Innholdsrikt, sjarmerende og definitivt annerledes - noe for deg?

Skarpnordveien 7 , 1734 Hafslundsøy

VISNINGER

26. mai tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Margareth Cielicki
Margareth Cielicki Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

47%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

89%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Enebolig / Selveier
Primærrom 150 m²
Bruksareal 158 m²
Bruttoareal 224 m²
Tomt 880 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Byggeår 1892
Gårdsnummer 2094
Bruksnummer 13
Energimerking G
FINN.no 179398756
Sist endret 25.05.2020 14:41
Prisantydning 3 400 000
Totalpris 3 498 992
Ligningsverdi 904 471,-

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172,- (Panteattest kjøper) 85 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 400 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 498 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt-

Beskrivelse

Velkommen til Skarpnordveien 7, en sjarmerende boligperle i et stille og populært nabolag med gode naboer og fine turmuligheter.
Eiendommen består av et hovedhus fra 1892, som er symmetrisk påbygget i 1996, noe som gir en overaskende og romslig planløsning der boligen størrelse åpenbarer seg etter hvert som man kommer lengre inn.
Allerede på tunet lar du deg sjarmere av det gamle uthuset som har inneholdt både bryggerhus, stall, fjøs, grisebinge og utedo - her ligger eiendommens historie pakket inn i veggene. Tomten strekker seg rundt huset som har to innganger fra tunet, og en solrik veranda mot sør og elva.
Vel inne har du alt du kan ønske deg av rom og plass: Stor hall med gang til vaskerom og bad av god størrelse. Kjøkken med gode arbeidssoner, og en liten grue med grill, og god plass til spisestue. Videre er det dobbel dagligstue med peis og utgang til veranda, og til sist et lite bibliotek eller arbeidsrom, samt hall nr 2 (ved inngang nr 2) med tilhørende gjestetoalett.
I andre etasje er det en liten tv-stue, et lite bad med badekar, gjesterom, barnerom, gang, og en liten oase av et foreldresoverom med god plass og vinklede tak og godt lysinnslipp.
Enten du er ute etter et spennende oppussingsobjekt med stor tomt, eller du ønsker deg plass til en livlig og stor familie i en inngjerdet eiendom til husdyr og kjæledyr, så er dette et objekt du må få med deg.
Ta en titt på vår digitale visning, som gir deg et godt inntrykk av eiendommens planløsning og romfølelse:
https://my.matterport.com/show/?m=7bCVKd8PGop
Eiendomsmegler Margareth Cielicki v/ Møller & Partners ønsker velkommen til visning.

Standard

KJØKKEN - 1.ETG
Boligens kjøkkeninnredning har hvitmalte profilerte skapfronter. Det er montert høyglanspolert benkeplate.
Innredningen har integrert platetopp, vifte, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er også montert en elektrisk grill i en liten grue på kjøkkenet.
KJØLEROM - 1.ETG
Fra kjøkkenet er det inngang til et lite kjølerom. Kjølerommet er plassbygd, og har kjøleaggregat stående i vaskerommet.
BAD - 1.ETG
Det antas at badet er 15-20 år gammelt, og det har fliser på gulvet og veggene. Det er montert dusjkabinett, baderomsinnredning, gulvmontert vannklosett, samt mekanisk vifte. Det er varme i gulvet.
VASKEROM - 1.ETG
Vaskerommet har belegg på gulvet og malt tapet på veggene. Det er montert 300 liters varmtvannsbereder, utslagsvask og uttak for vaskemaskin.
TOALETTROM - 1. ETG
Her er det gulvmontert vannklosett og en liten servant. Rommet har mekanisk avtrekk.
BAD - 2.ETG
Dette badet har skråtak uten målbar høyde. Her er det badekar.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et rolig nabolag, preget av små gater som snirkler seg rundt, eldre og nyere boligbegyggelse, og mye natur. Her bor du nærme sentrum, samtidig som det føles landlig, Sarpsborg sentrum er faktisk kun 10 minutter unna med sykkel.
Tjernsparken ligger i umiddelbar nærhet og byr på turområder samt kommunal grillplass som kan benyttes. Det er en liten lekeplass ved blokkene nede ved elva.
Ved den nye sykkelbroa kommer man over til Glengshølen med skaterampene der.

Tomt

Areal: 880 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen består av to bruksnummer: nr 13, og nr 23.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplasser

Barnehage / skole i området

Hafslundsøy barnehage 1,5 km
Banevegen barnehage 2,4 km
Askeladden barnehage 3,2 km
Hafslundsøy skole 700 meter
Hafslund barneskole 2 km
Hafslund ungdomsskole 2 km
Borg vgs 4,1 km
St. Olav vgs 4,6 km

Forsikring

Jbf bank og forsikring Polisenummer: 1832394

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1892

Antall soverom

4

Byggeår

1892

Byggemåte

Boligen har støpt dekke og ringmur, men byggegrunn er ukjent. Normale tegn til setningskader slik det ofte er i eldre boliger.
Det var ingen tegn til synlige drensløsninger rundt boligen, og det er ukjent hvordan denne er under terreng.
I den eldre delen av boligen antas det at ytterveggene er oppført med knubb. I tilbygget fra 1996 antas det at ytterveggene er oppført i stenderverk med isolasjon. Det er liggende trepanel på ytterveggene, noe slitt på enkelte steder, men uten større råteskader. Flere av vindskiene er slitte og bør byttes.
Vinduene i boligen antas å være fra ca 1996 når tilbygget ble oppført. Vinduene har hvitmalte trerammer og to-lags glass. Innvendig er det furudører.
Boligen har saltak i trekonstruksjon, utført som lofttakstoler. Det er lagt dobbeltkrummet takstein på yttertaket, også disse antas å være fra 1996. Takvinduene er byttet de senere årene.
Det er satt opp takrenner og nedløp i stål, og overvannet er ført til terreng.
Det er bygget terrasse utenfor stuen, oppført i trekonstruksjon.
Det er oppført pipe med peisovn.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 158 kvm, Bruttoareal: 224 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 96 m².
Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom, bad, kjøkken, stue, soverom og toalett.
2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, toalett, tre soverom, bad og gang.
Uthus/anneks:
Bruksareal: 48 m2
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Varmekabler, vannbåren varme og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 735 pr. år Inkl eiendomsskatt kr 3990 pr år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 904 471 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 256 095 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Eiendommen er SEFRAK-registrert da den er oppført før 1900.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, men er avsatt til bebyggelse i kommunens arealdel for 2015-2026.. For ytterligere opplysninger ta kontakt med Sarpsborg kommune.

Offentlige planer

Arealplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor et område med mulige verneverdier.
Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: margareth@mollerpartners.no eller SMS: 47 02 52 69 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.950,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, markedspakke kr. 17.500,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Relasjon mellom megler og oppdragsgiver

Det gjøres oppmerksom på at megler har en relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med eiendomsmeglingsloven.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.