solgt

Fredrikstad , Huth Platå 7A

Type Enebolig
Primærrom 250m²
Bruksareal 295m²
Bruttoareal 330m²
Tomt 958m²
25/03/2020 09:47
Oppholdsrom
Soverom 5
Byggeår 1974
Gårdsnummer 424
Bruksnummer 1
Energimerking
Sist endret
Prisantydning 7 100 000,-
Totalpris 7 285 992,-
Ligningsverdi 1 373 148,-

Beregnet totalkostnad

7 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 170 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 185 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 285 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 4,1 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Møller & Partners presenterer Huth Platå 7A

Hvis du liker sol, sjø og vær... og i tillegg ønsker å bo i sykkelavstand til byen. Da er dette boligen for akkurat deg !

Beliggende vestvendt, på åskammen over Vesterelven ligger denne flotte eneboligen med store vindusflater og utsikt mot horisonten i Vest

Eiendommen er stor, 250 kvm p-rom. Boligen har en bra planløsning der de to øverste etasjene er tilpasset storfamilien med 4 soverom, 2 bad og kontor

Integrert garasje og ungdomsleilighet med egen inngang i underetasjen. Flere flotte uteplasser

Eiendommen er meget smakfullt innredet og oppgradert de siste årene med bla ny kjøkkeninnredning i lys minimalistisk utførelse, ny peis med stor glassfront og nye gulv i lys enstavs utførelse

Innhold

u. etg: Leilighet med gang/hall, hall, bad, wc, stue med kjøkkenkrok, og soverom. Garasje med leddport.
1. etg: Gang, hall, kjøkken, bad, stue, og to soverom
2. etg: Hall, loftstue, bad, soverom og kontor.

Flere flotte solrike uteplasser på flere sider av huset gjør at du altid finner en lun plass.

Standard

Huth platå 7a er en meget smakfullt innredet enebolig som holder en høy standard.
Eiendommen har blitt oppgradert i 1. etg de senere år i moderne stil. Allrommet er stort og luftig med masse lysinnslipp.
Det er montert nytt kjøkken fra 2018 med hvit moderne innredning. Satt opp ny peis med stor glassfront og lagt nye lyse enstavs gulv. Utgang til sørvendt terrasse gjennom heve/skyvedør fra stue.
2 delikate soverom malt opp i lyse farger. Innbydende inngangsparti med stor garderobe. Flisermed vk på gulv, malt panel forøvrig.
Praktisk innredet vaskerom med gulvvarme, egen utgang. Vaskerommet er utstyret med opp vm/tt, dusj, toalett og grovvask.
Mellomgang med stor garderobe.


Romslig innredet 2 etg som inneholder flislagt hovedbad med gulvvarme. Badet er utstyrt med hjørnebadekar, dusj, toalett og stor badeinnredning. Hovedsoverom har godt med garderobeplass. Kontor avdelt fra loftstue. Stor loftstue med utgang til overbygget sørvendt balkong med utsikt.

2 etg har i hovedsak parkett på gulv, malte vegger og malt panel i tak.

Leilighet i underetasje med egen inngang.
Garasje i underetasjen med leddport.
Dobbel elbillader.

Her følger utdrag av takstmannens gjennomgang av eiendommen:

Bad - 1.etg:
Fliser på vegger og gulv, malte plater i tak. Dusjkabinett, veggklosset, innredning med vask og innredning med skyllekum. Opplegg til vaskemaskin. Sluk ved kabinettet. Ventilasjon i tak og vegg. Varmekabler. Dør ut. Undertegnede vet ikke hvordan badet er oppbygd. Noe sprukne gulvfliser og noe bom (tomrom under). Badet bør brukes med lukket system, dvs. ikke dusjes på gulv og vegger da det sannsynligvis ikke tåler dette. Undertegnede målte ingen unormal fukt på badet under befaringen.

Bad - 2.etg:
Undertegnede vet ikke hvordan badet er oppbygd. Fliser på vegger, mosaikk fliser på gulv, malt panel i tak. Dusjkabinett med mye utstyr, hjørnebadekar, veggklosset og innredning med vask. Sluk under kabinett, dette er ikke sjekket. El.vifte i vegg. Varmekabler. Fuger så hele og greie ut under befaringen. Undertegnede målte ingen unormal fukt på badet under befaringen. Badet bør brukes med lukket system, dvs. ikke dusjes på gulv og vegger. Feil fall på deler av gulv.

Bad - U.etg:
Dette er laget i en krok av gang/hall u.et. Fliser på vegger og gulv, malt MDF panel i tak. Dusjkabinett og innredning med vask. Sluk under delevegg, dette er ikke sjekket. Ventilasjon i kasse. Badet må brukes med lukket system, dvs. ikke dusjes på gulv og vegger. Undertegnede målte ingen unormal fukt på badet under befaringen.

Toalettrom:
U.et. Fliser på vegger og gulv, malt MDF panel i tak. Wc. Ventilasjon i vegg.

Kjøkken:
Nytt 2018. Malte vegger og tak, nytt laminatgulv. Hvit epoq innredning 2018, bra med benk og skapplass. Integrert 80 cm induksjon platetopp, to stekeovner, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Stor ventilator. Åpent mot stue.

Kjøkken - U.etg:
Liten hvit innredning i u.et. Ventilator.

Innvendige overflater:
Malt panel, malt MDF panel og malte vegger. Laminat, fliser og parkett på gulver. Malte plater, malt panel og malte taker. Noen laminatgulver er nye 2018. Noe skjevheter i taker. Noe bom på gulvfliser og løs/manglende fuger i gang 1.etg

Innvendige trapper:
Tretrapp mellom 1. og 2.et. Rekkverk på begge sider.

VVS:
Kommunalt vann og kloakk, ukjent alder på rør fra huset og ut. Synlige vannrør inne i kobber. Synlige avløpsrør i plast. 300 liters varmtvannstank i u.et.

Elektrisk anlegg:
Et el.skap i hallen 1.et. 50 amp hovedsikring, 25 kurser. Automatsikringer med jordfeilbrytere. Overspenningsvern.

Uthus:
Står på søyler. Liggende kledning. Saltak med eldre betongstein. Labankdør. Et rom, lagerplass.

Beliggenhet

Eiendommen ligger høyt og solrikt til ved sjøkanten på Kråkerøy nord.

Kråkerøy nord er der mennesker vil bo, med by og sjø i sykkelavstand.

Fredrikstad sentrum og bryggepromenaden som har pulserende folkeliv, konserter og anerkjente restauranter liggende på rekke er ca 10 min sykketur unna.

Glombobrygga med opparbeidede uteområder og grillplass ligger noen minutters gange unna. Herfra er det også planlagt nytt fergeleie til den mye omtalte gratis fergeforbindelsen som binder byen sammen vannveien.

Høyskolen og Fredrikstad stadion ligger også i samme område.

Langøya med svaberg, Glufsa med hopping fra fjell eller strandliv på Enhus... Alt ligger i sykkelavstand !

Rød båthavn med mulighet for båtplass ligger rett ved.

Med båt ligger områdets idylliske skjærgård rett utenfor døra, med  båt er det 10 min båttur til Fredrikstad sentrum.

Gangavstand til barnehage/skoler:
Tørkopp barnehage, 1,2 km
Rød barneskole, 1,3 km
Kråkerøy ungdomsskole, 2,8 km

For ytterligere opplysninger om beliggenhet: Se nabolagsprofil som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 958 kvm, Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 10476

Garasje / Parkering

Parkering i garasje eller på egen gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Glombo barnehage - 1 km
Tørkopp barnehage - 1,7 km
Kråkeby barnehage - 2,2 km

Barneskoler:
Rød skole: 2,3 km
Rødsmyra skole - 2,3 km

Ungdomskole:
Kråkerøy ungdomskole - 3,6 km

Videregående skoler:
Glemmen videregående skole - 3,9 km
Fredrik II videregående skole - 3,9 km
Akademiet Fredrikstad - 4,2 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1974

Antall soverom

5

Byggeår

1974

Byggemåte

Grunn og Fundamenter:
Hele huset står sannsynligvis på fjell/steinfylling til fjell. Huset virker stabilt.

Drenering:
I følge tidligere eier er det drenert på nytt mot terreng ca 2005 men det har kommet fukt inn i stor bod og soverom til tider i følge tidligere eier. Nåværende eier har vært under treplattingen i overkant på inngangsiden der fukten kom inn etter de kjøpte eiendommen. Da kom alt vannet fra taket ned mot muren i overkant. De har satt på en nytt rør og ledet vannet ut på siden. Etter dette har de ikke merket noen unormal fukt i soverom og boden. Se også under "rom under terreng" lenger ut i rapporten.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Byggemåte skal være bindingsverk. Vegger skal etter byggemåte være isolert med 15 cm mineralull. Stående kledning, denne er stort sett i grei stand. Det er ingen lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur, dette gjør at kledningen ikke blir utluftet i bakkant som den skal og levetiden på kledningen blir mindre da det kan kondensere bak. Det er åpent opp i isolasjon bak kledning opp i gulv på tilbygg mot elva, her bør det tettes.

Vinduer og dører:
Malt inngangsdør 1.et. Malt inngangsdør med tolags glass til u.et. Det meste av terrassedører og vinduer med tolags glass fra ca 2004, noe nyere i u.et. Stort sett normal slitasje. Et vindu i u.et. er ikke pusset inn. Undertegnede oppdaget ingen punkterte glass men dette kan ikke garanteres, noen ganger er dette bare synlig i spesielt lys eller temperaturer.

Takkonstruksjon:
Saltak. Sutaksplater til undertak. Isolert med mineralull. Isolasjon tetter litt for luftespalten på loftet noen steder, det rimer sannsynligvis noe på platene under visse temperatur forhold pga. dette. Det bør stikkes ned noen lukker mellom isolasjon og sutakplatene der det er for tett for å få opp mer/bedre lufting.

Taktekking:
Sutakplater, sløyfer, lekter og betongtakstein fra ca 2005. Taktekke er bare sjekket fra bakken. Normal slitasje.

Overlys, takluker m.m.:
2 velux takvinduer med tolags glass. Undertegnede oppdaget ingen punkterte glass men dette kan ikke garanteres, noen ganger er dette bare synlig i spesielt lys eller temperaturer.

Renner, nedløp og beslag:
Renner og nedløp i stål. Helbeslag på pipe. Normal slitasje.

Terrasse, balkonger og utvendige trapper:
Terrasse/treplatting ved inngang på ca 58 m2. Rekkverk med liggende lekter.
 
Tretrapp og treplatting i u.et.
 
Delvis overbygd balkong i 1.et. på ca 29 m2. Rekkverk med liggende lekter. Fin utsikt.
 
Overbygd balkong i 2.et. på ca 6 m2. Rekkverk er 80 cm høyt, krav til høyde er 90 cm. Fin utsikt

Piper og ildsteder:
Elementpipe. Ny peisinnsats i stue/kjøkken 2018. Mangler ubrennbar plate i front på denne. Liten peisinnsats i u.et. Peisinnsats i loftstue. Innvendig røkrør og ildsted er ikke sjekket av undertegnede.

Etasjeskillere:
I tre. Litt knirk enkelte steder.

Rom under terreng:
Noe fuktutslag på fuktindikator i nedkant fliselagt vegg garasje under befaringen. Ingen synlig fukt. I følge tidligere eier er det drenert på nytt mot terreng ca 2005 men det har kommet fukt inn i stor bod og soverom til tider i følge tidligere eier. Nåværende eier har vært under treplattingen i overkant på inngangsiden der fukten kom inn etter de kjøpte eiendommen. Da kom alt vannet fra taket ned mot muren i overkant. De har satt på en nytt rør og ledet vannet ut på siden. Etter dette har de ikke merket noen unormal fukt i soverom og boden.

Ferdigattest / brukstillatelse

Foreligger

Boligens areal

Primærrom: 250 kvm, Bruksareal: 295 kvm, Bruttoareal: 330 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Leilighet med gang/hall, hall, bad, wc, stue med kjøkkenkrok, og soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 122 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang, hall, kjøkken, bad, stue, og to soverom

2. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Hall, loftstue, bad, soverom, og soverom/kontor.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen har innredet leilighet i underetasjen med egen inngang. Vi kan etter gjennomgang av innhentede opplysninger fra Fredrikstad kommune ikke se at leiligheten er godkjent som en egen boenhet.
Leiligheten oppfyller heller ikke krav som omhandler "utleie av eget boareal"
Leiligheten må dermed være å se som ikke godkjent for utleie ihht gjeldende regler.
Konf megler for ytterligere opplysninger vedrørende utleie.

Oppvarming

Peis i stue/kjøkken. Vedovn i 2 etg. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 092 pr. år Eiendomsskatt 2019 kr 8 507,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 373 148 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 943 333 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Se forøvrig vedlagte nabolagsprofil.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er mottatt nabovarsel for boring av avløp gjennom fjell på eiendommens nordside.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rett på veg/adkomst til eiendom, se vedlegg i salgsoppgave.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Avvik ildsted:Jøtul 507
Plassering: 2 etg.
Gjelder: For nær skorstein, mangler ildfast plate.
Se vedlegg i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: karl.robert@mollerpartners.no eller SMS: 92 05 24 80 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4950,- tilrettelegging. kr.7500,-  internettannonsering kr. 17500-, Visninger er inkludert i prisen. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Karl Robert Hansen
Eiendomsmegler
Karl Robert Hansen

92 05 24 80

karl.robert@mollerpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
88%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

41%

er gift