Skjærhalden, Kirkeøy , Lammenes 68

Type Leilighet
Primærrom 94m²
Bruksareal 94m²
Bruttoareal 105m²
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 2008
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 53
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 586 242,-
Ligningsverdi 0,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 172,- (Panteattest kjøper) 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 586 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Endelig er muligheten kommet for å sikre seg en av leilighetene i gamle Hvaler Resort som nå reguleres om til bolig.
Fin og tilbaketrukket beliggenhet ved Lammenes, omkranset av nydelig furuskog, ligger dette boligkomplekset, kun et par minutter fra den idylliske stranden på Ørekroken.

Møller & Partners ønsker velkommen til visning!

Innhold

Lammenes 68 er en hyggelig rekkehusleilighet med feriepreg, med veranda på begge sider, samt terrasse sørover. Flislagte gulv gjør det enkelt å feie bort sand fra stranden. Det er store vindusflater i stuen som slipper lyset inn, og som visker ut skillet mellom ute- og innesoner.

I første etasje er det et praktisk gjestetoalett, og et vaskerom/bad i tillegg til et kjøkken i tilknytning til stuen.
I andre etasje er det hele 4 soverom, og et bad, og det er veranda på begge sider av leiligheten.
Loft med lagringsplass.

Stor parkeringsplass med biloppstillingsplasser. Det er trukket strøm frem til muren som kan benyttes til oppsett av el-bil lader.

Sameiet består totalt av 4 like store leiligheter og et spa-anlegg, samt en kjellerseksjon på ca 200 kvm.

Standard

Romslig og godt vedlikeholdt bolig.
Dette er en av 4 stk 2-etasjes rekkehusleiligheter som nå skal endre status fra næring til boligformål.

Beliggenhet

Lammenes 68 ligger fint til sentralyt på sørsiden av Kirkeøy - den siste av Hvalerøyene med bilforbindelse.
Friluftsområdet Ørekroken ligger i umiddelbar nærhet, en vakker lagune med krokete furtrær, masse sand, en lang og skjermet sandstrand og meget ettertraktede turområder. Kyststien tar deg videre til Storesand mot øst - øyas bade-eldorado, og videre mot Skjærhalden sentrum med gjestehavn, restauranter, fiskebutikker, og andre fasiliteter som hører et lite bysentrum til. Går du mot vest kommer du til Rødshue - et mer værbitt landskap med rullestein og et gammelt steinbrudd som nå også huser en vakker steinskulpturpark, som er en del av Ytre Oslofjord Nasjonalpark.
På Lammenes 68 ligger du midt i mellom ytterpunktene på søndre Kirkeøy, du har også kort vei til det lokale bryggeriet, til Hvaler Gjestgiveri som arrangerer en rekke konserter sommerstid, og til flotte sykkelområder på en av Norges aller vakreste øyer.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Store fellesarealer på flat tomt med parkeringsplasser, lekeplass og rekreasjonsområder. Tomten er også opparbeidet med jord- og steinvoll mot hovedveien. Det skal bli laget gang- og sykkelvei forbi eiendommen så muren mot veien vil bli flyttet.
Tomtearealet gjelder hele sameiet der denne eiendommen har en andel på 100/706.
Sameiet står på liste for båtplass i Ørekroken.

Felleskostnader

870 pr. mnd. Inkluderer felles bygningsforsikring, varmt vann og fibernett

Felleskostnadene dekker felles forsikring, varmt vann, Riks TV og internett.
Kommunale avgifter og eiendomsskatt kommer i tillegg.

Sameie

Sameiet ha et felles ansvar for for spa-anlegget og hver seksjonseier forplikter seg til felles drift.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

4

Byggeår

2008

Byggemåte

Betong kjellergulv og grunnmur på stabile masser. Kjeller har betonggulv og murvegger, mens denne leiligheten er fundamentert på betongdekke (hulldekkeelementer over kjelleren).
Boligbygg i 2 etasjer med 4 vartikaldelte leiligheter. leilighetene er bygget over en underetasje som er boligareal på 200 kvadratmeter.
Spa-anlegget i eget tilbygg med svømmebasseng, badstue, infrarød badstue, boblebad og aroma-steamrom samt garderober, toaletter, kontor og lager.
Vegger i isolert bindingsverk med trekledning utvendig. Huldekkeelementer i betong mellom etasjene. Tretrapp og stort trerepos ved inngangen til leiligheten. Terrasse på terreng på motsatt side i 1. etg, og treveranda utenfor 2. etg på begge sider av bygningen.
Vinduer og ytterdører med trekarmer og 2-lags isolerglass fra byggeåret. Heve/skyvedør til terrassen i 1. etg.
Se forøvrig takstrapport vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, bad/vaskerom og toalettrom

2. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 4 soverom og bad

Spa-anlegg:
Bruksareal: 90+143+30= totalt 263 m².
Primærrom: 158 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: resepsjon/kontor, trappegang, toaletter, garderober, svømmebasseng, boblebad og badstuer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabler i stue/kjøkken og på begge bad.
Ellers elektriske panelovner.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 695

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Omreguleringen til bolig er antatt ferdig behandlet i kommunen i oktober.
Den søndre delen av eiendommen ligger i Ytre Hvaler nasjonalpark og har fredningsbestemmelser som berører denne delen av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Kommunalt

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 3,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
Henriette Knold Andersen
Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF
Henriette Knold Andersen

46 63 52 92

henriette@mollerpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
80%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

27%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er barnefamilier