler.
Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Seksjonering, tinglyst 15.09.2011, dagboknr. 740175 - gjelder: Opprettelse av seksjoner hvor denne boligen er snr. 1, formål bolig, tilleggsdel grunn, sameiebrøk: 146/612. Utdrag av seksjoneringen er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Færder kommune.
Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Se for øvrig vedlagte ledningskart i salgsoppgaven

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Alle innebygde hvitevarer og kjøleskap samt dekoder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens evnt. andel av fellesgjeld i sameiet.

Adresse og matrikkel

Føynveien 6A, 3132, Husøysund, Gnr. 19 bnr. 16 snr. 1 orgnr. 998339766 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0220

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.