Innflytningsklar og tiltalende 3 roms med solrik veranda.

Fru Ingers gate 19 , 1630 Gamle fredrikstad

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

11%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

39%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 68 m²
Tomt 9 063 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1962
Gårdsnummer 303
Bruksnummer 221
Energimerking F
FINN.no 172749478
Sist endret 25.05.2020 09:30
Prisantydning 1 950 000
Totalpris 2 502 386

Beregnet totalkostnad

1 950 000,- (Prisantydning) 544 404,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 494 404,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 172,- (Panteattest kjøper) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 982,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 502 386,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Møller&Partners presenterer Fru Ingers gate 19, en tiltalende og lys leilighet i den sørlige delen av Kongsten!
 
Leiligheten er lys og åpen, og gangen tar deg vel imot. Boligen har et pent bad, et soverom som brukes som walk-in-closet, og i tillegg en praktisk bod. Et moderne kjøkken ligger i tilknytning til den hyggelige stuen som har en flott peis og utgang til en solrik veranda. Hovedsoverommet er stort, og vendt mot øst - noe som sikrer deg god søvn og behagelig oppvåkning.
Ønsker du deg en leilighet i et rolig og stille borettslag med alt du måtte trenge i nærheten, og sol fra morgen til kveld, da er det bare å komme på visning!

Innhold

Leiligheten inneholder gang, bad, bod i gang, walk-in-closet/soverom, stue, kjøkken soverom og veranda.
Her har du i tillegg loftbod og to boder med god størrelse i kjelleren.

Standard

BAD:
Det er fliser på veggene og gulvet. Av utstyr er det montert dusjkabinett, baderomsinnredning, gulvmontert vannklosett, og uttak for vaskemaskin. Badet har mekanisk avtrekk.
KJØKKEN:
Leilighetens kjøkkeninnredning har høyglanspolerte slette skapdører. Det er montert vifte over komfyr. Kjøkkenet har et moderne design og en brukervennlig løsning.
Himling: malt panel. Vegger: malt tapet og malt mdf panel. Gulv: laminat.
De fleste overflatene er godt vedlikeholdt.
I elskapt er det automatsikringer, 32 amp hovedsikring og 8 kurser. Elskapet er plassert i trappegangen.
Vannrør blir utført som rør-i-rør system, og pvc i kloakkrør. Fordelerskap på badet. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i kjelleren.
Leiligheten holder en normal standard, og er generelt godt vedlikeholdt.

Beliggenhet

Kongsten er et etterspurt boligområde på østsiden av Fredrikstad - et deilig villaområde omkranset av Gamlebyen, Kongsten festning og Vaterland på 3 sider. Fru Ingers gate ligger idyllisk til med gåavstand til historiske Gamlebyen med restauranter, klesbutikker, bruktbutikker, frimarked hver helg på sommeren, kulturelle aktiviteter og med et rett og slett yrende folkeliv. Her går man tur på "vollæne" og på vinteren kan man koke opp en kopp kakao å skøyte seg ut på isen på vollgravene. I Gamlebyen ligger ferjeleie som frakter deg gratis over elven til sentrum, Isegran, Smertu, Gressvik eller rett over til Cicignon. Nærbutikken Spar ligger rett før Gamlebyen, eller så har man Rema 1000, Kiwi, Vinmonopolet, Biltema, frisør og blomsterbutikk m.m bare en sykkeltur unna. Boligen ligger også i umiddelbar nærhet til Kongsten fort, her er det enorme plenbelagte områder hvor det drives med rugby, hundetrening, fotball og man kan gå på en liten oppdagelsesferd før man avslutter med en dukkert på nyrenoverte Kongsten bad som ligger like ved siden av. Gamle Fredrikstad golfklubb med 18-hulls bane, ridesenter og lysløype ligger også like i nærheten.

Tomt

Areal: 9 063 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje

2. etasje

Garasje / Parkering

Parkering på anvist plass utengor bygget. To gjesteparkeringer til borettslaget.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Kongsten Barnehage (3-5 år) - 0,5 km
Fredrikstad Røde Kors Barnehage (3-5 år) - 0,6 km
Gudevold barnehage (0-6 år) - 2,1 km
Skoler:
Gudeberg barne- og ungdomsskole (1-10 kl.) - 1,6 km
Plus-skolen BA - 1,5 km
Akademiet vgs. Fredrikstad  3,5 km

Felleskostnader

4 900 pr. mnd. Renter og avdrag på borettslagets felleslån, trappevask, snømåking og plenklipping, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, Kabeltv inkl. bredbånd (canal digital), samt øvrige driftsutgifter

Borettslag

Borettslag: Kongsten Borettsalg
Orgnr: 947892851
Andel fellesgjeld pr. år: 2019
Andel fellesgjeld: Kr. 546 695,-
Andel fellesgjeld pr. dato: 10.12.2019
Part obl. pålydende: Kr. 7500,-
Opprinnelig innskudd: Kr. 7500,-
Borettslagets totale gjeld: Kr. 16.665.356 i DNB - termineres 31.12.2049, flytende rentesats pr. 31.12.2018 på 2,7% og kr. 3.015.673 i Husbanken- termineres 01.01.2030, flytende rentesats på 1,549%.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har gjennomført og gjennomfører for tiden betydelig oppgradering og vedlikehold av boligmassen. Arbeidene er finansiert gjennom låneopptak i 2019. Det er ikke budsjettert med ytterligere lån i forbindelse med arbeidene.
Det er i løpet av 2018 utført betydelige rehabiliteringsarbeider, slik som malerarbeide, spyling og filming av rør, snekkerarbeider, el-utbedringer/internkontroll, rørleggerarbeid, m.m
Det har blitt satt opp nye trapper og porter til verandaene i 1. etg, og det er lagt opp strøm til utekontakter.
Dette er også foretatt:
- Oppgradering av el-anlegg etter gjeldene lovverk. Dette inkluderer også brann- og el-sjekk i hver leilighet.
- Tak har blitt spylt etter behov
- Det er drenert rundt hus og lagt nye vann- og avløpsledninger, dette arbeidet fortsetter i 2020.
Når pågående gravearbeid er ferdig vil uteområdene bli pyntet opp, det legges opp til utekontakter for lading av el-bil (ikke hurtiglading) og det vil bli foretatt en ansiktsløftning av felles trappeoppganger.

Forkjøpsrett

Ja

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Andel fellesgjeld

544 404

Forsikring

Gjensidige forsikring ASA Polisenummer: 78963017

Husdyrhold

Med godkjenning fra styret tillates husdyr, men husdyret må ikke være til sjenanse for de andre andelseierne. Se også husordensregler.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1962

Antall soverom

2

Byggeår

1962

Byggemåte

Boligen antas å være fundamentert på jord/leire og oppfylte steinmasser, noe som er valig for området. Det er støpt grunnmur, og støpt kjellergulv.
Det antas at ytterveggene er oppført i stenderverk med isolasjon, noe som var vanlig byggemåte da boligen ble oppført. Det er stående tømmermannskledning på ytterveggene.
Leiligheten har vinylvinduer med to-lags glass. Innvendige dører er hvitmalte.
Boligen har saltak i trekonstruksjon. Det er takstein på yttertaket.
Det er oppført en pipe med tilhørende vedovn i stuen.
Øvrig oppvarming er med panelovner, og varmekabler på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest. Det skal heller ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 som er godkjent oppført.

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, bad, soverom, kjøkken, garderobe/soverom og stue
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabler på bad, panel ovner ellers.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,90 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 3.950,-, tilrettelegging. kr. 10.000,-, og markedspakke til 19.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.