Tønsberg

Lys og meget innbydende leilighet over 2 plan - Solrik balkong - 3 soverom - 2 stuer - 2 bad - Nytt i 2019

Gauterødveien 159B , 3114 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

39%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 124 m²
Bruksareal 129 m²
Tomt 15 135 m² / Festet fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2019
Gårdsnummer 147
Bruksnummer 348
Energimerking D
FINN.no 322889952
Sist endret 23.11.2023 12:14
Prisantydning 4 900 000,-
Totalpris 5 033 119,-
Fellesutgifter 3 081,-

Beregnet totalkostnad

4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 900 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 133 119,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 033 119,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten går over 2 plan og inneholder:
2. etasje: Entré, 2 soverom, bad og åpen stue- og kjøkken med utgang til balkong.
3. etasje: Loftstue, soverom bad og bod.

Carport.

Standard

Velkommen til Gauterødveien 159B, og denne flotte leiligheten, ferdigstilt i 2019. Boligen ligger i 2. og 3. etasje, her får man eneboligfølelsen. Man kommer inn i en hyggelig entré med plass til garderobeskap. I tilknytning til entréen har man 2 gode soverom, samt et pent flislagt bad plass for vaskemaskin. Videre har man en herlig åpen åpne stue- og kjøkkenløsningen. Vinduer fra 2 sider slipper inn godt med naturlig lys til rommet. Her er det god plass til sofaløsning med tilhørende møblement samt spiseplass der man kan dekke til langbord. Fra stuen er det utgang til stor solrik balkong med god plass til utemøbler. Lyst og pent kjøkken som kler leiligheten godt! Kjøkkenet er innredet med integrerte hvitevarer som stekeovn og platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap/frys. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass!

Ta trappen opp til boligens andre etasje, hvor du vil oppdage en praktisk loftsstue, et ekstra soverom og et flott flislagt bad. For de som trenger ekstra lagringsplass, er det mulighet til å utnytte loftskottet i loftsstuen, samt en romslig bod ved siden av badet i andre etasje.

Leiligheten har eneboligfølgelsen, men med alle fordelene ved leilighetslivet. Flytt rett inn - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Gauterød med gangavstand til barneskole, søndagsåpen Kiwi dagligvareforretning og pizzeria. Et supert og praktisk sted å bo, da man har det aller meste innenfor rekkevidde.

Trimsenteret Level som også har svømmehall og oppvarmet barnebasseng med sklie er beliggende rett i nærområdet. Kort vei til forretningssenteret Olsrød Park med blant annet kafé, lege-/helsesenter, klesforretning og apotek. Det er også kort vei til den flotte Meny-butikken på Tolvsrød og Tolvsrødsenteret med ytterligere forretninger og servicetilbud. Blomsterforretningen Plantasjen er like ved eiendommen og byr på rikt utvalg av planter, blomster og andre gaveartikler. For deg som er opptatt av sjøliv er det kort avstand til områdets badestrender, hvor det er ca. 5 minutter med bil til blant annet Vestfold kanskje flotteste badestrand, "Ringshaugstranda". Vestfolds største småbåthavn på Vallø ligger også innenfor ca. 5 minutter med bil. I nærområdet ligger også Slagenhallen, Flint idrettspark og øvrige idrettsfasiliteter, samt flotte friområder. For den skiglade er det kort vei til "Osebergløypa". For barn og unge er det en rekke lekeplasser like ved eiendommen.

Det er gode bussforbindelser og sykkel- og gangvei til Tønsberg sentrum.

Felleskostnader

3 081 pr. mnd. Felles bygningsforsikring, TV/bredbånd (grunnpakke), festeavgift og løpende drift og vedlikehold.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Sameie

Boligsameiet Linnomtunet, org.nr. 923 314 148, består av 48 seksjoner.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.
Styreleder i sameiet er Anne Renate Stenbakk.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I henhold til ekstraordinært årsmøte 2021er det utarbeidet retningslinjer for eksteriørmessige endringer for eierseksjonene i forhold til sol- og vindskjerming, plattinger, levegg, beplanting, avgrensing/inngjerding og sprosser. Ekstraordinært årsmøte 2020 godkjente utvidelse av terrasseplatting for eierseksjoner i 1.etasje. Plattingene skal bygges etter gjeldende plantegninger. Alle seksjonseiere er forpliktet til å forholde seg til disse bestemmelsene, og styret skal informeres før tiltak iverksettes.

Følgende ble vedtatt på årsmøtet for 2023:
- Innglassing av terrasser i 1. etasje tillates etter gjeldende bestemmelser. Innglassingen skal søkes styret i forkant. Utførelsen skal skje etter gjeldende retningslinjer, og i samarbeid med styret.
- Det er tillatt å sette opp vindskydd på inngangssiden.
- Sameiet har inngått avtale om strøing på veier og gangveier. Det kan allikevel skje at det er behov for å strø før brøytemannskap er på plass, og på steder brøytemannskap ikke kommer til. For å forebygge ulykker har alle sameiets beboere et selvstendig ansvar med å bidra til at det er tilfredsstillende strødd når forholdene tilsier det.
- Av estetiske hensyn bør styret utarbeide retningslinjer for permanent utebelysning i trappeoppgangene til leiligheten i 2. etasje.

Se vedlagte årsrapport for arbeider styret har hatt og planer for 2023.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7247722

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 1 635 211,-.

Kostnader: Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 1 638 021,-.

Resultat: Årets resultat på kr. 3 776,-. Årets resultat vises i resultatregnskapet og foreslås ført mot egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

I henhold til sameiets vedtekter omfatter seksjonseierens vedlikeholdsplikt også vinduer og ytterdører, men ikke utskiftning av disse.
Sameiets vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i sameiet under forutsetning av at de skjøttes på en forsvarlig måte, og at de ikke kan utgjøre en fare for andre. På sameiets eiendom er det båndtvang hele året.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 129 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 93 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue/kjøkken m. trapp, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom/bod.

3. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, soverom, bad/wc og kott.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.09.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 135 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Tilleggsdelene omfatter terrasser for 1.etasje, terrasser ved inngangsparti for 1. og 2. etasje, utvendig trapp til 2. etasje, eventuelle boder og private utearealer som ikke ligger inne i bruksenheten. Balkonger/terrasser på motsatt side i 2.etasje inngår i hoveddelen (terrasse man kun kan komme til fra leiligheten). Hage med utgang fra stue er tilleggsdel til hoveddelen. Plen/grøntareal på inngangssiden er fellesareal.

Bortfester: Liv Langedrag Eilerås.
Årlig festeavgift kr. 500 000,- (for hele sameiet - dekkes av månedlige felleskostnader).
Festeavgiften er ajour for 2023, og neste regulering av festeavgiften er i 2028. Denne reguleres iht. konsumprisindeks.
Bortfester ønsker ikke å benytte forkjøpsrett, og det kreves ikke samtykke fra bortfester i forbindelse med salget.

Garasje / Parkering

Alle eierseksjoner i sameiet har bruksrett til 1 parkeringsplass i carport på sameiets festetomt. Det vil/kan bli tillegg i fellesutgifter for seksjonseiere med ladepunkt til el-bil. Plassen er tilleggsdel til eierseksjonen, men eies av sameiet og kan forvaltes av styret. Seksjonseiere med mer enn 1 bil skal søke styret om å kunne disponere parkeringsplass til disse.

Byggemåte

Seksjonert leilighet over 2 plan beliggende i flermannsbolig oppført i tre og betong i 2019. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet ble i flg. byggebeskrivelse bygd som prefabrikert baderomskabin i 2019. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 3. etasje/loftsetasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2019.

Selger opplyser om følgende:
- kan forekomme noe lydgjenomgang mellom leilighetene men at dette ikke oppleves som sjenerende.

Utvendig:
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Vinduer og dører i tre. Veranda i tre. Utvendige fasader, felles arealer m.m. er sameiets felles ansvar.

Innvendig:
Gulvoverflater med parkett eller laminat, belegg og fliser. Malte vegger og tak. Fliser på veggene i bad. Panelt tak i bad i 3. etasje/loftsetasje.  Prefabrikerte betongelementer mellom 1. og 2. etasje i flg. byggebeskrivelse. Trebjelkelag som etasjeskiller mellom 2. og 3. etasje/loftsetasje.  Innvendig trapp i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom:
Bad/wc/vaskerom 2. etasje: Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Plastsluk. Ventilering via balansert ventilasjonsanlegg (ventil i tak samt luftespalte i dør). Rommet er bygd som prefabrikert
baderomsmodul (jfr. fremvist byggebeskrivelse fra Trysilhus).

Bad/wc 3. etasje/loftsetasje: Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett. Plastsluk. Ventilering via balansert ventilasjonsanlegg (ventil i tak samt luftespalte i dør).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner:
Innvendige vannledning i plast (rør-i-rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Oppvarming med panelovner. Varmekabler i bad. Varmtvannsbereder på 194 l. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat. Sprinkleranlegg.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Stue/kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Dels svellet/spor etter fukt i sokkel (fra kjøleskap).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 02.10.2023.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Montert spotter i tak. Utført av Norges Elektro.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 27.02.2020. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Følgende arbeider må ferdigstilles innen det kan søkes om ferdigattest:
Gang- og sykkevei langs Gauterødveien må være ferdig opparbeidet.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Sandeåsen skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner. Varmekabler i bad.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 918 pr. år Dekker vann, avløp og renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse - konsentrert småhusbebyggelse, fortau, parkeringsplasser, grønnstruktur, uteoppholdsareal, veg, vegetasjonsskjerm, lekeplass og parkeringshus-/anlegg, med plannavn "Linnom boligområde", datert 13.09.2017. Relaterte planer: "Gauterødtunet", vedtatt 06.12.2000. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse, veg og grønnstruktur - nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Vi gjør oppmerksom på at området er under utbygging.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt, tinglyst 06.11.2018, dagboknr. 1508089.

Erklæring/avtale/bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 15.08.2019, dagboknr. 941865, gjelder: På GBNR. 147/348 og 147/351 er det etablert felles adkomstvei som betjener trafikk til boliger beliggende på GBNR. 147/348, 147/63 og 147/351. På eiendommen GBNR. 147/348 er det etablert felles renovasjonsanlegg som betjenes av GBNR. 147/348 og 147/351.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 15.08.2019, dagboknr. 942126, gjelder: Eier av GBNR. 147/107 i Tønsberg kommune har bruksrett for tre boenheter til adkomstvei opparbeidet på GBNR. 147/348.

Bestemmelse om veg og vann/kloakk, tinglyst 27.08.2019, dagboknr. 992766, gjelder: Rett for GBNR. 147/348 å anlegge og ha liggende felles hovedledningsanlegg for VA over privat eiendom på GBNR. 147/347.

Erklæring/avtale, tinglyst 27.08.2019, dagboknr. 992926, gjelder: GBNR. 147/348 og 147/347 gir GBNR. 147/348, 147/347 og 147/351 rett til alminnelig adkomst til og bruk av lekeplassene f_LEK1 og f_LEK5 og interne veier anlagt på GBNR. 147/348 og 147/347

Seksjonering, tinglyst 27.05.2019, dagboknr. 598113.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkkenet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Gauterødveien 159B, 3114, Tønsberg, Gnr. 147 bnr. 348 snr. 14 orgnr. 923314148 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0234

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.