Jarlsø

Lys og åpen leilighet med innglasset terrasse og nydelig sjøutsikt - 3 soverom - 2 bad - 2 p-plasser i garasjeanlegg!

Jarlsøveien 37B , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 102 m²
Bruksareal 120 m²
Tomt 11 412 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2010
Gårdsnummer 162
Bruksnummer 12
Energimerking D
FINN.no 329093902
Sist endret 04.12.2023 14:16
Prisantydning 7 390 000,-
Totalpris 7 585 369,-
Fellesutgifter 4 298,-

Beregnet totalkostnad

7 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 184 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 390 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 195 369,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 585 369,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder foruten felles inngang/oppgang med porttelefon samt adkomst via trapp eller heis:
Entré, bad, stue/kjøkken, dusjbad, gang, 3 soverom, bod, teknisk del i garderobe og innglasset balkong.

2 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg hvor den ene parkeringsplassen samt en bod er tilhører leiligheten.
Den andre parkeringsplassen har eget gårds-/bruks- og seksjonsnummer.

Standard

Lekker og arealeffektiv leilighet som har store vindusflater og holder gjennomgående god standard. Den lyse og romslige leiligheten er beliggende i første etasje og har flott utsikt mot sjøen fra stuen!
Man kommer inn i en hyggelig entre med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Videre har man et delikat bad med servant innredning, toalett og dusj. Stuen er lys og åpen med utgang til herlig og lun terrasse mot vest. Her er det nydelig utsikt over Jarlsøsund og seneste kveldssol. Terrassen er innglasset slik at denne fint kan fungere som et ekstrarom store deler av året. Kjøkkenet ligger i åpen løsning til stuen og har utgang til terrasse mot øst. Her kan morgenkaffen nytes mens man ser den nydelige soloppgangen i øst. Leiligheten har hele 3 soverom hvorav hovedsoverommet har egen garderobe og eget bad. Badet er romslig og har opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. De to andre soverommene er store og har frem til i dag fungert som ekstrastue og kontor. Her har du en super leilighet, solrikt beliggende med herlig sjøutsikt og strand rett utenfor døren.

Ellers kan det nevnes at det er: Direkte adkomst med heis fra parkeringskjeller. Felles ventilasjonsanlegg. Vannbåren gulvvarme. Porttelefon.

Lyst og lekkert!
Her er bare å flytte rett inn!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og nyetablert boligområde på Jarlsø i Tønsberg kommune.

Jarlsø ligger idyllisk til og fremstår som en perle i Oslofjorden, med unik beliggenhet. Flotte bryggeområder på vestsiden med fin promenade, sjøboder og sittebenker. Her er det også nydelig sandstrand som innbyr til bading. Øya har en rik historie langt tilbake i tid, men fra ca. 1900 og frem til 2004 var området regulert for industri. Øya er nå åpen for allmennheten og bebygd med moderne boliger, samt noe næring og verneverdige bygninger. Stedet har en egen petanqueklubb, lesesirkler og oppleves som et godt nabolag. Syd på Jarlsø er det en flott, gammel eventyrskog som brer seg ut mot Oslofjorden ytterst syd på Jarlsø. Her kan man gå tur blant gamle furuer, villkaprifol, markjordbær og mosetepper. Og litt bortgjemt i moselandskapet - to gamle steinbunkerser. På sydspissen ligger Jarlsø sitt eget fyr, som fortsatt er i drift. På de øvrige deler av øya anlegges botaniske miljøer inspirert av fjordlandskapet, som gir en helhetlig utforming.
Det er gangavstand til Husvik barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Presterød ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet nærbutikken som er åpen til kl. 22.00 samt har søndagsåpent. I dette området finnes også kafé, frisør, hudpleiesalong, fotpleier samt treningssenter. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Olsrød Park på Tolvsrød et godt utvalg. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss fra nærmeste holdeplass like ved dagligvarebutikken på Jarlsø. Tønsberg sentrum ligger ca. 15 minutter unna med bil og er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Ved å benytte bil tar det ca. 8 minutter til Tolvsrød, ca. 15 minutter til Tønsberg, 50 minutter til Drammen og ca. 35 minutter til Torp Sandefjord Lufthavn.

Felleskostnader

4 298,50 pr. mnd. Dekker bredbånd/tv, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, vedlikehold heis og garasjeanlegg, service fellesanlegg gass, service ventilasjonsanlegg, vedlikehold bygning og fellesareal med mer. Akonto fjernvarme kr. 848,- pr. mnd. tilkommer.

I tillegg til felleskostnadene betaler man akonto fjernvarme på kr. 848,- pr. mnd. Fjernvarmen avregnes to ganger pr. år i henhold til faktisk forbruk.

Gassuttak på balkong for gassgrill med felles gasstank for sameiet.
Det medfølger ingen kajakkplass, men det er mulig å sette seg på venteliste for tildeling av leieplass til kajakk ved å henvende seg til styret.

Sameiet har besluttet å installere solcelleanlegg på tak på 2 av blokkene (Jarlsøveien 35 og 37) for å redusere sameiets felleskostnader for strøm. Leilighetens andel av investeringskostnaden er betalt. Solcelleanlegget er planlagt montert i juni 2023.

Felleskostnader fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke felleskostnadene. Opplysninger om felleskostnader er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, felleskostnadene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
- TV/internettilknytning dekkes via felleskostnadene pr. mnd.
- Akonto fjernvarme med vannbåren varme i gulv og varmtvann dekkes av felleskostnadene pr. mnd. Det er avregning av faktisk forbruk to ganger i året.
- Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel formue

26 936

Sameie

Sameie: Sameiet Vestsiden 2, Orgnr: 996600378, et boligsameie bestående av 59 eierseksjoner som alle er boligseksjoner (hoveddel). Til hver boligseksjon medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller og en bod (tilleggsdel).

Styrets leder er Thor Verner Thorstensen.
Forretningsfører er Heimtun Regnskap & Rådgivning AS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har i 2022 blant annet arbeidet med:
- Utbedring av skader innvendig etter taklekkasjer i Jarlsøveien 39.
- Oppfølging av gass detektorer i garasjen.
- Dronefilm for sjekk av takene med tanke på taksikring og solcellepaneler.
- Solcellegruppe har arbeidet med planer, og innhentet tilbud ifra flere leverandører. BlueTec ble valgt som leverandør. Det har blitt besluttet at takene på Jarlsøveien 35 og 37 får solcellepaneler. 13. februar 2023 fikk sameiet godkjenning ifra Tønsberg kommune for igangsetting.
- Fulgt opp vedlikehold på hjertestartere i garasjen.
- Vask av garasje ved dugnad.
- Innkjøp av 2 nye feiemaskiner.
- Oppfølging av installasjon av fjernvarmemålere, og nettside Techem.
- Kontakt med Multiluft AS for service på ventilasjonsanleggene.
- Oppfølging med Otis som har service på heisene.
- Oppfølging av serviceavtaler med Terjesen for gasspeiskontroll, gassanlegget, VVSutstyr, snøsmelteanlegg, dreneringspumpe, sprinkleranlegg, brannslanger og reparasjon av defekt utstyr.
- Nytt teleutstyr for nødtelefonlinjene til heisene håpes i orden våren 2023.
- Inngått avtale med PET Installasjon AS om utskifting av lysarmatur.
- Tønsberg kommune har godkjent innbygging av terrasser i glass i 3. etasje. Styret har godkjent dette videre. Leilighetseier må påse at område under er sikret, slik at personskader ved snø/isras unngås.
- Dialog med og oppfølging av  Jarlsø Eiendom AS sine byggeplaner.

Protokoll etter årsmøte april 2023, styrets arbeid i 2022 og styrets årsberetning for 2022 er vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 0033622786

Regnskap

Driftsinntekter for 2022 kr. 2 817 973,-.
Driftsutgifter 2022 kr. 3 115 574,-.
Årsunderskudd kr. 297 601,-.
Underskudd belastes vedlikeholdsfondet.
Egenkapital pr. 31.12.2022 er positiv kr. 1 554 253,-.

Årsregnskap 2022 og utkast budsjett 2023 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett for øvrige seksjonseiere.
Det er ingen krav til styregodkjennelse av ny eier.
Ethvert salg eller  utleieforhold skal meddeles styrets sameie for registrering eler til forretningsfører dersom slik er ansatt.
Fasadene ønskes bevart i sin opprinnelige form så langt som mulig. Uten styrets samtykke er det ikke tillatt å montere noe på ytterveggene, ref. vedtektenes pkt. 4, siste ledd. Dette gjelder blant annet utvendige persienne, parabolantenner og annet teknisk utstyr samt skilt (f. eks ved inngangsdører til trapperom, parkeringskjellere o.a.).
For solavskjerming bør det tilstrebes enhetlig løsninger i størst mulig grad.
Man må kunne forvente det holdes dugnad i sameiet.

Husdyrhold

Eiere av husdyr plikter seg å rette seg etter det til enhver tid gjeldende offentlige bestemmelser om husdyr - herunder reglene om båndtvang. På Jarlsø er det et rikt dyreliv med betydelig kolonier av ulike artes sjøfugl. Hunder og andre dyr som kan utgjøre en trussel mot øyas dyreliv, skal holdes i bånd. Dette gjelder også i friområdene. Eier plikter å påse at ekskrementer blir plukket opp og kastet i beholderne for husholdningsavfall (restavfall).

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Andre innvendige forhold: Vurderingen gjelder deler av kjøkkenet og deler av innvendige overflater. Enkelte fronter har noe avskallinger og oppvaskmaskin er opplyst at ikke fungerer tilfredsstillende. På overflaten er det noe misfarginger. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad
- Våtrom 1. etasje bad overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
- Våtrom 1. etasje dusjbad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

I tilstandsrapporten er ingen elementer gitt tilstandsgrader 3.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom 1. etasje bad tilliggende konstruksjoner: Dusjhjørne vender mot tilstøtende branncelle og sjakte. Øvrig våtsone med vask vender mot kjøkkeninnredningen. Det er på grunn av bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

For mer informasjon om tilstandsgrader og teknisk standard henvises til tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 13.11.2023 datert 16.11.2023 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 120 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 120 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken, dusjbad og 3 soverom.
Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong, bod og teknisk del i garderoben.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
BRA-e er bod i kjeller. Innglasset balkong (BRA-b (eksternt bruksareal)) er medregnet mindre bod på balkongen. Åpent areal er balkong på østsiden. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens retningslinjer for arealmålinger 2014 -2. Utgave 9.2.15. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Godkjente tegninger viser bod/garderobe mellom soverom og bad og her er veggen fjernet. Toalettrommet er omgjort og har nå i tillegg dusjplass. Trolig er endringer gjort under byggeprosessen.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Det er skiftet integrert kjøleskap og dokumentasjon finnes.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 13.11.2023 datert 16.11.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 11 412 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt som er meget pent opparbeidet. Området er opparbeidet med asfalterte gangveier, store områder er beplantet med plen og prydbusker. Mot sjøen og bryggeanlegg er det gangveier med sitteplasser for de som ønsker å nyte sjøutsikten. Flott vestvendt badestrand.

Garasje / Parkering

2 parkeringsplasser i felles garasjeanlegg.
Den ene parkeringsplassen samt en bod tilhører leiligheten. Den andre parkeringsplassen har eget gårds-/bruks- og seksjonsnummer. 

Parkering er kun tillatt i parkeringskjelleren og på opparbeidede og skiltede gjesteparkeringsplasser.

Byggemåte

Tilstandsrapporten er beregnet på borettslagsleiligheter og leiligheter i etablerte sameier. Det er kun de observasjoner som gjøre inne i leiligheten som legges til grunn for vurderingen. Takkonstruksjoner, utvendige konstruksjoner og felles konstruksjoner er ikke vurdert. Den vurderte leiligheten ligger i byggets 1. etasje og det tilhører bod og to garasjeplasser i kjeller. Garasjeplass har seksjonsnummer 61. Leiligheten er bygget i 2010, brukstillatelse er datert 15.06.2011 og ferdigattest er datert 10.04.2012. I hovedsak er alt fra byggeåret foruten integrert kjøleskap som er nytt.
Som det fremkommer i tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Bygget er fundamentert med støpte såler og grunnmurer er oppført i betong, Yttervegger er kledd med fasadestein. Taket er tekket med takfolie e.l.
Dette er forøvrig felles konstruksjoner som ikke er ytterligere vurdert.

Innvendig
Overflatene er fra byggeåret. På gulv: Parkett. På vegger: Malte plater. I tak: Malte plater. 13 års bruk legges til grunn for vurderingen. Deler av overflatene er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Bad: Badet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Vurderinger er da basert på at det er gitt ferdigattest. Rommet inneholder innredning, servant, wc, opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne og håndkleholder. 13 års bruk legges til grunn for vurderingen.
Dusjbad: Badet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Vurderinger er da basert på at det er gitt ferdigattest. Rommet inneholder innredning, servant, wc og dusjhjørne.

Kjøkken
Sigdal innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Leiligheten varmes opp via vannbåren varme og varmekabler på begge bad. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er fra byggeåret. Sikringsskapet er plassert inne i garderoben. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 11 kurser og overspenningsvern.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik avholdt 13.11.2023 datert 16.11.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest nybygg datert 10.04.2012. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattesten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Godkjente tegninger viser bod/garderobe mellom soverom og bad og her er veggen fjernet. Toalettrommet er omgjort og har nå i tillegg dusjplass. Takstmann opplyser at endringer er trolig gjort under byggeprosessen.
Megler gjør oppmerksom på at innredet bod/garderobe (endret status fra S-rom til P-rom) er utført uten at dette er dokumentert byggemeldt/omsøkt, noe som er et krav ved bruksendring.

Det foreligger godkjente bygningstegninger for innglassing, men det foreligger ingen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Ethvert salg eller utleieforhold skal meddeles styrets sameie for registrering eller til forretningsfører dersom slik er ansatt.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via vannbåren varme og varmekabler på begge bad. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 1 957 kWh pr. år. Forbruk er innhentet og opplyst av Lede. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 465,51 pr. år I tillegg betales det kr. 16,14,- pr. m³ vann og kr. 26,46,- pr. m³ avløp. De kommunale avgiftene forandrer seg etter forbruk og betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 134 740 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 085 063 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er uregulert, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende, byggegrense samt kombinert bebyggelse og anleggsformål-nåværende. 
Eiendommen omfattes av bebyggelsesplan med plannavn Jarlsø byggetrinn 2 og planID 52010-B3 vedtatt 27.03.2009.
Nytt byggetrinn, Jarlsø Fjordpark, er under oppføring.
Jarlsø er under utbygging for nye byggetrinn.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gnr. 162 bnr. 12 snr. 15:
- Urådighet, tinglyst 12.01.2015, dagboknr. 26299 - gjelder: Gnr. 162 bnr. 12 snr. 61 kan kun avhendes sammen med gnr.162 bnr. 12 snr. 15. Gjelder denne registerenheten med flere.
- Seksjonering, tinglyst 16.02.2010, dagboknr. 120341 - gjelder: Opprettet seksjoner, snr. 15, formål bolig, tilleggsdel bygning, sameiebrøk 106/6069.  Utdrag av servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen gnr. 162 bnr. 12 snr. 61 (ekstra parkeringsplass):
- Urådighet, tinglyst 12.01.2015, dagboknr. 26299 - gjelder: Gnr. 162 bnr. 12 snr. 61 kan kun avhendes sammen med gnr.162 bnr. 12 snr. 15. Gjelder denne registerenheten med flere.
- Seksjonering, tinglyst 16.02.2010, dagboknr. 120341 - gelder: Opprettet seksjoner, snr. 61, formål næring, sameiebrøk 1/6069. Utdrag av servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30 og §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jarlsøveien 37B, 3124 Tønsberg.
Gnr. 162 bnr. 12 snr. 15 orgnr. 996600378 i Tønsberg kommune.
Ekstra parkeringsplass - Gnr. 162 bnr. 12 snr. 61.

Oppdragsnummer

28-23-0273

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.