Teie/Ørsnes

Særdeles attraktiv eiendom med utsøkt beliggenhet - Moderne bolig med stor hage & basseng - Må sees!!

Buddes vei 1 , 3120 Nøtterøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris over 5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 229 m²
Bruksareal 277 m²
Tomt 1 194 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1958
Gårdsnummer 2
Bruksnummer 256
Energimerking F
FINN.no 328643805
Sist endret 20.11.2023 14:52
Prisantydning 8 390 000,-
Totalpris 8 618 669,-

Beregnet totalkostnad

8 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 209 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 390 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 228 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 618 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Moderne og oppusset enebolig beliggende på populære Teie.

1. etasje med vindfang, entré, trapperom, stue, TV-stue, kjøkken, soverom, bad og toalettrom.
2. etasje med gang, 2 soverom, bad og toalettrom.
Kjeller med gang, kjellerstue, vaskerom, toalettrom og div. kjellerrom.

- Garasje (innredet som trimrom p.t.)

Standard

Velkommen til Buddes vei 1, en meget attraktiv eiendom beliggende solrikt til på Teie. Boligen har vært gjenstand for oppgradering de senere år og fremstår i dag som lys og moderne. Utvendig kledning av Sedertre som gjør boligen til vedlikeholdsvennlig, samt at den gir en meget tiltalende og moderne look. Innvendig har boligen lyse, nøytrale flater og hovedsakelig parkett på gulver. Nåværende eier har lagt ny parkett med varmefolie på gulv i stuene i 1. etasje, samt i kjellerstue. På flere vegger er det benyttet kalkmaling, som gir et særpreget og tiltalende uttrykk. Selger opplyser at det er byttet til automatsikringer og at det er utført kontroll av el-anlegget i nyere tid.

1. etasjen er praktisk inndelt med flere stuer, hvorav den ene har utgang til steinbelagt platting. Den skjermede og lune uteplassen kan forlenge sommerdagene. Den andre stuen er i dag innredet som TV-stue - her kan man lukke dørene og nyte filmen i ro og fred. Spisestuen ligger i tilknytning til boligens kjøkken hvor det også er satt inn moderne peisinnsats. Denne er gjennomgående og kan ses både fra stuen og kjøkkenet. Kjøkkeninnredning i sort utførelse fra Epoq. Her er også en praktisk kjøkkenøy med platetopp og ventilator i tak. Kjøkkenet er stort med mye skap- og benkeplass. Fra kjøkkenet er det utgang til ny terrasse med flott pergola. Det er også egen voksenavdeling i 1. etasje med hovedsoverom og tilhørende bad. Det er i tillegg et separat toalett i hallen.

I 2. etasje er det to soverom med god størrelse. Her er det plass til både seng, oppbevaring og leker. I gangen mellom soverommene er det plassbygde og praktiske skap for mye oppbevaring. Det er et flott flislagt bad også i 2. etasje, med servantskap og badekar. Vegg i vegg finner du et separat toalett.

Kjellerstuen er pusset opp i moderne farger. Tøff spilevegg som kontrast. Stuen er perfekt til bruk som ungdomsavdeling eller hjemmekontor, med peis samt en stilig, plassbygd bokhylle. I kjelleren er det i tillegg vaskerom og toalettrom, samt flere boder/uinnredede rom.

Boligen har terrasse rundt store deler av huset og en flott opparbeidet hage. Her finner du bl.a. en lun pergola og et flott basseng. Uteplassene innbyr til både gode matopplevelser og mye lek og moro.

Beliggenhet

Buddes vei 1 har en meget fordelaktig og sentral beliggenhet på Teie/Ørsnes. På Færder-siden på (Teie/Ørsnes) bor du med kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - kort avstand til begge steder, samt Teieskogen og badeplasser ved Rosanes.

Her bor du midt i smørøyet, men likevel utenfor bykjernens larm. I løpet av ca. en time med bil/tog kan man være i Oslo sentrum. Kort vei til Torp flyplass. Det er flotte turområder, badestrender og båthavner i nærmiljøet.
En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg sentrum eller det koselige handelssenteret på Teie med Apotek, Vinmonopol, restauranter og butikker. Det er kort vei til barnehager, samt barne- og ungdomsskole ved Teieskogen.

Hva med en skogstur i Teieskogen eller hygge i Rosahaugparken noen få steinkast unna? Rosahaugparken er en park på Rosanes. Parken har store gressområder og to dammer, og er et av få friluftsområder på østsida av øya. I parken er det også en fotballbane, og de bratte bakkene brukes som akebakker om vinteren. Nedenfor Rosahaugparken ligger stranda som tilbyr lek og bading på sommerhalvåret. Her finner man også Teie småbåthavn med muligheter for båtplass som gir deg direkte tilgang ut til den fantastiske skjærgården.

Med gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torg, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon, vil du kunne ta i bruk byen på en helt ny måte. Tønsberg har også et rikt kulturliv.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett utgjør ca. kr. 800,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind

Boligens areal

Primærrom: 229 kvm, Bruksareal: 277 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjellerstue, vaskerom og toalett.
Sekundærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 kjellerrom.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, entré, trapperom, kjøkken, stue, TV-stue, soverom, bad og toalettrom.

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, toalettrom og bad.

Garasje:
Bruksareal: 23 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.11.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 194 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fint plassert som hjørnetomt mellom Buddes vei og Tom Wilhelmsens vei på Teie, og er delvis omkranset av hekk. Hagen er anlagt med plen, trær og prydbusker. Boligen har flere fine utearealer og uteplasser med ut-/inngang fra flere rom i huset. Herlig terrasse med flere soner - her kan man sitte i usjenerte og solrike omgivelser, nyte sol og sommer, helt uten innsyn fra ytre omgivelser. Bassenget er også fint avskjermet. Hagen og bassenget innbyr til mye lek og moro. Flott inngangsparti og gårdsplass som er steinlagt og fremstår som ryddig og ordentlig.

Det gjøres oppmerksom på at naboens garasje (Tom Wilhelmsens vei 18) ligger noe inn på denne eiendommens tomt.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du i gårdsplassen. Det står en garasje på tomten, men denne er i dag omgjort til treningsrom. Det kan med enkle grep tilbakeføres til garasje.

Byggemåte

Enebolig fra rundt 1958 som er tilbygget rundt 1967 og samtidig ble loftet innredet. Det er gjort vesentlige oppgraderinger på 2000-tallet. Dette gjelder utvendig og innvendige konstruksjoner. Nyere oppgraderinger gjort av eier gjelder kjøkken, el-anlegget, veranda med tak og basseng, pusset opp toalettrom og innvendige overflater. Opprinnelig garasje er fra rundt 1959 og er ombygget og brukes nå som treningsrom. Bod, basseng og lekestuen er ikke ytterligere vurdert. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav samt noe ufagmessig utførelse. Flere oppgraderinger og utbedringer må påregnes. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til kott via luker. Det er luke i taket men den er for liten og det er ikke mulig å komme opp på kryploftet. Rupanel som undertak er tekket med glasert teglstein. Alder er usikker men trolig 1973 da dette er produksjonsåret på takstein. Opprinnelig yttervegger i siporexblokker som rundt 2013 er foret ut, etterisolert og kledd med liggende kledning. Deler av veggene har steinfliser. Etterisolering er opplysninger fra tidligere salgsoppgave og er ikke verifisert.

Innvendig
Overflaten er vesentlig oppgradert rundt 2016/2017. På gulv: Parkett, noe fliser og laminat. På vegger: Malt tapet, panel, noe tapet og behandlede vegger. I tak: Malte plater og panel.

Våtrom
Vaskerom: Enkelt vaskerom av eldre årgang. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, benk og tekniske installasjoner. Fliser på gulv, malt mur på vegger og malte plater i taket.

Bad: Badet er oppgradert i 2008 og pvc membran er fra rundt 2004 ifølge tidligere selger. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjplass med glassdører.

Bad: Badet er oppgradert i 2006 ifølge tidligere salgsoppgave. Badekar er montert rundt 2018. Rommet inneholder innredning, servant og badekar. Det bør bemerkes noe skjeve fronter og litt slitasje på innredning.

Kjøkken
Epoq innredning med sorte slette fronter. Det er integrert kjølehjørne, koketopp, stekeovn, mikro og del integrert oppvaskmaskin. 6 års bruk legges til grunn for vurderingen. Mindre merker og sår blir ikke ytterligere kommentert. Noe vedlikehold og justeringer er påregnelig. Det er montert ventilator i taket over kokesonen.

Spesialrom
Eldre toalettrom i 2. etasjen med nyere wc. Fliser på gulv, panel på vegger og i tak. Det er lufteluke i taket.
Eldre toalettrom i 1. etasjen som er pusset opp av nåværende eier. Rommet inneholder skap, vask og wc. Fliser på gulv, tapet på vegger og malt tak.
Eldre toalettrom i kjeller med nyere vask og skap. Fliser på gulv, panel på vegger og plater i taket.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe, gulvvarme på begge bad, stuer, kjøkken og kjellerstue. Oppvarming ellers er via panelovner . Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2017/2018 og noe er gjort i flere faser etter dette. Sikringsskapet er plassert i 2. etasje og undersentral i kjeller. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med til sammen 18 kurser og det er montert overspenningsvern. ABC elektro har utført kontroll i 2023 og rettet en del avvik. Selger har dokumentasjon.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er oppført i betongblokker og støpt gulv på tilbygget. Grunnmurer er på opprinnelig del påført skumplast isolasjon og steinfliser.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger. Luftelyre er skjev og tetter dårlig. En luftehatt mangler luftehatt på toppen. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i kjeller: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ellers utover slitasje ikke registrert noen store skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Enkelte stein har skader/er knekt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Veggkonstruksjon utvendig: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Enkelte kledningsbord er også noe løse og stein er ufagmessig montert og har noe bom. Deler av kledningen og stein er noe ufagmessig montert og det er flere steder noe utett ved blekk og vinduer. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Takkonstruksjon/loft: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Vinduer utvendig: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Eldre vinduer preges av alder og en del vinduer er dels ufagmessig montert. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Dører utvendig: Dørene er noe ufagmessig montert og det er noe utett ved innsettingsdetaljer. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Garasje: Det er registrert noen sprekker og skjevheter. Taket er isolert og dette er noe ufagmessig utført medregnet montering av dører. Takrenner er defekte. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er i tillegg bemerket dårlige fuger i pipen og stigtrinn mangler på en pipe. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Avviket basert på byggeåret gjelder manglende håndløper. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon på bad i 2. etasje: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i 2. etasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i 1. etasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Taket preges noe av antatt tidligere lekkasje. ved bruk av fuktindikator på befaringen ble det ikke registret fukt som indikerer skader eller pågående lekkasjer. Ellers ingen større skader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Fuktsikringen er ikke synlig så enten er den under terreng eller så funnes det ikke.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: En del fliser har bom. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Overflater innvendig: Deler av overflatene noe slitte, flere fliser har bom og det er registrert noe ufagmessige arbeider. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder begge etasje og det er stedvise svanker og noe knirk. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendige dører: Flere dører renovert skjeve og flere er slitte. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Overflater vegger og himling på bad i 2. etasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av kort forventet gjenværende brukstid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Overflater gulv på bad i 2. etasje: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 2. etasje: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Badekaret må fjernes for rengjøring og kontroll. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Overflater vegger og himling på bad i 1. etasje: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av kort forventet gjenværende brukstid. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Overflater gulv på bad i 1. etasje: Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad i 1. etasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Forhold vedrørende lufting er usikker og ikke dokumentert. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Sentralfyranlegg: Anlegget er ikke i drift. Det bør bemerkes at røropplegget er isolert med asbest. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er vesentlig oppgradert rundt 2017/2018 og noe er gjort i flere faser etter dette. Sikringsskapet er plassert i 2. etasje og undersentral i kjeller. Hovedsikring på 63 amp. automatsikringer med til sammen 18 kurser og det er montert overspenningsvern. ABC elektro har utført kontroll i 2023 og rettet en del avvik. Selger har dokumentasjon. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter. Ingen synlige sprekker som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonen. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Tilliggende konstruksjoner på bad i 1. etasje: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Dette medregnet gjerder og steinsatt arealer. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Vestfold Rørservice AS: Koblet opp oppvaskmaskin kjøkken, trekk av rør til vask i forbindelse med ombygging, montert badekar i 2.etasje, skifte av pakninger på toalett i 2018.
- Egeninnsats: Bytte av dusj i 1 etasje, slukrist og dusjvegg.
- Noe salt gjennomslag grunnmur nord side av kjeller.
- Nordre pipe har fått nytt beslag pga. lekkasje i 2019 (dokumentasjon ligger i boligmappa). Det sitter og et rør til eldre oljefyr som må fjernes. Nordre skorstein: Skorstein har dårlige fuger. Pipe syd er ikke montert nytt pipebeslag, denne har heller ikke vært i bruk.
- Skjevhet i tilbygg måling tatt av takstmann da vi kjøpte huset i 2016. Har ellers ikke merket noe til dette. Ser ut til at skade har skjedd rett etter oppføring av tilbygg. Takstmann gjennom forsikring (Sparebank 1(Fremtind) har dokumentasjon på målinger.
- Har vært tilfeller av mus på kaldloft for noen år tilbake i 2019.
- Pipe montert nytt pipebeslag. Hatt takstmann fra forsikring som har tatt fuktmålinger, ingen problemer etter skifte av pipebeslag. Noen ganger fra gradrenne tak, dersom vinden blåser riktig, skjer sjeldent. Kantstein på gradrenne burde utbedres. Garasjen er eldre, lekker fra takrenner.
- Ny terrasse bygget i 2019 med nedfelt stålramme basseng. Egeninnsats. Isolert tak i garasjen gjort til midlertidig trimrom.
- ABC-Elektro: Underskap i kjeller, El-bil lader, stikk ute til varmepumpe, strømforbruk kjøkken, EL-kontroll av anlegg.
- Nøtterøy Elektriske: Bytte av el-bil lader, montert overspenningsvern.
- Elektro-fagmannen AS: Ombygging av sikringsskap til 3-fase, bytte av sikringer til automatsikring.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 14.11.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg og innredning av 2. etasje, datert 19.11.1968. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for enebolig, men det er avvik fra disse. Opprinnelige tegninger i kjeller viser et rom betegnet som vaskerom/verksted, fyrrom, gang og bod. Ca. halve kjelleren er merket som ikke utgravet. Nyere tegninger datert i 1967 viser innredning av loft og endringer i 1. etasjen. Vedrørende disse etasjene er disse noe ombygget og stemmer ikke med dagens bruk. Det er ikke søkt om bruksendring av kjelleren. Han opplyser videre at det er utført arbeider på el-anlegget og noe på vvs-anlegget. Selger har dokumentasjon. Takhøyden i kjeller variere fra ca. 198 til 203 cm. Det må bemerkes at det er for lite lysflate inn på rommene, vinduer er for små for rømning og det er for lang avstand fra gulv og opp til vindusåpning. Det er ellers ikke registrert noen avvik basert på de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring av bygget.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasje, men det er avvik fra disse. Garasjen er noe ombygget og fungerer i dag som trimrom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Teie skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe, gulvvarme på begge bad, stuer, kjøkken og kjellerstue. Oppvarming ellers er via panelovner .
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Færder kommune opplyser i sine dokumenter at det er oljetank i bruk på eiendommen. I henhold til informasjon fra selger oljetanken fjernet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh (inkluderer lading av el-bil og oppvarming av basseng). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 21 666,- pr. år.
Dekker vann, avløp, renovasjon og feieavgift.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 908 999,- pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 872 395,- pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger med plannavn "Reguleringsplan Rosanes", vedtatt 09.08.1960. I henhold til kommuneplan, vedtatt 06.09.2023, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse - nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, samt ras- og skredfare. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Rettighet på eiendommen GBNR. 2/100 og 2/250 i Færder kommune:
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 07.06.1962, dagboknr. 1865, gjelder: Rett til å sette opp garasje for personbil ved felles eiendomsgrense.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Færder kommune opplyser om følgende:
- Stikkledninger for vann fra 1958 er i kobber
- Eiendommen har slamavskiller/septiktank (ikke kommunal slamtømming).
- Stikkledning for avløp fra 1972

Det kan komme pålegg om utbedring av vann og/eller avløp.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble utført tilsyn med fyringsanlegget 27.10.2023. Siste feiebesøk ble utført samme dato. Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Nordre skorstein: Skorstein har dårlige fuger.

Kjøper overtar ansvaret for forholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken og elbil-lader. Det kan diskuteres om vaskemaskin skal følge med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Buddes vei 1, 3120, Nøtterøy, Gnr. 2 bnr. 256 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-23-0270

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.