Åsgårdstrand

Stor og innholdsrik enebolig i flotte og populære Åsgårdstrand! Stor garasje!

Ospeveien 14 , 3179 Åsgårdstrand

VISNINGER

11. desember mandag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

12%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 251 m²
Bruksareal 318 m²
Tomt 574 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1985
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 83
Energimerking E
FINN.no 328068892
Sist endret 01.12.2023 14:24
Prisantydning 5 650 000,-
Totalpris 5 810 169,-

Beregnet totalkostnad

5 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 141 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 650 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 160 169,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 810 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

1. etasje med hall, stue, kjøkken og soverom (ikke omsøkt og godkjent hos kommunen).
2. etasje med trapperom/gang, 3 soverom, bad/wc og bod/kott.
Kjeller med trapperom/gang, kjellerstue, toalettrom, gang, rom med dusj/opplegg til vaskemaskin, samt  boder.
Kjeller (ekstern) med trapperom, kjøkken, toalettrom og 2 soverom (ikke omsøkt og godkjent hos kommunen).

Garasje i tilknytning til boligen.

Standard

Eiendommen ligger i rolige og familievennlige omgivelser i den sentrale delen av Åsgårdstrand. Den har en ideell beliggenhet for barnefamilier, med nærhet til barnehage, barneskole og idrettsanlegg. Skolebussordning til Borre ungdomsskole gjør det også praktisk for større barn. Videregående skoler som Greveskogen og Horten videregående skole er innenfor enkel bussavstand, og Universitetet i Sørøst-Norge på Bakkenteigen er kun en kort kjøretur på omtrent 5 minutter unna.

Gangavstand fra eiendommen finner du Paletten kjøpesenter, som inkluderer en imponerende Meny-butikk, Vinmonopol med et bredt utvalg, "post i butikk", legesenter, apotek, møbelbutikk og mer. Både Horten og Tønsberg byer er også lett tilgjengelige med bil, og de tilbyr et bredt spekter av bymessige fasiliteter og tjenester.

Eiendommen er svært innholdsrik og passer godt til de som er på jakt etter mye tumleplass i hverdagen! - Stor stenlagt gårdsplass og lettstelt tomt forøvrig.

Innvendig fremstår boligen som gjennomgående lys og luftig innredet med flere soner og rikelig med plass! Innholdsrikt kjøkken som har rikelig med skap og benkeplass samt plass til større spisebord, fra stuen er direkte utgang til vestvendt uteområde. Perfekt når du skal grille eller invitere til lystige lag!

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i rolige og familievennlige omgivelser i den sentrale delen av Åsgårdstrand. Den har en ideell beliggenhet for barnefamilier, med nærhet til barnehage, barneskole og idrettsanlegg. Skolebussordning til Borre ungdomsskole gjør det også praktisk for større barn. Videregående skoler som Greveskogen og Horten videregående skole er innenfor enkel bussavstand, og Universitetet i Sørøst-Norge på Bakkenteigen er kun en kort kjøretur på omtrent 5 minutter unna.

Gangavstand fra eiendommen finner du Paletten kjøpesenter, som inkluderer en imponerende Meny-butikk, Vinmonopol med et bredt utvalg, "post i butikk", legesenter, apotek, møbelbutikk og mer. Både Horten og Tønsberg byer er også lett tilgjengelige med bil, og de tilbyr et bredt spekter av bymessige fasiliteter og tjenester.

For de som setter pris på friluftsliv, sjøliv og båtliv, har Åsgårdstrand flere vakre strender, badeplasser og småbåthavner. Det er også mange fine turmuligheter for rekreasjon langs kyststien og i mindre skogsområder.

Når det gjelder kollektivtransport, er det kun få minutters gange til bussholdeplass med gode forbindelser til Horten og Tønsberg. Plasseringen er optimal for pendlere, med en strategisk beliggenhet mellom Tønsberg og Horten.

Forsikring

Landkreditforsikring

Boligens areal

Primærrom: 251 kvm, Bruksareal: 318 kvm

Kjeller (ekstern):
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, kjøkken, 2 soverom og toalettrom (innredning er ikke omsøkt og godkjent hos kommunen).

Utvendig trapperom til ekstern kjeller ca. 3 m².

Kjeller:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, kjellerstue, toalettrom, gang og rom med dusj/opplegg til vaskemaskin.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

Takhøyde i kjeller ca. 2,24 m og/eller høyere.

1. etasje:
Bruksareal: 156 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, stue med trapp, kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

2. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, 3 soverom og bad/wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/kott.

NB! P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.11.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 574 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at deler av hekk mot hovedvei ligger noe utenfor eiendomsgrensen.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1985 og antatt tilbygd ca. 2000 og 2003. Boligen er oppført dels i to etasjer samt kjeller. Dobbel garasje i tilknytning til boligens 1. etasje. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 2. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er opprinnelig fra 1985/byggeår men ifølge tidligere salgsdokumentasjon ble rommet oppgradert i 1998/-99. Omfang av oppgraderingen er ikke kjent. Det er i denne rapporten lagt til grunn at f. eks. sluk ikke ble skiftet. Det er videre ikke kjent om eventuelle membraner/tettesjikt ble fornyet/oppgradert. Uansett er rommet i øvre sjikt for forventet brukstid for våtrom. Det forutsettes fortsatt bruk av badekar så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Et par rom i kjeller brukes som baderom ved bl.a. at det er installert dusjkabinett. Rommene har ikke vanntette sjikt og er derfor i denne rapporten ikke vurdert som våtrom.

Selger opplyser om følgende:
- Del av elektrisk anlegg i garasje er frakoblet.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (fra 1985/2000/-03). Saltak. Antatt bordtak eventuelt sutakplater som undertak. Taket er tekket med glasert teglstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre (fra 1985/2000/-03). Utvendig kledd med stående kledning (fra 1985/2000/-03). Vinduer i tre. Enkelte vinduer i plast/pvc. Ytterdører i tre. Veranda/terrasse i mur/fliser (antatt fra ca. 2000). Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, laminat, belegg, tregulv og fliser. Veggoverflater for det meste med malt strie, tapet, trepanel og noe fliser. Platede/malte og panelte tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Deler av tak over kjeller er utført som Lecaplank eller tilsvarende. Elementpipe. Peisovn. Vedovn. Sotluke. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje: Fliser på gulv og vegg. Panelt tak. Inneholdende toalett, bidet, innredning med servant, badekar. Plastsluk. Ventilering via ventil i vegg samt luftespalte i dør og vindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Diverse integrerte hvitevarer. Ventilator over platetopp. Ukjent om det er kullfilter eller kanal ut. Kjøkkeninnredning (ekstern) med laminat benkeplate og nedfelt benkebeslag/kum. Kjøkkenventilator (ukjent om det er kullfilter eller avtrekk ut).

Spesialrom
Toalettrom inneholdende toalett og servant. Ventilering kun via luftespalte i dør.
Toalettrom (ekstern) inneholdende toalett, innredning med servant og dusjkabinett. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering for det meste via luftespalte i vinduer. Oppvarming med varmekabler (og eventuelt ved). Varmtvannsbereder på 287 l. Hovedsikring 50 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/10 A. Anlegget er utstyrt for det meste med skrusikringer og noe automatsikringer. Anlegget er fordelt i to skap. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Det er ukjent byggegrunn. Grunnmur av Lecablokker. Ukjent fundamentering. Tilnærmet flat tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private stikkledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Takkonstruksjon/loft: Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Råte i del av gesims/raft (takutstikk). Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Dører utvendig: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter. Noe råte samt punktert glass i verandadør fra kjøkken. Råte i del av garasjeport. Generell slitasje/manglende vedlikehold av garasjeporter. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Bad/wc i 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak/under fliser har passert anbefalt brukstid. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Sluk er ikke vurdert grunnet manglende tilgjengelighet. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Israftbeslag mangler på del av israft.
- Veggkonstruksjon utvendig: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Dels tydelig værslitasje/elde.
- Vinduer utvendig: Mangler vedlikehold.
- Vinduer utvendig II: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Ikke tilfredsstillende avsluttet rundt/under vinduer.
- Dører utvendig: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Generell værslitasje/elde.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Veranda/terrasse ligger over innredet kjellerrom. Mangler rekkverk.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger II: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Generell værslitasje/elde.
- Overflater innvendig: Stedvis slitasje i overflater. Stedvise sprekker/bom og løse fliser.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm i hele rommet i stue i 1. etasje og tilsvarende ca. 10 mm i kjøkken i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm i hele rommet i soverom 2. etasje nordøst. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i soverom 2. etasje sydvest. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm i hele rommet i kjellerstue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 20 mm i hele rommet i rom benevnt som soverom i kjeller sydvest (ekstern del).
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Det er benyttet plast/dampsperre i konstruksjonen (skal ikke være plast/dampsperre i denne type konstruksjoner under terreng). Isopor skal ikke benyttes som isolasjon i veggkonstruksjoner. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 17%. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist men fuktnivået ligger opp mot grenseverdier for potensiell skade. Konstruksjonen er utført med fuktfølsomme materialer på innsiden og betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn grunnmur uten trekonstruksjoner på innsiden.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Godt synlig slitasje samt diverse knirk.
- Andre innvendige forhold: Rommet er i denne rapporten ikke vurdert/behandlet som våtsom selv om det er sluk i gulvet. Rommet er kun delvis bygd med vanntette konstruksjoner (gulvbelegg). Dusjkabinett er tilkoplet direkte til avløpsrør (ikke via sluk - sluket er i motsatt ende av rommet i forhold til dusjkabinettet).
- Andre innvendige forhold II: Sprekk i speil/garderobedør.
- Overflater og innredning på kjøkken i 1. etasje: Kjøkkeninnredningen har generell stor slitasjegrad (utover normal slitasjegrad ut ifra alder). Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Slitasje i overflater og sokler og spor etter fukt. Mangler sokler ved deler av innredningen.
- Avtrekk på kjøkken i 1. etasje: Lite/dårlig avtrekk.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i kjeller: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i kjeller (ekstern): Rommet er ikke bygd som våtrom med vanntette konstruksjoner. Rommet er i denne rapporten ikke vurdert/behandlet som våtsom selv om det er sluk i gulvet.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc i 2. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (våtsone/badekar mot to yttervegger samt at tilliggende soverom har innredning langs vegg mot våtrommet).
- Terrengforhold: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Bygget terrasse på baksiden av huset. Utført ved egeninnsats.
- Byttet ut to mindre vinduer i kjellerstue til større vinduer og satt inn vindu i gangen.
- Malt veggene utvendig og noen innvendig. Lagt laminat på gulvet i deler av huset.

Selger opplyser videre at oppvaskmaskin i kjeller ikke fungerer.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 07.11.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger innflyttingstillatelse, datert 06.06.1985 og ferdigattest for tilbygg, datert 31.05.2000. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. NB! Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Flere rom i kjeller er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt.

Takstmann opplyser følgende om rømningsvei, dagslysflate og takhøyde: Det er avvik fra forskrift om brannforebygging § 8. Oppgradering av byggverk - Eieren av et byggverk skal sørge for å oppgradere sikkerhetsnivået i byggverket slik at det minst tilsvarer nivået som fremkommer av de samlede kravene gitt i byggeforskrift 15. november 1984 nr. 1892 eller senere byggeregler. NB! Kjeller har innredede rom som benyttes til soverom, kjellerstue m.m. uten at etasjen har tilfredsstillende alternative rømningsveier og dagslysflate(r).

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Åsgården skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Horten kommune på tlf. 33 08 50 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler og  ved. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 032,- pr. år.
Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 470 351,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 293 264,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse, med plannavn "Øderydningen", vedtatt 16.06.1981. I henhold til kommuneplan, vedtatt 13.06.2022, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Relaterte planer: Gang- og sykkelvei Kjær - Åsgårdstrand, vedtatt 16.08.1995, Granåsveien 2, 4, 6 og 8, vedtatt 18.10.2005 og Åsgården skole, vedtatt 09.09.1996. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen, men tilleggstomt med bnr. 661 er ubebygd og det må derfor signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet for dette bruksnummeret.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Elektriske kraftlinjer, tinglyst 09.10.1981, dagboknr. 4944, gjelder: Tillatelse for elverket til å anlegge en 22 kv jordkabel over eiendommen GBNR. 2/83 i en lengde av 28 meter. Elverket har rett til å foreta de grave- og reparasjonsarbeider som er nødvendig for anleggets drift. Elverket forbeholder seg rett til siden å kunne legge flere kabler i samme grøft uten ytterligere erstatning.

Erklæring/avtale, tinglyst 23.04.2009, dagboknr. 284009, gjelder: GBNR. 2/661 gir samtykke til oppføring av veranda med overbygg på naboeiendommen GBNR. 2/662 i en avstand av 3,58 meter fra felles grense. GBNR. 2/661 er innforstått med at dersom eier senere ønsker å bygge på tomten i en avstand mindre enn lovbestemt, må eier akseptere pålegg om brannteknisk sikring.

Rettighet på eiendommen GBNR. 2/72 i Horten kommune:
Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 24.08.1965, dagboknr. 2002, gjelder: GBNR. 2/83 har rett til vei over GBNR. 2/72 til tomten. Området har i senere tid fått offentlig vei, og det er uvisst hvorledes denne rettigheten utøves p.t.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Det gjøres oppmerksom på at det går spillvanns, overvanns- og vannledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 25.01.2019. Siste feiebesøk ble utført 05.08.2022. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Takstigen er mangelfull, det mangler et takstigetrinn ned mot takrenne. Samt at det mangler sklisikring for husstige slik at sideforskyvning og utglidning unngås.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, stekeovn, ovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin og mikro.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Ospeveien 14, 3179, Åsgårdstrand, Gnr. 2 bnr. 83 og 661 i Horten kommune

Oppdragsnummer

28-23-0255

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.