Fuglevik Platå, Kråkerøy nord

VISN 13/7: Vakker enebolig med utsikt og særpreg på populære Fuglevik

Kråkerøyveien 71 , 1673 Kråkerøy

VISNINGER

13. juli mandag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

96%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

35%

er barnefamilier

28%

er gift

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 149 m²
Bruksareal 183 m²
Bruttoareal 201 m²
Tomt 470 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 2
Byggeår 1936
Gårdsnummer 439
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 180246573
Sist endret 07.07.2020 10:33
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 011 492
Ligningsverdi 846 631,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 97 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 900 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 011 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Fredrikstad kommune vedtatt eiendomsskatt. Disse er inkludert i de kommunale avgiftene.

Beskrivelse

Hvordan skal man beskrive en sjeldent sjarmerende enebolig på vakre Fuglevik på Kråkerøy? Man kommer ikke unna lukten av hjemmebakst fra det store kjøkkenet med brødbakerovn og peis. Ei heller de blomstrende syrinene ved den lune solrike uteplassen. Utsikten fra kjøkkenbenken og spisestua, oppover elva mot Gamlebyen og Fredrikstad-broa vil aldri slutte å imponere og glede.
Dette er en helt annerledes bolig enn de fleste du har sett, og den har vært i samme familie siden byggeår i 1936. Dengang het plassen Fugleviklunn, og hadde store trær og en sildrende bekk. Nå ligger boligen i ett etablert, barnevennlig og populært boligområde, med trygg skolevei og nærhet til flotte tur og badeområder, kollektivtransport og Glommastien inn til sentrum.
Huset har potensiale til å romme en barnefamilie, men er også en flott plass for voksne par som trenger plass til fritidssysler og gjester.
I over 80 år har samme familie finpusset evnen til kos og hygge, og formet en enebolig som gjør det godt å være hjemme - er det din tur kanskje?
Eiendomsmegler Margareth Cielicki v/ Møller & Partners ønsker velkommen til visning.

Innhold

En solrik, skiferbelagt uteplass over garasjen er det første som møter deg, og fra den klassiske inngangsdøra kommer du raskt inn på det allerede nevnte kjøkkenet. Her det er god plass til mange rundt bordet, og gode arbeidsflater for en matelskende hjemmekokk. Kjølerommet er i tillegg til peisen, prikken over i'en.
Spisestuen har godt med lysinnslipp, og en gammel etasjeovn. Gjennom doble glassdører kommer man inn til familierommet som rommer både plassbygde bokhyller og piano.
I resten av etasjen finner du hovedsoverom med eget bad, og gang med trappen ned til rommene i underetasjen.
Her er det ett soverom, toalett, vaskerom og gang, i tillegg til en stor og hyggelig peisestue med hobbykrok og egen utgang. Her er det kanskje mulighet til å lage flere soverom..? Selger har laget en tegning med en fin løsning til et ekstra soverom.

Standard

KJØKKEN:
Boligens kjøkkeninnredning har bøkfargede skapdører. Innredningen har integrert platetopp, komfyr, vifte og oppvaskmaskin. Det er noen overskap på innredningen.
KJØLEROM:
Fra kjøkkenet er det tilgang til et lite kjølerom. Dette er plassbygget, og har kjøleaggregat.
BAD
Eldre bad med dusjnisje. Fliser og treverk på veggene og flislagt gulv. Det er innebygd servant, vannklosett og naturlig avtrekk. Det er varme i gulvene.
På grunn av badets alder, anbefales det å totalrenovere badet når man først skal gjøre noe.
VASKEROM:
Vaskerommet er i underetasjen og har en eldre utførelse. Varmtvannsberederen er innebygget. Det er montert uttak for vaskemaskin og en utslagsvask. Rommet har naturlig avtrekk. Dette er å regne som et renoveringsobjekt.
TOALETTROM:
I underetasjen er det et toalettrom, med takhøyde under 1,90 meter. Det er montert vannklosett og en liten servant og et større garderobeskap.
INNVENDIGE OVERFLATER:
Himlinger med beiset- og malt panel.
Vegger med malt panel, tapet, malt mur og fliser.
Gulv med fliser, belegg, tregulv og parkett.
ANNET:
Det er lagt inn fiberkabel til huset, men abbonement er ikke åpnet. Utstyr til oppkobling ligger klart.
Varmekabler på bad, kjøkken og peisestuen.
Luft-til-luft varmepumpe
Peisestuen har både vedovn og peis. Det er i tillegg peis på kjøkkenet, og en eldre etasjeovn i spisestuen.
Brannvesenet har hatt noen små anmerkninger knyttet til avvik, men dette er utbedret, og avvik slettet pr mai 2020 ifølge eier.
GARASJE:
Garasjen har støpt dekke og vegger. Det er montert en bred leddport med elektrisk portåpner. Garasjen har flatt tak og hulldekke. Ovenpå garasjen er det en stor terrasse.

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i en østvendt skråning opp mot Fuglevik Platå. Det er adkomst direkte fra Kråkerøyveien, og ingen gjennomgangstrafikk fra boligfeltet i overkant, da veien er sperret med bom litt lengre oppe. Direktebuss til mellom Hvaler og Oslo går på hovedveien nedenfor. Det er ca 20 minutter å gå til Fredrikstad sentrum, og det er kort vei til Kråkerøymarka og ned til Glommastien som går langs elva opp mot sentrum. Nabolaget består av sjarmerende eldre trehusbebyggelse ned mot elva, mange fra før 1900, samt "nyere" boligbebyggelse fra 50-60 tallet. Det er mange smågater som snirkler seg mellom husene og byr på hyggelige turer med barn eller hund.
Skoleveien til Rødsmyra barneskole og Kråkerøy ungdomsskole er trygg og bilfri, en fin tur enten gjennom skogen eller forbi Smertudammen, som også er en yndet badeplass.
Nærmeste nærbutikker er de som ligger ved den gamle Kråkerøybroa, her er det også treningssenter, lege, apotek, blomsterbutikk, bakeri, frisør, skjønnhetssalong og mer.
Kråkerøy nord er ett av Fredrikstads aller mest populære boligområder.

Tomt

Areal: 470 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2136, Festeavgift: 2568, Betales halvpart 2 ganger i året, neste regulering er i 2024. Reguleres etter konsumprisindeks. Kjøper kan kontakte grunneier ang innløsing av tomt.
I opplysninger fra Fredrikstad kommune påpekes det at eiendommen ikke tilfredsstiller dagens krav til stedfesting av eiendomsgrenser. "Grensene er usikre og det vil ofte medføre arealavvik i forhold til eksisterende areal i marka."
En slik formulering er gjerne knyttet til eiendommer der det etter byggeår har blitt tatt areal til utvidelse av kommunal vei.
Eier har kontaktet Fredrikstad kommune angående et avvik i tomtegrensene som ble oppdaget ved innhenting av informasjon i forbindelse med salget. Dette er knyttet til at tomtegrensen ser ut til å gå igjennom byggemeldt og ferdigstilt garasje. Eier opplyser at dette vil bli ryddet opp i.

Garasje / Parkering

Ja, dobbel garasje, samt biloppstillingsplasser.

Barnehage / skole i området

Smertulia og Buskogen barnehage 1,1 km
Buskogen barnehage 1,9 km
Kråkeby barnehage 2 km
Rødsmyra barneskole
Kråkerøy Ungdomsskole
Wang Toppidrett

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1936

Antall soverom

2

Byggeår

1936

Byggemåte

Det antas at grunnmuren er oppført i granitt og mur, og den er pusset utvendig. Deler av grunnmuren er tilpasset fjellet i boden.
På den eldste delen av boligen er veggene oppført i hel plank. Eier opplyser at disse veggene ikke er isolert. På tilbygget er ytterveggene oppført med stenderverk og isolasjon. Det er liggende kledning på boligens yttervegger i hovedetasjen. Det er behov for overflatebehandling av kledningen.
Vinduen i boligen er av typen koblede, og eier opplyser at de fleste antas å være fra ca 1990. Vinduene har trerammer, og to-lags glass.
Boligen har valmtak i trekonstruksjon, det er loft med god lagringsplass.
Taktekking består av undertak av bord og antatt papp. Det er takstein på yttertaket. Taksteinen er fra ca 1990.
Det er montert et lite takvindu på loftet. Vinduet har treramme.
Det er satt opp takrenner og nedløp i stål, overvannet er ført til terreng. Det antas at takrenner og nedløp også er fra 1990.
Over garasjen er det en terrasseplatting, belagt med små skiferfliser, og med glassrekkverk.
Det er oppført to piper. I hovedetasjen er det montert en eldre etasjeovn med klassisk utførelse. På kjøkkenet er det en peis med bakerovn. Det er også peis i underetasjen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er gitt ferdigattest for garasjen, fra 2008. Hovedbygningen er oppført på et tidspunkt da ferdigattest/midlertidig brukstillatelse ikke trenger å foreligge.

Boligens areal

Primærrom: 149 kvm, Bruksareal: 183 kvm, Bruttoareal: 201 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, soverom, gang, vaskerom og toalettrom
1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 96 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, kjølerom, to stuer, soverom og bad.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 843 pr. år Inkluderer kr 7058 i eiendomsskatt. Vannmåler

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 846 631 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 047 870 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Adkomst opp fra Kråkerøyveien med innkjørsel fra Fuglevik Platå. Veien Fuglevik Platå er stengt med bom noen meter opp i bakken.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Fredrikstad kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Det er diverse skap o.l til oppbefaring på loftet som ikke vil bli fjernet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.