Tønsberg

Husvikåsen - 2 arkitekttegnede og prosjekterte eneboliger med dobbel garasje. Moderne og tiltalende! En unik mulighet!

Mårveien 17 - 2 eneboliger , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 176 m²
Bruksareal 222 m²
Tomt 612-613 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Gårdsnummer 150
Bruksnummer 198
FINN.no 326891412
Sist endret 02.12.2023 15:25
Prisantydning 13 000 000,-
Totalpris 13 076 369,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
1 4 176 m2 222 m2 13 000 000,-
2 4 176 m2 222 m2 13 000 000,-

Beskrivelse av prosjektet

Velkommen til Mårveien 17 i attraktive Husvikåsen!

Endelig er det kommet to store nye familieboliger i Husvikåsen for salg.

Boligene ligger attraktivt til, i et veletablert, velholdt, og populært boligområde. Husvikåsen ligger flott til med tanke på nærhet til sjø og natur, barnehager og skoler, og idrettsmuligheter. Ideelt for barnefamilier!

I Mårveien 17 vil det bli oppført to nye eneboliger på ca. 223 kvm. BRA og 177 kvm. P-ROM, over to etasjer, i tillegg til lagringsloft. Boligene vil få hver sin tomt på henholdsvis 612,1 kvm og 613,9 kvm.

Boligene vil få sol fra tidlig om morgen til sent om kvelden. På den store vestvendte terrassen har man en trapp ned til hagen som gjør at man kan bruke både terrasse og hage som en helhetlig uteplass. På terrassen og i hagen kan man nyte ettermiddags- og kveldssolen, og på den mindre østvendte balkongen og i hagen mot øst kan man nyte morgen- og formiddagssolen. Terrassen og balkongen vil få stolpefrie glassrekkverk som gjør det lunt på vindfulle dager, samtidig som man får et moderne og stilrent uttrykk.

Boligene er tegnet av anerkjente Vårdal Arkitekter, og er gjennomtenkte og innholdsrike! I 1. etasje finner man en romslig hall med hovedinngang og inngang via vaskerom fra dobbel garasje (med opplegg for elbillader), vaskerom, 3 gode soverom, en flott og barnevennlig TV-stue (som kan benyttes som soverom nr. 4 i 1. etasje) med skyvedør ut mot hageni vest, bad med dusj og badekar, WC, teknisk rom/sportsbod under innvendig trapp, og bod under utvendig trapp. I 2. etasje finner man master bedroom med walk-in-closet og eget bad, et godt utstyrt kjøkken med kjøkkenøy og integrerte hvitevarer, spisestue, og stue. I stueområdet får man peis som kan sees fra tre sider, over 4 meter takhøyde, store vinduer med utsikt mot sjø. De store vindusflatene gjør at det vil slippes inn rikelig med herlig dagslys. Direkte tilgang til morgensolen på balkongen mot øst og kveldssolen på den romslige terrassen mot vest.

Boligene vil inneha høy standard, med materialer av kvalitet.

Utvendig kledning fra serien "Tryr" fra Bergene Holm, samt kledning med malmfuru, sørger for at boligene er velkledd i all slags vær. De aluminiumsbeslåtte vinduene leveres i sort utførelse på utsiden og i hvit utførelse mot innsiden.

Innvendig vil boligene bli levert med herdede tregulv og gipskledde vegger og tak i delikate farger. Bad vil bli flislagt med tilsvarende delikate 60x60-flis. Gulv i hall og WC vil også bli flislagt. Det vil bli levert listefri utførelse mellom tak og vegger, og lister til gulv og gerikter rundt innvendige dører vil males i samme farge som på veggene.

Vaskerom-, baderom-, og kjøkkeninnredningene, vil bli levert av kvalitetsleverandøren Svane. Integrerte hvitevarer (induksjonstopp med ventilator, oppvaskmaskin, komfyr, mikrobølgeovn, og kjøl- og fryseskap) fra Siemens.

I hele 1. etasje og i bad i 2. etasje vil det bli lagt varmekabler og boligene vil få balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Mulighet for endringer og tilvalg om man kommer tidlig inn i prosessen.

Er du på jakt etter en stor og innholdsrik bolig i et av Tønsbergs flotteste og mest barnevennlige boligområder er dette boligen for deg. En unik mulighet!

Forventet fremdrift

Fra byggestart estimerer utbygger en fremdrift på 9-11 mnd. før ferdigstillelse.

Beliggenhet

Boligene ligger i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde i Husvikåsen ca. 5 km fra Tønsberg sentrum. Nærhet til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, samt sjø, strand og småbåthavn på Klopp. Eiendommen er en fantastisk mulighet for den som blant annet setter pris på kort vei til bademuligheter!

Husvik er kjent for sin nærhet til skjærgården, et ekte eldorado for kajakkpadlere og vindsurfere. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Det er kun en liten spasertur ned til flotte Klopp badestrand og småbåthavn. Kyststien er populær og kan føre deg blant annet til Jarlsø som har dagligvare, velværesenter, samt populær kafé/restaurant. Flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet, med blant annet lysløype i skog som også har oppkjørte skispor vinterstid! Lekeplassen på den andre siden av veien for eiendommene ble oppgradert av Tønsberg kommune i 2023. Flott fotballbane med nytt gress, nett bak mål, osv. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner, samt sandvolleyball. I området ligger Slagenhallen med et godt innendørstilbud, samt en ny padel-hall med fem baner: fire inne og en ute. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, skiløyper og treningssenter. Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, med mange kilometer med flotte, oppkjørte langrennsløyper.

Fra Tønsberg er det ca. 1 time og 10 minutter til Oslo med tog, og fra Mårveien er det ca. 1 time og 15 minutter til Oslo med bil.

Dronebildet til venstre er tatt fra tomt sør.

Velkommen til et hyggelig og familievennlig område med nærhet til sjøen!

Adkomst

Visning av tomten ved selvsyn, eller kontakt megler for nærmere avtale.

Areal

Primærrom: 176,50 kvm, Bruksareal: 222,90 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 124,1 m².
Primærrom: 77,7 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall/trapp, wc, bad 1, TV-stue, soverom 1, soverom 2, soverom 3, og vaskerom.
Sekundærrom: 42,9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom/sportsbod og garasje.

2. etasje:
Bruksareal: 98,8 m².
Primærrom: 98,8 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hovedsoverom, inkludert avsatt plass til walk-in-garderobe, bad 1, og kjøkken/spisestue/stue.
Arealer utenfor primærrom og sekundærrom: Terrasse mot vest på 25,5 m² og balkong mot øst på 8,3 m².

Areal for p-rom inkluderer walk-in garderobe i hovedsoverom 2. etasje. Arealer er oppgitt av selger.

Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelsen på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor boligens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet. Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.

Tomt / Tomteareal

Areal for tomt nord er 612,1 kvm. og areal for tomt sør 613,9 kvm.

Utomhusarealene på eiendommen vil bli levert i henhold til situasjonsplanen. Det vil bli levert asfalterte innkjørsler, og bøkehekk i 0,5 til 0,7 meters høyde mot vest, mellom boligene, og mot øst, og bli sådd for gress på områdene rundt boligene, så snart dette er praktisk mulig.

Kommunen opplyser om at det i 2023 er gitt rammetillatelse for riving av den eksisterende eneboligen på eiendommen og oppføring av to nye eneboliger.

Parkering

Dobbel garasje i tilknytning til boligene. I garasjene vil det bli levert støpt betonggulv, og gips på vegg og i tak, hvorav gips vil bli malt i fargen hvit. Det vil bli levert garasjeport (B 5 m. x H 2,16 m.) med motor, i fargen sort. Det vil bli lagt til rette for én elbillader.

Boder

Teknisk rom/sportsbod i tilknytning til dobbel garasje i 1. etasje og bod under utvendig trapp fra hage opp til terrasse i 2. etasje.

Internett / TV

Det vil bli lagt til rette for fremføring og installasjon av fiber i boligene. Viken Fiber har opplyst om at de kan fremføre og installere fiber kostnadsfritt for kjøper etter overtagelse.

Ventilasjon

Det vil li levert balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, fra BACAS.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene, og i avtalen skal det gjøres rede for pris og evt. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøpers rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Mulighetene for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen. Informasjon om hvilke tilvalg som det er åpent for vil opplyses på forespørsel til megler.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt etter overtakelse av boligen.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen. Eventuelle gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeid og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Velforening

Frivillig medlemskap i Husvik og Nes Vel.

Adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Pengeheftelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/Vann/Avløp

Bolig nord vil være tilknyttet offentlig vei via privat stikkvei. Man må kunne påregne kostnad for vedlikehold og brøyting av privat stikkvei. Bolig sør vil være tilknyttet kommunal vei. Boligene vil være tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader ang. tilknytning av vann og avløp er inkludert i kjøpesummen.

Selger opplyser det ligger kommunale vannledninger over tomt sør og at kommunen har vedlikeholdsrett på disse. Videre opplyses det at bolig nord og bolig sør har gjensidig rett til vedlikehold av vann- og avløpsledninger som ligger øst på tomtene. Se forøvrig vedlagte situasjonskart i salgsoppgaven.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger pt. ikke.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Reguleringsmessige forhold

Deler av tomt sør ligger under reguleringsplanen for Husvikåsen, vedtatt 07.07.1966 (PlanID 05220). Den øvrige delen av tomt sør, og tomt nord, ligger under kommuneplanen vedtatt 22.05.2019 og er avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk, m. m.

Betalingsbetingelser/finansiering

Så snart selgers eventuelle forbehold er frafalt og garanti i henhold til bustadoppføringslova § 12 er stilt, betaler kjøper 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Dersom kjøper er selskap/AS eller lignende skal det innbetales 20 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse. Dette anses som deponering på klientkonto. Rentene på det deponerte beløpet tilfaller kjøper. Innbetalingen av 10 % (eller 20 %) ved kontraktsinngåelse skal være i form av ubundet egenkapital. Det vil si at det ikke skal etableres pant i boligen (eller i eiendommen hvor boligen inngår) som sikkerhet for kjøpers finansiering av håndpenger.

Resterende del av kjøpesum, omkostninger og eventuelle tilvalg innbetales til overtakelse. Forskuddet, resterende del av kjøpesum og omkostninger skal innbetales til meglers klientkonto. Innbetalingene skal kun skje fra kjøper og/eller kjøpers bankforbindelse. Eventuelle tilvalg kan bli fakturert direkte fra entreprenør eller utbygger.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustadoppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis.

Forskuddet/delinnbetalingen som innbetales fra kjøper til meglerforetakets klientkonto er avtalt å være forskudd/depositum og selger må stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) for å kunne nyttiggjøre seg dette. Når selger har stilt lovpålagt sikkerhet for beløpet vil selger få instruksjonsrett over beløpet på meglerforetakets klientkonto. Opptjente renter tilfaller etter dette selger. Dersom garanti etter bustadoppføringslova § 47(3) ikke blir stilt er det innbetalte beløp underlagt kjøpers rådighet og kjøper opptjener renter av beløpet frem til det eventuelt stilles garanti etter bustadoppføringslova § 47 (3) eller hjemmelen til boligen overføres kjøper, jf. bustadoppføringslova § 46 (1).

I det tilfelle kjøper har anledning til å gjøre tilvalg, vil det være selgers ansvar å sende til meglerforetaket en bekreftet liste som inneholder tilvalg og avtalt sum for dette. Tilvalg må være innbetalt til overtakelse. Det gjøres oppmerksom på at selger, mot sikkerhet etter bustadoppføringslova § 47, kan kreve at kjøperen betaler forskudd for tilvalg. Alternativt kan selgeren kreve at kjøper stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag.

Videre gjøres det oppmerksom på at alle innbetalinger skal skje til meglerforetakets klientkonto, og ikke direkte til selger. Dersom endringsavtale inngås direkte med selgers underleverandører, anbefaler meglerforetaket at betaling for disse endringene finner sted etter overtakelse har funnet sted. Dersom kjøper velger å betale slik endringsbestilling tidligere, gjør meglerforetaket oppmerksom på at slik betaling vil kunne være usikret ved en eventuell konkurs.

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøper innbetaler 10% av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse.

Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til boligen være overført kjøper, jfr. bustad.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. Dersom kjøper ikke er forbruker, kan det avtales at eiendommen likevel selges etter bustadoppføringslova. Dersom eiendommen er ferdigstilt ved budaksept reguleres handelen av avhendingslova (i slike tilfeller gjelder ny salgsoppgave).

Det forutsettes at hjemmelsdokument tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Bustadoppføringslova innehar bestemmelser om avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper kunne bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling.

For avbestillinger som skjer før selger har vedtatt byggestart er det avtalt et standard avbestillingsgebyr på 5% av kjøpesummen. For avbestilling etter byggestart vises til bustadoppføringslovens §§ 52-54. Ved avbestilling av kontrakt påløper, i tillegg til avbestillingsgebyret iht. bustadoppføringslova §52-54, et administrasjonsgebyr på kr. 40 000,- inkl. mva.

Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Leverandøravtaler

Selger kan på vegne av boligene inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler med ev. følgende leverandører:
- Leverandør av TV og internett.
- Leverandør av ladestasjoner for el-bil.
- Andre avtaler som er relevante for boligene. 

Selger forbeholder seg retten til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden.

Kjøpsbetingelser

Kjøpsbetingelsene regulerer betingelsene for kjøp av bolig. Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt.

Akseptbrev vil da snarlig bli utstedt fra meglerforetaket. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgave med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og kjøpsbetingelser fra selger.

Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt. Inneholder salgsoppgave og kontraktsdokumenter bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser.

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgave og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger, mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, "møblerte" plantegninger, m.m., er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert.

Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse, er det leveransebeskrivelse som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard vil fremkomme av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som "god standard", etc.

Endringer i lov eller forskrift eller nye offentligrettslige krav eller vedtak med hjemmel i lov eller forskrift som gjelder for selgerens ytelse, anses som kjøperens forhold og kostnad dersom selgeren ved avtaleinngåelsen ikke burde ha regnet med endringene. Herunder innbefattes endringer i offentlige myndigheters praktisering av lov- eller forskriftsverk som påfører selgeren uventede kostnader. Dersom de nevnte endringer medfører økte kostnader for selger vil dette medføre en tilsvarende økning i det avtalte vederlaget for kjøper. Selger skal uten ugrunnet opphold varsle kjøperen om endringene og de konsekvenser dette innebærer for kjøperen.

Dersom kjøper har overtatt, hvor overskjøting er forsinket, gjøres kjøper oppmerksom på hans bo- og eiertid (skatteloven) ikke opparbeides før skjøte er tinglyst (gjelder problemstilling rundt skattefrihet ved salg av boligen etter 1 år).

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.
Kjøper oppfordres til å ta kontakt med meglerforetaket dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås.

Reklamasjon/krav om mangler før overtakelse

Dersom kjøper blir gjort oppmerksom på at det foreligger en mulig mangel før overtakelse, må det reklameres på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Det gjøres oppmerksom på at det påhviler kjøper en plikt om snarlig varsling om reklamasjonskrav, regnet fra tidspunkt for når kjøper har blitt oppmerksom på mulig mangel - selv om overtakelse ikke har funnet sted. Sen varsling om eventuelle reklamasjoner/krav kan medføre bortfall av reklamasjonsrett, jf. foreldelse.

Reklamasjon etter overtakelse, retting av mangler

Dersom kjøper etter overtakelsen oppdager og vil gjøre gjeldende at det foreligger en mangel, må det reklameres på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen.

Forbruker må til enhver tid gi selger mulighet for utbedring. Forbruker har ikke anledning til å sette bort utbedringsarbeidet til andre og kreve kostnadene dekket av selger, med mindre selger unnlater å rette mangler innen rimelig tid, og heller ikke har gjort dette etter at forbruker skriftlig har varslet, med 3 ukers varsel, om at arbeidet vil bli satt bort til andre.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn påregne en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Forsinkelse kjøper

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til meglerforetaket i rett tid, svarer kjøper lovens forsinkelsesrente til selger. Påløpte forsinkelsesrenter avregnes fra avtalt overtakelse/forfall til betaling finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Ved vesentlig forsinkelse med å innbetale hele kjøpesummen og omkostningene, vil selger være berettiget til å kreve erstatning, heve kjøpet mm. (jf. buofl. kapittel VII). Partene er enige om at én måned anses som vesentlig mislighold.

Forsinkelser

Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.

Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger, jf. buofl. § 10.

Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.

Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i buofl. § 11.
Forhold som gjelder er:
- Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
- Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
- Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/ entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, krig, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
- Dagmulkt.
- Heve avtalen.
- Kreve erstatning.
- Tilbakeholde deler av kjøpesum.

Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med meglerforetaket dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud.

Oppvarming

Varmekabler i hele 1. etasje og i bad i 2. etasje, peisovn i stue i 2. etasje, og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger heller ikke dette. Det leveres balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.

Endringsarbeider

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene, og i avtalen skal det gjøres rede for pris og evt. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøpers rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Mulighetene for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen. Informasjon om hvilke tilvalg som det er åpent for vil opplyses på forespørsel til megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Mårveien 17 3124 Tønsberg, gnr. 150, bnr. 198 (bolig nord), og gnr. 150, bnr. 237 (bolig sør).

Oppdragsnummer

28-23-9010

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.