Selveierleilighet fra 2017 med gangavstand til sentrum | 2 soverom | 2 garasjeplasser | 2 boder

Stenhammerveien 5 C , 1604 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Dag Thomas Svendsen
Dag Thomas Svendsen Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

51%

har bolig mellom 60-120 kvm

62%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 73 m²
Bruksareal 76 m²
Bruttoareal 81 m²
Tomt 4 672 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2017
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 1689
FINN.no 178760656
Sist endret 25.05.2020 14:30
Prisantydning 3 650 000
Totalpris 3 750 242
Ligningsverdi 867 028,-

Beregnet totalkostnad

3 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 91 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 100 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 750 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 1,4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Beskrivelse

Velkommen til Stenhammerveien 5 C beliggende i Bydalen som er 10 minutters gange fra Fredrikstad sentrum. Leiligheten er oppført i 2017 og har 2 stk. parkeringsplasser i u. etasje, med egen port og isolert bod innenfor. Endeleilighet beliggende i 2. etasje med fine uteplasser både mot vest og mot øst. Leiligheten oppleves privat med egen inngang og egen garasjeport og har lite innsyn. Moderne arkitektetur med store glassflater slipper inn mye lys. God standard på innredninger og utstyr.
Oppsummert:
  
Åpen stue og kjøkkenløsning God takhøyde i alle rom Private uteplasser Dobbel garasje med el. bil lader 2 soverom 2 boder Ventilasjonsanlegg Privat beliggenhet Gasspeis
Vi ønsker velkommen til visning.

Innhold

Gang/hall, kjøkken, bad, stue, to soverom, garderobe og bod.

Standard

Leiligheten var ny i 2017 og har hatt forsiktig bruk og det er således lite bruksslitasje.
Kjøkken: Åpen løsning ut mot stue men samtidig noe skjermet. Hvit innredning med integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har vindu mot øst hvor man har morgensolen.
Bad: Fliser på gulv og vegg. Varmekabler i gulv. Dusj, veggklosset og innredning med vask. Smart løsning med vaskemaskin bak skyvedør. Sluk i dusj og ved vaskemaskin. Ventilasjon i tak.
Stue: Parkett på gulv, malt gips på vegger og tak. Gasspeis og utgang til balkong. Utsikt fra stuen og balkongen.
Soverom: Romslig hovedsoverom. Soverom nr. 2 er noe mindre.
Uteplasser både ved inngangsparti og balkong ut fra stuen med glassrekkverk.  Ventilasjonsanlegg, alarm.

Tomt

Areal: 4 672 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Parkeing i felles garasjeanlegg.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Speiderfjellet barnehage - 8 min å gå
Kiæråsen barnehage (1-5år) - 0,7 km
Jernbanegaten barnehage (3-5år) - 1 km
Skoler:
Cicignon barne- og ungdomsskole (1-10kl.) - 1,1 km
Trara skole (1-7kl.) - 1,6 km
Akademiet vgs. Fredrikstad - 0,8 km
Glemmen vgs. - 1 km

Felleskostnader

1 975 pr. mnd. Revisjon, forretningsførsel, drift-og vedlikeholdskostnader samt avsetning til fremtidig vedlikehold, snørydding/gressklipping, drift og vedlikehold garasjeanlegg, service gassanlegg, felles strøm, kabel-Tv/data, bygningsforsikring samt andre generelle dr

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel formue

10 449

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2017

Antall soverom

2

Byggeår

2017

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.11.2018 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 81 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/hall, kjøkken, bad, stue og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabler på badet. Gasspeis i stue. Leiligheten benytter strøm ellers for oppvarming.

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 054 pr. år Hvorav 5487,- utgjør eiendomsskatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 867 028 pr. 15.04.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 121 300 pr. 15.04.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er omfattet av reguleringsplan 532 Stenhammerveien - gnr 208, bnr 18 med formål 113 - Blokkbebyggelse, godkjent 12.05.2005.

Offentlige planer

Kommuneplan Fredrikstad 2011-2023 Kommuneplan Arealdelen 2011-2023, revidert 9.2.2017. Formål: Bebyggelse og anlegg. Godkjent desember 6, 2012.
Reguleringsplan, navn: 532 Stenhammerveien - gnr 208, bnr 18. Formål: 113 - Blokkbebyggelse. Godkjent/vedtatt: mai 12, 2005. Reguleringsplan er vedlagt prospekt. Det opplyses om at det er byggeaktivitet i område. Konferer megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: dag.thomas@mollerpartners.no eller SMS: 95 96 61 39 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 9.500,-, markedspakke kr. 16.500,-. Alle visninger er inkludert i tilbudet. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.