Tønsberg

Helt ny, frittliggende bolig - to fine uteplasser - god takhøyde og delikat innredet!

Høvleriveien 1A , 3114 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over 5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er nyere enn 20 år

68%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 101 m²
Bruksareal 104 m²
Tomt 2 194 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2023
Gårdsnummer 94
Bruksnummer 31
Energimerking A
FINN.no 323948885
Sist endret 27.11.2023 11:08
Prisantydning 3 090 000,-
Totalpris 6 189 409,-
Fellesutgifter 16 349,-

Beregnet totalkostnad

3 090 000,- (Prisantydning) 3 090 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 180 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 409,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 189 409,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende bolig i tilknytning til et større boligkompleks bestående av flere leiligheter.
Innhold: Entré med porttelefon, stue med utgang til herlig uteplass/terrasse med pergola, kjøkken med spiseplass og utgang uteplass/terrasse, 2 soverom hvorav det ene har direkte adkomst til eget dusjbad/wc, ekstra dusjbad og bod/teknisk rom.
Tilhørende 1 parkeringsplass i felles parkeringskjeller. Det er klargjort for tilkobling til el-billadestasjon ved parkeringsplassen.
Tilhørende 1 sportsbod i felles parkeringskjeller. To faste, innendørs sykkelparkeringer til boligen.
Borettslaget har 2 stk. el-sykler til fri bruk for beboerne. Felles redskapsbod i felles parkeringskjeller.

Standard

Velkommen til Høvleriveien 1 A - en helt ny bolig, tegnet av arkitektkontoret KB arkitekter. Grunntanken til arkitekten har vært at tunet mellom byggene skal være innbydende, og samtidig være en trygg og hyggelig ramme for beboerne, med en arkitektur som oppleves detaljrik og harmonisk.

Dette er en frittliggende bolig, svært arealeffektiv planløsning med to egne uteplasser - en mot vest og en mot øst. Mange fine og store vindusløsninger, som bidrar til at det slippes inn rikelig med lys. Legg også merke til den ekstra gode takhøyden - dette bidrar til ekstra god romfølelse.

Funksjonell kjøkkeninnredning, type Drømmekjøkken. Stilren og moderne innredning i sort utførelse og med praktiske skuffer med demping. Alt av integrerte hvitevarer som komfyr, steke topp (type induksjon), oppvaskmaskin, kjøl-/frys type Siemens. Stor spiseplass i forbindelse med kjøkkenet. Her kan man dekke til hyggelige lag for familie og venner. Stuen ligger i tilknytning til kjøkkenet. Stue og kjøkken danner et fantastisk allrom - selve hjertet i boligen. Utgang til uteplass både fra kjøkken og stue.
Begge bad er flislagt på gulv og vegger med delikate fliser og har moderne baderomsinnredning.

Gulvene er belagt med lekker,enstavs eikeparkett. Alle veggene er i slett utførelse og malt.

Arkitektonisk stilrent og moderne, samtidig som det er harmonisk og myk arkitektur. Interiørmessig gjennomgående smakfullt og delikat - dette vil appellere til de aller fleste. En utrolig spennende og fin bolig, frittliggende i et trygt borettslag og i forbindelse med flere andre leiligheter.

MÅ SEES - velkommen!

Beliggenhet

Ilebrekke er et veletablert boligområde i Tønsberg med kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt skog med alle sine rekreasjonsmuligheter. Populære Ringshaugstranda ligger i gangavstand - rett gjennom skogen og ned til Ringshaug. Ringshaugstranda er en stor og nydelig sandstrand med steinmolo, badetrapp, treningsapparater, volleyballbaner og stor gresslette som innbyr til soling og aktivitet. Like i nærheten ligger også Skallevold og Karlsvika med bademuligheter.  For den båtinteresserte er Vallø Marina ikke lagt unna. Herfra er den flotte skjærgården utenfor Tønsberg, Nøtterøy og Tjøme tilgjengelig. Flere fine tur- og rekreasjonsområder i skog og mark i området som for eksempel Bekketjønnmyra,  Essoskogen, Karlsvika og Kyststien. En kort sykkeltur unna ligger Flints idrettsanlegg ned flere fotballbaner, sandvolleybane, friidrettsbane og tennisbane. Slagenhallen ligger også i nærområdet.

Ny, flott dagligvareforretning (Coop Extra) i 1. etasje av bygget. Enkel hverdag mht handling. Ønsker du ytterligere servicetilbud, har Olsrød Park og Tolvsrød et utvalg av butikker som frisør, apotek, spisesteder, ulike forretninger og treningssenter med basseng. Andre dagligvareforretninger i nærområdet; Meny Tolvsrød, søndagsåpen Kiwi Gauterød og Rema 1000 Olsrød. Kort vei til Tønsberg sentrum, her finnes gode shoppingmuligheter, i tillegg til en rekke kaféer, restauranter og puber samt Alti Farmandstredet, hvor bussterminalen er integrert i senteret. Tønsberg sentrum har sitt absolutte høydepunkt sommerstid. Langs bryggene kan du nyte båtlivets gleder, bystranda samt et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Slottsfjellet byr på attraktive kulturminner, fine turområder og flott, vidstrakt utsikt. 
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Ilebrekke. Med bil fra Ilebrekke tar det ca. 8 minutter til Tønsberg sentrum, 10 minutter til Åsgårdstrand, 18 minutter til Horten, 27 minutter til Sandefjord - 25 minutter til Torp Sandefjord Lufthavn, 47 minutter til Drammen og ca. 1 time og 13 minutter til Oslo S. Eiendommen har trygg skolevei til Ringshaug barneskole og Ringshaug ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Ellers finnes nydelig tur- og friluftsområder rett i nabolaget - ideelt for den som prissetter gåturer, løping og sykling i skogsterreng.

Velkommen!

Felleskostnader

16 349 pr. mnd. Dekker felles bygningsforsikring, drift/vedlikehold bygning, kommunale avg., renter fellesgjeld, TV/bredbånd, trappevask, drift og vedlikehold ventilasjonsanlegg/heis/brannsikring, drift og vedlikehold utvendig anlegg, forretnings-/styrehonorar med mer.

Felleskostnadene på kr. 16 349,- pr. måned fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2 817,-.
TV/bredbånd kr. 399,-.
Kapitalkostnader kr. 13 133,- (renter på fellesgjelden)

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Felleskostnaden vil endres i takt med renteutviklingen. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Vi gjør oppmerksom på at det kan tilkomme ytterligere beløp i felleskostnadene pr. måned til realsameie med næringsdelen for brøyting, vedlikehold, renhold/strøm etc. av arealer i sameiet som borettslaget er en del av.

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen aldri har vært bebodd.
Bygningsforsikring dekkes av felleskostnadene.
Kommunale avgifter dekkes av felleskostnadene.
TV/bredbånd (TV/internett) dekkes av felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se Energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

3 090 000

Fellesgjelden er et langsiktig lån tatt opp av borettslaget, og andelseier nedbetaler sin andel av fellesgjeld gjennom månedlige felleskostnader. Det er avtalt avdragsfrihet i 20 år til 30.12.2043, og andelseier betaler p.t. for renter for sin andel fellesgjeld via månedlige felleskostnader. Avdrag tilkommer ifra 01.01.2044. Borettslaget har IN-ordning (individuell nedbetalingsordning) av andel fellesgjeld og det betyr at hver andelseier står fritt til å nedbetale sin andel fellesgjeld raskere enn den opprinnelige nedbetalingsplanen til borettslaget.
For fellesgjeld og individuell nedbetalingsordning, se Sikringsordning fellesgjeld/IN-ordning og Fellesgjeld/lånevilkår.

Andel fellesgjeld følger med boligen når den selges videre.

Borettslag

Borettslag: Ilebrekke Takhage Borettslag, Orgnr: 929836227, består av 16 andeler.

Ilebrekke Takhage Borettslag er et nylig etablert borettslag. Vedtekter er vedtatt i stiftelsesmøte den 02.08.2022 og er endret 24.08.2023 under ekstraordinær generalforsamling 24.08.2023.
Forretningsfører opplyser Ilebrekke Takhage Borettslag er seksjonsnr. 1 og næringsdel med noe parkering er seksjonsnr. 2. Selger opplyser næringsdel (1. etasje i bygget) leies ut til Coop Extra. Seksjonsnr. 3-19 er garasjeplasser og boder tilhørende Barkveien 4a AS.
Vedtekter, innkalling og protokoll fra ekstraordinær generalforsamling 24.08.2023 samt forslag til driftsbudsjett er vedlagt i salgsoppgaven.

Forretningsfører i borettslaget er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Styreleder i borettslaget er Jørgen Lona.

Ilebrekke Takhage Borettslag er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke. Det er heller ikke forkjøpsrett for andre andelseiere i borettslaget.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Andelseierne har selv ansvaret for vedlikehold av egen bolig, mens borettslaget har ansvaret for vedlikehold av fasader, tak, inngangsparti og fellesarealer.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har garantert betaling av felleskostnader. En forsikring som sikrer at man kun er ansvarlig for egen fellesgjeld og egne felleskostnader.
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Ilebrekke Takhage har en ordning med individuell nedbetaling av fellesgjeld pr. 30.03 og 30.09.
Dersom kjøper ønsker å innbetale på IN-lån må vedkommende ta kontakt med rådgiver Bente Rojahn Kveil tlf. 33 30 94 58 hos forretningsfører/OBOS. Det må inngås en IN-avtale. Forretningsfører opplyser minimumsbeløp er kr. 60 000,- samt at det er etableringsgebyr på kr. 5 000,- for å tiltre denne ordningen.
Det betyr at hver andelseier står fritt til å nedbetale sin andel fellesgjeld raskere enn den opprinnelige nedbetalingsplanen til borettslaget. Konsekvensen av dette vil bli lavere felleskostnader pr. måned som følge av lavere renter og avdrag.
For selskap med IN-ordning gjøres oppmerksom på at kapitalkostnader (renter/avdrag) vil være spesifisert på fakturaen for felleskostnader. Kapitalkostnader endres ved renteendring og endringen kommer da som tillegg/evt. fratrekk på fakturaen påfølgende måneder.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har fellesgjeld med følgende totale lån og vilkår hos Handelsbanken pr. 26.09.2023:
Restsaldo: Kr. 45 920 000,-.
Rente 5,10%, effektiv rente 5,20%.
Restløpetid: 49 år og 10 måneder.
Avdragsfrihet til 30.12.2043.
Forretningsfører/OBOS kan ha mottatt varsel om renteendring eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er andelens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for leilighetens andel av fellesgjeld i borettslaget.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 92924201

Regnskap

Driftsbudsjett er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Ilebrekke Takhage Borettslag er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i foretakets eiendom(borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med dette.
- Borettslaget har, sammen med øvrige eierseksjonssameier og borettslag i Barkveien 4a, rett til å benytte det areal som står igjen av gnr. 94 bnr. 27 i Tønsberg, etter at grunn til eierseksjonssameier, borettslag og offentlige arealer er fradelt. Det samme gjelder alle innretninger på denne grunn og teknisk infrastruktur i bakken. Borettslaget har plikt til å dekke en forholdsmessig andel av kostnader ved drift og vedlikehold av alle disse fellesarealer. Borettslaget plikter å delta i realsameie og/eller annen enhet (driftsforening) som har ansvaret for administrasjon, drift og vedlikehold av disse eiendeler og arealer. Borettslaget skal rette seg etter vedtektene for realsameiet/driftsforeningen.
- Når ikke annet følger av vedtektene eller lov om borettslag, kan bare fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie en andel sammen.
- En andelseier har rett til å overdra sin andel.
- Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
- Erververen har ikke rett til å bruke boligen før godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.
- Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.
- Hver andel gir enerett til å bruke en bolig i borettslaget og rett til å bruke fellesarealene til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene.
- Borettslagets parkeringsbehov ivaretas gjennom at det gis bruksrett til garasjeplass i borettslagets garasjekjeller.
- Bruksrett til de ovennevnte parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Parkeringsplassene kan leies ut internt i borettslaget.
- Det er tilrettelagt for oppkobling av ladepunkt for el-bil ved hver enkelt parkeringsplass. Andelseiere som ønsker ladepunkt bekoster selv oppkobling som må utføres av en fagperson. Andelseier melder ifra til styret. Strømforbruket knyttet til lading blir belastet andelseieren som har bruksrett til parkeringsplassen.
- Samtlige andeler i borettslaget disponerer en bod hver i fellesanlegg utenfor leiligheten. Disse bodene kan kun omsettes/selges sammen med borettslagsandelen de er knyttet til, da boden ivaretar det offentliges krav til bodplass for andelene.
- Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 104 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og 2 bad.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom/bod.

Arealene er målt i henhold til NS 3940 og retningslinjer for takstbransjen. Det betyr at areal i «smyg», dvs at gulvareal som går ut der vinduer og dører er medtatt. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.
De oppgitte arealer er hentet fra Arealmåling utført av takstmann Sturla Teisbekk datert 10.10.2023, og er vedlagt i salgsoppgaven.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 194 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
To egne uteplasser - en mot vest og en mot øst. Den ene uteplassen har pergola som danner et skjermet rom for møblering og beplantning. Ellers uteopphold med tun på felles takterrasse for møtested og lek med fin beplantning, parsellhager og sittegrupper. I tillegg en felles takhage med langbord for sosiale sammenkomster.

Garasje / Parkering

Tilhørende parkeringsplass i felles parkeringskjeller. Det er tilrettelagt for oppkobling av ladepunkt for el-bil ved hver enkelt parkeringsplass.
Mulighet for å kjøpe ekstra parkeringsplass etter avtale med utbygger.

I følge vedtekter er borettslagets parkeringsbehov ivaretatt gjennom at det gis bruksrett til garasjeplass i borettslagets garasjekjeller. Bruksrett av parkeringsplassene kan kun overføres/selges sammen med borettslagsandelen den/de er knyttet til. Parkeringsplassene kan leies ut internt i borettslaget. Andelseiere som ønsker ladepunkt bekoster selv oppkobling som må utføres av en fagperson.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.06.2023.

Det foreligger godkjente tegninger fra kommunen, men de stemmer ikke med dagens rominndeling. Den faktiske planløsningen avviker ved at et av soverommene nå er en del av stue/kjøkken.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Ringshaug skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet.

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år,
- andelseieren er en juridisk person,
- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

En andelseier som selv bor i leiligheten, kan overlate bruken av deler av leiligheten til andre. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av hele leiligheten til andre i opptil 30 døgn i løpet av året.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Vannbåren varme, varmekabler og ellers elektrisk oppvarming. Balansert ventilasjon med innebygget varmepumpe og mulighet for svalfunksjoner. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er ikke montert noe ildsted tilkoblet skorstein i boligen ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen. Megler gjør oppmerksom på at det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energimerke. For fullstendig energimerke fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke kjent da boligen er nyoppført. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger p.t. ikke da eiendommen er nyoppført.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsområde (bolig/forretning/kontor/tjenesteyting), lekeplass og utforming med plannavn Ilebrekke lokalsenter vedtatt 09.12.2020 (planID 20180175).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til sentrumsformål-nåværende og veg-nåværende.
Relaterte planer Ilebrekke industriareal vedtatt 05.11.1982 (planID 56001) og Ilebrekke vedtatt 03.12.2003 (planID 56009).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Tønsberg kommune eller med megler. Reguleringskart er vedlagt i salgsoppgaven.

Selger opplyser at nabotomten er regulert til boligformål og det kan bygges ca. 35 boliger i tillegg til de som nå er ferdigstilt. Videre opplyses det er i kommuneplan foreslått å regulere området i nord på nabotomten fra industri til kombinasjon bolig/næring.

Ilebrekke er et område under utvikling, og man må forvente fremtidig utbygging.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på borettslagets eiendom og vil medfølge salget:
- Elektriske kraftlinjer, tinglyst 21.11.1985, dagboknr. 19543 - gjelder: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rett til å oppføre og drive nettstasjon.
- Erklæring/avtale, tinglyst 26.08.1987, dagboknr. 11789 - gjelder: Bestemmelser ang. frisiktsone. Vegvesenets betingelser vedtatt.
- Erklæring/avtale, tinglyst 30.06.2020, dagboknr. 2668841 - gjelder.: Bestemmelse om støygrense. Kan ikke slettes uten samtykke fra Tønsberg kommune.
- Bestemmelse om jordkabel/jordkabelanlegg, tinglyst 25.05.2022, rettighetshaver Lede AS - gjelder: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg. Bestemmelse om (begrensning av) endring i terrenget i nærheten av anlegg.
- Bestemmelse om nettstasjon, tinglyst 25.05.2022, dagboknr. 561151, rettighetshaver Lede AS - gjelder: Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om bebyggelse i nærhet av anlegg.
- Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst 27.06.2023, dagboknr. 677043, rettighetshaver Tønsberg kommune - gjelder: Bestemmelse om grøfter/kummer.
- Bestemmelse om spillvann/drensvann/strikkerne, tinglyst 27.06.2023, dagboknr. 677043, rettighetshaver Tønsberg kommune - gjelder: Bestemmelse om grøfter/kummer.
- Erklæring/avtale, tinglyst 27.06.2023, dagboknr. 677043, rettighetshaver Tønsberg kommune - gjelder: Bestemmelse om pumpestasjon.

Følgende grunndata er tinglyst på borettslagets eiendom og vil medfølge salget:
- Seksjonering, tinglyst 31.03.2023, dagboknr. 342486 - gjelder: Opprettet seksjoner hvor borettslaget er snr. 1, formål samleseksjon, tilleggsdel bygning, sameiebrøk 360/795.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Oppvaskmaskin, kombiskap (kjøl/frys), platetopp og stekeovn.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Møbler og belysning som ikke er fastmontert.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Eiendommen er nyoppført og ikke tatt i bruk.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Garanti

Garanti etter buofl. § 12 skal stilles dersom avtale inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Garantien skal tilsvare min 3 % av kjøpesum frem til overtagelse og minst 5 % i fem år etter overtagelse.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget.

Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke.

Ved et hvert eierskifte må erververen godkjennes av styret for å få rett til å bruke boligen.
Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. Lov om brl § 4-5.
Eierskiftemelding om salg sendes forretningsfører.

Adresse og matrikkel

Høvleriveien 1A, 3114, Tønsberg, Gnr. 94 bnr. 31 snr. 1, andelsnr. 7 i Ilebrekke Takhage Borettslag med orgnr. 929836227 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0242

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.