Fredrikstad, Lisleby , Dr.Opsands vei 32 a

Type Enebolig
Primærrom 100m²
Bruksareal 147m²
Tomt 384m²
04/03/2020 15:47
Oppholdsrom
Soverom 2
Byggeår 1937
Gårdsnummer 205
Bruksnummer 193
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 2 375 000,-
Totalpris 2 448 362,-
Ligningsverdi 614 674,-

Beregnet totalkostnad

2 375 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 59 370,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 375 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 73 362,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 448 362,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 4,1 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Møller&Partners presenterer Dr. Opsandsvei 32A, en eldre enebolig fra 1937 over to plan og en frittstående garasje.

Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig strøk i en blindvei. Området er en blanding av bolig og industriområde. Det er kort vei til barnehage, skole, idrettsanlegg og butikk.  Det er gode turmuligheter med glommastien i umiddelbar nærhet.

I første etg. finner man en dobbel romslig stue, kjøkken og WC.
Det er god takhøyde i andre etg. med to soverom og et flislagt bad med varmekabler.

Med en liten spasertur kommer man ned til ferjeleie hvor det går ferje direkte over til Selbak med hyppige avganger hele dagen, der finner man restauranter, klesbutikker, skobutikker, dyrebutikk, frisør, gullsmed, matbutikk, apotek m.m

Innhold

Inn inngangdøren tar en romslig hall deg imot med en godt vedlikeholdt parkett og lyse vegger. Gangen er romslig med gode avkledningsmuligheter. Praktisk toalett er plassert her.
Videre i første etasje er det et romslig kjøkken med eldre innredning, bjelker i tak og godt med lysinnslipp. Kjøkkenet trenger en oppgradering for å tilfredsstille dagens standard.
Den doble stuen gir rom for flere muligheter. Den har vedpeis og direkte utgang til en stor og flott veranda med ettermiddagssol. Idag er den delt opp i spisestue og TV-stue.

Trappen opp til andre etasje er romslig og god å gå i.

I andre etasje har vi to romslige soverom, hvor innredning bærer preg av husets byggeår. Badet er lyst og fint, nytt og moderne fra 2004.

Eiendommen har en frittstående garasje fra 2002, med elektrisk garasjedør. Garasjen er romslig og har i tilegg to boder, hvor den ene er isolert.

Standard

Eldre enebolig fra ca 1937, med god takhøyde i begge etasjer, og godt utført grunnarbeid. Farger og innredning preges av byggeårets stil, og kan trenge en oppgradering.
Boligen er etterisolert og kledd om på slutten av 1980 tallet som nå er i noe variabel stand.
Romslig flislagt bad fra 2004. Badet er utstyrt med varme i gulv, dusjkabinett, stor innredning med servant, toalett og opplegg til vaskemaskin.
Det er i 1 etg i hovedsak brukt 3 stavs parkett/belegg på gulv, tapet og panel på vegger, malte plater og panel i tak.
Soverom i 2 etg har originale tregulv, strekte tak, tapet/panel på vegger.
Se tilstandsrapport for ytteligere infomasjon.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig strøk i en blindvei. Området er en blanding av bolig og industriområde. Kun en liten spaserstur unna ligger Activ Center, som tilbyr både klatrevegg, turnhall, treningssenter og kampsport. En liten kjøretur og du er på Dikeveien med Østfoldhallene og detts shopping muligheter.
Det er kort vei til barnehage, skole, idrettsanlegg, butikk og ferjeleie som går direkte over til Selbak sentrum. Det er gode turmuligheter med glommastien i umiddelbar nærhet.

Ferjetider:

Mandag - fredag kl. 06 - 21
•Kontinuerlig:       06 - 09, 14 - 17
•Hvert 15. minutt: 09 - 14, 17 - 21

Lørdag kl. 08 - 19
•Hvert 15. minutt

Søndag og helligdager kl. 09 - 18
•Hvert 15. minutt

Ca. 5 min. kjøretur til Fredrikstad sentrum.
Ca. 1 time kjøretur til Oslo.

Tomt

384 kvm

Garasje / Parkering

Gode parkerings muligheter i garasjen og på egen tomt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Sesam familiebarnehage (0-5 år) - 0,7 km
Hjørgunn barnehage (0-6 år)  - 1,1 km
Solstua familiebarnehage - 1,2 km

Skoler:

Nøkleby skole (1-7 kl.) - 1,3 km
Kjølberg skole (1-7 kl.) - 1,7 km
Haugeåsen ungdomsskole (8-10 kl.) 2,6 km
Borge ungdomsskole (8-10 kl.) - 1,5 km
Glemmen videregående skole Avdeling Lisleby - 6 min gange
Akademiet vgs. Fredrikstad - 6,1 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig på eiet tomt

Antall soverom

2

Byggeår

Ca 1937

Byggemåte

Se tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest. Det skal heller ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 som er godkjent oppført.

Boligens areal

156 kvm

Garasje:
Bruksareal: 42 m².
Garasje med to boder

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/hall, kjøkken, WC og to stuer

2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Oppgang/gang, bad og to soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Se vedlagt tilstandsrapport.

Oppvarming

Vedovn i stue.
Varmekabler på bad.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 9 841 pr. år Eiendomsskatt 2018: kr 3842,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 674 pr.

Adkomst

Se vedlagte kart.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Avvik ildsted Jøtul 1  og utett rundt røkrørsinføring, jf. §6, 2 ledd i forskrift om brannforebygging
Avvik røykløp, teglskorstein, avstand til brennbart materiale fra skorstein, jf. §6, 2 ledd i forskrift om brannforebygging
Se vedlagt vedlegg fra Fredrikstad feiervesen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: karl.robert@mollerpartners.no eller SMS: 92 05 24 80 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 9.900,-, internettannonsering kr. 17.500,-,-
Alle visninger er inkludert.. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
Finn ut mer
Karl Robert Hansen
Eiendomsmegler
Karl Robert Hansen

92 05 24 80

karl.robert@mollerpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
84%

eier sin egen bolig

45%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

36%

har bolig på over 120 kvm

83%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier