Tønsberg

|KALDNES| Gjennomgående leilighet med vidstrakt utsikt over Tønsberg. Stilmessig en skatt & delikat innredet. Garasje!

Fagerheimgaten 34B , 3115 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

22%

har bolig mellom 60-120 kvm

25%

er barnefamilier

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 86 m²
Bruksareal 86 m²
Tomt 11 502 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1986
Gårdsnummer 129
Bruksnummer 2
Energimerking F
FINN.no 329049998
Sist endret 24.11.2023 12:20
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 5 020 289,-
Fellesutgifter 4 225,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) 137 500,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 887 500,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 170,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 887 500,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 132 789,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 020 289,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet i 2. etasje med stue, kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og bod.

- Parkeringsplass i garasje.

Standard

Velkommen til drømmeleiligheten med en uovertruffen utsikt over den populære byen Tønsberg! Denne nyoppussede perlen kombinerer moderne eleganse med god standard, og inviterer deg til å oppleve komfort og luksus i hjertet av denne historiske byen.

Leiligheten åpner seg opp til et lyst og luftig oppholdsrom, der store vinduer gir deg panoramautsikt over Tønsberg by. Hver detalj i leiligheten er nøye utvalgt for å skape en atmosfære av raffinement og stil. De nylig oppussede rommene gir et inntrykk av moderne komfort.

Det moderne kjøkkenet er en kulinarisk drøm, utstyrt med gode hvitevarer og ett elegant design. Her kan du utfolde deg kokkekunst. Kjøkkenet er smart plassert i sin egen sone, skapt for å inspirere deg til å lage deilige måltider.

Det nyoppussede badet er ett mesterverk i seg selv, med store fliser som gir en følelse av romslighet og eleganse. Et vegghengt toalett og moderne innredning gir badet et strømlinjeformet utseende, mens den romslige dusjen utmerker seg med et regnfallsdusjhode, som gir deg en luksuriøs opplevelse av å dusje under himmelen.

Praktiske detaljer som opplegg for vaskemaskin i en egen nisje gjør dette badet til et funksjonelt og praktisk rom. Alt er nøye planlagt for å imøtekomme moderne livsstilbehov og gjøre dagliglivet enklere.

I tillegg til disse fasilitetene gir badet tilgang til en ekstra bod, perfekt plassert for praktisk lagring av nødvendigheter. Denne boden tilfører ytterligere funksjonalitet til badet.

Garasje under leiligheten, perfekt for lagring !

Velkommen til visning!

Beliggenhet

Bo med sjøen og byen nesten rett utenfor døren! Langs bryggekanten samles bolig, næring, handel, kafeer og kulturliv. Med gåavstand over gangbroen til Oseberg Kulturhus kan det rike kulturlivet besøkes, lokkende caféer og spisesteder kan nytes og shopping kan utføres i kjøpesenter eller i små og særegne nisjeforretninger. En bryggevandring langs moderne arkitektur på Kaldnes og langs Tønsberg Brygge med det gamle sjøbodkvartalet viser kontraster i tid. En tur langs Kaldnes gir opplevelser, atmosfære og utsikt som gir rom for inspirasjon og kreativitet. Kaldnes har de siste årene blitt et sted hvor flere kunstnere, fotografer og musikere er samlet. Kulturhuset Støperiet, som er eid av Tønsberg Kommune, ligger like ved og gir et godt og variert tilbud hele året. Ellers kan vi nevne at leiligheten ligger i et barnevennlig og etablert boligområde med nærhet til Tønsberg sentrum, Teie torv, samt Teieskogen med flotte tur og friluftsområder og Spar-butikk. I tillegg ligger den populære restauranten "Kverneriet" like ved. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Kaldnes og ligger ca. 100 m fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Tønsberg sentrum, 25 min til Sandefjord og 70 min til Oslo S.

Felleskostnader

4 225 pr. mnd. Dekker TV/bredbånd, renter og avdrag på fellesgjeld, felles bygningsforsikring, div. honorarer, kontingenter og andre driftskostnader.

Herav:
Felleskostnader - drift kr. 2 914,-
Renter kr. 786,-
Avdrag kr. 525,-

For felles lån vil andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor, inkludert i fellesutgifter.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

137 500,-

Sameie

Sameiet Fagerheim Terr., org.nr. 975 525 996, består av 34 boligseksjoner.
Den enkelte bruksenhet består av en hoveddel samt garasjeplass med tilstøtende bod.

Forretningsfører i sameiet er USBL.
Styreleder i sameiet er Bjørn Thrane.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble vedtatt på årsmøtet i 2023:
- De som ønsker utskifting av garasjeporter får anledning til å gjøre dette. Det stilles krav til porttype, utforming og fargevalg. Alle kostnader forbundet med tiltaket hviler på den enkelte seksjonseier.
- Sameiet inngår avtale med Usbl om gjennomføring av prosessen med in-lån innenfor de kostnadsrammer og frister dette medfører på vegne av seksjonseierne.

Det ble under ekstraordinær generalforsamling i 2023 vedtatt at utvidelse av terrasse i 2. etasje godkjennes i parallell retning med byggets fasade som vist på tegning. Alle forhold som under gjennomføringen berører naboer og Sameiets eiendom skal ivaretas av tiltatakshaver/seksjonseier på en god måte. Alt fremtidig vedlikehold påhviler tiltakshaver/seksjonseier. Tiltaket må utføres i samme stil som opprinnelig terrasse/veranda, så også fargevalg. Alle kostnader forbundet med tiltaket bekostes av tiltakshaver. Naboer og offentlig myndighet må godkjenne tiltaket og denne godkjenning må sendes styret.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det ble vedtatt å innføre IN-ordning på årsmøtet i 2023. Kostnad for den enkelte å betale ned på sin andel av fellesgjeld er p.t. kr. 3 300,- pr. gang.
Kontakt forretningsfører for mer informasjon.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: DNB Bank ASA - 16367584401
Type: A
Restsaldo (per 31.12.22): 4 675 000,-
Siste termin: 30.06.2037
Term pr. år: 4
Rente: 6,95 %

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1 Forsikring AS Polisenummer: 2060770

Regnskap

Driftsinntekt i 2022 var tilsammen kr. 1 420 292,-.

Driftskostnad i 2022 var tilsammen kr. 824 692,-.

Årsresultat for 2022 kr. 350 843,-.

Vedtekter / husordensregler

Kjøperen av en seksjon i sameiet forutsettes å bebo eierseksjonen minimum et år etter overdragelsen, før seksjonen leies ut. Ny seksjonseier må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn til det.

Innvendig vedlikehold av egen seksjon samt andre rom som hører under seksjonen (garasje og bod), påhviler fullt ut for egen regning den enkelte sameier. Vedlikeholdet omfatter også utskifting av vinduer og dører.

Gulvbelegg på terrasser i 3. etg kan ikke flislegges pga. konstruksjon. Det er lagt et belegg som er punktfestet pga. usikkerhet om fuktighet i betongen og isskyting. Skader påført belegget må seksjonseier selv bekoste.

Ved snøfall må den enkelte seksjonseier måke sin(e) terrasser. Hver seksjonseier må pga. lekkasjer holde snøen borte fra vindusveggen på terrasser på bysiden.

Selger opplyser at det må påregnes trappevask.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.

NB! Innvendig bod er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Bod i tilknytning til garasje på ca. 9 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 06.11.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 502 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Selger opplyser at det er mulighet for installasjon av elbil-lader.
Kostnader til drift og innvendig vedlikehold av garasjen er den enkelte seksjonseiers ansvar.

Bobiler, campingvogner o.l. kan kun parkere i kortere perioder i forbindelse med reise eller vedlikehold. Disse periodene begrenses til en uke og må skje uten at det er til hinder for utrykningskjøretøy, flyttebiler, renovasjon og snørydding.

Utleie av garasjeplassen krever samtykke fra styret.

Byggemåte

Seksjonert leilighet beliggende i 3. etasje i flermannsbolig oppført i betong og tre i 1986. Leiligheten disponerer også en bod samt del av felles garasje i bygningens underetasje/bakkeplan. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende bod og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble renovert i 2022 og at de fleste arbeidene ble utført av firma (dokumentasjon fremlagt). Enkelte arbeider ble utført ved egeninnsats. Selger opplyser videre at leiligheten har vært gjenstand for diverse oppgraderinger som f.eks. pusset opp innvendige overflater i 2022/-23, revet enkelte vegger og omdisponert areal, montert kjøkken (kjøpt brukt/eldre enn 2022), oppgradert/fornyet elektrisk anlegg.

Selger opplyser i tillegg at markise er defekt.

Utvendig
Vinduer og dører i tre. Verandaer i tre og dels betong.

Innvendig
Gulvoverflater med laminat og fliser. Platede/malte vegger og tak. Fliser på vegg i bad. Boligen har etasjeskille antatt i betong. Elementpipe (fra 1986). Peisovn (fra 2023). Sotluke. Innvendig trapp i betong. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, dusj/vegger, opplegg til vaskemaskin. Slukrenne. Ventilering via vifte i vegg (under etablering) samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag/ kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med kullfilter.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via luftespalte i enkelte vinduer. Varmtvannsbereder på ca. 107 l. Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 16/15 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Vinduer utvendig: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Kjøkkenvindu mangler utvendig glasslist.
- Dører utvendig: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 10 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i kjøkken.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Sotluke mangler "lås"/vrider. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Overflater gulv på bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Dusjvegger er utført med sokkel på gulv slik at eventuelt lekkasjevann fra område utenfor dusjhjørne ikke vil renne til sluk.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Avtrekk på kjøkken: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist avvik i ventilasjonsløsning i forhold til gjeldende krav på oppføringstidspunktet.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Gulv - påstøp av gulv med riktig fall 1:100. Det er lagt smøremembran på hele gulv med mansjett ved sluk ifm. bruksanvisning, brukt tetningsbånd og hjørner ved overgangene. Flislagt 0.2 Vegger - våtromsplate montert av kunde, platene kjøpt av kunde. Limt tape- tetningsbånd over skjøter og skruer ifm. Bruksanvisning. 0.3 Brukt smøremembran av firma Mira.
- Nytt elektrisk anlegg, inkl. sikringsskap. Utført av Xpert Tønsberg.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 10.11.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for terrassehus, datert 20.08.1986. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Enkelte rom er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt (revet vegger rundt tidligere entré og bod - arealet tillagt stue). Takstmann opplyser videre: Pusset opp innvendige overflater, renovert bad, skiftet kjøkken samt oppgradert/fornyet elektrisk anlegg. Arbeidene har for det meste blitt utført av firma.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie Skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

En seksjonseier har rett til å leie ut sin seksjon, men leier må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes dersom det er saklig grunn til det.

Oppvarming

- Varmekabler i gulv på bad.
- Peisovn.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 6 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 806,- pr. år.
Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 796 620,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 867 830,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger med plannavn "Valhalla-Midtåsen", vedtatt 07.05.1974. I henhold til kommuneplan, vedtatt 06.09.2023, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, ras- og skredfare og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om veg, tinglyst 21.10.1896, dagboknr. 914224. Dokumentet er ikke innhentet av megler.

Seksjonering, tinglyst 09.12.1986, dagboknr. 19525.

Jordskifte, tinglyst 20.01.2009, dagboknr. 41587, gjelder: Grensegang.

Bestemmelse om vann/kloakk, tinglyst 19.09.2018, dagboknr. 1293545, gjelder: Rett for Sameiet Gamle Fagerheim, GBNR. 129/3 til å koble ny vann- og avløpsledning til eksisterende vann- og avløpssystem tilhørende GBNR. 129/2. Rørene graves ned over GBNR. 129/2 sin eiendom.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer, og at det går kommunale ledninger over eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 27.10.2015. Ved varslet tilsyn 08.05.2023 var ingen til stede.
Selger opplyser at det må monteres varmebestandig plate foran peisen og lås til feieluken. Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og oppvaskmaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Fagerheimgaten 34B, 3115, Tønsberg, Gnr. 129 bnr. 2 snr. 8 og snr. 41 org.nr. 975525996 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0268

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.