solgt

Rosenlund / Leie , Rosenlund 19

Type Leilighet
Primærrom 71m²
Bruksareal 77m²
Bruttoareal 83m²
Tomt 9 524m²
02/04/2020 13:23
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1987
Gårdsnummer 203
Bruksnummer 342
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 2 450 000,-
Totalpris 2 967 132,-
Ligningsverdi 0,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) 516 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 966 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 1 132,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 967 132,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Rosenlund 19 - en hyggelig "senior"-bolig (40+) med trinnfri adkomst på ett plan.
Rekkehuset har endbeliggenhet og fine uteplasser, terrasse på to sider og i tillegg garasje rett ved siden av.
Dette borettslaget har akkurat gjennomgått en totalrenovering utvendig, og er nå blitt særdeles tiltalende. Det er en sjarmerende og velpleid feriehus-følelse som møter deg når du svinger inn i Rosenlunden - her er det rutete vinduer, hvite karmer og nye terrasser gjennom hele. Ny kledning og etterisolering sørger for både lunt og stille innemiljø og god komfort.
Dette er et veldrevet og koselig borettslag for deg over 40 år.

Innhold

Boligen har en fin planløsning og uteplasser på begge sider. Du parkerer i garasjen rett utenfor, og har trinnfri adkomst til boligen.
En stor og lun veranda møter deg ved inngangspartiet, og nye vinduer sørger for minimalt med lydgjennomtrenging fra aktivitet utendørs.
Boligen har 2 soverom, og massasjedusj med boblekar på badet, kjøkkenet er av nyere dato, praktisk plassert bak en vegg mot stua, en halvåpen løsning som gjør at matlagningsrot kan forbli privat. Fra kjøkkenet er det også en stor bod, som fungerer som spisskammers m.m.
Stua er lys og fin med plass til både spisestue og sofakrok.
Denne boligen har alt du trenger for å slå rot et sted du kan bli selv om helsa skulle skrante.

Blir du beboer i Rosenlund så har du også mulighet til å låne Rosenlund grendehus til selskaper, fest og moro. Grendehuset har fullt kjøkken og plass til mage gjester, og det er nyoppusset i 2019. Her kan det holdes konfirmasjoner, 50/60/70-års lag, eller kanskje bare et litt stort symøte. Reservasjon av datoer tar du med styret i borettslaget.

Standard

Generell tilstand:
Utvendig er bygget nylig renovert på fasadene. Innvendig holder leiligheten en noe eldre standard, og de fleste overflaten antas å være fra byggeår. Det er behov for noen oppgraderinger på de innvendige overflatene.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen har hvite profilerte skapfronter, og laminat på benkeplaten. Det er integrert vifte over komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenet er pent og av nyere dato.

Bad og vaskerom:
Det er belegg på gulvet, og plater på veggene. Badet antas å være fra byggeår, og har en eldre standard. Av utstyr er det montert massasjedusj/boblekar, baderomsinnredning, vannklosett, og uttak for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk.

Innvendige overflater:
Himling: malte plater.
Vegger: tapet og malt tapet.
Gulv: belegg og laminat.
Flere av overflatene er noe slitt, og bør renoveres.

Elektrisk anlegg:
Elanlegget har automatsikringer, 40 amp hovedsikring + 12 kurser. Elanlegget er forøvrig ikke kontrollert da dette ligger utenfor takstmannens fagområde.

VVS:
Det er kobber i vannrørene, og plast i avløpsrørene.
I den ene boden er det montert en 200 liters varmtvannsbereder
Vann- og avløpsanlegget har blitt kommunalt.

ANNET:
Det er oppført pipe uten ildsted (man kan montere dette). Boligen har varmepumpe.
Det er montert utekran ved terrassen ved inngangspartiet (nærmest garasjen)
Lagringsplass på loftet, og en bod på ca 5 m2 i bodrekka.

Beliggenhet

Rosenlund ligger fint til på Leie i et hyggelig område med pene boliger langs Gamle Kirkevei som strekker seg fra Wilbergjordet utenfor Fredrikstad sentrum, parallelt med Rolvsøyveien og forbi Gamle Glemmen Kirke.
Her bor du sentralt, men allikevel fredlig til, med meget gode bussforbindelser og kort vei både til nærbutikker, frisør, apotek og marka. Bor du her er du innenfor bomringen, og i fin gåavstand til sentrum.

På andre siden av Gamle Kirkevei ligger Leie gravlund, en rolig plass der man kan gå i stille tanker om livet. Dette er en grønn lunge som strekker seg helt ned mot Wilbergjordet, et kjært område å gå tur i.
Wilbergjordet Senter ligger kun 1,4 km unna, så man må ikke dra langt for å finne det meste man trenger, her er det blant annet apotek, blomsterbutikk, Nille, frisør, naprapat, dyrehospital, matbutikk og et treningsstudio tilpasset den eldre garde.

Fredrikstad marka er et populært friområde med flotte turstier, lysløyper og stille vann. Her er det også mulighet for å bade. Ved damanlegget ved 2. dam er det  friapparater for trening og bålplass og godt med bord og benker. Her er det også en populær bjørneløype som inneholder flere av skogens dyr skåret ut i tre.

Bussholdeplassen ligger i gåavstand fra boligen, her går det buss både til sentrum og mot Østfoldhallen på Rolvsøy. Riksvei 109 ligger også i umiddelbar nærhet med hyppige avganger begge veier.

Tomt

9524 kvm

Tomten er fellesareal og er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plenarealer, busker, gjerder og kantstei, og er generelt velholdt og tiltalende.
Rosenlund 19 er et enderekkehus, og det strekker seg en liten plen rundt huset. Her er det tørkestativ og blomsterbed, og dette er et område som er mer eller mindre ubrukt av resten av borettslaget, en fin liten hageflekk å stelle med.
I tillegg er det støpt et område ved siden av garasjen der man har anledning til å sette opp en bod. Det må sykes om styregodkjennelse for dette.

Garasje / Parkering

Ja, garasjen skal tinglyses på leiligheten ifølge selger.

Felleskostnader

4690,- mnd

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bygningsmassen har gjennomgått en stor rehabilitering, og det er tatt opp et nytt felles lån for å dekke dette. Det gamle lånet blir slettet. Det har ikke medført noen økning i felleskostnadene knyttet til rehabiliteringen.

Forkjøpsrett

Ja, det er forkjøpsrett for medlemmer i Rosenlund Borettslag. Det er 20 dagers avklaring. Styregodkjenning. Bare fysiske personer (enkeltpersoner) som er fylt 40 år på tildelingstidspunktet kan være andelseier i borettslaget. Dersom ingen som i henhold til ovenstående fyller betingelsene for å være andelseier ønsker å overta en andel for markedspris kan andre overta andelen med styrets samtykke.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Andel fellesgjeld

460 000 kr

Andel formue

43 000

Forsikring

IF Polisenummer: SP2093018.1.4

Vedtekter / husordensregler

Vedlagt i prospektet.

Husdyrhold

Krever søknad, jf. ordensregler.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1987

Antall soverom

2

Byggeår

1987

Byggemåte

Boligen er trolig fundamentert på stedlige masser som jord/leire.
Boligen har støpt dekke og ringmurselementer.
Det antas at ytterveggene er oppført i stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemåte da boligen ble oppført.

Eier opplyser at boligen er etterisolert med 5 cm utvendig og at den liggende kledningen er ny i 2018.

Det er hvitmalte H-vinduer  med trerammer og argongass samt utenpåliggende sprosser.
Eier opplyser at vinduene ble byttet i 2018.

Boligen har saltak i trekonstruksjonen og takstein på yttertaket.

Det er oppført pipe uten ildsted.
Innerøret i pipen er ikke kontrollert.

Annet:
Eier opplyser at det følger med halvpart av en dobbelgarasje. Garasjen har liggende kledning, takstein på yttertaket og elektrisk portåpner på leddporten.
Garasjen ligger rett ved boligen, og det er plass til en bil foran garasjen. Garasjen har nye garasjeporter.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 77 kvm, Bruttoareal: 83 kvm

Garasje:
Bruksareal: 18 m².

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, to soverom, bad og stue/kjøkken.


Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Det er oppvarming med strøm og det er montert luft til luft varmepumpe i boligen.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål i reguleringsplan nr 206, og det er planlagt fortau langs tre parseller av Gamle Kirkevei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst se vedlagte dokumenter, eller ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,50 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld, minimum kr 30.000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 10.000,-, imarkedspakke kr 19.500,-, Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Eiendomsmegler MNEF
Margareth Cielicki

47 02 52 69

margareth@mollerpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
54%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig mellom 60-120 kvm

25%

av boligene er nyere enn 20 år

19%

er gift