Eldre enebolig med oppussingsbehov på romslig og koselig tomt like utenfor sentrum.

Ila allé 30 , 1605 Fredrikstad

BE OM SALGSSUM
Henriette Knold Andersen
Henriette Knold Andersen Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

59%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 110 m²
Bruksareal 162 m²
Bruttoareal 176 m²
Tomt 711 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Byggeår 1933
Gårdsnummer 208
Bruksnummer 1601
FINN.no 178296741
Sist endret 19.05.2020 17:27
Prisantydning 2 500 000
Totalpris 2 586 242

Beregnet totalkostnad

2 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 72 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 86 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 586 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Ila Allé 30 er en eldre bolig med oppussingsbehov på en romslig og koselig tomt like utenfor sentrum. I tillegg til to boligplan er det full kjeller under hele huset.  I hagen er en stor gressplen og trær og busker skjermer mot gata, og det er masse plass for lek. På baksiden ligger hagen vendt mot syd og vest og her er det god plass til å lage solrike terrasser/uteplasser. I en hektisk hverdag blir alt litt enklere når du har det meste i tilgjengelig i nærområdet. Herfra er det gangavstand til skoler og barnehage, butikker, busstopp, sentrum og marka med flotte turområder.
Ta kontakt med megler for påmelding til visning!

Innhold

Boligen går over 2 plan og det er i tillegg full kjeller med god takhøyde.
1.etg.: Gang/hall, kjøkken og to stuer.
2.etg.: Oppgang, gang, bad, separat wc og to soverom.
Kjeller: To toalettrom og diverse boder.
Garasje med vippeport.

Standard

Boligens standard er for det meste av eldre dato, så det på påregnes oppussing. Taktekke, renner og beslag er av nyere dato og på kjøkkenet står det en solid eikeinnredning. Den som ser muligheten her, kan få seg en fin familiebolig på en koselig tomt i et sentralt område like utenfor sentrum.
Uten drenering gjør kjelleren seg best for lagring, men det er god takhøyde og mange rom.
Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere beskrivelse av de enkelt punkter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger plassert i et eldre etablert boligområde rett utenfor sentrumskjernen.  I umiddelbar nærhet er handelsområdet på Hassingen, Glemmen vgs, treningssenter, restauranter og søndagsåpne butikker, og det er fin gangavstand til barneskole. Det er flere barnehager i nærheten.
Nærmeste busstopp ligger rett over gata og det er gangavstand til Torvbyen kjøpesenter, bryggepromenaden og diverse butikker og kafeer i sentrum.
Nærmiljøet byr også på flotte turmuligheter i Fredrikstadmarka og Bratliparken. Stiene rundt dammene er lange og varierte, og brukes flittig av hundeiere, mosjonister og turgåere fra hele byen både sommer og vinter.

Tomt

Areal: 711 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

I tillegg til garasje er det god plass til parkering i oppkjørselen.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1933

Antall soverom

2

Byggeår

1933

Byggemåte

Grunnmur i betong. Byggemåte er sannsynligvis bindingsverk eller plank. Deler av vegger er foret ut og mulignes isolert. Stående tømmermannskledning. Takkonstruksjonen er halvvalm med bord undertak. Noe av gulv på loft er isolert med eldre type glassvatt. Betongtakstein av  nyere dato. Renner og beslag i stål.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 162 kvm, Bruttoareal: 176 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: To toalettrom.
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/hall, kjøkken og to stuer.
2. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Oppgang, gang, bad, wc og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vedovn i stue 1.etg og parafinovn i 2.etg. Det er ikke registrert nedgravd oljetank på eiendommen.
Ellers elekstriske panelovner.

Energimerking

Selger har ikke energimerket eiendommen.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 454

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan 301 Rv. 109, Rolvsøyveien med formål boliger og kommuneplan Fredrikstad 2011-2023 med formål bebyggelse og anlegg.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1956/303187-1/86  Tgl.  18.09.1956 - Bestemmelse om veg  
Rettighetshaver Tomt nr.146.
Overført fra: 0106-208/196/933
1956/303544-1/86  Tgl.  10.10.1956 - Bestemmelse om veg  
Overført fra: 0106-208/196/933

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vann, avløp og vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer på kjøkkenet og klesrulle i kjeller blir stående.  Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: henriette@mollerpartners.no eller SMS: 46 63 52 92 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt  1,5% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 5.500,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Det vaskes til visning, det blir ikke ytterligere vasket før overtagelse.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.