Fantastisk strandeiendom med rammetillatelse på 2 nye eneboliger. Ingen boplikt og landfast beliggenhet.

Vikaneveien 341 , 1621 Gressvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

26%

er barnefamilier

41%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 245 m²
Bruksareal 266 m²
Bruttoareal 289 m²
Tomt 2 955 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1921
Gårdsnummer 77
Bruksnummer 7
FINN.no 178793936
Sist endret 24.05.2020 16:58
Prisantydning 18 000 000
Totalpris 18 465 992
Ligningsverdi 960 668,-

Beregnet totalkostnad

18 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 450 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 18 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 465 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 18 465 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

På Oslofjordens sydøstre side, vel en times kjøretur fra Oslo, ligger et av Norges vakreste områder. Vikane befinner seg på østsiden av Hankøsundet og ca 15 km fra Fredrikstad. Eiendommen er av de sjeldne og har ingen boplikt.  Beliggenheten er upåklagelig med fantastiske solforhold med usjenerte uteplasser og gressbakker som vender ned mot sjøen. Eiendommen har spektakulær panoramautsikt som nærmest tar pusten fra deg. Egen strandlinje med privat brygge, eget badehus og plass til flere båter. Eier av eiendommen har fått godkjent to stk. nye eneboliger på tomten som vil ligge i første rekke mot vannet. Boligene vil ta lite eller ingen utsikt for eksisterende bolig. Her er mulighetene mange for ny eier om man ønsker å utvikle eiendommen eller beholde den som den er.
Huset på eiendommen ble oppført i år 1921 og er romslig med god planløsning. Fantastisk utsikt fra blant annet stuen i 1. etasje og soverommet i 2. etasje. Boligen har eldre standard på innredninger og utstyr og det må påregnes modernisering. Komforten øker med adkomst til døren med bil, privat strand, panoramautsikt og privat beliggenhet. Her kan man beholde, utvikle, nyte sommeridyllen og skape gode minner for hele familien.

Innhold

1. etasje: Entré, hall, stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom og kjølerom. 2. Etasje: Loftstue og 3 soverom.
2. etasje: Loftstue og 3 soverom.
Annekset går over to plan, og består blant annet av entré, stue, kjøkken, soverom, bad og bod. Selger har tidligere leid ut annekset.
Båthus og stort bryggeanlegg.

Standard

Herskapelig hus fra 1921. Boligen er godt vedlikeholdt og er modernisert og ombygget 1991. Den nye boligen ble tegnet av arkitekt Svein R. Koppen, og ble innstilt til byggeskikkprisen samme år. Boligen har standard og innredninger i hovedsak fra 1991 og det må påregnes modernisering og oppussing.
Oppsummert:
  
Unik eiendom med privat strandlinje. Herskapelig bolighus, anneks og båthus. Anneks er godkjent for mulig utleie. To tomter på til sammen ca. 3 mål. Godkjente tegninger på 2 stk. nye eneboliger. Privat brygge med plass til 10 båter.  Godt med parkering på egen eiendom.  Lune uteplasser og stor, velstelt hage. Gode solforhold. Stue med flott peis og store vindusflater. Tv-stue med vedovn og veranda. Flislagt bad med dusjkabinett og toalett. Praktisk vaskerom med toalett. Fire gode soverom. Lagringsplass i kjeller, anneks og båthus. Sikringsskapet med automatsikringer fra 1991. Gulvvarme, panelovner og flere ildsteder.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i første rekke mot sjøen i et idyllisk boligområde på Østre Vikane i Fredrikstad kommune, ca. 14 kvm fra Fredrikstad sentrum. Vikane ligger i et utpreget maritimt miljø, med fergeforbindelse til Hankø med Spahotell, badeplasser, seilerkro, yachtclub og restaurant.
Vikane/Hankø: Hankø er et naturskjønt sted med omstreifende dåhjorter og gravsteder fra bronsealderen. Hankø Fjordhotell har 4 tennisbaner, minigolf, Hankøhallen, fotballbane og egen strand (Trouville). Hankø blir ofte omtalt som seilsportens mekka. Det blir årlig arrangert regattaer på Hankø, noe som har vært tradisjon i over 100 år. Blant annet Hankø Race Week som blir arrangert av Kongelig Norsk seilforening (KNS) med Fredrikstad Seilforening. Regattaene kan oppleves på nært hold fra både fastland og øya, da båtene ofte går gjennom Hankøsundet. Hankø er en av Norges eldste feriesteder og ble benyttet til klassisk sommerferie allerede på slutten av 1800 tallet. For golfentusiaster har man flotte Onsøy Golfklubb og Huseby & Hankø Golfklubb. Lengre ut i Hankøsundet finnes det klatrevegg med ruter i de fleste vanskelighetsgrader. Denne eiendommen er ikke direkte beliggende på Hankø men på fastlandet nærmere bestemt Vikane. Eiendommen har utsikt mot Hankø, hankøsundet og utover kilen. Fordelen med denne beliggenheten er at man har landfast lett adkomst og kan oppsøke fasilitene på Hankø etter ønske.

Tomt

Areal: 2 955 kvm, Eierform: Eiet tomt

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1921

Antall soverom

5

Byggeår

1921

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 245 kvm, Bruksareal: 266 kvm, Bruttoareal: 289 kvm
1. etasje: BTA: 120 kvm. BRA: 111 kvm. P-Rom: 107 kvm.
2. etasje: BTA: 105 kvm. BRA: 97 kvm. P-Rom: 96 kvm.
Anneks: 
1. etasje: BTA: 48 kvm. BRA: 44 kvm. P-Rom: 28 kvm. Sekundærrom: 16 kvm.
2. etasje: BTA: 16 kvm. BRA: 14 kvm. P-Rom: 14 kvm.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Strøm og vedfyring.

Kommunale avgifter

Kr. 19 455

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 960 668 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 458 045 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen har godkjent rammetillatelse for bygging av inntil 2 stk. nye enboliger. Det er innsendt klage på innkjøring alterinativ 2 og saken skal behandles av fylkesmann. Konferer megler om status og mer informasjon.
Eiendommen har følgende regulering: Reguleringsplan, navn: 367 Østre Vikene. Formål: 640 - Frisiktsone 661 - Bevaring av bygninger 110 - Boliger 320 - Gang-/sykkelvei. Kommuneplan: Kystsoneplan for Fredrikstad 2011-2023. Formål: 800 - Krav om felles planlegging mm - gen. 570 - Hensyn kulturmiljø 1001 - Bebyggelse og anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Fredrikstad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 15.000,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.