Tolvsrød

Vallø - Nær sjøen og bademuligheter - 3 soverom - smakfullt og delikat innredet! MÅ SEES!

Carl 15 gate 6C , 3150 Tolvsrød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 76 m²
Bruksareal 79 m²
Tomt 1 491 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1777
Gårdsnummer 140
Bruksnummer 789
Energimerking G
FINN.no 327686191
Sist endret 20.11.2023 13:38
Prisantydning 3 450 000,-
Totalpris 3 658 322,-
Fellesutgifter 4 348,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) 108 753,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 558 753,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 88 950,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 558 753,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 99 569,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 658 322,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Foruten felles inngangsparti med felles trappegang og heis, inneholder leiligheten i 2. etasje:
Entré/gang, bad, stue med utgang til balkong, kjøkken, stue, mellomgang, 3 soverom og bod (nåværende eier benytter denne som kontor).
Bod i felles kjeller.

Felles balkong i byggets 2. etasje.

Standard

Velkommen til Vallø og Carl 15 gate 6C. Vakker, arkitektonisk perle på Vallø!
Bygningen har vært gjenstand for omfattende ombygging, påkostninger og moderniseringer i 2009 - både innvendig og utvendig. Det er nylig satt inn ny hovedinngangsdør nede og det er skiftet endel kledningsbord. Dette er en utrolig innholdsrik og funksjonell leilighet som har hele 3 soverom. Leiligheten oser av god atmosfære og fremstår som lun og svært hyggelig her får man en god blanding av det moderne mot det originale og sjarmerende. Legg spesielt merke til de fine vinduene - virkelig et smykke i leiligheten. Ekstra god takhøyde som bidrar til god romfølelse. Badet er flislagt på gulv og vegger med smakfulle og tidsriktige fliser. Badet inneholder dusj, toalett og servant i baderomsinnredning. Her er det også opplegg til vaskemaskin. Praktisk kjøkken med en tidløs kjøkkeninnredning i hvit utførelse, type Sigdal.

Interiørmessig gjennomgående smakfullt - her kan man enkelt flytte rett inn.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Enten du liker deg best på land eller på sjøen i båt, ligger området perfekt til med tanke på tilgjengelighet. Omtrent rett utenfor døren er du direkte i sjøkanten ved Vallø samt Furustrand og deretter Vestfolds kanskje flotteste badestrand, Ringshaugstranda. Denne er svært populær sommerstid, men vel så populær på øvrige årstider takket være den flotte kyststien som er anlagt og som går nærmest rett utenfor Valløområdet. Her kan man gå lange turer langs sjøen på oppmerket kyststi, blant annet frem til en annen populær familestrand, Skallevoldstranda lengre nord, eller sydover mot Husvik.
Vallø Båthavn ligger et steinkast fra eiendommen, og gir deg anledning til direkte adkomst til den flotte Nøtterøy- og Tjømeskjærgården.
Vallø næringspark med treningssenter, bowling, spisested (Redningen) med mer er å finne på andre siden av gaten.
Gangavstand til Tolvsrødsenteret med en rekke sentrumsfunksjoner som spisesteder, dagligvareforretninger, klesbutikk, apotek og øvrige servicetilbud.
Området har ellers nærhet til skoler og barnehager. Det er også kort vei til områder for fritidsaktiviteter for barn og unge, blant annet ved Flint sitt treningsanlegg på Tolvsrød, Slagenhallen samt balløkke i nærmiljøet.
Fra Vallø er det ca. 6 km til Tønsberg sentrum med Tønsberg brygge, Kulturhus, Jernbanestasjonen og et uendelig antall restauranter og serveringssteder. Det er bussforbindelser like ved eiendommen, og det begynner en sykkelsti 300-400 meter fra eiendommen og hele veien inn til Tønsberg by.
E-18 fra Tønsberg til Oslo har 4-felts vei på hele stekningen, noe som gjør at kjøreturen fra eiendommen til Oslo gjøres unna på en drøy time. Til Torp Sandefjord Lufthavn med daglige avganger til en rekke Europeiske byer er det ca. 20-25 minutter med bil.

Felleskostnader

4 348 pr. mnd. Felleskostnader dekker renter og avdrag på fellesgjeld, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, felles strøm, snømåking,TV/internett, heisservice, sprinklerservice, diverse vedlikehld/reparasjoner, avsetning fremtidig vedlikehold med mer.

For de leilighetene som har fullt innfridd sin andel av fellesgjeld og således ikke har felleslån, utgjør felleskostnad kr. 2 820,- pr. måned.

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke felleskostnadene. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett ved Aløtibox er inkludert i felleskostnader pr. mnd.
Snømåking er inkludert i felleskostnader pr. mnd.
Felles bygningsforsikring er inkludert i felleskostnader pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

108 753
Oppgitt beløp pr. 02.10.2023 og hentet hos forretningsfører.

Fellesgjelden er et langsiktig lån tatt opp av sameiet, og seksjonseier nedbetaler renter og avdrag av sin andel for sin andel fellesgjeld gjennom månedlige felleskostnader.
Sameiet har IN-ordning (individuell nedbetalingsordning) av andel fellesgjeld og det betyr at hver seksjonseier står fritt til å nedbetale sin andel fellesgjeld raskere enn den opprinnelige nedbetalingsplanen til borettslaget.
For fellesgjeld og individuell nedbetalingsordning, se Sikringsordning fellesgjeld/IN-ordning og Fellesgjeld/lånevilkår.
Andel fellesgjeld følger med boligen når den selges videre.

For de leilighetene som har fullt innfridd sin andel av fellesgjeld og således ikke har felleslån, utgjør felleskostnad kr. 2 820,- pr. måned.

Andel formue

12 600,75
Oppgitt beløp pr. 31.12.2022 og hentet hos forretningsfører.

Sameie

Sameie: Sameiet Carl Xv's gate 6, Orgnr: 911687682 består av 8 boligseksjoner, fordelt på en 6 mannsbolig over 3 etasjer, og en 2 mannsbolig.
Snr. 1 og 2 ligger i bygning mot nord, og snr. 3 - 8 ligger i hovedbygning mot syd. Leiligheten som selges ligger i bygningen mot syd, og bygningen inneholder seks boligseksjoner.

Forretningsfører i sameiet et Svane forvaltning AS.
Styreleder i sameiet er Sonja Marianne Hessling.

Forretningsfører opplyser det ikke praktiseres forkjøpsrett for øvrige seksjonseiere. Videre opplyses det ikke kreves styregodkjennelse av ny kjøper, men eierskiftemelding kreves sendt til forretningsfører.

Selger opplyser om følgende forpliktelser/oppgaver som eier må utføre for fellesskapet:
Dugnad vår og høst, trappevask annenhver uke, samt geassklipp 2 ganger iløpet av sommeren.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På ordinært årsmøte 10.05.2022 er vedtatt:
- Seksjonseierne selv må klippe plenen jevnlig.
- Forfallsdato på felleskostnadne endres til hver 20. hver måned. De seksjonseiere som ønsker å betale den 15. hver måden kan det.
- Det er ikke anledning til å vinterlagre båt på parkeringsplassen.
- Det er anledning å ha utleie av leilighet i noen uker om somrene (Airbnb), men det er viktig å informere seksjoneierne fortløpende.

Årsmøteprotokoll 2023 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30 og §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet Carl Xv's gate 6 har en ordning med individuell nedbetaling (IN-ordning) av fellesgjeld.
Det betyr at hver seksjonseier står fritt til å nedbetale sin andel fellesgjeld raskere enn den opprinnelige nedbetalingsplanen til sameiet. Konsekvensen av dette vil bli lavere felleskostnader pr. måned som følge av lavere renter og avdrag.
Dersom kjøper ønsker å innbetale på IN-lån må vedkommende ta kontakt med Heidi Bjørkesett Isaksen tlf. 33 36 97 88 hos forretningsfører Svane forvaltning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har fellesgjeld med følgende totale lån og vilkår hos DNB pr. 31.12.2022:
Type: Annuitetslån.
Restsaldo: Kr. 661 721,-.
Termin pr. år: 12.
Type rente: Flytende.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank1 Fremtind Polisenummer: 15529074

Regnskap

Inntekter:
Regnskapskonto i 2022 var kr. 261 738,-.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2022 var kr. 187 297,-.

Driftsresultat i 2022 var kr. 74 441,-.

Resultat:
Årsresultat i 2022 var kr. 25 227,-.

Sum egenkapital var negativt kr. - 720 055,-.

Egenkapital og gjeld (samlet likviditet) var kr. 12 243,-.

Årsberetning 2022 med resultatrapport 2022, balanserapport 2022 og budsjett 2023 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter:
- Den enkelte sameier rår som eier over sin seksjon og har en enerett til bruk av bruksenheten. Tomten og alle deler av bebyggelsem som ikke inngår i de enkelte bruksenhetener, er å anse som fellesareal.
- Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like, slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne.
- Det er ikke tillatt å selge eller leie ut bod og/eller biloppstillingsplass i garasjeanlegg til personer som ikke er seksjonseiere.
- Styret må på forhånd forelegge alle saker av betydning, herunder spørsmålet om utførsel av arbeider som påfører fellessakept vesentlige utgifter.
- De andre sameierne har panterett i seksjonene for krav mot sameierne som følge av sameieforholdet.

Vedtekter er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold. Styret skal ha beskjed ved dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig vinduer: Vinduene er noe slitte men det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ellers ikke registrert noen vesentlig skader utover normal slitasje.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter ligger i grenseland til tilstandsgrad 3. I tillegg er det registrert flere svanker og stedvis knirk. Forholdene må sees i sammenheng med dekkets alder.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert enkelte skader, misfarginger og noe ujevne overflater.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom etasaje 2 bad sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: El-anlegget er i hovedsak fra rundt 2009. Nye stikkontakt i stuen er montert i 2021 og samtidig montert ny Flexit ventilator. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 40 amp. automatsikringer med 7 kurser. Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tilstandsgrad 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år samt manglende dokumentasjon. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapporten er ingen elementer gitt tilstandsgrader 3.

For mer informasjon om tilstandsgrader og teknisk standard henvises til tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik avholdt 30.10.2023 datert 09.11.2023 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 79 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken, stue og 3 soverom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/kontor.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Takhøyden i leiligheten er på ca. 249 cm. og deler har 268 cm. Bra-e (ekstrernt bruksareal) er egen bod i kjeller som er fremvist av selger. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens retningslinjer for arealmålinger 2014 -2. Utgave 9.2.15. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Leiligheten er ombygget i forhold til godkjente tegninger. Boden er plassert et annet sted og er innredet til kontor.
- Brannceller: Det er påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift. Da standarden sammenligner eiendommene med nye krav vil det alltid være avvik i henhold til gjeldene krav. Ut i fra vurderingen som er gjort er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring legges til grunn.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er utført noe arbeider på kjøkken og el-anlegget. Selger har dokumentasjon.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik avholdt 30.10.2023 datert 09.11.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 491 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for sameierne og er opparbeidet med plen, trær, noe blomsterbed og diverse beplantning/hekk. Gruset plass for biloppstillingsplasser og felles sykkelparkering. Asfaltert gårdsplass og gangstier frem til felles inngangsparti. Det er en utvendig trapp til felles inngangsparti samt trappefri adkomst fra gårdsplassen til bygget via asfaltert rampe.
Sameiet disponerer felles gressklipper, og gressklipping skjer etter rullerende liste blant seksjonseierne.
Det gjøres oppmerksom på at snr. 1 og snr. 2, som ligger i separat bygning mot nord, disponerer eksklusivt egne hageparseller og parkeringsplasser. Videre gjøres oppmerksom på at sameiets bygningsmasse (separat bygning mot nord) er oppført på annen manns eiendom.

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplasser og sykkelparkering på sameiets tomt som disponeres av sameierne i fellesskap. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Tilstandsrapporten er beregnet på borettslagsleiligheter og leiligheter i etablerte sameier. Det er kun de observasjoner som gjøre inne i leiligheten som legges til grunn for vurderingen. Takkonstruksjoner, utvendige konstruksjoner og felles konstruksjoner er ikke vurdert. Opprinnelig bygg fra rundt 1780 som på 20 tallet er ombygget. Den vurderte leiligheten ligger i byggets 2. etasje og det medfølger egen bod i kjeller. Bygget er i 2009 ombygget  og vesentlig oppgradert. Mye inne i leiligheten er da fra 2009 og ferdigattest er datert 02.12.2009. Nåværende eier har nymalt den del innvendige overflater, skiftet benkeplate, kum, ventilator og koketopp.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget har grunnmur i gråstein og betong: Yttervegger er kledd med stående kledning. Taket er tekket med takstein. Det er gjort en del utvendige oppgraderinger rundt 2009. Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Innvendige overflater er fra 2009 og en del er malt opp av nåværende eier. På gulv.: Parkett. På vegger: Malte plater. I tak: Malte plater. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Bad: Badet er oppgradert i 2009. Rommet inneholder innredning, servant, wc, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. 14 års bruk legges til grunn for vurderingen.

Kjøkken
Sigdal innredning med hvite slette profil fronter. Det er skiftet benkeplate, koketopp og vask i 2020. Det er integrert koketopp, stekeovn og del integrert oppvaskmaskin. 14 års bruk legges til grunn for vurderingen. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på badet og to panelovner var montert på denne befaringen. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er i hovedsak fra rundt 2009. Nye stikkontakt i stuen er montert i 2021 og samtidig montert ny Flexit ventilator. Sikringsskapet er plassert i entreen. Hovedsikring på 40 amp. automatsikringer med 7 kurser.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det er utført arbeid via faglært ved at det er skiftet kledning og veranda 2. etasje.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
Satt opp kontakt og ny lampe spisestue, maling av vegger, kjøkkenbenk/vask/vifte og motor er skiftet, samt stor induksjon topp og stekeovn byttet.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan Erik Rossavik avholdt 30.10.2023 datert 09.11.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for leilighetsbygg datert 08.12.2009. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse ved at leiligheten er ombygget i forhold til godkjente tegninger. Boden er plassert et annet sted og er innredet til kontor. Det er etablert ytterligere et soverom i deler av stuen.

Det foreligger tegninger for arker i 3. etasje 2008. Megler har ikke mottatt ferdigattest.
Det foreligger tegninger for 2 balkonger 2012. Megler har ikke mottatt ferdigattest.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Leiligheten har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til årsmøteprotokoll 2023 er det vedtatt i sameiet at det er anledning å ha utleie av leilighet i noen uker om somrene (Airbnb), men det er viktig å informere seksjoneierne fortløpende.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Vestfold Interkommunale Brannvesen VIB opplyser det i dag ikke er registrert noe ildsted tilkoblet skorstein leiligheten.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 000 kWh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 918,31 pr. år Kommunale avgifter dekker vann, avløp og renovasjon. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 022 148 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 679 731 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Leiligheten er beliggende i bygning som er registrert i SEFRAK-registeret.
SEFRAKer en forkorting for SEkretariatet For Registrering Avfaste Kulturminner. Det er Riksantikvaren som administrerer SEFRAK i samarbeid med fylkeskommunene.
Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminnemyndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

SEFRAK-ID 0721-0703-004, rød trekant.
Navn: Våningshus/bolighus, Carl 15 gt. 6 Vallø
Bygningstype: Stort frittliggende boligbygg på 3 og 4 etasje.
Fakta: Bygninger før 1900.

Bygget er registrert med rød trekant og alle tiltak som berører bygningsmassen skal søkes kommunen på vanlig måte, og fylkeskommunen skal uttale seg før tiltak kan gjennomføres.
Alle endringer, tiltak eller rivning av SEFRAK-bygg må sendes kommunen. All rivning krever dispensasjon.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, samt strandlinje sjø.
I følge innhentede opplysninger fra Tønsberg kommune omfattes ikke eiendommen av bebyggelsesplan etter eldre Plan- og bygningslov. Eiendommen ligger heller ikke innenfor område med nedlagt midlertid forbud mot tiltak. Kommunen bekrefter også at det ikke foreligger igangsatt planleggingsarbeid på et område som berører eiendommen.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Erklæring/avtale, tinglyst 29.10.1969, dagboknr. 505367 - gjelder: Bestemmelse om salg og reklame m.v. for bensin og oljeprodukter.

Seksjonering, tinglyst 31.08.2009, dagboknr. 634389 - gjelder: Opprettet seksjoner, snr. 6, formål bolig, sameiebrøk 82/698.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Hvitevarer medfølger ikke, men kan kjøpes dersom ønskelig etter nærmere avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Carl 15 gate 6C, 3150, Tolvsrød, Gnr. 140 bnr. 789 snr. 6 orgnr. 911687682 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0269

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.